Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedi hedesi...


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Arkadaşlar sözlüme hediye kedi alıcam kendisi çok istiyor evcil hayvan ve bakabilicek sorumluluğa sahip ama çekinceleri var tabiki , evde beslemek için (apt dairesi) en uygunun kedi olduğunu düşündüm. Yavru yumuk bir kedi almak istiyorum köpeğim olduğu için köpekler hakkında gerekli bilgim var fakat kedi hakkında bilgisizim.. Şimdi böyle veterinerlerde filan kediler oluyor ya yavru onlardan mı alsam sahipsiz yavrulardan yoksa gidip biraz para verip cins bişi mi alsam? yani bu 2 fark kedinin karakterini filan çok etkiler mi? var mı bildiği kedi vermek isteyen , kedi satan filan? yardımlarınız bekliyorum...
Mesaj tarihi:
Siyamlardan korkuyorum abi ben bakışlarından filan , çok soğuk gibi geliyorlar bana.. bi de böyle tatlı yumuk bişi olması lazım (26 yaşında adamın laflara bak) yani alıcan oynucan filan böyle asillik filan gelmez bizim hanıma :)
Mesaj tarihi:
Eğer gidebiliyorsan barınağa git, oradan uygun bir yavru al. Barınak diyince insanların aklına kötü, bakımsız, sağlıksız, sakat hayvanlar falan geliyor genelde. Ama gidince öyle olmadığını görceksin. Gayet güzel yavrular olabiliyor. Diğer türlü hem para verceksin, hem de petshop'tan veterinerden sen almasan başkası zaten alcak o hayvanları. Barınaktakiler daha kötü şartlarda bakılıyor ve daha az ilgi görüyorlar insanlar tarafından. O yüzden gidebiliyorsan oralara gidip bir bak.

Ben barınaktan yazın bir kedi almıştım, şimdi kocaman oldu.

resimleri

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs060.snc4/35380_479361052626_555047626_6642322_2228616_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs060.snc4/35380_479361042626_555047626_6642320_2667367_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs058.snc4/35251_479361127626_555047626_6642328_7774710_n.jpg

http://l2.sphotos.l3.fbcdn.net/hphotos-l3-snc4/hs041.snc4/34397_10150115915012627_555047626_7717596_4047543_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs795.snc4/67563_10150115915137627_555047626_7717601_2285370_n.jpg

Bu da ilk aldığımızda daha eve bile gelmeden:
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs060.snc4/35380_479361022626_555047626_6642316_5122938_n.jpg





Türe gelince sokak kedisi cinsinde kedi en az baş ağrıtır. Hastalıklara daha dayanıklıdır, avlanmayı bilirler, zor koşullara dayanıklıdır vs. Bir çok avantajı var. Ama cins diyorsan himalayan olabilir.
Mesaj tarihi:
bende aynı yaştayım merak etme sadfas

bende de vardı siyam, ben hayatımda okadar süper hayvan tanımadım

tavsiyem o yönde yani gerisini sen bilirsin :p

ama senin istedigin biraz chinchilla tarzına giriyo

kedi

ha ben olsam kıza alıcaksan ( nasıl olsa o katlanıcak )

ben de bu üsttekinden alırdım :p
Mesaj tarihi:
Evet bir barınağa gidip bakıcam sahibinden.com'da da çok fazla sahiplenme ilanları var onlarıda araştırıyorum , para verip almak mantıksız geliyor banada kedi sonuçta köpek gibi karakter açısından çok etkilicek bir hayvan değil , yani bir alman kurdu ile sokak köpeği arasındaki fark kedide olmaz diye düşünüyorum... çok sağol tavsiyeler için..
Mesaj tarihi:
Ben almaya gittiğimde toplam 6-7 yavru vardı, eskişehir'de bi barınağa gitmiştim. 2 tane daha süper tatlı kedi vardı. ama kaldıkları yere yaklaşır yaklaşmaz tellere ilk atlayan bu oldu, ondan bunu aldım :) çok da memnunum kendisinden, özellikle miyavlama ve tırnak kullanma alışkanlığı olmadığından. sadece ısırma işi var, ama onu da acı vercek kadar yapmıyor (çok üstüne gitmediğin sürece).

(bu yazdığım özellikleri bu tip kedilerin geneline vurmak çok yanlış olur, köpeklerdeki gibi şu cinsin özellikleri şunlardır demek kedilerde pek tutmuyor.)
Mesaj tarihi:
aynen mesela benim siyamın tırnaklarını hiç kesmedim

hayvanı okadar kızdırıyodum ki artık çizsin diye elinin içiyle ittiriyodu, bırak ısırmayı.. sdafas
Mesaj tarihi:
http://www.sahibinden.com/ilan/5-aylik-cok-tatli-kedicigimiz-38263570/detay

şu nasıldır sizce?? Kediden anlayan arkadaşlar bi analiz etsin..

bide şu

http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-evcil-hayvanlar-kedi-diger-irklar-ender-gorulen-gri-tekir-ucretsiz-37908398/detay
Mesaj tarihi:
ne desem bilemedim şimdi.

büyük ihtimalle bakamıyacakları bi durum oluştu, ondan vermek istiyolar kediyi. çok da güzel görünüyo , alınabilir diyor bir yanım.

öteki yanım ise yavru kedilerin hallerini hatırlayıp çok büyümüş yae falan diyor. elinde büyümesi bambaşka bişey, paha biçilemez.

sen bulunduğun yerdeki barınaklara bak önce bi, oradaki hayvanlar daha muhtaç halde oluyorlar, sonra ver kararını en iyisi :)
Mesaj tarihi:
kedi kişilik ve karakter olarak kopeklerden daha etkileyici diyebilirim

köpek bir süre sonra monotonlaşıyor şaşırtmıyor.fazla itaatkar ve sahibine bağlılığı ztn bilinen şeyler.

ama kedi öyle deil.çok enteresan şeyler yapabiliyor.hatta bildiğin konusuyorlar yani :)
Mesaj tarihi:
valla ben kedileri daha çok sevsem de köpek gibi karakterleri yok diyorum esas, esas cs botu gibi olanlar kediler gibi geliyor bana:) evime kedi alsam ismi KEDİ olur. çok da severim okşarım bakarım, sokakta görsem beslerim falan, ama öyle bi duygusal yakınlık kuran hayvan değil gibi. sürekli one night stand ilişkisi gibi; canı kucak isteyince hop oturup ısınıyor, ama mesela siz sevmek isteyince canı istemiyosa yanaşmıyor falan.

random hareketleri daha eğlenceli, daha az zeki, kandırılıp oynanabiliyor falan. ölse üzülmem gibime geliyor yani. tam tarif edemedim de besleyen bilir.
Mesaj tarihi:
Çok tecrübeli değilim,altı üstü kız arkadaşıma barınaktan aldığımız bi iran yavrusu baktım kedi olarak ömrü hayatım boyunca.
Ama şunu söyleyebilirim ki bu kedinin sokak kedileriyle uzak yakın alakası yok. Belki şanstan bizimkinin karakteri iyi çıkmıştır ama eğer cinsten kaynaklıysa ki ben ona inanıyorum sokaktan alın cins kedi almayın diyenlerin canları cehenneme diyorum =)
Çünkü hayvan senin ne dediğini anlıyor yapma dediğimi yapmıyor. Anlatılanların aksine inanılmaz bi minnet duygusu var hayvanda müthiş bi sevgi görüyor ve aynı şekilde karşılık veriyor. İstanbuldaysan görmek istersen kadıköye gel sevdireyim kesin kararın bu türden olur o kadar iddialıyım =)
Dışarda olduğum için akşam maması gecikiyor mesela gittiğimde koyuyorum önüne o kadar mutlu oluyor ki o aç haliyle bi lokma yiyip 2 bana sürtünüp geri dönüp bi lokma daha yiyor, ta ki maması bitene kadar =))
Mesaj tarihi:
bizim iran kedisi acayip sakindi boyle hic miyavlamiyordu desem yeridir cok sırnasik da degildi tuy dokme konusunda advanced bi seviyedeydi cok fazla cins bir kedi almana gerek yok bence mesela gidip bi scottish alsan kız korkar bu ne be kulagi yok bunun fln der öle yani
Mesaj tarihi:
Chemical said:

2 siyam kedim 1 normal kedim var siyam kedisi geçer fds


Çok net. Ben de 5. kedimi besliyorum. 8 yaşında bir siyamım var şu an, insan gibi mübarek. Karakter açısından köpek gibi önemli değil demişsin tam tersine çok önemli abi. Ama kedilerde cinsten ziyade bence en önemli olan şu; doğduktan sonra belirli bir süre annesinin yanında kalıp anne sütü emmiş olması. Eğer annesinden çok erken ayrılırsa ruh hastası olabiliyor bazen.

Bana kalsa siyam al derim tabii de sevmiyorsan en iyisi sokak veya barınaktan tekir almaktır cidden. Tekir en temiz kedi, yeri gelince sevdirir yeri gelince tırmalar. Benimkisi fazla ev kedisi zeytinyağlı fasülye falan yiyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...