Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hani Referandum Sonunda Darbecilerle Hesaplaşacaktık?

sg-1

Öne çıkan mesajlar

yıllarca kafamızı ütülediniz şeriat geliyor diye, hani nerede? var mı siz okumuş çocuklardan bu gazın hesabını soran partisine, gazetesine ya da derneklere vs? yok.

zaten olsun diye bir beklentim de yok. siyaset böyle birşey işte dünyanın her yerinde. olaylar, kavramlar, insanlar siyasetçilerin her türlü suistimaline, manipülasyonuna açık. olan gene bizim halkımıza oldu tabii bir pati klasiği olarak o ayrı.

diyeceksiniz ki; "hesap da mı sormayalım?" hesap sorun, halkı rahat bırakın.
Sosyal ağlarda paylaş

hani nerede laiklik elden gidiyor diye her gün açıklama yapan partililer? her gün "öpüşen gençler basıldı, metroda namaz kılındı" haberi yapan gazeteler? insanları meydanlara "cumhuriyet elden gidiyor" diye toplayan dernekler? bu yönde demeç veren proflar, dekanlar, rektörler onlar bunlar? bu insanlara da birisi çıkıp "lan koyunlara bak ekekeke" dese şimdi yazdığıma benzer şeyler yazacaktım.

dediğim şekilde kullanılmaya çalışıldı, geçti gitti. 80 dönemindeki sağcılardan, solculardan oy tırtıklamak için evren'e hesap soracağızın kullanılması gibi.

sg-1'in yapmaya çalıştığı gibi bunu yapanların samimiyeti, dürüstlüğü sorgulanır; ama topluma laf söylemeyin bir daha. dağıtırım bu başlığı DAAYT
Sosyal ağlarda paylaş

şeriat durduk yere gelmez huun.
yani bir gün ingiltere'de yaşarken ertesi gün "hadi kardeşlik, sistemi değiştiriyoruz" diyip şeriat olmazsın.
bazı ülkeler alıştıra alıştıra gider teokratik baskıcı devlet düzenine, bazıları bir darbe ile, ama onda bile işin öncesi vardır mutlaka.
"türkiye şeriat olcak diyordunuz, olmadı işte, bundan sonra da olmaz" deme modası var şu anda.

ama,
ilkokulda tüm öğrencilerin tek tip kıyafet giymesi mecburiken, türbanlı öğrencilerin sokulmamasını tartışıyorsak,
kılık kıyafet kuralı olan devlet dairelerinde, her odaya bir türbanlı çalışan sokulduysa,
sokaklarda, parklarda, "aile çay bahçeleri"nde, sevgililer, evliler, çocuklu kişiler el ele tutup, birbirine sarılıp gezemiyorsa,
televizyon kanalları ve internet her geçen gün daha çok sansüre uğruyorsa,
"demokratik" haklarını kullanan insanlar "darbeci" diye etiketleniyorsa,
bazı topluluklar amerika'daki bir şeyh tarafından direk idare ediliyorsa,
gazete ve televizyonların çoğunun islamik grupların eline geçtiyse,
"kendinden olmayan" herkesi provakatörlükle suçlayıp hapse gönderen bir "özgürlükçü" liderimiz varsa,
her geçen gün bir başkası çıkıp din adına, devlet düzeninin tamamen değişmesi gerektiğini söylüyorsa,

adına "şeriat" demişsin, dememişsin, ne farkedecek?

hani şey de deniliyor:
"türkiye iran olacak deniliyor, ama türkiye asla iran olmaz"
bu laf var.
aslında doğru. iran'ın "seviyesine" geldiğimizde "keşke iran olabilseydik" diyeceğimiz bir durum altında olacağız. ondan korkuyorum ben asıl.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

hani nerede laiklik elden gidiyor diye her gün açıklama yapan partililer? her gün "öpüşen gençler basıldı, metroda namaz kılındı" haberi yapan gazeteler? insanları meydanlara "cumhuriyet elden gidiyor" diye toplayan dernekler? bu yönde demeç veren proflar, dekanlar, rektörler onlar bunlar? bu insanlara da birisi çıkıp "lan koyunlara bak ekekeke" dese şimdi yazdığıma benzer şeyler yazacaktım.

dediğim şekilde kullanılmaya çalışıldı, geçti gitti. 80 dönemindeki sağcılardan, solculardan oy tırtıklamak için evren'e hesap soracağızın kullanılması gibi.

sg-1'in yapmaya çalıştığı gibi bunu yapanların samimiyeti, dürüstlüğü sorgulanır; ama topluma laf söylemeyin bir daha. dağıtırım bu başlığı DAAYT

hani nerde? gercekten bilmiyo musun nerde olduklarını?
ya aptal rolune yatıyosunuz ya da gercekten aptalsınız.
stadyumda yuh ceken taraftarı kamerayla tespit ettiler be sen daha neyi savunuyosun adam?
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

ya aptal rolune yatıyosunuz ya da gercekten aptalsınız.

biliyor musunuz bazen bu soruyu ben de kendime soruyorum. aptal olmadığımı hatta zeki bile sayılabileceğimi düşünüyorum. demek ki satılık bi xxx. ülke falan sittir et, nakite dönüp cebime girmediği sürece umurumda bile olmaz. şeriat mı gelecekmiş? kaç para veriyor?

hangi ülkede yaşarsanız yaşayın bu tip eylemlerin, söylemlerin politikada sık vurulan bir yol olduğunu söyleme aptallığını yaptım. gidin bunları yapanlardan hesap sorun; ama insanlara da ahkam kesmeyin "koyun la bunlar, cahil la bunlar" diye deme şerefsizliğinde dahi bulundum. hele hele şeriat korkusunun siyasi kampanyalar düzenlenerek oy amacıyla sömürülmesini, referandumda oy kırpmak için evren'e hesap soracağız demekle bir tutmak aptallığını yaptım.

şeriat bu ülkenin kaçınılmaz kaderidir dediğiniz gibi ve buna karşı yürütülen kampanyalar ancak ve ancak gerçeği ortaya çıkartmak için yürütülen samimi çabalardır.

sahi ne oldu bu kampanyalara? hadi ben çıkarları için aptala yatacak karakterde bir adamım, size ne oldu? niye organize değilsiniz bu açık tehdit karşısında? konu dışında en son ne zaman şeriat tartıştınıza da kısaca cevap verseniz olur öbürlerine hiç bulaşmadan.

not1: kimse adına cevap verme ya da bir 3. kişiye soru sorma amacım yoktur. arkadaş çoğul konuşunca nezaket icabı aynı şekilde cevap verme ihtiyacı hissettim.

not2: bu mesajı görüp cevap yazmak isterseniz, yazmayın. öbür yazdıklarımı da okuyun, gene de cevap yazmayın.

not3: bu ülkeye şeriat nah gelir, gelirse de hepinizden önce ben giderim fonksiyonel alkolik olarak.

Edit Abso: Küfür editlendi.
Sosyal ağlarda paylaş

sariata neden bu kadar takıldın anlamadım. seriat gelecek rero diyenlerin 99% u turkiye'nin batıya uzaklasıp doguya yakınlasması, islam'ın koruyucusu haline geldigimizi, musluman toplumların batı devletlerine karsı savunucusu oldugumuzu dusunuyor. sen bunun aksini dusunuyorsan eger, ilk paragrafta bahsettiklerinin dogrulugunu tartısmam.

tutturmussun bi seriat gelecek diyenler nerde diye. adı seriat olmasın kardesim, baska bisey olsun ne farkeder? gidilen yolda atılan temelleri goremeyecek kadar kor musun?

evimin onunde kaan dobra'nın restoranı var, deniz kenarı cok guzel bir yer. adama icki satmaması icin baskı yapıyorlar. demokrasi boyle iste, diktatorokrasi.

sen cok eminsin nah gelir falan diyosun ama neyine guveniyosun bilemiyoruz. senin cok bildigin ama bizim bilmedigimiz neler var kim bilir, peh peh.
Sosyal ağlarda paylaş

Şeriat Türkiye'ye tam anlamıyla gelmez, evet. Zaten AKP'yi savunan insanların da körü körüne savundukları bu.

Hırsızlık yaptıklarında kolları kesilmediği sürece de şeriat gelmez bu ülkeye demeye devam edeceklerdir zaten.

Ülkeye şeriat gelecek diyen insanlarsa, dini baskılardan, toplum baskısından söz ediyorlar daha çok ve haklılıklarını geçtim zaten bu baskı var.

Baskıdan söz edenleri de içeri atıyorlar ya da sindiriyorlar hızlıca.

Sistem çok temiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Cahillik bir seçim değil, bir mecburiyet bizim gibi ülkelerin halkları için. Yoksulluk ve yoksulluk ile birlikte gelen düşük yaşam standartları ile bağnaz fikirlerin beyinlerde yer edinmesi bu toplumu daha çok uyutacak gibi gözüküyor.

Ancak kalkıp da halkı "cahil" diye suçlamak da "cahillik" olur. 10-12 saat arası çalışıp, düşük yaşam standartlarında, günü nasıl çıkartırlarımın derdinde olan insanların kalkıp da kitap okumaya, film seyretmeye, bilim ve teknolojiyi takip etmeye, sosyalleşebilmeye şansı mı kalıyor ?

Toplum böyle olunca elbet birileri çıkar, "akp çok iyi", "büyüyoruz", "özal da iyiydi" der, toplumlar uyutulur.

Ne de olsa halkın örgütlenebilmesi çok zor iken, para etrafında örgütlenebilmek çaba bile gerektirmez.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

"şeriat bugün de gelmedi öyleyse akp çok demokratik. yalan söylüyor olabilirler ama demokrasinin bir parçasıdır yalan zaten."

mükemmel bir çıkarım huun.

ne alakası var şunlarla benim yazdıklarımın? akp demokratik diyen mi oldu? bırak şu başlığı foruma attığım bütün mesajlar arasında bul bu iddiada bir mesajımı.

benim yaptığımı iddia ettiğin çıkarımlar üzerine çıkarım yapıyorsun. nasıl?

açıkça kullanılmadı mı şeriat geliyor korkusu bunu soruyorum. cevap da alamıyorum. böyle bir korkunun mevcutta var olması ya da toplumun bir kesiminde var olması birilerinin bunu organize çabaya dökmesine neden olmadı mı? bu çabalara hak veren insanlar gidip niye sormuyorlar şimdi "aga ne oldu şeriat, gelemedi daha?" ya da böyle bariz ortada olan bir tehlike varsa bu sessizlik ne?

mantıken alacağın cevaplar ortada:
1- geldi. gelmediğini biliyoruz.
2- gelecek. tartışılır.
3- gelmeyecek. tartışılır.

siyasetçiye sor:
ee tabii şimdi şeriat öyle bir günde gelecek birşey değildir. ufak tefek kalkışmalar olsa da çok somut bir delil ya da gösterge yoktur. bu sebeple bizler elimizden geldiğince bu tehdite karşı uyanık olmamız lazım. halkımızı eğiterek, gençlerimize güvenerek... aaauu vs vs vs

niye illa şeriat? şeriat olmaz buluruz başka konu. laiklik-şeriat gerilimi yüzünden bu ülkenin belki de bir daha göremeyeceği kadar insan meydanlara döküldü tek organizasyonla.

kısaca o parti-görüş ve o partiye-görüşe oy verenler böyle, bir diğer parti ve ona oy verenler şöyle denecekse bile yola çıkış noktası hatalıdır bu başlıkta.

siyasilerin insanların hassasiyetlerini kullanması, manipüle etmesi her zaman her ülkede oluyor. ben bunu demokrasiyle özdeşleştirmiyorum, ben bunu demokratlık olarak adlandırmıyorum. demokrasilerde oluyor diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Zamanında işte din ağırlıklı kesime baskı vardı (Üniversiteye almama...vb. ), şimdi güç onlara geçince onlar baskı yapıyorlar. Her türlü baskı yanlış ama burası Türkiye işte. Eline gücü geçiren kendi ve kendi ideolojisinin diğerlerini ezmesini sağlıyor. Kanadaya gitmek istiyorum ya bıktım bu ülkeden de dertlerinden de.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...