Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Polis tekmesi ile karnındaki bebeği kaybetti.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
di said:

inalkac said:

di said:

Sen de bosa oksijen yakmamalisin ama ...

çirkinlesme.....

inalkac said:

abi kadınlar zaten sokaga çıkmamalı

Oh yes. Hic birinizden daha cirkin degilim, rahat olun.

sadece sen söyledigin için öyle olacak degil tabiki
Mesaj tarihi:
kimsenin iyi olmuş dediği yok zaten, polisin her zamanki hayvanlığı var, ölen dayak yiyen kim olursa olsun ona tepki zaten var.

Ama polisin bu angutluğu ilk değil, nadir olan bir şey de değil. Tüm riskler ortada, oranlar ortada, bugüne kadar yaptıkları ortada. Tüm bunlara rağmen eyleme gidip gitmemek normal şartlarda kişinin tercihidir elbette. Aam eğer hamileysen bu riskleri göze almak aptallıktır, bu kadar basit. Polisin hayvanlığını zaten her eylem sırasında ve sonrasında defalarcak konuştuk kınadık, hala da konuşmaya kınamaya devam ediyoruz.

Burada aptallıktan kastımız ve kıza kızmamızın sebebi kendine ait olmayan bir canı, bir bebeği böyle aptalca riske atması. Yoksa iç kanama vs'den ölen biri olunca adam kendi hayatını riske etti tercihini o yönde kullandı denir, adama kızılmaz.
Mesaj tarihi:
Oyle yapiyorum zaten. Diger turlu aptalligi tescilli olanlar icin bir sey demiyorum gordugun gibi.

Gerzek gerzek satasiyorsunuz, ayari alinca sapitiyorsunuz. Bi gidin be.
Mesaj tarihi:
Rewendor said:

di said:

Valla esas aptallik bunlari oturdugu yerden kinayan bizlerde ya neyse ...

düşünmek için nerede olduğun çok farketmiyor.

Orasi oyle de olay sadece dusunme kisminda bitmiyor demek istiyorum ben de. Oturdugumuz yerden dusunup kinamak ve dogrusu su demek kolay.

Gonlum isterdi ki bu konuda Fransizlar gibi olup bu tip olaylar karsisinda hukumete "hot napiyosun sen?" diyebilelim.
Mesaj tarihi:
Suark said:

yav iyide bebekle iç kanama aynı şey deil ki.

niye ki? karnına özellikle tekme atıyorlar, sonra bebeğini kaybediyor.
aynı şekilde hamile olmayan bir vatandaşın başına da iç kanamadan ölme ihtimali gelebilirdi.

burda "oh olsun, hamile hamile çıkmasaydı" diyerek suçu kadına atıyoruz.
ben de diyorum ki, "peki burda ölen kişi içkanamadan sıradan biri olsaydı, gene suç onun mu olcaktı" diye...
Mesaj tarihi:
kadının yaptığının aptalca olduğunu düşünmek ya da polisin hayvanlığını angutluğunu belirtmek için illa eylemin göbeğinde yer almak gerekmiyor, olayları gördükten sonra evinde otururken de düşünebilirsin demek istedim.

ha polise karşı şikayet edip hiçbir şey yapmamak eleştiriliyorsa bu eleştiriyi yapanların da bir fikir söylemesini bekleriz. Çünkü benim bildiğim kadarıyla bugün polisin bu tavrına karşı herhangi bir yaptırımda bulunmanın işlevsel olarak bakıldığında pek bir pratik yolu yok.
Mesaj tarihi:
Sen yazarken editleyiverdim ben ustteki mesajimi, cevap yukarda kaldi, tekrar yapistirivereyim buraya da ;

Orasi oyle de olay sadece dusunme kisminda bitmiyor demek istiyorum ben de. Oturdugumuz yerden dusunup kinamak ve dogrusu su demek kolay.

Gonlum isterdi ki bu konuda Fransizlar gibi olup bu tip olaylar karsisinda hukumete "hot napiyosun sen?" diyebilelim.
  • Admin
Mesaj tarihi:
oyle bir ulke ki konussan kabahat konusmasan kabahat, kukla olduk milletce.

herkes de bir uyanik. bana dokunmayan bin yasasin modunda takiliyor. sizin icin azcik sesini cikaranlari desteklemek yerine de gitmeseymis, yapmasaymis ...

izinsiz gösteri diyorlar. bu tip protestolara/gösterilere izin mi veriliyor? verilecekse de bugün protesto etmen gereken şeye 2060 için tarih verirler.

izinsiz yapmamak lazım, halkın protesto hakkını da baştan düzgün bir şekilde vermen lazım. izinsiz protesto var ve durdurman gerekiyor ise de bunu döverek yapmaktansa alırsın göz altına cezasını gerekiyorsa mahkeme verir. polisin birisini cezalandırması yasak. öyle olsa idi mahkemelere ne gerek var. önüne geleni döv kır orasını burasını uğraşma mahkeme falan.

aynı şeyleri daha geçenlerde İngiltere'de protesto ettiler. burada da öğrenciler taşkınlık yaptı kırıp döktüler. topu topu 5 tane polis bir kaç kişiyi itip kakmıştır o kadar.
Mesaj tarihi:
DynamicK said:

oyle bir ulke ki konussan kabahat konusmasan kabahat, kukla olduk milletce.

herkes de bir uyanik. bana dokunmayan bin yasasin modunda takiliyor. sizin icin azcik sesini cikaranlari desteklemek yerine de gitmeseymis, yapmasaymis ...

izinsiz gösteri diyorlar. bu tip protestolara/gösterilere izin mi veriliyor? verilecekse de bugün protesto etmen gereken şeye 2060 için tarih verirler.

izinsiz yapmamak lazım, halkın protesto hakkını da baştan düzgün bir şekilde vermen lazım. izinsiz protesto var ve durdurman gerekiyor ise de bunu döverek yapmaktansa alırsın göz altına cezasını gerekiyorsa mahkeme verir. polisin birisini cezalandırması yasak. öyle olsa idi mahkemelere ne gerek var. önüne geleni döv kır orasını burasını uğraşma mahkeme falan.

aynı şeyleri daha geçenlerde İngiltere'de protesto ettiler. burada da öğrenciler taşkınlık yaptı kırıp döktüler. topu topu 5 tane polis bir kaç kişiyi itip kakmıştır o kadar.

abi gitmeseymiş diyen yok, aradaki fark şu: "hamileysen gitmeyeceksin." çünkü risk belli, çocuğun yahu öz çocuğun gidebilir. bu riski nasıl alırsın? Yoksa kimseye gitmesin diyen yok. Kendi canın için istediğin riski alırsın o yaşam senin, ama başkasının, hele bir bebeğin hayatı için risk alamazsın.

izin konusuna gelince, daha önce de söylemiştim, medya tarafından inatla yanlış bilgilendirme yapılıyor. "izinsiz gösteri" diye bir kavram hukuken yok. "habersiz gösteri" var. Yapacağın hiçbir gösteri için devlet ya da başka bi yerden izin almana gerek yok, sadece "biz şu gün şu saatte burada gösteri yapacaz" diye bildiride bulunuyosun. Onu yapmazsan habersiz gösteri oluyor (ama medya inatla izinsiz diye çeviriyor insanlar da izin alması gerekiyormuş sanıyor.)
Mesaj tarihi:
hamilelikteki riske girmişsiniz de,
aynı şiddette vurmalardan felç de geçirir, iç kanama da geçirir, kaburgaları da kırılır. bunları görmezden niye geliyorsunuz?
sanki hamile gitmese yara bile almayacaktı o kız.
Mesaj tarihi:
Bone said:

aynı şiddette vurmalardan felç de geçirir, iç kanama da geçirir, kaburgaları da kırılır. bunları görmezden niye geliyorsunuz?

Hala aynı hataları tekrar ediyorsunuz.

Diyoruz ki, polis kafadan suçlu. Ama hamileyken muhtemel arbedenin içine giren kız da doğmamış bir canın ölümünde belli oranda suçlu.

Siz diyosunuz ki, polis suçlu, kıza gitme dedin sen de suçlusun.

Bi dikkatli okuyun gözünüzü seveyim.
Mesaj tarihi:
Ya arkadasim "ama"si yok iste. Kaldi ki 19 yasinda genc bir insandan bahsediyoruz. Kani kaynayan birinden.

"Ama" falan yok. Sadece polisin okuzlugu var. Ortada var olan tek "ama" hukumetin kullanacagi "ama". Canak tutup durmayin o yuzden.
Mesaj tarihi:
Bone said:

e alacaktı zaten. o da risk. ama insanın kendi hayatını riske etmesiyle kendine ait olmayan bir canı, kendi çocuğu da olsa bir doğmamış bebeğin hayatını riske etmesi aynı şey değil. Birine insanın hakkı var, diğerine yok. Bu kadar basit.

Ha, hamile ya da değil o darbeyi vuran polis her türlü angut her türlü hayvan ve önlem alınması gereken bir tip. Ama aradaki çok belirgin çizgiyi de görmek gerekiyor. Hamileysen dikkatli olmak zorundasın, başka bir hayatı daha taşıyorsun çünkü. Hamile değilsen ister dikkatli ol ister olma, hayat senin hayatın.

di said:

Ya arkadasim "ama"si yok iste. Kaldi ki 19 yasinda genc bir insandan bahsediyoruz. Kani kaynayan birinden.

"Ama" falan yok. Sadece polisin okuzlugu var. Ortada var olan tek "ama" hukumetin kullanacagi "ama". Canak tutup durmayin o yuzden.

ama'sı var. hükümet, polis zaten suçlu. Aynı şekilde onların bu davranışı yapacağı çok belliyken yine de oraya giderek bebeğin hayatını riske atan kız da suçlu. kanı kaynıyormuş, gençmiş olabilir. hafifletici sebepler değil bunlar, bahane. O yaşta hamile kalarak kendini bu sorumluluğa hazır görüyorsa, o sorumluluğun altından kalkacak o kadar basit. Tamam hayat kendi hayatın, ama seçimlerinin sonucuna da katlanacaksın, başkalarına hele bir bebeğe karşı sorumluluğundan kaçamazsın.
Mesaj tarihi:
di said:

Abi sana ne desek, ne söylesek faydası yok. Abartısız istisnasız her konuda dediğim dedik çaldığım düdük şeklindesin. Bu şekilde devam.
Mesaj tarihi:
ilk 3 sayfayı okudum kimse polisi haklı görmemiş sadece "hamileyken gitmemeliydi" yazmış .bikaç kişi bunu inatla polisi haklı görüp desteklemek olarak görüp tekrar edip hakaret etmiş millete . hangi kafayla nete giriyosunuz anlamıyorum ki cidden nete girişte kan testi yapmak lazım bu ülkede
Mesaj tarihi:
Osuran_boğa said:

ilk 3 sayfayı okudum kimse polisi haklı görmemiş sadece "hamileyken gitmemeliydi" yazmış .bikaç kişi bunu inatla polisi haklı görüp desteklemek olarak görüp tekrar edip hakaret etmiş millete . hangi kafayla nete giriyosunuz anlamıyorum ki cidden nete girişte kan testi yapmak lazım bu ülkede

kanında maklube bulunmayan nete giremesin bence de
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...