Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 3: Divine Wind

Sam

Öne çıkan mesajlar

horde'lar çok kötü olmuş, rome'daki dandik sistemi buraya entegre etmeye çalışmışlar ama olmamış. uymamış. ming ile komşu oldum osmanlı olarak horde sistemi sağolsun.

oyunun %90'ı magistrate gain rate haline gelmiş BÜTÜN binaların birer tane istemesi nedeniyle. herşeyden çok daha önemli, herşeyden çok daha kritik. çoooook yanlış tasarım.

binalar filan iyi güzel de magistrate istememesi lazım hepsinin. en azından fortların. yıl 1560, her yerde hala lvl 1 fort ve öyle de kalacak eminim.

yamayla düzelteceklerini umuyorum ama millet mutlu mudur nedir, yakınan görmedim her nedense.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Oyundaki dinamik olarak sıkıntı;

Osmanlıyla 1600 lerin ortasında 750 k manpower yapabilmis olmam. Toprak olarak da normal sınırlardan biraz fazlasına sahibim sadece. Ama sorun şu ki, stepler benim elimde ve manpower artıran upgradeler 3000 nüfuslu provincelerden 2000-3000 civarı manpower almanızı sağlayacak kadar province i coşturabiliyor. Biraz broken gibi geldi.

Ama yapay zeka kendine gelmis biraz o açıdan oyun hoş.
Sosyal ağlarda paylaş

daha oyunu açar açmaz belli zaten binaların ve magistrate odaklı oyunun ne kadar kırık dökük olduğu, thrace 120 vergi veriyordu en son oynadığımda. (yarısına bile ulaşılamazdı normalde) oyuncu yapay zeka gibi devamlı toprak kaybedip geri almadığından binaların etkisi de kaybolmuyor. yapay zeka ise devamlı binasız topraklarda duruyor. haliyle tur bindiriyorsunuz belli bir noktadan sonra.

resmi forumlarda da çok eleştirdim ama millet her nasılsa memnundu europa magistralis haline gelmiş oyundan.
Sosyal ağlarda paylaş

Gimli said:

Oyundaki dinamik olarak sıkıntı;

Osmanlıyla 1600 lerin ortasında 750 k manpower yapabilmis olmam. Toprak olarak da normal sınırlardan biraz fazlasına sahibim sadece. Ama sorun şu ki, stepler benim elimde ve manpower artıran upgradeler 3000 nüfuslu provincelerden 2000-3000 civarı manpower almanızı sağlayacak kadar province i coşturabiliyor. Biraz broken gibi geldi.

Ama yapay zeka kendine gelmis biraz o açıdan oyun hoş.

abi oynayalım :(
Sosyal ağlarda paylaş

:D

Magistrate sistemini sevmesem de, en azından oyunu kısa süre için eğlenceli kılmış, yapacak iş güç veriyor oyuncuya. Özellikle 1600 lerin ortalarında kafanızdaki her hedefe ulaştığınızda oyun biraz manasız hale geliyordu.

Ama her zamanki paradox uygulaması gibi, düşünce iyi uygulama bok gibi
Sosyal ağlarda paylaş

valla gene 1650'de holy war bitince yapacak fazla birşey kalmıyor (çünkü binalar bitiyor tech 30 gibi, daha geç çıkamazlar çünkü malum ne zaman inşaat edeceksin de hayrını göreceksin 1750'den sonra) absolute monarchy almamışsanız imperialism cb için, .50 magistrate fazla gelecek diye cons monarchy alsam mı diye çok düşündüm. böyle .5 magistrate gelecek diye kara kara düşündürecek kadar oyunun tek bir ajan üzerine kurulu olmaması gerek.

binaların artması güzel de yanlış olanlar şunlar:

- fetihten sonra binaların yıkılması, (resmi forumda yazdım mod kızdı sanki fethettiğim toprağın binasının derdindeymişim sandı lol) sanki fatih, napolyon ayak bastığı yerde katedralleri, limanları yıktı
- BÜTÜN binaların magistrate istemesi, duvar magistrate ister mi ya akıl fikir. 1670'te her yer lvl 1 fort, gelsin assault galore. "bekle vauban, paris'ten adam gelecek onu bekliyoruz ama güneş kral yılda .50 adam az çıkarttırır rejime geçmişti güç hevesi sağolsun"
- rejimlerin magistrate olayını fazla etkilemesi
- büyük ülkelere ölçeklenememesi kazancın
Sosyal ağlarda paylaş

• 8 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...