zyprexia Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 ulan kızın bebeği ölüyor. siz gidip "hamileyken niye gitmiş diyorsunuz" bu mu arkadaşım şurada tartışılması gereken? hamileymiş gitmeseymiş. hayatınızda hiç bir eylemi yakından görmemiş, izlememiş insanlar olarak mal mal konuşuyorsunuz resmen. polis, emri aldıktan sonra senin eylemde olup olmamana, cinsiyetine yaşına bakmadan, önüne geldiği şekilde pataküte dalıyor. bunu da keyif alarak yapıyorlar. münferit bir olay değil polisin saldırısı. burada ise olay, bir can kaybedilmiş. kaldı ki kızcağın hamile olduğundan mütevellit arka saflarda sakin durduğunu düşünüyorum. öyle olmasa bile "durun, hamileyim!" diye bağırmasına rağmen vurmaya devam edildiği konusu var. burada konuşmamız gereken şey insanların protesto haklarının elinden alınmış olması, ifade özgürlüğü denen şeyin kalmamış olması, polisin şiddetinin can aldığı gerçeği iken; herşeyi kabullenip, gitmeseymiş hamileyse diyorsunuz. allah belanızı versin lan.
napae Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Geberesiceler. Bilmem kaç paragraflık yazı yazdım da sildim deminden beri. Ne desem boş.
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 SeaGle said: Di sabit fikirlerini biraz aşabilsen forumdaki insanlarla anlaşabileceğini farkedeceksin abi. Ama biraz sakin. abi sabit fikirlilikle alakası yok ki oalyın. vicdanı olan, biraz empati kurabilen herhangi bir insan ilk posttaki tarzda yorum yazıp bi de savunmaz onu. oh iyi olmuş demedikleri kalmış bi. bak söylüyorum sana aynı olay türban yada pkk eyleminde olsa şimdi kıyametler kopmuştu. yalansa söyle.
goldbären Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 oh iyi olmuş diyorlardır içinden zaten öyle yorum yazanlar: bi anarşik daha eksildi!!!
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 İşin düşene kadar haklısın çünkü normal vatandaşın durduk yere polis ile ne derdi alacağı olur ki sevsin polisi. Ya hırsız vardır ya canına bi tehdit vardır yani oalağanüstü bir durum olmadıkça görmezsin ihtiyaç duymazsın polise. Ve polis ile olan ilişkide madalyonun 2 tarafı vardır çoğu zaman haklı olan ve polisin koruduğu tarafsan herşey iyidir ama eğer polisin başkalarından koruduğu tarafsan o zaman sevmeyebilirsin. Aluriel said: polis varsa aranızda yada tanıdığınız kusura bakmayın ama yeminle en tiksindiğim meslek Türkiye'de. düşün rteden bile bu kadar nefret etmiyorum.
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 tam tersi görüşlü birinin başına gelseydi olay ben yine aynı şeyi savunacaktım.
kermit Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 http://forum.paticik.com/read.php?23,4368710
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 abi absolut orda polis kimi koruyor ? cidden merak ettim. halkı koruyor dersen eğer yukarda sorduğum olaylarda neden korumuyordu peki.
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Polis orda başbakanı ve onu izlemeye gelenleri koruyor.
Dragonmax Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 hepsinden öte farklı bi bakış açısı vereyim size, bi de burdan taarruza geçin :) sizce 19 yaşında ve üniversite okumak isteyen bir genç kız hamile kalmayı gerçekten isteyebilirmi, sizce isteyerek ve planlanarak yapılmış bi bebekmidir bu (ki daha önce de söyledim isterse 16 yaşında 5 tane çocuk yapsın ben mi bakıcam umrumda değil). kesinlikle bu planlanarak yapılmış bir bebek olamaz. eh bi insanın hayatının bu en önemli olayını bile idrak edemeden, plansız ve sorumsuz bir şekilde hamile kalan bir kız, kangi mantıklı fikirler ve düşüncelerle, o mitingde hangi hakkı bilinçli bir şekilde savunuyor sölermisiniz? daha kendisini idrak edmememiş, karnındaki bebeği savunmak korumak için ne yapıp ne yapmaması gerektiğini bilmeyen birisi mi, bilinçli ve akıllı bir şekilde hak savunucusu oluyor. bırahhallasen.
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 18 yasından itibaren istediğini yapar bize karışmak düşmez gençkızımıza.
olitere Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Dragon , faraziye genellemeler üzerinden özgürlük teorisi üretmiyeceksin dimi
Dragonmax Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 olitere said: Dragon , faraziye genellemeler üzerinden özgürlük teorisi üretmiyeceksin dimi yok hayır, sadece sorumsuzca yapılan eylemlerin, sorunlu sonuçları olduğunu belirtmeye çalışıyorum.
Red Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 ahahahah cocuğu ztn aldırcakmış cunku kaza kurşunuymuşa geldi muabbet
Marty Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Dragonmax said: hepsinden öte farklı bi bakış açısı vereyim size, bi de burdan taarruza geçin :) sizce 19 yaşında ve üniversite okumak isteyen bir genç kız hamile kalmayı gerçekten isteyebilirmi, sizce isteyerek ve planlanarak yapılmış bi bebekmidir bu (ki daha önce de söyledim isterse 16 yaşında 5 tane çocuk yapsın ben mi bakıcam umrumda değil). kesinlikle bu planlanarak yapılmış bir bebek olamaz. eh bi insanın hayatının bu en önemli olayını bile idrak edemeden, plansız ve sorumsuz bir şekilde hamile kalan bir kız, kangi mantıklı fikirler ve düşüncelerle, o mitingde hangi hakkı bilinçli bir şekilde savunuyor sölermisiniz? daha kendisini idrak edmememiş, karnındaki bebeği savunmak korumak için ne yapıp ne yapmaması gerektiğini bilmeyen birisi mi, bilinçli ve akıllı bir şekilde hak savunucusu oluyor. bırahhallasen. yuh arkadas, bu nasil bir mantik ya?
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Dragonmax said: hepsinden öte farklı bi bakış açısı vereyim size, bi de burdan taarruza geçin :) sizce 19 yaşında ve üniversite okumak isteyen bir genç kız hamile kalmayı gerçekten isteyebilirmi, sizce isteyerek ve planlanarak yapılmış bi bebekmidir bu (ki daha önce de söyledim isterse 16 yaşında 5 tane çocuk yapsın ben mi bakıcam umrumda değil). kesinlikle bu planlanarak yapılmış bir bebek olamaz. eh bi insanın hayatının bu en önemli olayını bile idrak edemeden, plansız ve sorumsuz bir şekilde hamile kalan bir kız, kangi mantıklı fikirler ve düşüncelerle, o mitingde hangi hakkı bilinçli bir şekilde savunuyor sölermisiniz? daha kendisini idrak edmememiş, karnındaki bebeği savunmak korumak için ne yapıp ne yapmaması gerektiğini bilmeyen birisi mi, bilinçli ve akıllı bir şekilde hak savunucusu oluyor. bırahhallasen. Kusura bakma seni tanımıyorum etmiyorum ancak bu mesajınla tiksindim senden.
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 bazen şu forumda ignore opsiyonu olmadığına öyle üzülüyorum ki ...
Red Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 haberlerde vericekmiş goruntuleri.bakalım
Bone Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Aket-Atum said: saçma saçma yurtdışı örnekleri ile vicdan avutmaya çalışanlar bile var. Yok Rusya'da polis adamın ağzına işemiş, yok İtalya'da kızı annelikten banlamışlar. En son hatırladığım kadarıyla biz iki ülkede de değildik, apayrı bir ülkeydik. Polisin birine bırakın tekme, tokat atmasını bile kınamamız gerekirken burada hala bakkal muhabbeti dönüyor "ama abi kız da şimdi oraya gitmemeliydi cık cık cık". Olm bunlar bakkalın, kapıcının diyeceği laflar. Tenekeadam said: Burada insanlık suçu var arkadaş. Size ne milletin kaç yaşında hamile kaldığından, hamileyken nereye gittiğinden. +1
Dragonmax Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 NolaxThensbane said: Kusura bakma seni tanımıyorum etmiyorum ancak bu mesajınla tiksindim senden. kusura bakma seni tanımıyorum etmiyorum ve umrumda değilsin. öptüm by by
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Aluriel said: SeaGle said: Di sabit fikirlerini biraz aşabilsen forumdaki insanlarla anlaşabileceğini farkedeceksin abi. Ama biraz sakin. abi sabit fikirlilikle alakası yok ki oalyın. vicdanı olan, biraz empati kurabilen herhangi bir insan ilk posttaki tarzda yorum yazıp bi de savunmaz onu. oh iyi olmuş demedikleri kalmış bi. bak söylüyorum sana aynı olay türban yada pkk eyleminde olsa şimdi kıyametler kopmuştu. yalansa söyle. Hayır. Herhangi bi olayda böyle bi saldırıya sesimizi çıkarsaydık zaten burada olmazdık, her durumda aynı bok. Adamın bahsettiği kızın sorumsuzluğu. Benim düşünceme göre mesela, istenmeyen bi gebelikti. İstenmeyen bi gebelik üzerine ne kadar titreyebilir ki insan? Hayır yani az çok biliyoruz bu durumları erkeğiz ama görmüyor değiliz. Bizim de ailemizde bebek denilebilecek bi insan var, gördük görüyoruz annesinin babasının üzerine nasıl titrediklerinin. Konunun tek bi penceresi yok, sizin hatanız tek pencereye sokmaya çalışmanız. Birincisi, daha önce de dedim. Hamileye tekme değil göstericiye tekme yanlış başından. İkincisi, annenin bebeğin canını hiçe sayması. Üçüncüsü, annenin kendi canını hiçe sayması. Bu durumda anne de ölebilirdi. Şimdi ilk pencereden baktığımızda zaten herşey ortada. Ezelden beri bu memleketteki yanlışlardan biri bu. Lanet olsun ki düzelmiyor. Ben de hoşlanmıyorum bu durumdan, bigün ben de polis dayağı yiyebilirim. Ne bi torpilim ne başka bişeyim var yani, sade vatandaşım. O yüzden istemiyorum ki böyle şeyler olsun. İkinci konu, annenin sorumsuzluğu. İstemeyebilirsin, aldıracak da olabilirsin. Kimden hangi yaşta hamile kaldığın benim için hiç mi hiç önemli değil ama madem anne olma bilincin yok, (ki olmadığı bu olayda belli) en azından doğmamış cana da mı saygın yok? Hakettiği bu muydu en nihayetinde bi can taşıyan bebeğin? Gitmesen ölür müydün? Çıldıracak mıydın yani, çok mu zordu biririnci noktada bahsettiğim pislik durumun içine kendini atmamak? Son konu ise kızın ikinci sorumsuzluğu. Düşük doğum olayından kendi de ölebilirdi orada. Kendi de can taşıyor. Yani herkesin bi hedefi, bi dünya görüşü var. Sen de kendini eylemlerle, protestolarla ifade etmek, sesini böyle duyurmak istiyorsun. Vatandaşlık hakkın, kabul. E be kardeşim, az önce de dedim, ölür müydün bile bile gittin? Diğer tüm göstericiler polise karşı haklıdır, ama bence bu kızın durumunda kız %40 oranla suçu paylaşıyor. Polisin şiddetini ve anne/bebek/annelik sorumluluğunu aynı pencere içine sokmaya çalışmayın.
Bone Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Dragonmax said: hangi mitingde dayak yok. cevap veriyorum: cumhuriyet mitingleri bildim mi?
Dragonmax Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Bone said: Dragonmax said: hangi mitingde dayak yok. cevap veriyorum: cumhuriyet mitingleri bildim mi? kız cumhuriyet mitingine mi gitmiş ?
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 19 yaşında hamile kalanı yada o halde mitinge gideni savunmuyorum yalnız ben. oh iyi olmuş derecesinde mesaj atanlara tepkim sadece.
Öne çıkan mesajlar