Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dünyanın sonu

nightshift

Öne çıkan mesajlar

deadwoll said:

Paticik nüfusunun büyük çoğunluğu bu tarz durumlarda ilk ölecek şişkolar oluyor yalnız, hemen sevinmeyelim. Spora başlayıp atletik ve aşk acısı çeken jön olmamız lazım bir yıl içerisinde.

Ancak öyle hayatta kalıp güzel kadını götürebiliriz.

teessüf ederim, bu forumda spor diye bi bölum ve vucut gelistirme diye bi topic var. Ayrica endurance dex ve str'ye yuklen, hicbisey olmaz sdfs
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Hatalısın Ardeth. Mayalılar taşa kazıyorlardı takvimlerini. 5000 yıl kazıdıklarında taş bitmiş, sonra da yeni taş yapılırken İspanyollar gelmiş.

5000 yıl kazıyan adam sıkılır mı? Obsesif işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

380 ppmdeyiz zaten onu geceli cok oldu

Ya sanırım kendimi yanlış ifade etmişim orda biliyorum 389 ppm hatta...orda demek istediğim ppm'ler dağı tırmanan bir kar topuysa,ve 350 dağın zirvesiyse orayı geçtik mi bitti artık dönüşü yok...ordan sonra asla geri yuvarlayamyız.

@ Ardeth, dediğin şeyin aynısını, bir kere derste Levent hoca söylemişti, eheueh."abi adamlar böyle birgün toplanmışlar,hadi takvim yapalım demişler,sonra ne zaman olsun bunun sonu diye sormuşlar kendilerine 5000 baba,çok bile hatta ya neyse...5000 olsun,5000 iyidir,napcaz daha fazlasını.." falan diye geyik çevirmişti eheu;)
Sosyal ağlarda paylaş

benim bildiğim kadarıyla 350 ciddi iklim dğeişikliği olmaması ciin gerekn sayı. positive feedbacklerin durdurulmaz olması 410 olmalı. ki oda en agresif modellerle öle. daha tümüyle dönülmez noktada değiliz ama bişi kalmadı oraya gelmemize.
Sosyal ağlarda paylaş

tümüyle dönülmez noktayı aşmamamız için şuan şu dakika 3. dünya ülkeleri gibi yaşamlıyız,hepimiz ki şuan bile kapatsak her şeyi,gene de biranda soğumayacak.Kaynar suyun altını kapattığımızda olduğu gibi...O yüzden biz iklim modellemesi çalıştığımızda, en kötü senaryo ,2012 de bu tür felaketlerin olmasını ön görüyordu...en en en iyi B2 senaryosu bile 2015-bilemedin 2020 diyor.410'a gelince, 410 ppm diye bilmiyorum aslında ben ama doğru olabilir, sorun ppm'lerin artmasından ziyade bu kadar hızlı artması,adapte olamayacağız hiç bir şekilde.Biz şuanda dünyanın ortalama sıcaklığı 0.8 derece arttı diye çıldırıyorken ve 2 derece olursa bu artış mahvolduk derken, dinazorlar döneminde 60 milyon yıl önce 15 derece(12 de olbilir) imiş ve hayvanlar paşa paşa yaşıyorlarmış.Çünkü bu milyon mertebesinde gerçekleşen bir yükseliş...bizim ki ise 200 yıl mertebesinde..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...