Giovanni Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Kişiseldeki ilk konumda herkese merhaba :) Derdim şu ki: 1 saat sürecek bir işi yapmak için 1 yıl sürem olsun ben -abartmıyorum- o işi teslim etmem gereken saatten 1 saat önceye kadar erteliyorum. Bir türlü ne yönetm denediysem bunu yenemedim. Umursamazlığımdan da değil ha hem geriliyorum bütün o 1 yıl boyunca hem de bir harekete geçemiyorum son saniye olmadan. Örneğin şimdi yurtdışı okul başvurularımı hazırlıyorum 1-2 eksik kaldı ama resmen ay oldu o eksiklere dönmüyorum. Binbir türlü bahane üretiyor beyin. Birazdan birazdan dedikçe günler aylar geçiyor. Bi kere o word dosyalarını açsam severek yapıyorum ve hızlı ilerliyorum ama nedense elim bir türlü o dosyalara gitmiyor. Psikiyatrik rahatsızlık bu :) Zordan kaçmak mıdır nedir çözemedim.. Şu mesajı yazacağıma o işle uğraşmıyorm mesela. Şımarıklık mıdır acaba sadece? Yani öyle bir şey ki resmen o işten kaçmak için gerekirse en ama en alakasız en boş işle dahi uğraşıyorum. Var mıdır böyle bir sıkıntı çeken? Çözen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Abi bu türklerin genel sorunu zaten. Türksün abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gecko Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 hepimizde var ki bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 ben de sabah 7 ye kuruyorum 4 kere falan erteliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DadashNik0F Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 çook kötü bişey bu erteleme huyu. annemden az azar işitmedim bu yüzden. anca iş hayatına atıldığında veya bir aile kurduğun zaman sorumlulukların arttığı için bu huydan kurtulabilirsin bence. yoksa sonuçlarına çok kötü katlanırsın. öğrenci adamın işi zor valla. sınavları, projeleri, sunumları falan son günlere&haftalara bırakarak geçtim ben hep. varsa tavsiyesi olan söylerse çok makbule geçer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Abi bunun cozumunu 2 ufak seyde yatiyor. Zira ben oyle yaptim -ki banyoya girmeye bile usenen biriydim. Zaman zaman yine nuksediyor ama o zamanlar benim icin bilincli tembellik oluyor artik. Sericem lan yapmicam diyorum. Oncelikle sunu kabul etmen gerekiyor; yapman gereken islerin zorunlu olanlari ske ske yapilacak. Olmazsa olmaz olarak isaretleyeceksin o isleri kafanda oncelikle. Sonrasinda ilk adim duzenli ve vaktini almayacak sekilde bir TO-DO list hazirlamak. Ben bilgisayarimi kullaniyorum bu konuda. Telefon pek makul gelmiyor bana. Vaktini almayacak sekilde yap bunu. Kafanda olusturabiliyorsan bu TO-DO list'i ne ala ama su sorunundan oturu yapamadigini dusunuyorum. Zira usengeclik ve hangisinden baslacam olayi daha yok kafasinda isleri organize edemeyen insanlarin sorunu. Depresyon ve asiri ruhsal yorgunluk bu tip seylere sebep olabiliyor. Ikincisi ise multi-tasking olayini bir kenara birakip hemen bir ise girismek. En onemlisi ve etkilisi bu. Isleri kafanda biriktirip, detaylari dusunup kendini sikmayacaksin, ruhunu daraltmayacaksin. Dus alman mi gerekiyor ? Bir anda kalkip banyoya girip soyunup atacaksin suyun altina kendini. Suyun altinda mayisip dusuncelere dalmadan temizlenmen icin ne gerekiyorsa yapip cikacaksin. Sonra bakacaksin listene, siradan bir is secip hemen ona giriseceksin. Oturup dinlenmen gerekiyorsa ya da aciliyeti olmayan islerini sallamak istiyorsan yap ama o isler sirasinda yapma bu yayma olayini. Cunku bir is bitirmek ya da bir isi basarmak guzel bir motivasyon kaynagi. Isi bolup baska seylerle ilgilenince, atiyorum iki dakika paticige bakinca o is yarim kaliyor resmen ya da isten soguyorsun. Bu dediklerimi bir dene, anlatamadigim bir yer varsa MSN ustunden falan tekrar farkli sekilde anlatayim. Ise yaramazsa dürümün benden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Di abi güzel yazmışsın özellikle multitasking olayı ufuk açıcı olmuş. Hakkaten bi aşırı multitaskingde başarılı olduğuma dair boş inanç var sanırım. Halbuki sonucu 10 tane yarım kalan iş oluyor. Heralde akla gelince kendini dibine kadar zorlayıp o an o işe girişmek lazım. Gerçi şimdi bunu farkettim ya tamam olm çözdün meseleyi öyle yaparsın işte yarın buna başlamak için harika bir zaman şimdi uygun bir zaman değil tabii ki çünkü bla bla bla diyen bir ded konuştu içimde ahaahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 di +rep aynı sorun var ve şimdi kalkıp duşa giriyorum asdeuhae Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vidar Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 http://forum.paticik.com/thumbnails/4e3/241/701/81f/170/93b/4db/925/bed/cfd/67_450xNULL.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Türklükle ilgisi yok. Erkeksin. Erkeklerin genel olarak ertelemediği dört şey vardır: seks, oyun, alkol, et yemeği. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vidar Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 harbi hiç birini ertelemem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Odanın her tarafına DO IT FA...T resimlerini yapıştır. Mutlaka birine gözün çarpar ve başlarsın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 GERGE said: Türklükle ilgisi yok. Erkeksin. Erkeklerin genel olarak ertelemediği dört şey vardır: seks, oyun, alkol, et yemeği. Hmmmm.Rep butonu neredeydi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 pati cok bozuyor hakketen, makale okurken 2 patiye bakiyim diyorum ondan sonra bi bakmisim 2k11 oynar halde buluyorum kendimi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Vidar said: http://forum.paticik.com/thumbnails/4e3/241/701/81f/170/93b/4db/925/bed/cfd/67_450xNULL.jpggdfgdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 pazartesi hallederiz pazartesi ise çarşamba çarşamba ise cuma e cuma ztn pazartesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 la ne çarşambası 22 yıl oldu beğ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 üşeniyorum öyleyse yarın dendi mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 bilgisayar kodu yazmak dışında olmuyor o bana çok şükür matematik olsun fizik olsun hep günlük çalışıyorum sdf yapman gereken işi ne kadar yapmak istediğin ile alakalı olduğu kadar seni o işi yapmaktan alı koyan şeylerden ne kadar uzakta olduğun da önemli. ben fizik çalışmak istesem de mesela karşımda bilgisayar varken çalışamam. kod yazmayı da seviyorum ama onu son güne bırakmamın sebebi gelenek ve göreneklere saygılı olmamdan ötürü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 neredeyse herkeste procrastination ("erteleme hastalığı" diyelim) var bu devirde.. sebebini düşünüyorum da; sanırım bize verilen işleri sevmiyoruz. sadece onları yapmak zorunda bırakılıyoruz. bu da içten içe onları ertelememize sebebiyet veriyor. ben önce sebebini teşhis edip, sonra sorunu kökten çözeceğim ama önce gidip bir duş almam lazım =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Bilgisayar çok bozuyor düzeni. Kendini biraz disipline etmen gerekiyor. Ben mesela tembellikten ölen biriydim ama tembelliğim sonucu bazı şeyler götümde patlayınca başarıyı yakalamak için disiplinli olmaktan başka bir çare olmadığını anladım. Başlarda bayaaa zorluyor tabi buna alışmak ama bi 4-5 ay kendini zorlayabilirsen hayatının bir parçası haline gelir. Yapman gereken iş aklına geldiği gibi bilgisayarda çok çok önemli bir işin olmadığı sürece bilgisayarı direk kapatıp(veya başka ne gereksiz iş yapıyorsan onu bitirip) o işin başına oturucaksın. İşin başında sıkılsan da kendini hayvan gibi zorlayıp kalkmayacaksın. Kalktığın an olay bozuluyor çünkü tembellik silsilesi devam ediyor. Hani yapman gereken olay kafandan "ya şu an şu işi yapsam süper olur aslında" geçtiği an o işin başına oturmak ve kalkmamak için zorlamak. Kendini zorlamaktan başka bir çaren yok, öbür türlü sürekli böyle gider bu olay. Ayrıca disiplinine 4-5 gün bile ara verirsen olay bozulur, yine tembel bi hayat yaşamaya devam edersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 peki ya isimiz bilgisyardaysa :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 o zaman işini kapat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 bendede var muhtemelen herkeste vardır lan bu okumadım topiği ama fdsbdfb Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Orçun'da varsa herkeste vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar