Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

MMOFPS Wolfteam Joygame'le Türkiye'de...

|Joker|

Öne çıkan mesajlar

Daha önce Son Destan için bir başlık açmıştım. Aynı zamanda Joygame olarak Wolfteam'i de Türkiye'de Türkçe içerik, seslendirme ve destek olarak sunmuştuk. 1 senenin sonunda, Wolfteam Türkiye olarak sadece Türkiye'den anlık 16.000 oyuncuyu oyunumuza dahil ettik, günde 60.000 tekil kullanıcı şu an oyunumuza giriyor. F2P oyunu olarak hizmet veriyoruz.

En sonunda Joygame olarak tüm sunucuları da ülkemize aldık. Di bu sistem olayıyla alakalı haberi olmuş olabilir, bizim IT ekibimizin yöneticisi ile tanışıyorlar ama, yaklaşık 19 sunucu, 2 firewall ile 140.000 USD'lik yatırım yaptık. Korea Telecom'dan 2 kişi, yapımcı firmadan 3 kişi ile kurulumlar yapıldı. Şu an 30.000 oyuncuyu oyunumuza kabul edecek şekilde sunucularımızı açtık. Milamber sağolsun, tüm QA'imizi kendisi halletti :)

İsteyen gelsin, baksın ve takılsın başlığının yanı sıra, bir Türk oyun firması olarak böyle bir yatırımdan da bahsetmek istedim, özellikle bu günde. Mutlaka eleştirilerimiz olacaktır, burası Paticik :).

Wolfteam ile yürümeye ve büyümeye devam edeceğimizi düşünüyorum. Şu an Wolfteam'den sorumlu kişi olarakta oldukça gururluyum, mutluyum. Sunucuya baktığınızda sadece Türkiye'den anlık 15 16 bin kişinin oyunda olması baya keyifli, özellikle landan oyun oynar gibi bir durumumuz var şu an, MS'lerimiz yer yer 20 30, bazen 200'lerde ama Tüm Türkiye bir arada oyun oynuyoruz. Ufak tefek yüksek MS'ler gördük ama Türkiye'de Türk Telekom ile devam etmekteyiz, bazen sancılı oluyor ama şu an bunu minimuma indirdiğimizi düşünüyorum.

Yolunuz düşerse bekleriz :)
Sosyal ağlarda paylaş

Silphatos said:

merak ettim ben, ko türevlerine olduğu gibi çok para harcıyor mu insanlar mmofps'lere de. gerçi 140k usd yatırım olduğuna göre harcıyor olmaları lazım.

Başka ülkelerde FreeToPlay oyunlarda %10lara varan hatta bu oranı aşan para harcayan oyuncuların toplam oyuncu sayısına oranı, Türkiye’de 2% oraninda.

bir blogdan alinti^^
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında dengedeyken, 1 1.5 senede kazanç adına çok birşey yokken sunucuları Türkiye'ye alalım dedik. Yine uzun vadeli bir yatırım oldu sanırım. Kazandıracaktır mutlaka diye düşünüyoruz. Sonuçta ms sorununu oldukça çözdük, 150 200 kişide 1 2 kişide yüksek ms oluyor ama buna da şükür şimdilik, eskiden yarısı oyunun yüksek msten şikayetçiydi :)
Sosyal ağlarda paylaş

Başarılar diliyorum. Sadece bedavacı yurdum insanına hizmet vererek ne derece başarılı olunur , ücretsiz oyunlardan nasıl gelir elde edilir orası meçhul ama tabii sizler olası riskleri gözününde bulundurarak bu yola baş koymuşsunuzdur...(mu)
Sosyal ağlarda paylaş

mmo olmayan fps'lere neden mmofps deniyor anlamış değilim.
dergiler de aynı hataya düşüyor.

f2p mmorpg'lerle benzer bir satış protokolü izlediğinde "mmo" olmuyor ki oyun.
küçük haritalarda 2v2 oynanılan oyunlara mmofps diyceksek, mag ne oluyor merak ettim :P

mmofps = huxley, planetside ve biraz da neocron

gerçi artık her şeye mmo denmeye başlandı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...