Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Time Management - Zaman İradesi

Deacon

Öne çıkan mesajlar

Bu konuda ciddi ciddi yardıma ihtiyacım var. Hayatımı iyice çekilmez hale getirdi çünkü.

Durum şöyle ki, sırf bu olay yüzünden sadece ve sadece tek bir işle uğraşabiliorm. Örnek vermek gerekirse, 2 saat ders çalışmam gerekiyorsa bütün günüm rezil oluyor. Okuldan geliyorum örneğin, gece yatmadan önce 6-7 saatim varsa, bunun 2 saati ders çalışıp geriye kalan zamanda da hobilerimle ilgileneyim olayını beceremiorm. 4-5 saat boyunca boş boş oturuorm "ders çalışmam lazım" diye. Bu baskı yüzünden başka bir şey de yapamıorm. Bu yüzden de hem yeterince çalışmamış oluyorum, hem de bomboş bir gün geçirmiş oluyorum.

İşte tam olarak bu yüzden koskoca günler yetmiyor ve sadece tek bir şeye zaman ayırabiliorm. Biraz da procrastination olayına benziyor ama tam değil. Sırf bu yüzden vizelerim başlayınca hayatım iptal oluyor. Hiçbir hobime zaman ayıramıorm örneğin.

Bu konu artık iyice canımı sıktı ve ciddi ciddi yardım almak istiyorum. Yalnız nerden yardım alcam onu bile bilmiorm. Bir akıl verseniz, bir yol gösterseniz negzel olur.
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle
sabaha kadar vaktimiz olduğunun farkına varmalıyız
hatta ders ödev ya da iş neyse buna geçmeden önce tamamen sıkılmalıyız..
bide kasmıcaksın kendini ders çalışmalıyım die.
zaten çalışacaksın ne de olsa sabaha kadar vaktin var
bu yüzden akşamüstü biraz uykunu alcaksın
sonra canın sıkılınca herkes uyuyunca başlıcaksın neye başlıyorsan..

çok adi bi yöntem olsa da işe yarıyor.
mesela dün gece uyumadım..
1 de başlamıştım maket yapmaya.
Sosyal ağlarda paylaş

çok kötü yöntem..

bir kere öncelik sıralaması yapılmalı.. çünkü her "iş"te öngörülemeyen ek işler / problemler çıkabilir ve bunlar ihtiyaç duyulan zamanın uzamasına sebep olur.

dolayısıyla öncelikle işlere önce başlanmalı.. öncelik sırasına göre de bitirilmeye çalışmalı..

tabii bu kadar mekanik davranamayız çünkü bu hayatımızı mekanikleştirir. istisnalar her zaman vardır ama temel yaklaşım böyle olmalı kanımca..

AMA BAHSETTİĞİM BUNCA ŞEY, PROCRASTINATION'I ÇÖZEN BİR OLAY DEĞİL BEYLER. ÖYLE OKUDUNUZ.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...