Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kemal Kılıçdaroğlu istifa eder mi?

speedy21

Öne çıkan mesajlar

Marty said:

ne koseye sikismasi yahu? ne dedin ki koseye sikisayim?

1 milleti soyup milyon dolarlik villalar alan, cocuguna gemicik alan, cocugunu 15 sirkete ceo yapan bi adam var.
bunlar ortaya cikinca insanlarin yuzune baka baka yalan soyleyen " villalar onun degil, kirada lol""oglu kendi calisti kazandi gemicigi sdf" bi adami savunup, karisindaki en buyuk yolsuzlugu torununu sigortalatmak olan adama NEDEN CHPLILERIN YOLSUZLUKLARINI ORTAYA CIKARMADI diye abuk subuk bi sekilde bok atan bi insansin.
ya boyle abuk subuk savunmak icin para aliyosun, ya da cok egleniyo olman lazim bununla. umarim 1.sidir.

ağzını topla seviyesiz adam.belli lugatın üslubun.senin gibi tiple dialoga bile girilmez.seviyenle takıl.

RRa said:

LOLLLLLLLLLL

Habere girip okudunmu türkçe plz???

1. İstanbul’da bir arsanın satışına aracılık ettiği ve kâr sözleşmesi imzaladığı yönünde iddialar ortaya atılan CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen düzenlediği basın toplantısında partideki görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

2. CHP’nin İstanbul adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “gereğini yapsın” derken; milletvekilleri Ali Topuz, Yaşar Ağyüz ve Atilla Kart da Mehmet Sevigen ile ilgili iddialar için “etik ihlali” olduğunu belirterek, partideki görevlerinden ayrılmasını istemişti.

3. Şubat. 2009 Cuma

Şimdi türkçe plz sana şunu soruyorum. Hakkında iddaalar ortaya atılmış biri ortada herhangi mahkeme kararı yokken, ortada herhangi belge, kayıt yokken istifa etme erdemini gösteriyorken. Bir parti hakkında kesin hüküm olmaması halinde sırf adı geçiyor diye bir üyesini istifaya zorlayıp, sahip çıkmıyorken... AK PARTİ neden hakkında mahkeme kararları olan belediye başkanlarına, millet vekillerine sahip çıkıyor. Neden onların hapis yatmaması için görevi kötüye kullanmanın süresini 2 seneye indiriyor, neden her dava da takipsizlik kararı çıkıyor?

Sen önce bunlara bir cevap ver bakalım...

ya banane akp yi savunmak banamı düştü.ben akp yimi savunuyorum.ben diyorumki adam birtek başka partileri kovalıyor.kendi partisine aynı düşünce ile bakmıyor diyorum.politikası uygulaması onu bağlar.benim burda dediğim kılıçdaroğlu başkalarının açıklarını kovalayarak kendisini kahraman göstermeye çalıştı oysaki kendi partisi içersindede çürükler vardı.

banane akp den belediye başkanından kendilerini savunurlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Wispy said:

Herşeyi hükümete bağlama bandwagonuna hoşgeldiniz.
Önder Sav AKP daha vitaminken CHP'de ipleri elinde kuklaları oynatıyordu.
Destek vermeseydi KK aday/başkan olamazdı çok büyük ihtimalle.

Sav ipleri elinden bırakmak istemedi, aslında bu olayınca öncesinde Gürsel Tekin yüzünden sürtüşmeler başlamıştı. Şimdi de koptu işte.

Adam istediği görevi alamayınca size artık genel başkan demiyorum demiş lol.

Bütün bu olayların üzerine türkiyede muhalefet partilerinin altı oyuluyor, nifak tohumları ekiliyor derseniz gülerler. Özellikle CHP gibi hizipler içeren bir partide böyle ayrışmalar için parti dışı tahriğe pek gerek yok. Kendi kendilerine yetiyorlar zaten.

P.S: Kimsenin ardından ağlayacağını da sanmıyorum Sav'ın. Bakalım KK gerçekten samimi mi, o istediği atılımları yapabilecek mi göreceğiz.

chp, mhp veya sp muhalefetinden ben de memnun değilim. kalkıp kimseyi savunmayacağım ama
"muhalefetin altı oyuluyor diyene gülerler" demişsin ya... Zaten "Gülen"ler türkiyede tek siyasi erk'i kurmaya çalışıyor ;)
Sosyal ağlarda paylaş

Turkceplease said:

ben diyorumki adam birtek başka partileri kovalıyor.kendi partisine aynı düşünce ile bakmıyor diyorum.politikası uygulaması onu bağlar.benim burda dediğim kılıçdaroğlu başkalarının açıklarını kovalayarak kendisini kahraman göstermeye çalıştı oysaki kendi partisi içersindede çürükler vardı.

tmm işte :) bende sana diyorum ki koyduğun haberde Kemal Kılıçdaroğlu; hakkında sadece iddaalar ortaya atılmış birine bile "gereğini yapsın" diyor ve adamı istifaya zorluyor.

gördüğün gibi Kemal Bey'de adam kayırma yok. parti kayırma yok. yani yanılmışsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Turkceplease said:

Marty said:

ne koseye sikismasi yahu? ne dedin ki koseye sikisayim?

1 milleti soyup milyon dolarlik villalar alan, cocuguna gemicik alan, cocugunu 15 sirkete ceo yapan bi adam var.
bunlar ortaya cikinca insanlarin yuzune baka baka yalan soyleyen " villalar onun degil, kirada lol""oglu kendi calisti kazandi gemicigi sdf" bi adami savunup, karisindaki en buyuk yolsuzlugu torununu sigortalatmak olan adama NEDEN CHPLILERIN YOLSUZLUKLARINI ORTAYA CIKARMADI diye abuk subuk bi sekilde bok atan bi insansin.
ya boyle abuk subuk savunmak icin para aliyosun, ya da cok egleniyo olman lazim bununla. umarim 1.sidir.

ağzını topla seviyesiz adam.belli lugatın üslubun.senin gibi tiple dialoga bile girilmez.seviyenle takıl.

eh, hayir oyle yapmiyorum diyemedigin icin de ben seviyesiz oldum.
ok.
melih gokcek tarzi tartisma dersleri alsaydim ben kazanirdim aslinda ama neyse.
Sosyal ağlarda paylaş

RRa said:

Turkceplease said:

ben diyorumki adam birtek başka partileri kovalıyor.kendi partisine aynı düşünce ile bakmıyor diyorum.politikası uygulaması onu bağlar.benim burda dediğim kılıçdaroğlu başkalarının açıklarını kovalayarak kendisini kahraman göstermeye çalıştı oysaki kendi partisi içersindede çürükler vardı.

tmm işte :) bende sana diyorum ki koyduğun haberde Kemal Kılıçdaroğlu; hakkında sadece iddaalar ortaya atılmış birine bile "gereğini yapsın" diyor ve adamı istifaya zorluyor.

gördüğün gibi Kemal Bey'de adam kayırma yok. parti kayırma yok. yani yanılmışsın.

abi ortaya çıkaran kılıçdaroğlu değilki.rte de şaban dişli için aramızda öyle adam istemeyiz istifa etsin dedi.dediğin olaya geliyor bu kez.benim demek istediğim kılıçdaroğlu kendisi partisinden bi adamı bulup bu adam yolsuzluk yaptı atın bunu partiden dese 10 sene oy vereyim adama.herneyse sonu yok bu muhabbetlerin zaman ayırdığın için teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Önder Sav'ın gidişi CHP'ye çok yarayacak. Adam 53 senedir bu partinin içinde hala başkan olacağım, koltuk benim sevdasında. Bi git de artık insanlar yeni yüzler görsün. Bi bırak partinin yakasını. Eğer Sav Kılıçdaroğl'nun ayağını kaydırma girişimlerinde bulunursa seçmenin gözünde beşparalık bir adam olur. Başarırsa bu girişimini CHP barajı bile geçemez.

İnsanlar artık bıktı bu tip koltuğa yapışıp kalan adamlardan.
Sosyal ağlarda paylaş

hayir kaslari az ataturku andiriyor korkuyorum ben ataturke benziyorum, mirascisiyim filan diye orataya cikmasindan

size artik genel baskanim demiyorum filan, cok super ya

genclere ahtirlatalim

onder sav sizden cok daha kucuk yasta aktif siyasete girdi (18-19 gibi bisi olmasi lazim), CHP nin tek liderin, milli sefin partisi oldugu donemde ismet inonunun ayagini kaydiran gurupta yer aldi

daha sonra ecevit - erbakan koalisyonunda bakanlik yapti, bu donemden basliyarak partide ipleri elinde tuttu, ecevit her hamlesinde parti orgutunu karsisinda buldu, bu kemiklesmis koyu kemalist statukocu, devletci kitle ecevite oynama sahasi birakmadi, 37. hukumetin cokmesindede cok buyuk katkisi vardir hani

ecevit 12 eylulde chp nin kapatilmasini en buyu kfirsat olarak gorup bu gurubu disarda birakarak dsp yi kurdu iste, oda ecevitin hirsi ve kisisel ihtiraslariyla bugunki noktaya geldi

turkiyede CHP diyince, kurultaylar diyince, asker-chp iliskileri diyince, turk solunun mitoz bir skeilde bolunmesi diyince bas aktorlerden biridir onder sav, ama hep golgelerin arkasindadir iste, parti orgutunu halka kapayanda onder savdir, polit buronun basida onder savdir hani

ama yaslandi artik, bu entrika kurdu cok basit bir ihtiras cukuruna dustu

baykalla iliskilerini kopartan baykala gidip "en azindan gecici genel baskan ben oliyim sonra donersiniz, bari ilerde biyografimde CHP ye genel baskanlik yapti yazsin" seklindeki talebini baykal reddedince isyan bayragini cekti, satti baykali kukla gibi oynatirim diye KK yi getirdi partinin basina

daha ilk gunden patliyan liste ve gursel tekin krizini hatirlayin, basindan belliydi baykalin tanimiyla bu "unholy alliance" in yurumeyecegi

iste simdide genel sekreterlik makaminin yetkileri azalip kadrodan sorumlu genel abskan yardimcisi 2. adam pozisyonuan gelince "top benim, oynamassam alir giderim" cilige vurdu isi

ha KK onder sav ile basadebilirmi?

cok zor, allah yardimcisi olsun

heleki kurultay secimli olurda AKP den daha agir ithamlarla saldiricak onder sav kilicdarogluna, ne dinciligi kalicak ne emperyal gucler tarafindan satin alinmisligi, ne kurt kokeni kalicak ne alevi kokeni, ataturkun mirasini cigneyen haketmeyen nankor bir baskan olarak ilan edicek, 2. cumhuriyetci liberal firfir diyicek, ataturkun partisini degsitirmeye calisiyor diycek, alkislar kopucak filan ohooo

pop corn kapip izliycem butun sureci, bakalim degisimmi kazanicak yoksa statukomu
Sosyal ağlarda paylaş

Sonunda yahu şu Önder Sav'dan kurtuldu bu parti artık herşey farklı olacaktır bir de Kemal Anadol Myk'da olsaydı çok daha iyi bir vizyon kazanırdı Kılıçdaroğlu.

Ama en azından Önder Sav artık parti içinde direk olarak fikir ve ideolojilerini dikte edemeyeck insanlara ve Kemal Kılıçdaroğlu'da kendi fikir ve icraatları gerçekleştirecek umarım...
Sosyal ağlarda paylaş

Dönmeye çalışacak bu kesin ama eğer bu dönüşte Deniz Baykal destek verir ya da en azından fikir beyan ederse ve sithin değil atın intikamı tadında olur o dönüş ama burada parti içindeki dengeyi bulmak çok önemli çünkü bi denge yok parti içinde eğer bulurlar ve Kılıçdaroğlu'nun arkasında güçlü birşekilde dururlarsa hiç birşey olmaz işte o zaman Chp gerçekten iktidar olma yolunda ilerleyen bir parti olur...
Sosyal ağlarda paylaş

mardox said:

ssk dönemini mesleğim dolayısıyla okuyan biriyim, ihaleye fesat karıştırma olayını duymadım kılıçdaroğlu'nun varsa seve seve öğrenmek isterim. sonuçta kimsenin avukatı değilim ama ssk tahmin ettiğinden çok daha derin hesapların döndüğü bi kurum, düşün yabancı ilaç firmaları bile ssk'nın kapanmasını istiyordu. ama eğer bi kaynak varsa dediğin şeyi savunan okumak isterim, yoksa sırf laf olsun diye laf etmek hoş değil.

93-2000 yılları arasında ciddi birşekilde medikal sektöründe çalıştım. Çalıştığım firmaları zan altında bırakmak istemem ama, hızlı ödeme almak, teknik şartname değiştirmek için ssk çalışanlarına ödediğimiz rüşvetlerin haddi hesabı yoktur. Bütün firmalar ödedi. O dönem öyle dönüyordu. Oturup burda firma ismi, ihale şartnamesi anlatıcak durumda değilim, çünkü biz de yaptık. Şimdi sistem nasıldır, aynen devam mıdır bilemiyorum. Çünkü 10 yıl önce bu sistemden nefret edip Türkiye'den ayrıldım.

Mardox mesleğini çok merak ettim, asıl ilaç firmaları ssk da en iyi yolsuzluğu yapmıştır. Yolsuzlukların taktiklerini de mesaj atarsan detaya girmeden isim vermeden anlatabilirim.

Kimse çıkıp Kılıçdaroğlu ak sütten çıkmıştır edebiyatı yapmasın. Diğer politikacılara göre daha dürüstdür desin, tamam diyelim.

Chp dinazorlardan da kurtulmuş. iyi olmuş, ben pek bir ilerleme kaydedeceğini ummuyorum. Göreceğiz.
Sosyal ağlarda paylaş

parti ici baya karısık ögle saatlernde chp ist il baskanı behran simsek acıklama yapıyodu tv8 de olaylarla ilgili
adam kk ya öle giydirdiki dedim tayyp le karıstırdı herhalde,kk otoriteyi saglarsa sukela olur artık akp nin karsına gercek muhalefet cıkar,2011 secmlernde de akp nn oylar düser koalisyon cıkar secimlerden ama isi cok zor Allah yardım etsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Trias sanmıyorum ama hadi diyelim ki anlattıkların doğru. Empati yaptım ve sana inandım.

Birincisi diyorsun ki ssk çalışanlarına rüşvet verdik. KK'na rüşvet verildi demiyorsun.

İkincisi şuanda halen aynı rüşvetlerin verilmediğini söyleyebiliyormusun?

Üçüncüsü gümrüklerde rüşvet alındığını 8 yaşımdan beri biliyorum, 18 yaşımdan beri görüyorum. Gümrükte çalışanlar değiştiği halde, iktidarlar değiştiği halde rüşvet devam ediyor. SSK'da KK düzeltmeye çalışmış olsa bile o kurumu düzeltememiş olabilir mi? Çünkü Gümrük Genel Müdürlüğü yapmış çok dürüst bir yakınımın bütün çabalarına rağmen düzeltemediğinide biliyorum.

Üç maddem hakkında ki yorumlarını bekliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

RRa said:

Trias sanmıyorum ama hadi diyelim ki anlattıkların doğru. Empati yaptım ve sana inandım.

Birincisi diyorsun ki ssk çalışanlarına rüşvet verdik. KK'na rüşvet verildi demiyorsun.

İkincisi şuanda halen aynı rüşvetlerin verilmediğini söyleyebiliyormusun?

Üçüncüsü gümrüklerde rüşvet alındığını 8 yaşımdan beri biliyorum, 18 yaşımdan beri görüyorum. Gümrükte çalışanlar değiştiği halde, iktidarlar değiştiği halde rüşvet devam ediyor. SSK'da KK düzeltmeye çalışmış olsa bile o kurumu düzeltememiş olabilir mi? Çünkü Gümrük Genel Müdürlüğü yapmış çok dürüst bir yakınımın bütün çabalarına rağmen düzeltemediğinide biliyorum.

Üç maddem hakkında ki yorumlarını bekliyorum.

birincisi, bir yöneticinin bunları bilmemesine imkan yok. Ha para yemiş, ha engellememiş. Hiçbir farkı yok

ikincisi,zaten cümlelerimde cevaplanmış

üçüncüsü yakının yeterince dürüst değilmiş. Düzeltilememe ihtimali diye birşey yok. 5 tane casus atarsın, hepsini bir günde bulur. Kanunda da rüşvetin cezası bellidir. Seyrettiğim kadarı ile bir sürü maliyeci, polis, belediye görevlisi son yıllarda rüşvet nedeniyle tutuklandı. KK zamanında benim gördüklerim çok çok küçük yolsuzluklar. Asılları inşaat alanlarında yapıldı , özellikle Ankara Etlik. Bu kadar büyük rakamlarda üst düzey yöneticinin haberi olmaması imkansız.
KK said:

Şu an bir buçuk yaşında olan torununun on aylıkken sigortalı yapıldığı ortaya çıkan Kılıçdaroğlu, durumu “Yapılanı etik olarak doğru bulmuyorum. Ancak bu benim torunumu sevme hakkımı elimden alamaz” diye yorumladı.

1997 yılında Çalışma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı yaptığı dönemde, 14 yaşındaki ortaokul öğrencisi oğlu Kerem Kılıçdaroğlu’nu sigortalattığı belirlenen Kılıçdaroğlu, bunu doğrulamış ve şöyle demişti: “Bir firmada çalışmış, doğrudur. Sigortalı olmuş, o da doğrudur. Eğer yasaksa, yasadışıysa, çalışmadıysa hayhay, sizinle hemfikirim. Ama çalıştıysa niye itiraz ediyorsunuz.”

Başkalarını da sevebilir.

not:ek
Sosyal ağlarda paylaş

yeni chp lafına takmış önder sav. görende önder sav deniz baykalın çok başarılı olduğunu sanacak.

sizin kaybettiğiniz seçimler yüzünden tayyip erdoğan başbakan abdullah gül cumhurbaşkanı değilmi.

seçime 7 ay kaldı. kılıçdaroğlu bu dönemde yara aldı istediklerini yapamadı.

şimdi önünde hem az zaman hemde önder sav engeli var. ama bir an önce değişim lafta kalmasın icraatlar başlasın. görelim neymiş farklı olan kılıçdaroğlunda.

bu sürede erdoğan ı devirmesi mümkün değil. şans vardı ama iş işten geçti. hedef % 30 civarı oy olmalı ki 4 yıl kredi kazansın. en azından 4 yıllık bir şansı yani 2015 seçimlerine kadar hakettiğini bu sürede kılıçdaroğlu ispatlamalı seçime kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

Trias said:

mardox said:

ssk dönemini mesleğim dolayısıyla okuyan biriyim, ihaleye fesat karıştırma olayını duymadım kılıçdaroğlu'nun varsa seve seve öğrenmek isterim. sonuçta kimsenin avukatı değilim ama ssk tahmin ettiğinden çok daha derin hesapların döndüğü bi kurum, düşün yabancı ilaç firmaları bile ssk'nın kapanmasını istiyordu. ama eğer bi kaynak varsa dediğin şeyi savunan okumak isterim, yoksa sırf laf olsun diye laf etmek hoş değil.

93-2000 yılları arasında ciddi birşekilde medikal sektöründe çalıştım. Çalıştığım firmaları zan altında bırakmak istemem ama, hızlı ödeme almak, teknik şartname değiştirmek için ssk çalışanlarına ödediğimiz rüşvetlerin haddi hesabı yoktur. Bütün firmalar ödedi. O dönem öyle dönüyordu. Oturup burda firma ismi, ihale şartnamesi anlatıcak durumda değilim, çünkü biz de yaptık. Şimdi sistem nasıldır, aynen devam mıdır bilemiyorum. Çünkü 10 yıl önce bu sistemden nefret edip Türkiye'den ayrıldım.

Mardox mesleğini çok merak ettim, asıl ilaç firmaları ssk da en iyi yolsuzluğu yapmıştır. Yolsuzlukların taktiklerini de mesaj atarsan detaya girmeden isim vermeden anlatabilirim.

Kimse çıkıp Kılıçdaroğlu ak sütten çıkmıştır edebiyatı yapmasın. Diğer politikacılara göre daha dürüstdür desin, tamam diyelim.

Chp dinazorlardan da kurtulmuş. iyi olmuş, ben pek bir ilerleme kaydedeceğini ummuyorum. Göreceğiz.

binlerce dansöz var

arkadaşım hani kemalin rüşvet kıvırma
Sosyal ağlarda paylaş

inprc said:

bu sürede erdoğan ı devirmesi mümkün değil. şans vardı ama iş işten geçti. hedef % 30 civarı oy olmalı ki 4 yıl kredi kazansın. en azından 4 yıllık bir şansı yani 2015 seçimlerine kadar hakettiğini bu sürede kılıçdaroğlu ispatlamalı seçime kadar.

şaka gibi, 70 yaşında bir başbakan mı istiyorsunuz Türkiye'nin başında. CHP şimdiden genç birilerini seçmeli ve seçimlere hazırlamalıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

sağ olsun sol olsun, bazı makamlara yemeyecek/yedirmeyecek adamları getirmezler. o makamlardakiler illaki birilerine imtiyaz sağlamıştır. kimisi meydana çıkmıştır kimisi çıkmamıştır, bunu bilmemek için cidden kör olmak lazım.

en basiti, yılmaz ateş, kendi matbaasında bastırıyor yıllardır chp ile ilgili herşeyi, adam dünya zengini oldu sırf bu sayede.

bu bir örnek sadece.

siyasete girip de "tertemiz" kalmak diye bir şeyin olması imkansız.

az yediren çok yediren farkı var sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...