BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 ne zaman oldu. ne zaman olacak bu diye düşünüyodum, geç olmadı. radikal değişiklikmiş heh milliyet said: Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, 7 yıldır yürüttüğü Diyanet İşleri Başkanlığı görevinden alındı. Bardakoğlu’nun yerine kurumda Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Prof. Dr. Mehmet Görmez atandı. Diyanet’teki görev değişimi bugün düzenlenecek basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulacak. Son dönemde “türban” ve “kurban” kesimi konularında yaptığı çıkışlarla dikkati çeken Bardakoğlu, en son “Atatürk’ün gösterdiği önemi kimseden görmedik” açıklamasında bulunmuştu. 28 Mayıs 2003 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı’na atanan Bardakoğlu, dün itibariyle görevinden alındı. Bardakoğlu’nun görevden alınmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararnamesi dün elden dolaştırılarak tamamlandı. Bardakoğlu’nun görevi yeni yasaya göre 13 Ocak 2011 tarihinde sona eriyordu. Milliyet’in sorularını yanıtlayan Devlet Bakanı Faruk Çelik, görevden alma kararına ilişkin olarak, “Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Yasası daha yeni TBMM’den geçerek yasalaştı. Yıllar sonra Diyanet teşkilatının yapısında radikal değişiklikler gerçekleşecek. Bir sürü bağlantılı atamalar yapılacak. Bu tasarruf bu çerçevede gerçekleşti” diye konuştu. Çelik, “Bardakoğlu’nun son dönemde yaptığı açıklamalar ile şimşekleri üzerine çektiği ve sizinle tartıştığı yönünde kamuoyunda yansıyan bilgiler var doğru mu?” sorusuna ise, “Hayır kesinlikle sözkonusu değil. Kendisi görevinin başında tek bir yanlış adım atmamış bir insan. Ona karşı benim açımdan da bir saygısızlık işlenmemiştir. Kendisiyle anlaşamadığım iddiaları doğru değil, kaldı ki konuyu kendisi açtı” yanıtını verdi. Görmez atandı Çelik, Bardakoğlu’nun yerine yine kurumu çok iyi tanıyan Görmez’in Diyanet İşleri Başkanlığı’na atandığını belirtirken, “Sayın Görmez’in de din alanındaki yetkinliği biliniyor. Hem uluslararası alanda hem Türkiye’de çalışmalarıyla iyi bir isim” diye konuştu. Milliyet’e konuşan Bardakoğlu ise görev süresinin yeni yasaya göre 13 Ocak 2011’de sona ereceğini anımsatarak, hiçbir görevin daim olmadığını kaydetti. Bardakoğlu’nun devir-teslim töreninin ardından İstanbul’a yerleşeceği ve üniversite hocalığına döneceği öğrenildi. ÇARPICI AÇIKLAMALARIN ODAĞI ‘Türban dine giriş şartı değil’ demişti Marmara Üniversitesi Dekan Yardımcılığı görevini yürütürken 28 Mayıs 2003 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı’na getirilen Bardakoğlu, “İslam’da reform” tartışmaları ve yaptığı çarpıcı açıklamalarıyla dikkati çekti. Bardakoğlu, Milliyet Gazetesi Ankara Haber Müdürü Serpil Çevikcan’a “türban” konusunda tartışma yaratan açıklamalar yapmış ve “bir kadının başını örtüp örtmemesi onun Müslümanlığa giriş şartı olarak hiçbir zaman algılanmamış sadece kendi dindarlığının bir tercihi olarak görülmüştür” ifadelerini kullanmıştı. ‘Diyanet’e sorulmamalı’ Bardakoğlu, 5 Kasım’da Cumhuriyet Gazetesi’ne verdiği en son röportajında türban başta olmak üzere bir yasa düzenlemesi yapılırken, “‘Bir konuda yasal düzenleme yapacağız, Diyanet’in görüşü nedir’ demek, laiklik ilkesine aykırıdır. Biz dinin doğru bilgisini söylemekle görevliyiz örneğin alkol kullanmak günahtır, ister araba kullanırken kullansın, ister dağbaşında. İçkinin hangi durumlarda suç olacağı siyasetin işidir” demişti. Atatürk’ün Diyanet’e verdiği önemi çarpıcı bir ifadeyle dile getiren Bardakoğlu, “Ben bugüne kadar hiçbir resepsiyona katılmadım. Şu sebeple katılmıyorum; rahmetli Atatürk’ün Cumhuriyeti kurarken Diyanet İşleri Başkanlığı’na verdiği önemi ve itibarı bugüne kadar hiçbir zaman göremedik. Onun için iyi giyimliler arasında sırada yürüyen bir kişi olmayı ben kurumuma ve konumuma karşı bir haksızlık olarak gördüğümden bu tip devlet protokollerine pek iştirak etmiyorum” demişti. Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın, Hayrünnisa Gül’ün elini sıkmaması ile alevlenen “tokalaşma” tartışmasıyla ilgili olarak da Bardakoğlu, “Ben şahsen elini uzatan hanımefendilerin elini sıkmakta bir beis görmüyorum. Tokalaşmanın haram olduğunu bildiren açık bir dini metin bulunmamaktadır” diye konuşmuştu. Prof. Görmez Hadis uzmanı 1959 doğumlu olan Mehmet Görmez, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı’nda yüksek lisans yaptı. 1988’de bir yıl süreyle Kahire Üniversitesi’nde inceleme ve araştırmalarda bulundu. 1994’te “Sünnet ve Hadisin Anlaşılması ve Yorumlanmasında Metodoloji Sorunu” adlı teziyle doktorasını bitirdi. Ayrıca doktora çalışması, 1996’da Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Birincilik Ödülü aldı. 1998’de yardımcı doçent, 1999’da doçent, 2006 yılında da profesör oldu. 13.08.2003’te Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı görevine atandı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Enteresan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 said: Tokalaşmanın haram olduğunu bildiren açık bir dini metin bulunmamaktadır tamam abi din ama o kadar din değil ya. abartmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Oha ben çok severdim lan bu adamı diyanet işleri başkanlığı kapatılabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 http://www.penguen.com/content/Kapak/kapak275.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 kovulduguna gore dogru bisey yapmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Cübbeli Ahmet Hocayı diyanet işleri başkanı olarak görmek istiyoruz! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 İyi adamdı, yazık olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Beyler adam iktidarın başta olduğu 7 yıl sürece görev yapmış. Ömür billah değişmesin mi nedir yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Yasaya gore gorev suresinin bitimine 2 ay kalmis bir kisiyi gorevden almak bir iyi niyet gostergesi midir peki? Yoksa sirf hukumet ile gorusleri bire bir ayni degil diye 'sen gorevini bitirmedin iste, seni biz kovuyoruz' dusuncesi midir sence? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Siyaset bu illa kötü düşünmemek lazım. Hergün görüyoruz siyasi olarak daha kuvvetli biri gelip hakkı olan veya olmayan yeri alabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 görev süresi uzatılmamış adamın işte, fazla bile görev yaptı. gayet sevilen bir adamdı akp camiası içinde de. ama içinde yakınlarım oldugu için biliyorum diyanet fena entrikaların döndüğü bi kurum. öyle atatürk vs dedi diye kimseyi görevden almazlar. ha siz yine istediğinize inanın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 7 yildir gorevde, cok uzun bir sure diye gorevden almislar adami, akp de 8 yildir gorevde onlar da bi devrediversin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 SeaGle said: Oha ben çok severdim lan bu adamı diyanet işleri başkanlığı kapatılabilir. +1 Penthesilea said: 7 yildir gorevde, cok uzun bir sure diye gorevden almislar adami, akp de 8 yildir gorevde onlar da bi devrediversin +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 şeriat geliyor !!! wut ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Hükümet açısından da kusursuz eksiksiz çalışan ve Diyanet kurumunun vizyonunu ve misyonunu geliştiren bir hocaydı. Umarım yerine gelen de kendisini aratmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Turkceplease Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 O değilde aha geçenlerde adam ateistlerinde diyanetiyiz diyince dalga geçtiniz burda. Şimdi görevden ayrılıncamı kıymetli oldu. abi çok dalavereci adam var burda ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 hakikaten onu diyecektim. bi anda sevilen adam oldu :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 ah be bebeem ne zaman anlayacaksınız bizim hatalı şeylerde "hmm hatalı" ve iyi şeylerde "afferin iyi yapmış" diyen, tarafsız olmaya kasan insanlar olduğumuzu.. ne zaman göreceksiniz bizim bazıları gibi eğriye de doğruya da alkış tutan şakşakçılardan, dalkavuk takımından, yağcılarda olmadığımızı. hani ümidim yok tabii de sordum ölesine.. ne zaman? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Turkceplease Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 keşke dediğin gibi olsa şu forumda herkes. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 dasaaa said: ah be bebeem ne zaman anlayacaksınız bizim hatalı şeylerde "hmm hatalı" ve iyi şeylerde "afferin iyi yapmış" diyen, tarafsız olmaya kasan insanlar olduğumuzu.. ne zaman göreceksiniz bizim bazıları gibi eğriye de doğruya da alkış tutan şakşakçılardan, dalkavuk takımından, yağcılarda olmadığımızı. hani ümidim yok tabii de sordum ölesine.. ne zaman? valla o "ateistlerin de diyaneti olmak istiyoruz" başlığında "hmm bu sefer güldürmedi" tarzı yorumlar yoktu, daha çok "abi iyice saçmalamaya başladılar" tarzı yorumlar vardı gibi hatırlıyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 ee çünkü o çıkış saçmaydı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lelouch Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 hatırlamana gerek yok, arayıp bakabilirsin neler denmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 dasaaa said: ee çünkü o çıkış saçmaydı? ama "iyice saçmalamaya başladılar" cümlesinin içeriği sadece o çıkışın saçmalığını tanımlamıyor. genel olarak diyanetin saçmaladığı görüşünü tanımlıyor. bi de arama bozuk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 alın.. http://forum.paticik.com/read.php?13,5159372 orada dediğim hâlâ güncelliğini koruyor hani.. dasaaa said: "tanrıya inanmayanların da haklarını korumalıyız" demenin en kötü yolu olabilir bu açıklama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar