Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mage için, Cataclysm'den sonra Pvp,Raid ve Levelling Tavsiyeleri


Fefe

Öne çıkan mesajlar

Uzun zamandır mage ile oynamıyorum. En iyi talentlar ve tavsiyeleri alırsam sevinirim...

Eskiden oynarken, bir çoğumuz gibi, mage=nuker karekter olduğu için, Critical şansımız yüksekse fire iyiydi, ama birçok mekanizma değiştiğini biliyorum...



Instanceslarda fire kullanılır mı ?

Arcane ile instances ve pvp yapılır mı ?

Frost hakkında...

Fikirlerinizi bekliyorum...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arena için hala frost tek şans, diğer speclerle de yapılır ama arada ki fark korkunç.

Rated BG için 3 spec'te etkili, birbirine göre baya büyük oynanış farkları var alışman lazım.

PvE için konuşursak tek target olan boss'larda 3 specte bildiğin benzer dps'leri çıkarıyor. Arcane biraz oynaması zor bir spec, nerdeyse tek tuş oynuyorsun ancak mana ayarlaması adamı öldürüyor, yanlış saniyede açılan tek evo, bossa dalıp atılan 2 fazla arcane blast falan direk oom olmaya sebep oluyor. Alışması çok zor, potansiyel yüksek ancak iyi dps çıkaranı görmek zor.

Fire herzaman ki fire, biraz crit ekisiği çekiyor itemler düşük olduğu için ama doğru kullanılan combustion ile ciddi dps'ler görmek mümkün. Şuan biraz şans istiyor dps yapmak düşük crit yüzünden ancak nerdeyse en zevkli spec. Dikkat edilmesi gereken LB'nin artık bossun üstünde varkende atılabilmesi sebebi ile patlamadan atmamaya dikkat etmek zrunluğu, pyro'yu kesinlikle macrolu kullanma zorunluğu gibi şeyler. Birde AoE yapıyorsanız mage armor gerekebiliyor. Ama fire AoE'de eziyor tek kelime ile bu sebeple add'li kombatlarda yakalamak zor diğer speclerle. Genede mana sorunu olan bir spec AoE yapılıyorsa.

Frost mana sorunu olmayan tek spec diyebilirim, tek targetta fire'ında önüne geçebiliyor ama AoE gücünü bitrimişler, 3'te biri bile vuramıyor fire'a kıyasla. Single target dps'in anormal bir burst'ü var, combatın ilk 3 saniyesinde atılan 2x deep freeze ve havada duran 2x frostfire orb sayesinde sürekli finger of frost proclaması ile spam atılan ice lance-FFB comboları ilk 30 saniyede 30k dps çıkarmayı sağlıyor. Her dakika açılan FFB orblar ile açılan FoF'lar benzer bir minin burst çıkardığı için genelde hiç geri düşmüyor dps yarışında. Ama AoE eksilği ve takip edilmesi gereken 5 proc-CD spam yapmayı sevenleri specten soğutuyor.


Edit:
@Densiz
Ben hem level hem quest için arcane öneririm. Frost çok cd proc bağımlısı bir spec olmuş cata'da, ilk mobu instant kesiyorsun ikinci mob ölmek bilmiyor. Arcane hızını hiç kaybetmiyor ve mobdan moba giderken mage armorla mana fullüyor. Tol barad'a gidince arcane'e geçiyorum, dailyler hiçbir specle olmadığı kadar hızlı bitiyor. Levelıda arcane kastım ve gerçekten çok rahattı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bende levellarken fire kullanmanı öneririm çünkü;
hiç bir mobu keserken sabit durmana gerek kalmıyor.
scorch'u erken levellarda verdiğin talent ile koşarken de atılabilir hale getirdikten sonra, atıyorum etrafında 10 tane mob var hiç durmadan kosa kosa birini keserken diğerinin range ine girip ona da scorch spamlıyorsun daha sonra öbürünüe öbürüne derken önünde 4-5 mob olunca bir blast wave, bir dragon breath vs ile inanılmaz bir hıza ulaşıyorsun.

ayrıca elite questlerinde yine diğer speclerdeki gibi durupta mobdan yüksek dmg yeme gibi bir eksikliğinde olmuyor çünkü sürekli koşuyorsun.
mob sana yetişene kadar çok rhat ölüyor.
suggested players 3-4 denilen questleri hep tek basına yapabilir hale geliyorsun.

arcane i henüz denemedim bi fikrim yok ama frost yine bana kalırsa pvp spec'i olmuş.
şundan eminim fire ile pvp yaparken inanılmaz bir zevk alırsın; eskiden de öyleydi ama şu an bir nebze daha artmış ama çok kolay dmg yemekten dolayı frost kadar ayakta kalamayabilirsin. Gitmeden de adamın canına okur öyle gidersin tabi mevzu bahis arena vs ise.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kojiroh said:

E peki fire ile levellarken mana sorunu olmuyo mu hiç? Kastığım sırada frost'u seçiş sebebim sıkıntısıydı da, sildim karakteri geçenlerde, şimdi tekrar mı açsam diyodum.


Fire'da genelde scorch kullanıyorum yazmış levellayan arkadaş, scorch'un mana sıfır, dahası levellarken mage armor kullanıp mana sorununu direk sıfırlamak zaten mümkün.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yeniden karakter açtım da, 1-60 arası leveling için arcane mi frost mu daha akar? Frost başlamıştım da arcane'e mi dönsem diyorum. Pet istiosaydım warlock açardım yav. Bir de bu yukarılarda bahsettiğiniz 80-85 arası leveling talent treelerde herşey nerdeyse açıldığı için 1-60 arası farklıdır diye düşünüyorum?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi şu forumda wow cıktıgından beri firela mana bitiyo muhabbeti dönüyo abi 15 saniye su ıcıyosun ama aoe kesıyosun mobları yanı nötr durum belli bi leveldan sonra.biriyle 1 günde 85 oluyosan diğeriyle 1 gün 5 saatte olursun yani öyle inanılmaz bi fark olmaz.istedigini oyna git 30 ol dualspec al bide güzelce ondan sonra frost fire arcane istedigin ikisini seç kas yani.

pvp de ben hep fire oynadım firedan zevk aldım,shadowpriest partnerdi arena falan hani arada heal vs basıyodu ama cidden alıştıysanız belli bi süreden sonra aman aman farketmiyo survival.dragons breath vs hatta mükemmel interrupt ediyor ki blastwave de knockback yapıyodu arena yaptıgım zamanlar.

raide gelince de,firemage şuan fazla rng.frost daha stable vuruyo ama yinede az vuruyo falan.yinede fire iyi belli bi gearı geçtikten sonra hc gear falan yapınca.ama bi fight 10k yapıp diğerinde 16k falan yaparsan takma yani kafana sdfgsd
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

xunn'u diyolardır kesin.

neyse fireda scorch spamlandığı için mana almıyor ve bitmiyor.
yanlız yukarda birinin mananın bitmemesi için mage armoru kullanırsın demesi yanlış çünkü molten armor yokken scorch kosarak atılmıyor o yüzden beklemek zorunda kalırsın yine.
ama mana problemin yok emin ol
15 mob falan kestikten sonra oyuruyorsun yemek içmek için orda 5 -6 alır maksimum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

En iyi burst frost diye yazılmış pvp de de, fire olması gerekir gibi bir düşünce vardır bende yıllarca...

Eskiden frost survivability + aoe, Fire burst damage diyeydi, heralde değişen mekaniklerle değişmiş...

Ben mage oynarken ya öldürürdüm hemen, ya da ölürdüm daha başlarda 1vs1 lerde...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kardeşim bana göre max dps fire talent spec bu, yani 85'te yapılması gereken überalles spec:
wow head PVE spec

fire ile LVL'lamak için ise şöle bi spec tavsiye ediyorum (bunun içinde clear cast ve cauterize var, tam lvllarken iş görücek talentler):
wow head fire lvling

arcane lvllamak içinse şöle bir spec tavsye ederim:
wow head arcane lvling

lvllarken frostu da çok kişi tavsiye ediyor ama frostu pek sevmediim için kendisiyle de ilgilenmiyorum o yüzden frost şöle böle diyebilecek kadar iyi bildiğimi de sanmıyorum. ama ben fire lvlingi tavsiye ederim. mageimi bundan 4 yıl önce fire olark lvlayıp, 2 günde bir sinir krizine girip 5 günde bir de BIRAKTIM OYUNU LAN demiş biri olarak, keşke bu fire spec bundan 4 yıl önce de olsaydı da ben de lvllarken zevk alsaydım dedittiriyo şuan. fire kesinliklşe tavsiye ederim. çok şık olmuş tree.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dragonmax said:

Viktor said:

bu topicde self declared mage god i aradi gozlerimiz ama bulamadi adsfasdf


Gangren said:

Gelir şimdi :p


o kim yav çok merak ettim adasd


YOU RANG?

Frost pvp spec baya kendini belli ediyor, frostfire orb'u yerine imp blink alın o daha babacan.

Zira frostfire'a bir talent verdiginde fof proclanamasını fixlediler, onun yerine crystal meth almış nigger gibi koşmak daha eglenceli hem.

WHEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE....
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cata ilk ciktiginda fire oynadim. Crit rating cok dusuk oldugundan dolayi arcane'e gore baya dusuktu dps'i. Levellarken frost ile olmezsin, arcane ile de daha hizli kesersin. Secimini yap, ikisini de kullanabilirsin(fire ile levellamadim bilmiorm).

Su an dps olarak en reliable arcane ama asiri mana intensive. Ayarlamasi cok zor. Fakat diger buildlere gore 1-2k fazla dps cikartiorm(ya da ben diger buildlerin rotasyonlarini yanlis biliodum.).

pvp'de frost harici dusunme bile. Frost en zevklisi zaten.

Ozet: PvE'de arcane, PvP'de frost, leveling ise frost ya da arcane.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada mesleklerim, mining ve engineering. Ama ne kadar üzülerek de olsam ( KAsmak zor) engineering i bırakıp yerine herbalism alayim diyorum, para önemli ve engineering tam yiyici... Tabi engineering bir mage için ne kadar önemli sizce ?

Pek bir artısı için almamıştım tamamen zevk amaçlıydı... Sizce herbalism almak mantıklı mıdır ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...