Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tahliyeler


fede

Öne çıkan mesajlar

Kim hatalı ben anlayamadım

Hükümet yargıtayın işleri hızlı yapamadığını söylüyor.

Yargıtayda dava çok biz napalım diyor.

Şimdik şu var.Haberde dinledim daha demin;

diyarbakırda mahkemede teröristlerden birisi tahliye istemiyle sağlık raporu vermiş,mahkemede akıllılık yapıp kabul etmeden hemen bir mahkeme ile müebbed kararı çıkartmış.yani hakkında karar çıkan terorist yasadan faydalanamamış.

Eğer bu oluyorsa diğerleri için niye olmamış?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bunlar tahliye değil. Özetlemek gerekirse;

AB normlarına göre 20 - 30 yıl süren davaların insan haklarıyla ilgisi olmaması nedeniyle artık 10 (rakam değişken galiba suça göre) yıldan fazla süren yargı süreci "tutuksuz yargılamalarla" devam edecek.

Hukukçu değilim yanlış anlamış olabilirim. Hukukçu varsa daha iyi olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi yazayım da ÇOK FAZLA uzun bir post olur yazmaya başlarsam, göze alıyor musunuz bilemedim =)
10 yıl özel yetkili ağır ceza mahkemelerinin alanına giren olaylar için bu arada. O ne derseniz mesela Ergenekon olayını inceleyen mahkeme. Ki o da 10 yıl değil aslında, 4 yıl. 6 yıl uzatılabiliyor, max 10 yıl yani.
Tam olarak suça göre değişiyor diyemeyiz ama kabaca oraya çıkıyor tutukluluk süresi, ilgilenmesi gereken mahkemeye göre değişiyor ama büyük değişiklikler yok tabi.
Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine tarafız, orada diyorlar ki bu çok uzun, nedenini dediğim gibi anlatmaya başlarsam çok uzar.
Ve son olarak evet, tahliye yok burda. Tutuksuz yargılanacaklar sadece, çünkü tutukluluğun cezaya dönüşme durumu var burda. 10 sene hakkınızda hüküm verilmeden içerde yatıyorsunuz.
Sadece hizbullah falan çıkmadı dışarı, onu da düşünün yani. Onları "siz kesin suç işlemişsinizdir" diye çıkarmama gibi bir durum da olamaz takdir edersiniz ki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

akp yargıtayı suçlamış yavaş çalışıyolar diye, yargıtay da akp'ye kızmış kolaysa siz yapın demiş.






sonuçta hukuki süreç yavaş işliyor ve bunda yargının bi suçu yok bence.


bence: hukuki sürecin hızlandırılması lazım. bunun için de daha fazla hakime savcıya ihtiyaç var. yargı sisteminin büyümesi ve bağımsızlaştırılması lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hukukun adaleti sağladığına inanmak gerçekten çok güç bir hale geldiyse giderilmesi gereken bir sıkıntı var demektir. bu sorun mevcut hukuk sistemi içerisinde çözülebilecek olsa eminim ki çözerler. keza onlar da rahatsızdırlar bu durumdan.

gerçi sıradan halk olarak her zaman yasaları uygulayanların lawful neutral yerine, lawful good olmalarını tercih ederim..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...