Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bölümü ne zaman kapatıyoruz?


razzRaziel

Öne çıkan mesajlar

aslında bir kaç gün önce farklı bir konu açacaktım, "konsollara teşekkürler, 4 senedir aynı bilgisayar ile full ayarda oynamaya devam ediyorum sayenizde" diye.

ilk baş e3 gibi fuarlarda çıkacak oyunlar söylenirken platform için "ps3, xbox 360 and yeah pc" şeklinde söylediklerinde koymaya başlamıştı. sonra bazı oyunların pc versiyonları geç çıkmaya başladı. sonra hiç çıkmamaya başladı falan filan biliyorsunuz zaten.

casual oyuncular tüm piyasayı mahvediyorlar derken şimdi social oyuncular çıktı. dün haberini gördüm de, 4 yıllık firma olan zynga facebook oyunları ile 82'de kurulan ea'yi geçmiş 5.5 milyar dolar değeri ile. bu da ayrı ve fena bir olay.

elbette değişim değişmeyen tek şeydir ama çok kötü oluyor be, son çıkan popüler bi oyuna bakıyosun sadece %5'i falan pc için satmış. hadi diyoduk fps oynanmaz konsolda ama yalan oldu artık. şimdi diyoruz ki mmo ve rts pc'nin en sağlam artısı diye, e çıkar blizzard'ı geriye ne kalıyor?

10 sene sonramız hayrola..

http://kotaku.com/5674097/the-many-many-deaths-of-pc-gaming

heh, valve'in pc ölüyor mu? ölüm ne arar la pc'de tepkileri iyi ama.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyun icin ozellestirilmis bir cihazda oyun oynanmasi mantikli, adamlar niye pc'ye oyun cikarsinlar ki.
yarin deseler haci artik hicbirimiz pc'ye oyun cikarmioz ps3e cikariz eyw derim.

hani zaten pc ile oyun oynamak ile konsolda oynamak arasinda fark ta yok, ikisinde de fifa icin gamepad kullaniyorsun, klavye mouse kombosunu konsolda da yapabiliyorsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

konsol pc den daha kokenlidir gaming mazisi olarak, PC ler konsoldan rol calmaya basladi 80 rezaletinden sonra o yzuden oyun = pc gibi yanlis bir algi olustu nintendonun ve seganin girmedigi ulkelerde

ha ama simdiye kadar hep ne oldu?
konsolun kulvari farkli idi
PC nin kulvari farkli idi

eski jenerasyonda hele ps2 nin pc ile kapismasi sozkonusu degildi, pazar yapilari farkli idi tamamen

simdi ise microsoftun oyun dunyasina soktugu casit olan xbox sagolsun pc ile konsol arasindaki perde kayboldu, dusuk teknoloji ile PC oyunlarinida eski sisteme mahkum etti vs vs vs, ps3 oyuncualrida sene 2010 da hala dvd kullanan bu aletten cekiyor

http://forum.paticik.com/read.php?37,5163659

asil siz su haber gerckelesirse korkun, apple gider donyi satin alirsa oyun dunyasi direk karanlik caga donucek adsfa
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pc nin en güzel özelliği modlanabilmesi kolayca
modunuuzu yaparsınız, internet ortamında istediğiniz gibi paylaşırsınız
ve bunun için tek kuruş ödemezsiniz.
ama artık o kadar çok para göz olmaya başladı ki firmalar, bırakın modu ek pakedi falan oyunun içindeki olması gereken özellikler para ile satılmaya başlandı.

bu zihniyette olan bir pazar yapısının karma karışık olması kaçınılmaz bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

feysbuk oyunları pc oyunlarına rakip değil, onları oynayanlar zaten normalde oyun denen şeyi oynamayan insanlar genelde. o adamı başka oyunun kitlesinden çalmıyor yani.

pc'yi öldüren konsol filan da değil, wow gibi mmo'lar. aylık alıp pc oyuncusunun cüzdanını sömürdükleri yetmediği gibi vaktini de bilumum farming'i ağzına tıkması nedeniyle alıyor. dolayısıyla o tüketiciyi resmen kurutuyor endüstri bakımından. konsolda da mmo belası olsa o piyasalar da kurur.

mmo belasının etkisi bununla da kalmıyor, sürüyle şirketi "para kazanmak için mmo com bubble'a atlamak lazım" mantığıyla hareket ettirip ardından patlamalarına yolaçıyor. yatırımcılar mmo yapmayana para vermiyor.

bir diğer balta vuran etken de kimsenin sallamadığı "ie windows'da yüklü olsa ne olur olmasa ne olur" olayı için bir yerini yırtan mahkemelerinin anti-tröst yasalarını oyun sektörüne uygulamaması. tam bir büyük balık - küçük balık ortamı oluşmuş halde. tam serpildi mi bir şirket boğazına çöküyor kotikimsiler.

pc piyasasını etkileyen olaylar bunlar, yoksa farmville filan değil. ipod'dan oynuyorum bir aydır, 3 günde bir 3dk bakmak yetiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

wow oynuyoruz iste daha ne fazla bile pc ye, sam'e katiliyorum mmo yuzunden bunlarin hepsi.

hemde sadece biri yuzunden cunku diger mmolarda tutmuyor.

tek bir oyun icin uretilen tetris makinelerine benzedi nerdeyse pc. wow icin pc al bana baba diyen coktur herhalde cocuklar arasinda.

bi seyde olmaz pc ye ama konsolda satislar bu kadar iyi olup korsan da az olunca sorun kokunden cozuluyor yani. para nerde oyun orada.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:

sevmiyorum ben konsol oyunlarını. çocuk oyunu gibi

+1

çoğunluğu 10-14yaş arasına yapılmış oyunlar..

ancak korsan oyun hedesi yüzünden adamlar konsolda feci kâr ediyorlar işte.

ne oldu sonuç olarak, oynamıyorum ben oyun falan. konsol oyunlarının çoğu, hele hele uzakdoğu oyunları tamamen çöp benim için.

tabii bir sıkıntı da "bakıııın grafikleri daha da iyileştirdik!" meselesi. hani çok da umrumda ya içerik olmadıktan sonra.

oynayan oynasın ya, bana ne oluyorsa. takılsınlar işte.

o fb oyunları ise ayrı hikaye. seneler boyu "oyun mu oynuyonuz hacıı? ahuahua" diyen tayfa bilgisayar oyunlarının en iğrenç versiyonu ile oyalanmaya başladı ve çatır çatır para veriyorlar bu aptal şeylere..

yine aynı şekilde, kendi paraları lan. verirlerse versin, bana ne.. takılsınlar işte.

takılın olm siz de.. öldü pc oyunları.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.chart-track.co.uk/index.jsp?c=p/software/uk/latest/index_test.jsp&ct=110032

nasil ezici ve uzucu bir satis tablosudur. 40 oyunluk listeye pc 2 adet oyunla girebilmis.

kendimiz ettik kendimiz bulduk :) korsan korsan al iste sana korsan.

cokda umrumda degil zaten yas erdi kemale oyundan banane :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bundan 5 yıl önce Sinan Akkol demişti bana "PC ölecek yakında" diye. Şu anda öldüğünü söylemek zor ama konsollar çok önde. Asıl olarak konsola yapılan oyunları PC'ye convert etmeye başladılar artık. Son birkaç senedir durum bu.

Açıkçası konsolda FPS, RTS ve MMO oynamak büyük saçmalık bence. bakalım bundan 5-10 sene sonra ne halt yiyeceğiz. Herkes PS4/5 almak durumunda kalacak sanki.

şu FPS'yi konsolda oynamak konusunda bi arkadaşım büyük saçmalıkta bir bahane ileri sürüyordu. neymiş efendim, pc'de fps'ler çok kolaymış çünkü mouse çok kolaylaştırıyormuş. konsolda, gamepad ile nişan almak zorlaştığı için çok daha iyiymiş. ulan... neyse :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gaza gelmeyin diyorsunda bir ustundeki postta gecen once konsol sonra pcye konvert olayi zaten bitiren pc oyunculugunu, oyun var yok degil ama konsoldan ceviri, yani ozel pc oyunu degil. yoksa ayni oyunlar cikiyor gene bir sekilde ama konsoldan ceviri ve tadi tuzu yok.

allahtan blizz var . dimi cuce :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

guzel oyunlar pcye cikarsa alir pcde oynarim, konsola cikarsa alir konsolda oynarim.

fanlik yapmaya da gerek yok zaten, adamlar oyunlari konsola yapiyoruz diyorlarsa alin konsol oynayin pasalar gibi. oyunlar cocukca geliyorsa siz buyumussunuzdur zaten :) oyunlar hep ayni.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Isi bilgisayar basinda olan bi insan eve donup nasil bilg karsisinda oyun oynayabiliyor bilmiyorum :)
Tum ogrenimim bilgisayarla icli disliydim bransim sebebiyle haliyle ama calismak cok ayri bir kafa. Masaustu bilgisayar bile almadim eve, bi tek is laptopi var.

Konsol mukemmel bisey, koltuk + koca ekran + ses sistemi = profit. zevkler renkler tabi de, konsol olmasa oyun oynamazdim tahminen su an.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...