Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Üniversitede şarap skandalı!

Quel-Thul

Öne çıkan mesajlar

ahaha bi de böyle topiğe gelip, " siz hoşgörülü değilsiniz, önyargılısınız" dercesine post atanlar falan var.

önyargılı haberi yapan kim sormak isterim sana.

bir önceki anadolu üniversitesi haberinde de zırvalamışlardı, cuma günü akşam 8'deki kantin partisi için aynı sulugöz öğrenciler "derslerimize giremiyoruz, alkol kokusundan içimiz bulanıyor " diyerek ağlamışlardı.

yanlı ve hedef gösterici haber yapıyorlar, ondan sonra tepki görünce de " hoşgörü hoşgörü! dinime saygı göstermek zorundasın!" diye ağlıyolar.

dincilerin, yancı demokratların alayının köküne kibrit suyu sıkayım.
Sosyal ağlarda paylaş

Holy said:

Arada en az 70 fark var ama, hepsi kenarlarda kalmış herhalde.

biri içki içenlerin özgürlüğüne karışıyo, biri de türban takanlardan nefret ediyo. İkisi de gayet faşist mesaj kaygılı haberler.

İkisinde de ortada hiç bir şey yok, malum medya abartıyo.

Başka konularda fark çıkabilir tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Holy said:

Birinde yönetmelik değişiyor, bir şeylerin temeli atılıyor belli ki.

Diğer yanda zaten yasal olan bir şey, sanki bir katliam yapılmışcasına lanse ediliyor, kınanıyor.

Bir de bu açıdan bakalım?

Yani türban taksa hostesler, ya da türbanlı hostesler gelse burada çoğu insanın kınayacağını da biliyoruz. Katliam yapılmışçasına insanların göz zevkine, bir nefret muamelesiyle karşılanacağını da biliyoruz bazı insanlar için.

Bana göre ikisi de son derece normal. İkisi de kişilerle ilgili şeyler, bizi bağlamıyo. Beni en azından.
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlış açıdan bakıyorsun, yanlış anlıyorsun verilen mesajı.

Eğer buradaki haber "Üniversitede içki satışı başladı" başlığı ile içki satılmasının serbest olduğu bir yönetmelik maddesi eklenmesi üzerine olsaydı, burda tartışılanların yönü çok farklı olurdu.
Sosyal ağlarda paylaş

Holy said:

Yanlış açıdan bakıyorsun, yanlış anlıyorsun verilen mesajı.

Eğer buradaki haber "Üniversitede içki satışı başladı" başlığı ile içki satılmasının serbest olduğu bir yönetmelik maddesi eklenmesi üzerine olsaydı, burda tartışılanların yönü çok farklı olurdu.

yani daha açık söylersen?
Tam anlıyamadım, hani şöyle algıladım:

Birinde yönetmelik değişimi sözkonusu, ki böylece bu habere yeni geliyo. Daha samimi bir haber.

Diğeri ise normal sokaktaki bir olaya kafa tutuyor, haber niteliği daha düşük mü diyosun? Yani öyle bakınca, haklısın.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok tam olarak şöyle anlıyorum ben iki haberden:

Buradaki haber gündelik, sıradan bir olayı doğal afet gibi gösteriyor. Üniversiteler özerktir, buralarda uygulanacak kurallar anayasaya aykırı olmadığı sürece özerk yönetimler tarafından belirlenir. İster alkollü kokteyl düzenlenir üniversite içinde, ister beer pong turnuvası yapılır.

Diğer taraftaki haber ise ortaya yeni çıkan, yönetmelikte olan bir değişikliği eleştiriyor(Hatta aslında eleştirmiyor, sadece bu yönetmeliğin getirilerini belirtiyor).
Sosyal ağlarda paylaş

Anladım.

Fakat o haberde de daha çok korkulan bi şeye değinme var ortada.
Şu Türkiye'de yönetimsel bir kararın değişmesinden ziyade, başörtüsünün gelmesi korkusundan dolayı yapılan bir haber kokuyor.

Bu sebeple hani üslup olarak daha nicel gözüken, fakat bundan bile emin olamayacağımız ve bir korkudan dolayı yapılmış bir haber gibi gözüktü bana.

2 tarafın korkularını karalaması gibi bi şey bence 2 haberde.
O yüzden beni pek enterese etmedi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...