Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Durmak yok yola devam.

Soimyr

Öne çıkan mesajlar

Napolyonn said:

silah almak nereye serbest o bir tasarıydı beğenilmedi geri çekildi. bu konuda da içkili alanlar şehir dışına bir bölgeye çekilebilir bu şehir planlamacılığıyla alakalı. çoğunlukla insanların yaşadığı alanlara alkollü tükkan açmak doğru olmayabilir. bunu tartışacak olanlar mimarlardır, bazıları ideolojik rage e girmiş yine :D

Neden, insan içmeyecek de kim/ne içecek alkolü?
Sosyal ağlarda paylaş

pascalnouman said:

Aluriel said:

köyde rakı falan yaparlardı eskiden. o işe mi el atsak ne yapsak.

halen yapiliyor cogu yerde hatta bulgarlarda bi gelenek var bir cocuk dogunca bi testi sarap/rakı gomuyorlar topraga elemanın dugununde o ickiyi iciyorlar boyle de cilginlar

çok iyiymiş o gelenek. böyle gelenek istiyoruz işte :> şimdi başlatsak 100 yıl sonra falan devam etse süper olur
Sosyal ağlarda paylaş

insan dan kasıt ailelerin yaşadığı yerlerin dibine barları doldurursan oradan aile kaçar, siz her şeye marjinal bakış açısıyla yaklaştığınız için görememeniz normal. bi de hep bu tür konularda biri gelir halka sayar söver, cahil edebiyatı yapar gider alıştık artık.

şehir dışına atılmasa bile şehir içinde bir bölgede toplanmaları lazım son yıllarda gittikçe çoğalıyorlar ve düzensiz biçimde çoğalıyorlar, neye göre ruhsat veriliyor bunlara bilmiyorum. şehirin dokusunu da bozduklarına inanıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Katılıyorum. Çok gürültülü bu camiler; ne o öyle günde beş kere bağır, bağır, bağır.

Aile semtlerinin dışına taşınsınlar. Ben cami istiyorum diyenler evlerinin huzurunda çalar saat kurarlar, halkı rahatsız etmeye ne hakları var?
Sosyal ağlarda paylaş

Napolyonn said:

silah almak nereye serbest o bir tasarıydı beğenilmedi geri çekildi. bu konuda da içkili alanlar şehir dışına bir bölgeye çekilebilir bu şehir planlamacılığıyla alakalı. çoğunlukla insanların yaşadığı alanlara alkollü tükkan açmak doğru olmayabilir. bunu tartışacak olanlar mimarlardır, bazıları ideolojik rage e girmiş yine :D
AHAHAHAHAHAHAHAH
AHAHAH
Sosyal ağlarda paylaş

Napolyonn said:

düşünebilirsin ama mimari olarak camii ler türk şehir dokusunda önemli yer tutar. ben hiç bir yerde bir meyhane nin böyle bir özellik taşıdığını görmedim zaten konuda bu değil.
ü

Googleda seni "Han" kelimesini aramaya, nicesinin bodrumunda geçmiş yüzyıllarda müşterilerine hizmet için şarap yapıldıgını araştırmaya, nicesinin şehirler içinde bulunduğunu araştırmaya, ilk örnek olarak Çanakaklede Yalı Hanı neymiş ne değilmiş bakmaya vs ye davet ediyorum.

Şehir dokusu nedir ne değildir bilip bilmeden sıkmamayada davet ediyorum.

Türkiyede şuanda şehir dokusu namına bir bok olmadığınıda ayrıca not düşüyorum. Türkiyedeki çok eski camiler hariç (ki bunların sayısı 20yi geçmez) mimarlık/tasarım bilgisini geçtim, estetik zevkine sahip hiç kimse camileri burada ne görsel olarak , nede günde 5 vakit -mesela 12 den sonra gütültüden dolayı seve seve yada başka türlü kapattıkları eğlence mekanlarından 3 kat yüksek sesle- cazırtı yayınlayan yerler olarak savunsun. Komik oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

tekel bayileri dışında içki satışı yasaklanır sonraki adımda. eh napalım ordan alırız atık diye düşünürken, tekel bayilerinin bilmem nereye yakın olması yasaklanır, sonra satmayı geç içmesi yasaklanır falan filan uzar gider. rahat olun söyleyin yasak olacak içki diye, kıvırmanın anlamı yok.

+1
Sosyal ağlarda paylaş

Innuendo said:

bu nasil ulke lan. abi adam gibi cahil bile olamiyor herifler. ulan cehalette bile geri kalmis bi ulke nasil olur. cevab veremiyorum.

abi şu bütün olayı açıklayan mesaj direk ya. tipler seçmece sanki ya. kanunu düzenleyeninden şurda destekleyip yancılık yapanına kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...