Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Katana ile koyun vahşeti (18+)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ben insanlık dışı birşey göremedim, hijyenik değil.

İnsanlık tarihinin başından beri insanlar hayvanları öldürüp yerler. Ellerinde olan en hızlı imkanla öldürüyorlar işte, airgun mı beklediniz o köy kasabasında?

Geçiniz.
Mesaj tarihi:
İnsanlık dışı değil hani insanlık tarihi boyunca var olan birşey. Yöntemde çok pratik ve acısız, amaç belli dini ritüel büyük ihtimal veya beslenme amaçlı.

Büyül mezbahalarda hayvanların kesime kadar giden süreçlerinde yaşadıkları daha vahşice, büyüme süreçlerinde daha büyük işkenceye maruz kalıyorlar.
Mesaj tarihi:
loplop said:

vivavale said:

loplop said:

yalnız gene şükretmek lazım, ilk doğan çocuğuda kurban isteyebilirdi tanrı, halimize şükretmek ve hayvancıklara acı çektirmeye devam etmek lazım

LoL

abi bnm anlamadıgım yedigimiz etler uzaydan falan mı gelio nedir?mideye indirirken sorun yok kesilirken nie böle arıza cıkarıo insanlar :S

belirli bi ritüel için ziyan etmiyorum ben ondandır.

ziyan mı?wtf

kurban bayramında fakirlere yardım yapılır,sosyal dayanısma yasanır,yalnız etiylede degil derileri ile yardım yapılır,sonra ekonomiye de katkı saglar kurbanlık yetistirenler icin.
Mesaj tarihi:
sipeyskeyk said:

abi birşey soracağım, gerçekten bilmediğimden soruyorum.

mezbahada yapılan kesimden ne farkı var bunun? veya kurban bayramlarından? hatta hayvanlar daha az acı çekiyordur yani kıtır kıtır kesilmektense.

İslami şartlarda kesilen et, yani hergün yediğiniz, bundan daha vahşi ve acılı bir biçimde kesiliyor ki...

rahatsız edici bir görüntü ama gerçekler böyle..
Mesaj tarihi:
Akhlaur said:

Bu arada o kurban bayramları din efsanelerinde var.

bak bu doru aslında kurban bayramı die kur an da gecen bir sey yok ya da Allah ın kurban bayramı yapın die bi emri yok,insanlar bunu bir gelenek haline getirmisler.

kurban kesmek farzdır bu ayetlerle sabittir ama kurban bayramı bir gelenektir.

ayetler

Hac suresi
34. Kendilerini rızıklandırdığı küçükbaş ve büyük baş hayvanlar üzerine Allah'ın adını ansınlar diye Biz her ümmet için kurban kesmeyi farz kıldık. İşte sizin tanrı­nız tek bir Tanrıdır. O halde O'na teslim olun. O'na samimiyetle boyun eğenleri müjdele.

36. Biz, büyük baş hayvanları da sizin için Allah 'm işa­retlerinden kıldık. Onlarda sizin için hayır vardır. Şu halde onlar, ayakları üzerinde dururken üzerlerine Al­lah'ın ismini anınız- Yan üstü yere düştüklerinde ise, canı çıktığında onlardan hem kendiniz yiyin, kanaatkar olup dilenmeyene de, dilenene de verin. İşte bu hayvan­ları biz, şükredesiniz diye sizin istifadenize sunduk.

kurban ile daha cok ayet vardır fakat onlar hac da kesilicek kurban ile ilgili die burada belirtmedim.
Mesaj tarihi:
Jaxx said:

İyi de ona kalırsa nasıl namaz kılıncağı da yazmıyor benim bildiğim kadarıyla. Abdestin bile nasıl alındığı yazmıyor sanırım.

Onlar da sünnetten geliyor işte. Herşeyi yazmaya kalksa Büyük Britannica olurdu.

Kurban ile ilgili ayetlerden bir diğeri de şudur;

Kevser, (108/2)

Fe salli li rabbike venhar.
O Halde, Rabbin için namaz kıl, kurban kes

Mesaj tarihi:
hayvanın gırtlağını kör bıçaklarla kanırta kanırta kurban kesiyoruz ülkenin her yerinde,bildiğin instant öldürüyor bir problem yok da fırlamak nedir onu anlamadım,tutanda yokki nereye fırlatıyosun leş gibi toprağın üstüne,vahşet göremedm ama hijyenik dgl kesinlikle
Mesaj tarihi:
SeaGle said:

Jaxx said:

İyi de ona kalırsa nasıl namaz kılıncağı da yazmıyor benim bildiğim kadarıyla. Abdestin bile nasıl alındığı yazmıyor sanırım.

Onlar da sünnetten geliyor işte. Herşeyi yazmaya kalksa Büyük Britannica olurdu.

Kurban ile ilgili ayetlerden bir diğeri de şudur;

Kevser, (108/2)

Fe salli li rabbike venhar.
O Halde, Rabbin için namaz kıl, kurban kes

abi abdestle ilgili ayetler de var @seagle a katılmakla birlikte biseyler eklemek isterim peygamberin sünneti kur an ın cizdigi cercevede yani kur an dan bagımsız kendi kendine bisi uydurmuyor peygamber,bu yüzden cevrede gördügünüz hadis diye ortalıkta gezen seylere hemen inanmayın,ne hadisler var kur an la bire bir celisiyor,tabi ki bu hadisler uydurma peygamberle alakası yok.

abdestle ilgili ayetler

4:43 - Ey iman edenler! Sarhoş iken ne söylediğinizi bilinceye kadar namaza yaklaşmayın. Cünüb iken de yolcu olanlar müstesna gusül edinceye kadar namaza yaklaşmayın. Eğer hasta olur, veya yolculukta bulunursanız veyahut biriniz abdest bozmaktan gelince veya cinsî münasebette bulunup, su da bulamazsanız o zaman tertemiz bir toprak ile teyemmüm edin. Niyetle yüzlerinize ve ellerinize sürün. Şüphesiz ki Allah çok affedicidir, çok bağışlayıcıdır.

5:6 - Ey iman edenler! Namaz kılmaya kalktığınız zaman, yüzlerinizi ve dirseklere kadar ellerinizi yıkayın. Başlarınızı meshedin, iki topuğa kadar da ayaklarınızı yıkayın. Eğer cünüp iseniz temizlenin. Hasta iseniz, yahut yolculukta iseniz, yahut biriniz abdest bozmaktan gelmişse yahut kadınlara dokunmuşsanız, su da bulamamışsanız, temiz bir toprağa teyemmüm edin. Bunun için de yüzlerinizi ve ellerinizi o toprakla meshedin. Allah size bir güçlük çıkarmak istemiyor, fakat sizi temizlemek ve şükredesiniz diye de üzerinizdeki nimetini tamamlamak istiyor.

sanırım ayetler gayet acık..
Mesaj tarihi:
abi videonun müptelası oldum ya. koyunları tutan adamın gelen diğer adamı görmeyip keçiyi üzerine fırlattığı an olsun, keçi kafasını yana çevirince bekleyen cellat olsun şahane.
Mesaj tarihi:
muhtemelen sadece hijyenik değil yani boğazını kesmek daha az acı verici. hayvan kafası kesildikten sonra çırpınıyor da onlar refleks sadece beyi ne bağlantı olmadan acı olmaz zaten

sadece pisler

hayvanları seven biriyim ama et yiyen biri olarak bu videoya diyebileceğim fazla bir şey yok zira bunlar da yenecek. ama mesela bir kürk videosu vardı kürkler daha "kaliteli" olsun diye hayvan canlıyken derisi yüzülen. ona hep birlikte küfredebiliriz mesela o baya şerefsizliğe giriyor artık
Mesaj tarihi:
Bana vahşet geldi bu arada, çünkü kesilen hayvanlar küçük sanırım. Yaş olarak belli bi şeyi doldurması gerek. Birde, bi hayvanın kanının aktığı yerde hemen ardından diğerini kesmek çok fena abi hayvan açısından.
Mesaj tarihi:
yok ben saydım 4 çeşit

- kurban bayramında da oluyor çok reröre

- abi vahşet değil hijyenik değil sadece

- yerken iyi de keserken mi kötü?

- hep aynı şeyleri söylüyorsunuz arkadaşlar
Mesaj tarihi:
Estel_Anorien said:

7 sayfalık topicte toplam 3 mesaj içeriği var.

- kurban bayramında da oluyor çok reröre

- abi vahşet değil hijyenik değil sadece

- yerken iyi de keserken mi kötü?

özet için teşekkürler
  • Yeni Oluştur...