DadashNik0F Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 ulan konuyu ne zaman görsem Haliçte mangal diye okuyom Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Pickles said: renkli televizyona bile itiraz edildi zamanında harbi ne fail oldu bu renki tvler.. ben tv izlemiyorum o yüzden. netten siyah beyaz film çekip izliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 DadashNik0F said: ulan konuyu ne zaman görsem Haliçte mangal diye okuyom ehueeuuehuee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 viktor gereken cevabı vermiş gerçi said: Tarihte iz bırakacak bir eser o parlamento binası, Romanyanın o devirde bakın bizim pipimiz ne kadar büyük ve güçlüyüz deme methodu o. evet, daimi olarak ırzına geçilen bir kadının "hey bakın pipim ne kadar büyük ve güçlüyüm" demesi yalnız bu olay.. adam halkı alıp köle olarak kullanmış bi diktatör işte.. romanyada bile seveninin olduğunu sanmıyorum. ha bu arada kendine bi saray, karısına bi sara yaptırtmıştır insanları yerlerinden edip.. köle pardon vatandaşlara da "hacım tünel de kazalım bunlara be" demiştir. güzel insandır kendisi. karısı ile birlikte kurşuna dizilmesi canlı falan verilmiştir. halk gol sevinci yaşamıştır ölümünde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 saçmalık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Berkovich Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 meanwhile in habertürk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 AKP'nin belediyeciliğini başarılı buluyorum. Kendi şehrim kocaelide mesela güzel projeleri hayata geçirdiler diğer yerleri bilmem, köprüydü bahçeydi böyle süslü püslü şeyleri iyi yapıyorlar; deli gibi para yediriyorlardır bizi borçlandırıyorlardır ama orası konusunda her hükümetin aynı şeyi yapacağını düşünüyorum. Ama iş istanbula geldiğinde şu ve izmir otoban projelerine baktığımda aşırı bir abartma ve götürdükmü tam götürelim modunda olduklarını düşünüyorum. Bu ne lan? diye sorar insan. Bu ne? Onca ihtiyaç, sıkıntı varken utanmadan birisi gelip bu projeyi sunuyorsa yazık ediyordur kendine de bu millete de. Bahçe köprü yapmada iyisiniz bakın takdir ediyorum diyorum ama gözünüzü seviyim böyle büyük işlere girmeye yeltenmeyin biraz kendinizi zorluyorsunuz. 1 milyar dolarla neler yapılır? Bu ülkede bu kadar üniversite mezunu işsiz bir yatırım yap tamam güzel özelleştiriyorsun veriyorsun büyük şirketleri elinde yeni bir şey olsun bari işsizlik azalsın bari. Nerde kaldı 20 milyar dolar, yuh be. Adamlar tekno kent kuruyor teknolojiye yatırım yapıyor biz süveyş kanalı yapacakmışız lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 istanbul izmir arasına yol lazım ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Hızlı tren yap, yeni demir yolu kur. Karadenizede yaptılar çok şükür mis gibi oldu basa basa gidiyoruzda yüzecek yer kalmadı :D Kimi yerlerde daha feci sorunlarvar. Yol yapmak var yol yapmak vara. Büyük projeleri yönetebileceklerini düşünmüyorum. Fazla uçuyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 bunların moda'da deniz kenarına 3-3 yol yapalım projesi vardı 2003'te.. çok parlak bi fikir! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 braid said: Viktor said: ben bu topicde turkiye battimi demisim lol bul quate la bakalim ciddiye almami istiyorsan turkiyenin battigi karanlik gunlerin yaklastigi filan yok, cari acik buyuyor gittikce, broclanarak finanse ediyoruz bunu genclik ayfon 3g den ayfon 4 e gecebilsin diye, cifors alabilelim diye buda ekonomiyi asiri kirilgan hale getiriyor, zaten IMKB nin kirilganligi ortada, en ufak bir krizde tepetaklak olmaya musait bir ekonomimiz var en ufak bir krizde tepetaklak olma ve 2008 krizi? 2008 krizinde türkiye tepetaklak oldu diyen kusra bakma ama ayan beyan yalan söyler. bir iktisat mezunu olarak, dediklerinde katıldıgım yerler var, ama bu türkiyenin değil, ekonomik sistemin getirisi, dünyada hem karnım doysun hem pastam dursun yok, ayrıca türkiyenin cari açığını borç alarak kapatması kadar doğal birşey yok, eskiden beri türkiye sanayi ve teknoloji ülkesi çünkü degil mi hatta tarım ülkesi bile değiliz. Türkiye hizmet sektörü ülkesidir, biraz endrüstrileşmeye çalışan bir ülke, ve her zaman en önemlisi borç ödeme planı ve şeklidir, ekonomdeki büyüme ve sıcak para akışı oldugu sürece ekonomi taş gibi kalacaktır, finans sektörünün de denetimde olduğu ve bankalarımızın uluslararası sektör de olmadığı için yabancı kaynaklı krizlerden tepetaklak olmamız çok zor, 1000 iktisatçıdan ideolojik olarak marxist olmayan 999 u getirsen, türkiye ekonomisi kötüye gidiyor demez, ha iyiye gidiyor demeyebilir, dememesi de iktisat biliminin böyle menem birşey olmasından kaynaklanır, ama biraz iyimser olan biri ekonominin en azından şuan için gayet iyiye gitceğini söyleyebilir. dis krizden bahseden kim ic krizden bahsediyoruz, sicak para ve yabanci sermaye akisinin onunu kesicek bir gelisme olsa, misal sandiktan mhp ciksa GIRKH YAPARRRRRRRR diye ulkeyi birbirine soksa, sicak para akisi kesilip yabanci sermaye parasini cekip gitse al sana tepetaklak olmalik durum, tabi htimal oalrak verdim turk ekonomisi sicak paraya cok bagli, evet hukumetin bu bagimliligi kesebilmek icin calismasi var ama bu ekonomideki kirilganligi kesinlikle duzeltmiyor basbakan hapsirsa, genelkurmay baskani cokyasa demese dusen bi borsan var, daha ne olsun cari acigin borcla kapanmasi sistemin normal bir durumu, cari acigini zamaninda verdigi paralarin faizleri ile kapiyan merkez ulkeler var, dunyanin sirtindan gecinen abd var, bide bizim gibi surekli buyuyen bir cari acigi surekli borcla kapamaya calisan ulkeler sahsen keynes in bretton woods da yaptigi tespitleri ve bu surecin cari fazla veremeyip bir kere borclanan ulkeleri nereye goturecegini bilmiyorsan nasil mezun oldun merak ediyorum :p gerci turkiyede universite = yuksek lise, cokta sasirmam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Projeleri protesto edenler ntvmsnbc said: Protestolar ülkesi Almanya Stuttgart'ta demiryolları projesini protesto eden halka emniyet görevlileri şiddet kullandı ve bu bir gerçeğin altını çizdi: Almanya'da siyasetçiler hep proje hazırlıyor, halk hep protesto ediyor. KÖLN - Alman Demir Yolları'nın Stuttgart ile Ulm kentleri arasında hızlı tren hattı kurmasını kapsayan, "Stuttgart 21" adlı projeye karşı düzenlenen protestolarda yüzlerce gösterici yaralandı. Konu Almanya'nın gündemine oturdu. Federal Meclis'in hazırladığı rapora göre, eyalet çapında bir halk oylaması düzenlenmesi bile mümkün. Baden-Württemberg Eyaleti, demiryolları ile yaptığı anlaşmaya dayanarak projeyi gerçekleştirmekle yükümlü ama, bölgede barışın riske girmesi ve vatandaşın devlete karşı güveninin sarsılması söz konusu olunca akan sular duruyor. Baden-Württemberg eyaleti proje sahipleriyle, projeye karşı çıkanlar arasında uzlaşma sağlaması için Hıristiyan Demokrat Parti'nin eski Genel Sekreteri Heiner Geißler'i görevlendirdi. Geißler, önümüzdeki hafta başlayacak pazarlıklar sürerken inşaatın durdurulmasını istedi. Haberin devamı ↓reklam Maliyetinin 10 Milyar Euro‘yu bulacağı tahmin edilen "Stuttgart 21" projesini savunanlar ulaşımın kolaylaşacağı, hızlanacağı, merkez garının kapasitesinin artacağının yanısıra onbin kişiye de iş imkanı sağlanacağını öne sürüyorlar. Karşı çıkanlar içinse bu mega projenin zaman ve para kaybından başka bir şey olmadığını, yüzlerce ağacın kesilecegi, dolayısıyla şehrin betonlaşacağı, inşaatla oluşacak karmaşayla birlikte, çıkacak toz pislik ve gürültüyle çevrenin kirleneceğini savunuyorlar. "Stuttgart 21" aslında Almanya'da protestoları süren onlarca projenin sembolü oldu. Almanlar kurdukları vatandaş inisiyatifleriyle ülke çapında santral, köprü, havaalanı inşaatlarını hangi aşamada olursa olsun protesto ediyorlar. Bazı politikacılar, Alman halkının geliştirdiği bu yeni protesto kültürünün Almanya'nın geleceğini felç edeceğinden endişe ederken, bazıları Almanya‘da nihayet gerçek bir demokrasinin işlediği görüşünde. Konuyu Federal Meclis'e taşıyan muhafazakar Başbakan Angela Merkel de bunlardan biri. Aslında endişe edenler pek yersiz değil, çünkü protesto edilen projelerin pekçoğu milyar Euro'luk. Protestocular da adeta birbiriyle yarışır gibi. Örneğin; Fehrmarn Köprüsü: Almanya‘yı Danimarka‘ya bağlayacak 19 kilometrelik köprüyü turizme sekte vuracağı için istemeyen 15.000 kişilik Fehrmarn‘lılar projeyi durduramasa bile erteletmeyi başarmış görünüyor. 5 milyarlık köprü projesi, 17 yıldır hayata geçirilemedi. Danimarka ve Almanya inşaat sözleşmesini ancak geçen yıl imzalayabildi. Gorleben: 17 adet nükleer santrali bulunan ve geçtiğimiz günlerde daha önceki hükümetin aldığı kararın tersine bu santrallerin çalışma süresini uzatan Almanya'nın hala nükleer atıkları saklayabileceği bir deposu yok. 1977 yılından bu yana geçici olarak Gorleben kullanılıyor. On yıl önce başlatılan ama yoğun protestolar nedeniyle ara verilen Gorleben'in kalıcı nükleer atık deposu olmasıyla ilgili araştırmalara yeniden devam edilme kararı alındı. Ancak araştırmalar sonunda uygun bulunsa bile, Gorleben’in 2030’dan önce faaliyete geçmesi beklenmiyor. Aşağı Saksonya’nın Wendland bölgesinde bulunan Gorleben’in ve diğer nükleer atık depolarının kapatılması için, geçtiğimiz aylarda onbinlerce kişi Berlin sokaklarında yürümüştü. Alman hükümetinin yeniden araştırmalara başlama kararının ardından da, benzeri protestoların artması ve Gorleben‘in kalıcı nükleer atık deposu olma planının yılan hikayesine dönüşmesi bekleniyor. Datteln Kömür Santrali: Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde 64 hektarlık arazi üzerine inşa edilecek ve 1100 megawatt'lık elektrik üretecek santralin yapımı için enerji firması E.on bir milyon Euro‘ya yakın yatırım yaptı. Çevrecilerin kömür santrallerine karşı mücadelesinin sembolü haline getirdikleri Datteln santralinin inşaatının bir kısmı protestolar yüzünden durduruldu. E.on Münster Yüksek Eyalet Mahkemesi'nin iptal ettiği inşaat iznini yeniden almak için uğraşıyor. İzin alamazsa yıkılan yerlerin tekrar inşa edilmesi için bir milyon Euro daha harcamak zorunda kalacak. Münih Yaz ve Kış Olimpiyatları: Münih 2018 yılında kış ve yaz olimpiyatlarının yapılacağı ilk şehir olmak istiyor. Tabii Münih ve çevre halkı izin verirse. Pek çok çiftçi protestolar için traktörlerini hazırladı bile. Münih Eyaleti Yeşiller Partisi Örgütü de projeye tamamen karşı çıkıyor, yerel politikacılar ise halk oylaması istiyor. Berlin, Münih ve Frankfurt havaalanları: Protestolar Frankfurt Havaalanı'nın genişletilmesini engellemeye yetmedi ancak, mahkeme ile alınan karara gece uçuşlarının yasaklanacağı maddesi eklendi. Münih Havaalanı'nın genişletilmesi tartışmaları ve protestolar hala devam ediyor. Uluslararası Berlin Havaalanı‘nın 2012 yılında açılması planlandı ama uçuş rotaları ve sıklığına yönelik tartışmalar protestolar yüzünden uzuyor. Havaalanı inşaatlarından mağdur olan halk, hem artan gürültü kirliliği ve havaalanı yakınlarındaki gayrımenkullerinin değerinin düşmesi nedeniyle sokağa çıkıyor. Sadece havaalanı inşaatlarını engellemek için yüzlerce halk inisiyatifi kuruldu. Projeler ve bunlar yüzünden düzenlenen protestolar listesini uzatmak mümkün. Protestoların, projelerin gerçekleşmesini engellemese bile, pekala bloke edebileceği ve geciktirebileceği tecrübeyle sabit. Bu doğal olarak Almanya'da hem ekonominin hem de siyasetin işini zorlaştırıyor. Alman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hans-Peter Keitel, "Protesto etmenin rizikosu yok tabii" diyerek çoktan hükümeti eleştirmeye başladı bile. Keitel, bundan böyle her mega proje için protesto ihtimalini de hesaba katmak gerektiğini vurguluyor. Pek çok Alman bilimadamı ve sosyolog ise Alman halkının bu yeni tartışma kültüründen memnun. Çünkü bu sadece demokrasi düzeyini yükseltmiyor, halkı yakından ilgilendiren mega projelerin her aşamasında denetimi ve yeni alternatiflerin göz önünde tutulmasını da sağlıyor. Darısı nükleer santraller, üçüncü bir Boğaz Köprüsü ve hatta İstanbul‘da yeni bir Boğaz'ı planlayan Türkiye‘nin başına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Regalya Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 haliçe mangal diye okumak? en iyisi koyu bi kahve yapayım ben kendime Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 dasaaa said: viktor gereken cevabı vermiş gerçi said: Tarihte iz bırakacak bir eser o parlamento binası, Romanyanın o devirde bakın bizim pipimiz ne kadar büyük ve güçlüyüz deme methodu o. evet, daimi olarak ırzına geçilen bir kadının "hey bakın pipim ne kadar büyük ve güçlüyüm" demesi yalnız bu olay.. adam halkı alıp köle olarak kullanmış bi diktatör işte.. romanyada bile seveninin olduğunu sanmıyorum. ha bu arada kendine bi saray, karısına bi sara yaptırtmıştır insanları yerlerinden edip.. köle pardon vatandaşlara da "hacım tünel de kazalım bunlara be" demiştir. güzel insandır kendisi. karısı ile birlikte kurşuna dizilmesi canlı falan verilmiştir. halk gol sevinci yaşamıştır ölümünde. romenlerin bugün bile nefretle baktığı binalar onlar. her seferinde küfrediyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Regalya said: haliçe mangal diye okumak? en iyisi koyu bi kahve yapayım ben kendime tek ben de sorun var zannediyordum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Viktor said: misal sandiktan mhp ciksa GIRKH YAPARRRRRRRR diye abi of ehaeheau. baya güldüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 elesso said: dasaaa said: elesso said: dasaaa said: Ceauşescu ve parlemento sarayı akla geliyor tabii.. saçmalık bükreş ve romanya hala çaveşeskudan kalan şeyler sayesinde güzel. adamın öncesinde ve sonrasında yapılmış dikkat çeken hiç bir şey yok. oradaki kaç bin kişiyi evinden etmişler biliyor musun? zorla.. direk devlet geliyor, yürü git lan diyor bir de 2000ekonomik krizinin türkiyeyi etkilediği gibi sıkışık bi durumda. sonra inşaata giriyorlar. yapıyorlar da yapıyorlar. sanırım dünyanın en büyük parl. saraylarından. eminim ki güzeldir tabii.. ama bu salakça olduğu gerçeğini değiştirmiyor Eyfel kuleside salakça o zaman yada ne bileyim piramitler vs. Tarihte iz bırakacak bir eser o parlamento binası, Romanyanın o devirde bakın bizim pipimiz ne kadar büyük ve güçlüyüz deme methodu o. piramitler-eyfel-parlamento binası, bu üçü arasında süper alaka kurmuşsunuz :P üç bina birbirinden farklı konseptlere sahip ve farklı nedenlerden dolayı inşaa edilmiş. parlamento binasıyla ilgili bir bilgim yok, o konuda dasaaa konuşmuş zaten onu geçeyim, ancak piramitler köleler tarafından firavunlar için inşaa edilmiş, eyfel ise expo fuarı (dünya panayırı) için inşaa edilmiş. nedenleri, yapılış şekilleri, sonuçları hep farklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
braid Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Viktor said: braid said: Viktor said: ben bu topicde turkiye battimi demisim lol bul quate la bakalim ciddiye almami istiyorsan turkiyenin battigi karanlik gunlerin yaklastigi filan yok, cari acik buyuyor gittikce, broclanarak finanse ediyoruz bunu genclik ayfon 3g den ayfon 4 e gecebilsin diye, cifors alabilelim diye buda ekonomiyi asiri kirilgan hale getiriyor, zaten IMKB nin kirilganligi ortada, en ufak bir krizde tepetaklak olmaya musait bir ekonomimiz var en ufak bir krizde tepetaklak olma ve 2008 krizi? 2008 krizinde türkiye tepetaklak oldu diyen kusra bakma ama ayan beyan yalan söyler. bir iktisat mezunu olarak, dediklerinde katıldıgım yerler var, ama bu türkiyenin değil, ekonomik sistemin getirisi, dünyada hem karnım doysun hem pastam dursun yok, ayrıca türkiyenin cari açığını borç alarak kapatması kadar doğal birşey yok, eskiden beri türkiye sanayi ve teknoloji ülkesi çünkü degil mi hatta tarım ülkesi bile değiliz. Türkiye hizmet sektörü ülkesidir, biraz endrüstrileşmeye çalışan bir ülke, ve her zaman en önemlisi borç ödeme planı ve şeklidir, ekonomdeki büyüme ve sıcak para akışı oldugu sürece ekonomi taş gibi kalacaktır, finans sektörünün de denetimde olduğu ve bankalarımızın uluslararası sektör de olmadığı için yabancı kaynaklı krizlerden tepetaklak olmamız çok zor, 1000 iktisatçıdan ideolojik olarak marxist olmayan 999 u getirsen, türkiye ekonomisi kötüye gidiyor demez, ha iyiye gidiyor demeyebilir, dememesi de iktisat biliminin böyle menem birşey olmasından kaynaklanır, ama biraz iyimser olan biri ekonominin en azından şuan için gayet iyiye gitceğini söyleyebilir. dis krizden bahseden kim ic krizden bahsediyoruz, sicak para ve yabanci sermaye akisinin onunu kesicek bir gelisme olsa, misal sandiktan mhp ciksa GIRKH YAPARRRRRRRR diye ulkeyi birbirine soksa, sicak para akisi kesilip yabanci sermaye parasini cekip gitse al sana tepetaklak olmalik durum, tabi htimal oalrak verdim turk ekonomisi sicak paraya cok bagli, evet hukumetin bu bagimliligi kesebilmek icin calismasi var ama bu ekonomideki kirilganligi kesinlikle duzeltmiyor basbakan hapsirsa, genelkurmay baskani cokyasa demese dusen bi borsan var, daha ne olsun cari acigin borcla kapanmasi sistemin normal bir durumu, cari acigini zamaninda verdigi paralarin faizleri ile kapiyan merkez ulkeler var, dunyanin sirtindan gecinen abd var, bide bizim gibi surekli buyuyen bir cari acigi surekli borcla kapamaya calisan ulkeler sahsen keynes in bretton woods da yaptigi tespitleri ve bu surecin cari fazla veremeyip bir kere borclanan ulkeleri nereye goturecegini bilmiyorsan nasil mezun oldun merak ediyorum :p gerci turkiyede universite = yuksek lise, cokta sasirmam birşeyler rahatsız mı etti anlamadım, hemen üniversiteye yada eğitimime bok atma falan, olmadı . neyse konuya gelelim. son paragrafa kadar dediklerinin hepsi doğru, ama bunları o ortalama iktisatçının herhangi biri söyler zaten. Ama sen öyle bir tavırdasın ki, sadece sistemin varolan sorunlarını söylüyorsun, şuan ki varolan ekonomik sistemde, kısaca türkiye'nin durumu hıdır, elimden gelen budur. bunun belki biraz daha iyisi olur, ama hala türkiye'yi abd yle kıyaslıyorsun, ben sana cari açıgını borçla kapatan ülkelerin gideceği yolu keynes'ten değil marxtan vereyim. Nereye gidiyorsa öyle olması gerektiği için gider, bu yüzden ekonomiden daha önemli olan sosyal tutum, refah ve insan hakları var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 söz konusu iktisatsa, hiç biriniz yanlış söylüyor olamazsınız. -sir alex ferguson. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
derFremdeSohn Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Eger bi gün iktidar degisir de mhp chp yada baska bi parti akp'nin yerini alirsa, her türlü hortumlamaya, borca, suca karsilik akpcilere verecegim cevap "siz de yaptiniz" olucak sonra da pis pis siriticam. O zevki yasamak istiyorum. Siz de yediniz, siz de kacirdiniz. Simdi sira bizde gibi bos cevaplar. Süper hissedicem kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 adam kolaycı beyler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
saldur Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Quel-Thul said: granary yapmadan wonder kasmaya çalışıyolar lan, bu heriflere simcity 1den civ5'e kadar uzanan şehir kurma oyunlarını oynatmak lazım süper bir tespit tebrikler !!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 sahil şeridini maksimize edip rantı artırmak peşindeler herhalde. oldu olacak tuzladan beylikdüzüne zigzag devasa bi kanal yapılsın herkesin evi deniz görsün. hatta istanbul ılımlı venedik olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Herkes evdeki vanaları açsın abi işte kısayoldan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 o değil de adanadaki başkan adanaya klima yapcaktı o noldu bilen var mı? :S sdfd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar