Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bölümü ne zaman kapatıyoruz?

razzRaziel

Öne çıkan mesajlar

abi karsisina oturmamissin 3d televizyonun sen belli, ben 1 dakka dayanabildim kusucaktim.

onun haricinde, hardcore hardcore diye kastettiginiz, veya konsol casual yeaaa ben super oyuncuyum dediginiz olay nedir biri aciklasin yahu. controller'in yetemedigi tek oyun turu RPG su an, Bethesda tarzi RPGler mukemmel oturuyorken klasik tarzdakiler olmuyor hala ne yazik ki, Dragon Age oynamak zevkli degildi mesela bence.

Bunun haricindeki oyun turlerinde nasil bir "casualliga" sebep oluyor konsol? goren 13 yasinda cocuklara kizilay xbox dagitiyor sanicak. hepsinin evinde bilgisayar da var sonucta, ben kucukken vardi evde bilgisayarim, bilgisayar oyunlari benim yuzumden casuallasmadi da simdiki cocuklar yuzunden mi casuallasiyor?

bir de, her zaman casual oyun yapan firmalar vardi, sayilari artmissa oyun piyasasi buyudugu ve firsatlar arttigi icin artmistir, daha cok casual oyuncu oldugundan da daha cok kar yapiyorlar tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

PC GAMING ÖLMEZ
EN İYİ GRAFİK BİZDE 1920*1200 16x AA MASTER RACE DAHA TESELLEŞIN GELİCEK DÜŞMANLARIN BURUN KILLARINI GÖRÜCEZ
BİZDEKİ MOD SEÇENEKLERİ HİÇBİR PLATFORMDA YOK. BEĞENMEZSEN DEĞİŞTİR. FULL OVERHAUL FAK YE
EN İYİ ÇOKLU OYUNCU TECRÜBESİ PCDE DEDICATED SERVERS OH WAIT

http://gamrfeed.vgchartz.com/story/82519/fallout-new-vegas-week-one-sales-in/
Sosyal ağlarda paylaş

amerikada hangi multiplat oyun satışı xboxda az satmış ahah
yok haberin bomba kısmı 1.5m satmış onca zamandır beklenen, modsuz bişeye benzemeyen bir oyunun pcde 90000 satması

blizzard olmasa ne yapıcaz pc oyuncuları olarak en ufak bi fikrim yok ahah

pc + ps3 master race reporting in
Sosyal ağlarda paylaş

Abi sadece PC oyunculuğu mu ölüyor sanki? Bence E3 2010'un ilk gecesi, oyun dünyasının artık batmaya yöneldiğini gösterdi. Ha PC oyunları korsan yüzünden az satar şudur budur, doğru.
Sanki korsan çalıştıran konsollarda durum farklı mı? Bence Xbox'da Wii'de orjinal oyun alan anca ya PC'de olduğu gibi parası olan abiler ya da FW midir neyse ondan haberi olmayan kişiler.
Neyse geçelim burayı. Önceden az da olsa aklıma gelirdi düşünürdüm bir cihaz olcak ben hareket edicem bu oyunda işlenecek. Şimdi bu yapıldı. Uzun yıllardır büyük abartılan sonucunda mide bulantısı, baş ağrısı veren 3D de oyunlara yansıtıldı.
Peki artık yeni olarak neler yapılabilir? Ben biraz düşündüm ama aklıma gelmedi.
Bu arada benzer bir yazıya şuradan da ulaşabilirsiniz;
http://www.cracked.com/article_18608_the-day-gaming-industry-died-impressions-from-e3-2010.html
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi "PC oyunculuğu ölüyor" derken neyin kastedildiğine bakmak lazım.

Eğer kastedilen şey PC'lere artık oyun yapılmayacak ise, bu imkansız çünkü PC hazır bir platform. Elinizde multi-platform bir oyun varsa bunu PC'ye uyarlamamak kerizlik çünkü işin en kolay kısmı o.

Multi-platform oyunların PC'deki exclusive'lere göre ille de kötü olacağını söylemek de biraz saçma. Evet çoğu developer beceremiyor bu işi, ya konsolda ya da PC'de kötü oluyor oyun; ama adamlar multi-platform yaptıkça da tecrübe kazanıyorlar. Eski çıkan multi-platform oyunlara göre günümüzde çıkanlar (Assassin's Creed 2, New Vegas gibi) hem konsol hem PC'de rahatlıkla oynanıyor. Ben beş yıl sonra çıkan oyunlarda multi-platform olayının daha iyi oturacağını düşünüyorum.

Eğer ki olay hardcore vs. casual ise, o zaman hardcore oyunlar olarak nelerin kastediliği net açıklanmalı. 90'ların sonundaki 2000'lerin başındaki o dönemde bile hardcore oyun yapan firmaların çoğu battı ya da IP'lerini batırdı. Nedeni basit çünkü oyunları alan insanların ciddi bir miktarını oluşturduğu 20-30 yaş kitle işten evine geldiğinde min-max yapmak yerine koltugun oturup 2 saat kafa dagıtmak istiyor.

Bu insanlar için paradan çok vakit daha değerli, günde 2 saat oyun oynayacaksa ve bir oyun 20 değil de 200 saat vaktini alacaksa bu adam 10 oyun alacagına 1 oyun satın alır. 14 yaşındaki velet olayını yapmayalım lütfen, harçlığından kaç tane oyun alıyordur acaba yılda.

Ha bu demek değil mi herkes casual istiyor. Değil tabii ki, hardcore oyun isteyenler oldukça ve buna insanlar para verdikçe bu oyunlar yapılır ve de satar. Yılda 1-2 kere de popüler bir oyun formülü düzgün yapıp da hardcore oyunculara da hitap ederse zaten yetiyor.

Ayrıca ben de Sam'e katılıyorum, PC oyunlarına esas casuallıgı ve rutinligi MMO'lar getirdi. Taa Ultima Online'dan, Everquest'ten başlayarak WoW'a kadar gelen süreçte insanlar oyun oynamak isteyince MMO'lara login olmaya başladılar. Çok ciddi bir casual kitle var MMO'larda ve yine yukarıdaki zaman probleminden dolayı bu adamlar diger PC oyunları ile ilgilenmez oldular. MMO'yu bırakınca da cogu "lanet olsun" şeklinde ayrıldıklarından PC'den iyice sogudular.

Tabi kısa vadede daha çok insanı PC oyunları tabanında tutsa da, uzun vadede MMO'ların PC oyun satışlarına verdigi zarar tartışılamaz diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

3d nasıl mide bulantısı yaptı? onu anlamadım. oyunları mı yoksa 3d tvlerde izlediğiniz filmler de mi yaptı bu baş ağrısı + bulantıyı?

hem sony showroom'da, hem de 3d sinema önündeki deneme tv'lerinde denedim. oyun da denedim film de, rahatsız etti. o süper hızlı shutter olayını da gözüm hissetti, sanki dönen ince kanatlı bir pervanenin arkasından seyrediyormuşum gibi hissettim. rahat edemedim, herhalde uzun süre seyretmeye çalışsam rahatsız da edecekti. bunun için öyle gidip tonla para bayılmazdım yani şu anda kesinlikle.

ama 3d sinema hiç rahatsız etmedi mesela, güneş gözlüğü gibi gözlük verdiler. 1,5 saat filmi hiç rahatsız olmadan seyrettim.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

bir çok kişi güzel şeyler söylemiş de, 3dtv de midem bulanıyor dediğiniz şu normal gözlükle izlenen 3d mi, yoksa gözlüksüz 3d teknolocisi yarattık diyen tvler mi ?

Bence bu mide bulanma olayı kişiden kişiye çok değişen bir olay ben mediamarkt'te 15-20 dk 3dtv de dünya kupası maçı seyrettim.Hiçbir bulanma yada baş ağrısı sorunu yaşamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

kişiden kişiye değişiyor o zaman o tecrübe. ben rahatsız olmuyorum mesela. ha haz aldığım bir teknoloci de değil, enteresan birşey olduğu da zaten su götürmez bir gerçek.

ölü bir yatırım olduğunu falan söylemek çok saçma bence, sadece henüz çok erken safhalarında.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...