Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

salih memecan


Artariel

Öne çıkan mesajlar

nası tayyip hayvan olarak çizilince ehehe diye guluyosak tayyip tayfasınında aynı şeyi olarak gormek lazım. eğer kılıçdaroğlu okadar medya ozgurluğu falan savunuyosa eğer tutarlı olucaksa buna sesini çıkarmamalı bence. hani yapılan şey hakkaten ayıp ama tamamen objektif olarak baktığınızda tayyipin hayvan şeklinde çizilmesiyle aynı kefededir bence. tayyip dava açmıştı hatta kazanmıştı. kılıçdaroğlu biraz farklıysa tayyipten dava açmamalı.

ha tabi gidipte atv'de çıkınca bu tam olarak aynı şeye gelmeyebilir karikatur olayıyla.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi şöyle bir şey var.

Tayyipler alemiyle bir değil bu. Tayyipler alemi muhabbetinin arkasında çok daha masum bir durum var.

Bir cumhuriyet gazetesi karikatüristi bir haberde Tayyip'in bir konuyu yüzüne gözüne bulaştırdığını, içinden çıkamadığını simgelemek için yumağa dolanmış kedi çizip kafasını tayyip şeklinde yapıyor. Herhangi bir hakaret yok, herhangi bir küçümseme aşağılama yok. Ama rte adama dava açıyor, penguen de bunu protesto etmek için sözkonusu karikatürü çiziyor, amaç meydan okumak, eleştirmek. Ha ayıp mı derseniz abartıldığı için evet ayıp. Ama iş masum bir tepkiden başlıyor. Üstelik tepkiyi gösteren derginin tarafsızca tüm siyasi görüşleri eleştirdiği ve hepsine benzer çizimlerle eleştiri getirdiği göz önüne alındığında durumun farkı daha da belirginleşiyor.

Burada Salih Memecan tamamen kendi kafasına göre, hiçbir sebep ya da dayanağı olmadan agresifçe, hakaret içeren bir harekette bulunmuş. Hani mesela Kılıçdaroğlu o gün bir "çevir kazı yanmasın" hareketi yapar, ne bileyim özel olarak bir sözünü tutmamış olur, akşam çıkar dansöz kıyafetiyle karikatürünü koy. Ya da adam o gün bir mitingde tv programında çıkıp hakaretli küfürlü konuşur, hemen akşamına "rörörörö" küfrederken çizer koyarsın üstüne de "türkiyede muhalefet" yazarsın olur biter. Gayet de güzel bir eleştiri, yerli bir hareket olur. Ama durup dururken, gündemde öyle bi olay yokken "bakın kılıçdaroğlu şudur budur üstüne budur eki eki komikli karikatür yaptım" dersen üstüne bi de soru cevap olarak yazılı şekilde hakaret edersen hem başta angutluk etmiş olursun, hem gereksiz yere hakaret/terbiyesizlik etmiş olursun, hem de "senin mizah anlayışının içine tüküreyim(sansürsüzü de var)" diyenleri haklı çıkarmış olursun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aşağıdaki sorular da çidiği şey de bir bütün zaten. ayrı değerlendirmemek lazım.

salih memecanın yorumuna kalan birşey sonuçta. ana haberde de ciddi haber şeklinde verilmiyor bu. tabiki kontrol edilirken bişi denmemiş belli(ya da hiç sanmasam da kontrol edilmemiş).

demek istediğim adam kendi yorumunu kötü bir karikatür ile söylemiş. açık açık hemde. buna da birşey denmemesi lazım çünkü çok daha ağır laflarda bile "özgürlük var, herkes istediğini söyler"e getiriyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:

bu tarafsızlık mevzusuna niye takıldınız ki bu kadar. saf olmak ne zaman suç oldu memlekette. iyi bişey değil ama yanlış yerlerden sonuca gitmeye çalışıyosunuz hep


iş tarafsızlıkta değil üslupta, hani tayyipler alemiyle bunun hiçbir ortak yönü yok, üstüne terbiyesizlik edilmiş alanen açık şekilde.

yazdım önceki sayfada da, kılıçdaroğlu (şu adama da bi kısaltma bulmak lazım ismini yazmaya üşeniyorum) o gün bi dansözlük yapar, verdiği sözden caydığını açıklar/gösterir, akşama çıkar dansöz gibi oynatırsın karikatürlerinde çizgi filminde. ister taraflı ol ister tarafsız, kimse de bişi demez, güzel yerinde bir eleştiri yapmış olursun.

ama tutup bunu durup dururken yersiz bi şekilde yapar üstüne bir de bakın kılıçdaroğlu bu bu ve budur diye hakaret edersen durum bambaşka bir hal alıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

e kılıçdaroğlu refenrandumda meydanlarda söylediği bi çok şeyin tersi beyanatları gün geçtikçe veriyo zaten. bunun için gündem oluşmasına gerek yok. ha böyle bi gündem oluşunca çizilse dansöz kıyafetli karikatürü haklı olacak o zamana getiriyosun olayı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

siyasi mizah ya da siyasi eleştiri şöyle bir şeydir arkadaşlar:

http://img34.imageshack.us/img34/4313/penguenkapak422.jpg

penguen'un şu kapağı şahane bir kapaktır. "29 ekim'e kadar çok var nasılsa" diyen bir parti liderini, "nasılsa sınav gününe daha çok var" diyen bir öğrenciyle özdeşleştirmiş ve ortaya böyle bir tablo çıkmış.

oysa salih memecan akp'nin yalakası olmaktan ibaret birisidir.

eskiden bizim city anlamlıydı. siyasi partilerinin durumlarını bir vahşi vatı kasabası halinde sunup karikatürleştirirdi.
şimdiyse alenen tek bir tarafı aşağılıyor.

örneğin "baykal'ın kaseti çıktı" başlığı altına tayyip'in baykal'a vurduğu bir sahne çizersen, işte o mizah olmaz. edepsizlik terbiyesizlik ve ayıp etmiş olursun.
salih memecan'ın son zamanlarda çizdiği "karikatür"ler hep bu tarz saldırgan çizimlere sahip.

tek taraflı olmayacaksın arkadaş, bir şeyi yansıtacaksan da çarpıtmadan aktaracaksın.
örneğin kemal kılıçdaroğlu (her ne kadar sevmesem de kendisini) oldukça saygılı ve seviyeli bir adamdır.
sen bu adama "kemal kılıçdaroğlu bir dansözdür, ağzı bozuktur, sürekli küfür eder" dersen sadece provakasyon yapmış olursun.

ha ayrıca bu adam hiç tayyip'e dokunmuyor, ayrıca bol bol abdullah gül'ü öven çizimleri oluyor.

kendisine aldığı paralar konusunda başarılar dilerim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...