mokoko Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 said: Akaryakıt ürünlerinde yapılan artışla birlikte 95 oktan kurşunsuz benzinin litresi 3,79 liraya ulaştı. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türkiye'de akaryakıt firmaları, benzin ve motorin gibi akaryakıt ürünlerinde belirli oranlarda artış yaptı. Artışla birlikte 95 oktan kurşunsuz benzinin litresi 3,71 liradan 3,79 liraya yükselirken, motorin ise 3,15 liradan 3,19 liraya çıktı. Bu artışla birlikte 55 litrelik benzinli bir otomobilin deposunu doldurmanın maliyeti 208 lirayı geçti. Bu artışın ardından benzinin litresinin 4 liraya ulaşmasına 21 kuruş kaldı. Yapılacak düzenlemelerle 1 Ocak 2011'den itibaren benzinden alınan ÖTV'nin, bu yıl olduğu gibi 20 kuruş artırılması durumunda benzinin litresi 4 lirayı görmüş olacak. Öte yandan, bütçede 2010 yılında 30,7 milyar lira olarak öngörülen akaryakıt ve doğalgazdaki ÖTV gelirinin yıl sonunda 32,1 milyar liraya ulaşması beklenirken, gelecek yıl bu rakamın 34 milyar 621 milyon 497 bin lira olarak gerçekleşeceği öngörülüyor. Tüketiciler Birliği Onur Kurulu Başkanı Aydın Ağaoğlu, akaryakıt ürünlerindeki yüksek fiyatın alınan dolaylı vergilerden kaynaklandığını ileri sürdü. Özellikle ÖTV'nin yüksek olmasının ve vergiden vergi alınmasının Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarını yükselttiğini iddia eden Ağaoğlu, şunları kaydetti: “95 Oktan benzinin litresi 4 liraya ulaşmak üzere. Bu yılın başındaki artış gibi olursa benzinin litresi 4 lira olacak. Bir üst kalitedeki benzin zaten 3,93 liradan satılmaya başlandı. Bakanlar Kurulu, yetkisini kullanırken ekonomik kriz altında ezilen dar gelirli kesimi göz ardı ediyor. Akaryakıttaki bu yüksek vergilerden ötürü fırıncının ekmeği, manavın sebzesi, kasabın eti de pahalıya ulaşıyor. Üretimde, nakliyede enerji kullanılıyor ve bunlar da maliyetleri etkiliyor. Özellikle akaryakıt üzerindeki vergiler, ülkemizi, gelişmiş gelir düzeyi yüksek Avrupa ülkelerinden daha pahalı akaryakıt tüketen ülke konumuna getirmiştir. Gelişmiş ülkeler de bile bu fiyatın altında akaryakıt tüketilmektedir. Yeni yıla girerken ÖTV oranlarının düşürülmesi gerekmektedir. Oranlar düşürülmediği takdirde her türlü demokratik tepkimizi göstereceğiz.” (aa) yuh be arkadaş. litresi 4 lira olur 2011'in ilk zamıyla. arabası olanlara kolay gelsin. okadar zamandır arabam olsun diye çok özeniyodum ama şu benzin fiyatları falan adamdan kan alır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 oha lan oha. Arabayla gezmek için hakkaten zengin olmak lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
turuncu16 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 ve millyetçi parrtının 40. yılı ne la bu 4 lira benzın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 ben 97 oktan kullanıyorum? 4 mü oldu o zaman benimki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 bakmıyorum artık fiyatına falan, nası olsa vericez. koy 50 liralık gitsin diyorum götürdüğü kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
turuncu16 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 elektrikli araçları bekliyorm sabırsızlıkla belki rekabet iyi olur araba alacaktım ben olmadı şimdi bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 21. yy'da benzinli araba mı kaldı lan o değil de mazot da çok pahalı olmuş. Fakir gibi 20 liralık mazot alayım dedim pompaya bağlamasıyla çekmesi bir oldu lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 mazat rulz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 turuncu16 said: elektrikli araçları bekliyorm sabırsızlıkla LOL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 geçen hükümetin hybrid arabalara teşvik vereceğini duydum. bu olursa güzel olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 ama elektriği sadece hükümetin tesislerinden doldurabileceksin, onlarda 5 lira olur dakikası falan ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Geçen gün 20 liralık benzin aldım, ibre kırmızının gerisindeydi kırmızıya geldi. Yakında arabayı bırakcaz benzin alcaz diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
resaypi Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 trafik daha az tıkanır iyi iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 He tabii iyi. Süper hatta. Yalnız iman gücüyle çalışmıyor toplu taşımalar da. Bugün 2 lira olan metrobüs yarın 3 lira olur, artık koşarak gider halk sağa sola. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 DoruK said: bakmıyorum artık fiyatına falan, nası olsa vericez. koy 50 liralık gitsin diyorum götürdüğü kadar. ahaha aynısını yapıyorum bende yarın bi gidip bakayım ne kadarmış sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 evet çok pahalı neheheheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
resaypi Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 topluca bisiklete geçsek bu bahaneyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 bisikletle evden 6:30 da çıkmam gerekir işe gitmek için =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 duşu da işte alman gerekebilir tabi ama. spor da bi yandan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Arkadaş ile konuşuyorduk geçen, kemal sunal filmlerindeki gibi olacak yakında, herşey karaborsa, benzini felan geçtim şeker bile alamıcaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 şu kuruş cent muhabbetini sevmiyorum düz hesap 5 TL yapsınlar olsun bitsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Churel Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 İstanbula yerleştim ben 6 aydır burdayım arabam ankarada yatıp duruyo hiç niyetim yok almaya. Zaten İstanbulun trafiği, park sorunu bilmemnesi bide üstüne benzin aman aman hiç uğraşılmaz valla gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 turkiye tarihine otoban yaparak gecmeye calisan bir hukumetten beklenebilecek en guzel hareket. elektrikli araclarda devlet destegi bekleyenler daha cok beklerler. %5 destek %35 OTV gorurseniz sasirmayiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 hem hükümetin hem de benzincilerin kazıkladığı bir ülkedeyiz. %20 zam gelir benzine, daha resmi haberi çıkmadan benzinciler giydirir. %20 indirim gelir, ama bu sefer kimse fiyatları indirmez. sürekli benzin fiyatları artar. mis gibi fiyattan benzin kullanırız. deadwoll said: Geçen gün 20 liralık benzin aldım, ibre kırmızının gerisindeydi kırmızıya geldi. Yakında arabayı bırakcaz benzin alcaz diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 yakıt fiyatlarının artması demek her bi zikin artması demek zaten. bunun arkasından bulgur, pirinç, un, ekmek zik zok dildo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar