batuhan Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Arkadaşim irlandaya okadar borcu kim vermiş nasil ödicek bu adamlar.Bu borçlar iç ve dış borç toplamidir.Merkez bankasina olan borçlarda vardir tabiki ingiltere ordan kapatir olayi.
fede Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 ödeyemicek. 2 sene içinde batıcaklar. yunanistan da öyle
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 ekonomisi güçlü olan ülkenin borcu yüksek olur bunun yorumlanamayacak bi yanı yok bu listeye bakarak.
ascraeus Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 ilk sıradaki ülkelerin en sağlam ülkeler olması size bişeyler anlatmalı. bir ülkenin borcunun çok olması pek önemli değil aslında, önemli olan o borcu "ödeyebilecek" olup olmaması.
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 yani... 150bin dolar borcla dogması o adamın 10 numara bi ülkede yaşıyor olmasından kaynaklanıyor. güçlü bir devletin vatandaşı oldugunu gösteriyor. sen bunu takıp "abii yazık değil mi" dersen aha köylü diyip gülerler.
fede Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 mesela ingilterenin ayı gibi borcu var gözüküyo ama borcunu çoğu 20 yıllık tahvillerle filan yapılan iç borçlanmadan kaynaklanıyor. endişelenicek bi durum yok.
Sam Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 "türk bebeler borça doğuyor T_T" edebiyatı yapanlar için yazıcıdan döküp cebimde taşıyasım var.
Trias Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 Fistan said: ekonomisi güçlü olan ülkenin borcu yüksek olur bunun yorumlanamayacak bi yanı yok bu listeye bakarak. Şimdi Türkiye çok güçlü ülke mi? Bir karar verin :D
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 @Trias; malesef. Amerikanın borcunun 50 de 1'ine sahibiz, İngiltere'nin 35 de 1'ine.
Trias Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 "ekonomisi güçlü olan ülkenin borcu yüksek olur" yanlış bir cümle. listeye iyi bakın hangi ülke YOK. Ekonomisi iyi olması için adam başına düşen borç önemli. Abd için 40k gayet normal bir rakam rahatlıkla öder, İngiltere 150k ödeyemez, Hollanda yakında ödeyemez sömüremiyor 50 yıl öncesi gibi. Bu tür yorumlar yapılabilir. Ama hangi ülkenin olmadığını bulursanız dediğimi de anlayacaksınız
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 ödeyemez diye bişey var mı ya nolucak mesela irlanda ödeyemezse? destek olunur toparlanır gider irlandaya haciz mi koyduracaksın
riglous Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 Trias said: "ekonomisi güçlü olan ülkenin borcu yüksek olur" yanlış bir cümle. listeye iyi bakın hangi ülke YOK. Ekonomisi iyi olması için adam başına düşen borç önemli. Abd için 40k gayet normal bir rakam rahatlıkla öder, İngiltere 150k ödeyemez, Hollanda yakında ödeyemez sömüremiyor 50 yıl öncesi gibi. Bu tür yorumlar yapılabilir. Ama hangi ülkenin olmadığını bulursanız dediğimi de anlayacaksınız Makroekonomi dersi alın ya da bir iki kitap okuyun, yormayın insanları.
Trias Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 riglous said: Trias said: "ekonomisi güçlü olan ülkenin borcu yüksek olur" yanlış bir cümle. listeye iyi bakın hangi ülke YOK. Ekonomisi iyi olması için adam başına düşen borç önemli. Abd için 40k gayet normal bir rakam rahatlıkla öder, İngiltere 150k ödeyemez, Hollanda yakında ödeyemez sömüremiyor 50 yıl öncesi gibi. Bu tür yorumlar yapılabilir. Ama hangi ülkenin olmadığını bulursanız dediğimi de anlayacaksınız Makroekonomi dersi alın ya da bir iki kitap okuyun, yormayın insanları. Viktor 2, ekonomi dersi alan arkadaşlar yorumlayabilir mi?
RRa Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 ve belçikada nie * var hadi bakalim yıldızlı pekiyi mi almış ya şu listeye bakıpta abd batmış türkiye refaha koşuyor diyenlerde supermiş hee sabah sabah iyi geldi
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 The sky is falling nvm jking Bir de 5 sene önce 500 milyar dolar borç, 700 milyar dolar borç diyenler vardı. O zaman atılıp tutuluyor muydu yoksa o borcun yarısını eridi mi.
Bone Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 "iyi" diye seçenek yok. onu işaretlicektim.
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 aynı ülkeleri,n ithalat iracat oranbları da konuşlsa tablo "biraz" daha ortaya çıkar.. kaldı ki bu tablo tek başına bir şey ifade etmiyor işin bir de borcun çevrilmesi meselesi var türkiye de durum felaket çünkü biz ithalata bağlı bir üretim yapıyoruz ama yaptığımız ihracat ithalat harcamalarımızı karşılamıyor 10 tl ye aldığımız hammaddeden işlediğimiz nihai maldan 8 tl kazanıyorsak ortada 2 tl açık var bu şekilde borç çevrilemez uzun vadeli programlar gerçekleştirilemez önümüzü görmemiz lazım ki bu tablo yeterli değil.. işte türkiyenin durumu nedne felaket.. bundan ötürü felaket
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 ben "kötü" diye oy verdim.. o da benim iyimserliğimden ötürü olsun hadi
Joker Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 abi yazılanlara güldüm harbiden :D birde ciddiye alıp tartışanlar var.. lol
reyou Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 Joker said: abi yazılanlara güldüm harbiden :D birde ciddiye alıp tartışanlar var.. lol nieki resimde mindfuck falan mi gordunde millet tartismasin?
rahatsiz Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 borç sadece bir gösterge değil. kaç defa söylendi burada. ne kadar sağlam bir ülkeysen o kadar uygun koşullarda borç alabilirsin. insanlar sana güvenir, tahvillerine talep yaratırlar. borç almış olursun. bunu mantıklı kullanırsan kazançlı çıkarsın. türkiyenin son dönemde borcunu arttırması iyi bir şey değil. çünkü üretimi gerçekte artmıyor. kaynaklarını satarak borç / borç faizi ödüyor. borç tek başına ne iyi ne de kötü olarak yorumlanacak bir gösterge. Toplam cari işlemlerin 2000 senesinden beri aylık verilerle nasıl açık verdiğinin grafiği biraz daha yardımcı olur: http://img143.imageshack.us/img143/412/denge.jpg senelik veriler ise şöyle: http://img145.imageshack.us/img145/5315/verie.jpg bu da tek başına yeterli bir gösterge değil. eğer ekonomi aynı dönemde büyüyorsa çok göze batmaz ama eninde sonunda kıçında patlar ülkenin. ha bir de öyle 700 milyar dolar borcumuz var diyeni pek hatılamıyorum ama burada daha önce son 7 sene de borcumuz düşüyor, akp sağolsun diye bağıranlar baya bir vardı asıl onlar nerede, bu da bir merak konusu tabi.
Sam Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 onu diyen hiç görmedim de "BORCUMUZ ARTTI GG'YİZ BÜTÜN SORUMLUSU BUNNAR, BEBELER BORÇLA DOĞUYOR" diyen 39876178617891526751685 insan vardı.
Öne çıkan mesajlar