Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Biz gavur değiliz!

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Tarih dersinde bana çok komik gelen bir şey öğrendim:

Malatya'nın köylerinden birinde Hitit mezarları buluyorlar. Sonra cin fikirli bir arkeolog mezardan aldığı bir kemikle köylülerden aldığı şaçlara DNA testi yaptırmaya karar veriyor. Köylü ve hititli büyük oranda benzer çıkıyor. Bunu köylülere büyük bir heyecanla söylüyorlar. Köylüler çıldırıyor. "Biz gavur değiliz!" nidalarıyla kazıyı kapattırmaya çalışıyorlar, ortalığı dağıtıyorlar biraz. Sonra n'olmuş bilmiyorum.

Sözün özü; biz Hititliymişiz meğer ki :)

PS. Malatya Hititçeden gelmeymiş bu arada. Bal diyarı gibi bir anlama geliyormuş.
Sosyal ağlarda paylaş

ahahah iyimiş de ben pek inanmadım araştırmanın sonucuna. yani yanlış yorumlamış olabilirler çünkü dna'nın hepsine bakarsan zaten öyle çıkar daha değişken kısımlarına bakıp ne kadar değiştiğine bakmak daha mantıklı. bir de anadolu pek yerleşik bir bölge değil sürekli göçmenler gelip gidiyor bence baya karışmış olması lazım o zamandan bu zamana.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Geçmişe baktığında göçmenlik o kadar büyük değil. Bu günle kıyaslayamazsın. Anadolu iki büyük yabancı akını yaşadı.

İlk başta Hititliler vardı. Bunlar bin yıl kadar güçlü kaldılar ve pek yabancı sokmadılar içeriye, biraz da bu nedenle haklarında çok az şey biliyoruz. Batı'da zaten hep rumlar vardı. Osmanlı bile geldiğinde rumlar vardı. Hiç tamamen işgal edilmediler Osmanlılara kadar. Sadece düşmanlar geldi, yıktı, gitti. Romalıların zaten ele geçirdikleri yerlere yerleşme huyları yoktur, başa bir vali atayıp 4-5 yılda bir değişen askerler koyup giderler. O askerlerden orada aile kuranlar da durumu etkilemeyecek kadar az olur zaten.

İlk büyük işgalci Selçuklular. Onu biliyoruz zaten. İkincisi de Moğollar. Moğollar geldiler, tecavüz ettiler ve gittiler. Selçuklular yerleştiler, sonra Osmanlı oldular. İş Selçuklularda bitiyor. O zaman olanlar hakkında çok az şey biliyoruz ama liselerde söylenenin aksine Orta Asya'da kim varsa alıp gelmemişlerse pek ala buralar hala Hititlilerin zamanında olduğu gibi hitit ve yunan doludur.

Eskiden insanların Anadolu'dan İran'a göç etmesi bile inanılmaz zordu. Savaşlar, açlık, eşkiya, yabancı korkusu, dil bilmeme, yazamama, o kadar mesafeyi ailece geçmenin aylar süreceği... Hiç durmadan günde on saat yürüsen Ankara-İstanbul arasını 10 günde ancak alırsın. Yani söylediğin gibi büyük göçler mit sadece diyen tarihçiler bile var. Ben de onlar gibi düşünüyorum. O şartlarda Orta Asya'dan buraya göç etmek kolay değil. Bu arada ordunun gitmesiyle bir toplumun göç etmesi farklı şeyler, bunu da unutmayalım.

Bence Anadolu'da 10 birim yunan-hitit varsa Selçuklular 2 birim ile geldi. Sonra buna 1 birim kadar da Moğollar katmıştır. Arada 2 birim de sağdan soldan gelse yine büyük oranda hitit-yunan kalırız. Anadolu'ya Vikingler bile geldi diyorlar, doğru, ama sadece iki-üç gemi ile geldiler yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Pala biyikli yagiz anadolu delikanlisi.......
Belgesellerde orta asya, asyali Turklere bakin. Bilgigimiz cekik gozlu, kisa boylu, cikik elmacik kemikli, asyali dige tabir ettigimiz model. Orta Asya'dan bu sekilde Anadolu'ya gelip pala biyikli yagiz, Avrupai nasil olduk?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...