Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Margarin vs. Tereyağı


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
tereyağı ağır diyenler az tereyağı ile ayçiçek ya da zeytinyağı karışımı kullanabilirler margarin kullandıkları yerde.
74 kilo yemezseniz şifadır tereyağı, canım benim.

edit: typo. boenpatr kaçmış içime bi an. krokunç gerçekten.
Mesaj tarihi:
Sparkcaster said:

xunn said:

Abi nasıl türk'üz ahahah, sadece lezzet analizi olarak değildi, sonucta daha saglıklı margarin, hangisine abanıyorsunuz du soru.

wat


Birinde işlenmiş yağ oldugu için sux, digeri direk kalp krizi ama ÇOK LEZZETLİ BRO HERŞEYE GİDİYO.

Zeytinyağı MASTER RACE zaten.
Mesaj tarihi:
abi ben ekmek üzerine margarin + tuz combosunu başka hiç bi şeyle elde edemiyorum yalnız. aynı şekilde pilavda da tereyağı hariç zevk almıyorum. ama bi spagettiyi de tereyağlı yiyemiyorum. ya da tavada yumurta da tereyağ ile olmuyo. ama güveçte karides yiyosam tereyağ haricinde olmuyo misal. tabi levrek marin yerken de zeytinyağsız yenmiyo. patates kızartması ise ayçiçek yağı ile güzel oluyo.
Mesaj tarihi:
rastgele bir siteden alıntı;

said:
MARGARİNİN ZARARLARI

Her ikisi de hemen hemen ayni kaloriye sahiptir.
Margarinde yağ asitleri çok yüksektir.
Margarin Koroner kalp hastalığı riskini üçe katlar.
Toplam kolesterolü ve LDL yi yükseltir (kötü kolesterol)
HDL yi düşürür (iyi kolesterol)
Kanser riskini beş katına çıkarır.
Anne sütünün kalitesini düşürür.
Bağışıklık sistemini zayıflatır.
İnsülin tepkisini düşürür.
Tereyağı ile karşılaştırılınca margarin yemek kadınlarda kalp hastalığına yakalanma olasılığını %53 artırıyor.

TEREYAĞININ YARARLARI

Tereyağı yemek, yiyeceklerdeki diğer besin öğelerinin emilimini artırıyor.
En iyi A vitamini kaynağıdır.
Lesitinden zengindir.
Yüksek oranda antioksidan (kolesterol, A vit, E vit, selenyum) içerir.
İyi bir iyot kaynağıdır.
Konjuge linolenik asitten (CLA)zengin olduğu için, antienflamatuvar, antiallerjik ve antikansorejenik etkileri vardır.
Diş çürükleri ve osteoporoz riskini azaltır.
Maküler dejenerasyonu azaltır (lutein)
Yüksek kolesterolü azaltır (kolin)
Bellek ve öğrenme kapasitesini artırır (kolin)
Asetilkolini artırır
Çinko içeriği yüksektir
Magnezyum içeriği yüksektir
Omega-3’ten zengindir.
A, D, K vitaminleri, demir, selenyum, riboflavin, ve niasinden zengindir.
×
×
  • Yeni Oluştur...