Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Turkiye'dir Galatasaray

valequenta

Öne çıkan mesajlar

Ben yardimci olayim istedim:

said:
milli takimin basarili oldugu donemlerde her zaman takimin yarisini Galatasaray olusturuyordu. Basarisiz oldugu donemlerde de Galatasaray oyuncusu fazlaligi vardir. Basariya baglamadigimi gostermek icin bunu da belirteyim dedim ama sonuc olarak Turkiye'dir Galatasaray.

Bakin simdi, Galatasaray kaosun icinde, kaliteli Turk futbolcusu yok. Olan da sakat. Paftan yama yapilacak buyuk ihtimal. Bir de milli takima bakin. Buyuk kadro degisikligi ve kaos. Galatasaray ve milli takim paralel gider.
Sosyal ağlarda paylaş

tahminimce (bakmadım) türkiye kalesini 17-18 yıldır fenerbahçe koruyodur. engin, rüştü, volkan, bi ara recep, sonra bi ara serdar, sonra yine volkan, hep volkan, sonra fenerbahçe'nin kalecisi kimse o.

bu da ortaya koymaktadır ki türkiye fenerbahçe'dir.

bi de brezilya fenerbahçe'dir yapacam da üşendim şimdi.

bi de beşiktaş da ibrahim'dir. bi ara 4 tane falan vardı neydi o öyle ?
Sosyal ağlarda paylaş

valequenta said:

Bu arada siz anlayana kadar:

Euro 2000: GS Uefa Sampiyonu - Milli Takım Ceyrek Finalde :

Umit Davala - Fatih Akyel - Hakan Unsal - Ergün Penbe - Okan Buruk - Suat Kaya - Sergen Yalçın - Hakan Sükür - Arif Erdem

World Cup 2002: GS Sampiyon - UEFA kupasi devami niteliginde - Milli Takim Dunya ucuncusu:
Bülent Korkmaz - Hasan Saş - Arif Erdem - Ergün Penbe - Emre Aşık . Ek olarak: Hakan Unsal - Emre Belözoglu - Hakan Sükür - Umit Davala

Euro 2008: GS Sampiyon : Milli Takim Avrupa Ucuncusu
Sabri Sarıoğlu - Hakan Balta - Servet Cetin - Arda Turan - Mehmet Topal - Ayhan Akman

PARALELLIKTEN BAHSEDIYORUM. Buyuk harfler belki algiyi biraz olsun acar diye deniyorum...

euro 2008 senesi fener ş.l de çeyrek final oynadı onun da etkisi vardı :D
Sosyal ağlarda paylaş

Haklı olduğu nokta;milli takımın başarılı olabilmesi için kulüp takımlarımızın başarılı olması gerekiyor...Eğer ki ileride gurbetçilere dayalı bir takım kurmayacaksak...
Yani Euro 2000,WC 2002 ve Galatasaray'ın kulüp başarısı arasındaki bağlantı yadsınamaz zaten ama bunun o zaman Galatasaray'la olmuş olması,milli takımın her daim Galatasaray'ın iyi olmasına ihtiyacı olduğunu göstermiyor,hepsi kötü şu anda mesela...
Kulüp takımlarının milli takıma başarı olarak yansıması zaten heryerde görülen birşey...
Sosyal ağlarda paylaş

abi sanirsan ajax gibi takimsinizda surekli oyuncu basiyor gs bi nesil yakaladiniz emre okan hakan fln budur yani az bise die demiyorum turkiyenin tek basari yakaladigi seneler onlarla geldi ama ne milli takim acisindan ne gs acisindan devami gelmedi bunu surekliymis gibi gostermenin alemi yok
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında fanatik bir gözle değil de objektif gözle bakılırsa Galatasaray'ın başarılı olduğu dönemlerle Milli takımın başarılı olduğu dönemlerde bi kesişme olduğu rahatlıkla görülebilir,ancak bunun sebebi Galatasaray'ın Türkiye olması değil tabiki.
Herşeyden önce milli takımlar,kamp süreleri fazla olmayan çoğunlukla birbirleriyle fazla oynama şansı bulamamış oyunculardan kurulur bu gibi durumlarda birbirleriyle oynamaya alışan oyuncular daha iyi performans verebilir.
Galatasaray yakın geçmişe kadar yabancı oyuncularından çok yerlilerle işi götürmeye çalışan bir takımdı,bunun etkisi milli takıma Galatasaray'da birbirleriyle oynamaya alışmış oyuncuların gitmesidir tabiki.
Yani çok basit bir örnek vermek gerekirse Alex'in Semih'i boş pozisyonda yakalayıp önüne top bırakması,aynı şeyi Arda'nın yapmasından çok daha kolaydır.(lütfen yetenek tartışmasına girilmesin anlatmak istediğimin bu olmadığı aşikar)
Aynı takımda oynayan oyuncuların milli takımda da buluşması büyük avantaj sağlar o takıma, bir diğer örnek de İspanya milli takımıdır,Barcelona'nın başarısı doğrudan İspanya'ya da başarı getirmiştir. Yine Brezilya'nın en büyük sıkıntısı da buradan gelir.
Mesela yıllardır Milli takım savunmasında sıkıntımız var çünkü 3 büyükler defans göbeklerini yabancılara devrettiler.Takımlarda birer tane iyi defans göbeği olsa da bir araya getirilen tandemler birbirlerine alışık olmadıkları için hatalara gebe oluyor sürekli.
Lafın özü yarın ligi Kardemir Karabükspor domine etsin takımdan 7-8 tane oyuncuyu milli takıma yollasın bunların 5 tanesi falan banko oynasın Karabük Türkiye'dir diyebilir konuyu açan arkadaş.
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu sanki milli takım tarihinde 70 farklı dönemde başarılı oldu. Bir jenerasyon var başarılı olan, o da Galatasaray'lı oyuncuların ağırlıkta olduğu dönem işte. Okan Emre Bülent Hasan Hakan. Bu kadar. Kalan 6 oyuncuyu paylaştı işte genelde diğer takımlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...