Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

elveda sit alanları

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
hayatını barajlar sayesinde kazanan biri olarak çok arada deredeyim bu konuda.

Özellikle doğal güzelliklerin olduğu alanlara yapılan barajları inşaat başlamadan gidip görseniz, doğa harikası yerler. Ama normal şartlarda kimsenin gidip görmediği, hatta fotoğrafını bile göremeyeceği yerler. Tarihi eser durumlarını bir kenara bırakırsak ve özellikle Karadenize kurulan HES ve regülatörleri de saymassak sulama, içme suyu ve elektrik üretimi için devletin yaptığı barajlar malesef aşırı gerekli.

Ama bazen bir baraja gittiğimde (örneğin Aydın Karacasu barajı) oradaki ağaçların ve doğanın gözlerimin önünde yokolmasına içim cız etmiyor değil.
Mesaj tarihi:
dobydick said:

sit alanları karınmı doyuruyor, buğday bile ekilmemiş otlak yer. doğayı çok seviyosan hibrit arabaya bin

hibrit arabaya binince doğayı korumuş kurtarmış mı oluyoruz?
allah'tan akır fikir diliyorum.

ayrıca evet sit alanları karın doyurur. 1- gezilecek yerler ayırmış oluyorsun böylece turist geliyor cebine para giriyor, 2- tarım ve hayvancılık için gerekli ekolojik düzeni sağlamış olursun.

trollsündür muhakkak da, şu yukardaki zihniyete uyuz olduğum için yazasım geldi.
Mesaj tarihi:
Tenekeadam said:

Tenekeadam said:

@ turkce
arkadasım ya trollsun ya da buyuk bir yetersizlik var ortada

amacın ne abi.kendimce doğrumu söylüyorum.tekrar diyorum tek bir doğru mu olması gerek senın bana yada başkasına troll dememen için.sende bana göre trollsun abi ozaman.ne diyeyim.bukadar dardan bakmayın sen eleştirebiliyorsan bende seni eleştirebiliyorum.
Mesaj tarihi:
aquila said:

arkadasin gene mesajlarina bakinca, ne amacla geldigi belli, sacma sapan gaza gelmenize gerek yok.

herkesin konuşma hakkı var.gelip birinize küfür etmedi.sizin kurallarınızda küfür etmeme yasağı var.eleştirme yasağı nezaman kondu
Mesaj tarihi:
aquila haklı

terör saldırısına fehmi koru abimiz demişti yazan islamcı rp'si yapmaya kasan bi troldü işte, kasmayın bu kadar burada adam gibi yazan herkes yazabiliyor. düşüncesi yüzünden banlanan görmedim daha.
Mesaj tarihi:
HolyRaider said:

sen git

ilkokul 1 muhabbeti yapmayalım pls.
"sana ne, saman ye, sen ye, daha doymazsan beni ye..."

Turkceplease said:

hacı elektriğin olmadımı şu internete bile giremiyorsun.hayatın olmuyor zaten teknoloji olmayınca.ağaçları yiyerek yaşayamazsın

fistan yazmış zaten, ağaçları yiyerek yaşıyorum zaten, bana her şeyi doğa zaten sağlıyor.
elektriksiz yaşayamam şu devirde evet, ama güneş panelleri kurarım evime, gerekli her türlü enerjiyi sağlarım.

doğaya kalıcı zarar verme uğruna enerji üretimine yaslanmak çok yanlış bir düşünce.
Mesaj tarihi:
iyi de olaya sadece enerji yönünden bakmazsanız bu kadar baraj nefreti de oluşmayacak. Sulama, içme suyu gibi olmazsa olmazları da barajlar sayesinde elde ediyoruz.
Mesaj tarihi:
Bone said:

fistan yazmış zaten, ağaçları yiyerek yaşıyorum zaten, bana her şeyi doğa zaten sağlıyor.
elektriksiz yaşayamam şu devirde evet, ama güneş panelleri kurarım evime, gerekli her türlü enerjiyi sağlarım.

doğaya kalıcı zarar verme uğruna enerji üretimine yaslanmak çok yanlış bir düşünce.

abi bak anlıyorumda.O panelleri kurmak için hatta o paneller bile elektrik sayesinde yapılıyor.her türlü elektriğe gebeyiz.Kaldiki Amerikada yapılanları düşünürsek türkiyede %10 dur yapılan santral vs.

Ha peşkeş konusunu bilmem abi ben.Ama tek doğa mazeret gösterilemez.
Mesaj tarihi:
Kim elektrik üretmeyi toptan bırakalım dedi? Ben orayı kaçırmışım. Yamulmuyorsam bu kadar baraj yerine daha temiz, elektrik üretme yoluna gidelim denmiş. Yamuluyorsam temel britanacıyı baştan sona okuyup gelicem.
Mesaj tarihi:
Türkçenden tam emin olamıyorum teneke ama sanırım yamuluyorsun. Ayrıca "baraj yerine daha temiz, elektrik üretme yoluna" kısmını da temel britanicada bulabileceğini sanmıyorum. Barajların termik yada nükleer gibi çevreye kimyasal anlamda bir zararı olmasa da yapıldığı çevrenin ekolojik yapısını bozması bakımından çok zararı var. Yaşam anlamıyla çok zengin olmayan bir araziye yapılması belki çok etkilemez ama iuan yapılmak istenen ve sit alanı ilan edilen bölge için büyük zarar oluşturabilir.
Mesaj tarihi:
baraj yapacagın derenin, nehrin etrafında yaşam olmaması imkansız gibi bişi.

sit alanlarını da veya yaşam alanlarını da zengin çok zengin zengin olmayan diye ayıramazsın
Mesaj tarihi:
Turkceplease said:

Sparkcaster said:

ha dünya olmadan yaşarız yani eyv, elektrik >dünya

paşam amerika yapıyorda yüz yıllardır dünya ölmedi bizim bir barajımızlamı ölecek.

üzgünüm ama şurda büyük hata var.

topicte "elektrik uğruna doğanın mahvedilmesi" meselesi konuşuluyor, sanki sen "nükleer santral"lerden bahsediyorsun gibi olmuş.
eğer öyleyse, amerika yapıyor evet ama sadece nükleer santralle değil, adamlar "yenilenebilir enerji kaynakları"na doğru yöneldi, rüzgardan, dalgadan, güneşten enerji üretmekle uğraşıyor.

eğer öyle değilse ve bahsettiğim konu hakkında böyle demişsen,
amerika yapıyor evet ama sit alanlarını kaldırarak, doğaya zarar verecek çözümlerle değil. bir araştır gel istersen.

Turkceplease said:
abi bak anlıyorumda.O panelleri kurmak için hatta o paneller bile elektrik sayesinde yapılıyor.her türlü elektriğe gebeyiz.Kaldiki Amerikada yapılanları düşünürsek türkiyede %10 dur yapılan santral vs.

Ha peşkeş konusunu bilmem abi ben.Ama tek doğa mazeret gösterilemez.

"tek doğa mazeret gösterilmez" nasıl bir epic fail cümledir, bir düşün derim.

doğa diyoruz, doğa. yaşadığımız, üstünde barındığımız ortam. doğanın ekolojik dengesini bozarsan, tarım yapacak toprak bulamazsın, hayvan otlatacak bitki bulamazsın, yiyecek et/meyve/sebze bulamazsın, doğa felaketleriyle karşı karşıya kalırsın.
ve sen "elektrik uğruna doğa da mahvedebilinir" diyorsun.

peki öyleyse bana bir örnek göster, doğayı mahvederek elektrik üreten bir ülke?

amerika demişsin de, amerika sit alanlarını kaldırarak mı elektrik üretiyor?
mesela grand canyon veya yellowstone park'ı yokederek yerine enerji santrali koydular mı?

millet doğaya zarar vermeden biofuel, biomass, su, güneş, rüzgar enerjilerinden yararlanmakla uğraş veriyor,
biz ise "elektrik için doğayı mahvedelim, çok şart bir şey değil zaten doğa" diyoruz.
  • Yeni Oluştur...