Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Atıldım

tunch

Öne çıkan mesajlar

Bir işe girip ömür boyu sevmediğin bir işi yapacağına, kas gir bir yere bu sene. Adam gibi çalışıp 4 senede bitir. Benim de durumum aynı sayılır, yaş oldu 23 bu sene yeni başlıyorum katsayı dingilliği sağolsun. Önceki üniversitemde 2 senem bitmişti, 2,90 ortalamam vardı nefret ettiğim bölüm olmasına rağmen, çok düşündüm sonunda 2 senemi feda etmeye karar verdim. Hep istediğim bir bölümü okuyup, mutlu olacağım mesleği yapıcam en azından.
Sosyal ağlarda paylaş

PZero said:

bence en kısa yoldan bi sigortalı iş bul kendine.. mezun olduğun yaşta yaşıtların emeklilik planları yapıyor olabilir

onu buldum sayılır , haftaya salı başlıyor. o arada 2 yer daha var görüşmeye gideceğim.

Dennis said:

Bir işe girip ömür boyu sevmediğin bir işi yapacağına, kas gir bir yere bu sene. Adam gibi çalışıp 4 senede bitir. Benim de durumum aynı sayılır, yaş oldu 23 bu sene yeni başlıyorum katsayı dingilliği sağolsun. Önceki üniversitemde 2 senem bitmişti, 2,90 ortalamam vardı nefret ettiğim bölüm olmasına rağmen, çok düşündüm sonunda 2 senemi feda etmeye karar verdim. Hep istediğim bir bölümü okuyup, mutlu olacağım mesleği yapıcam en azından.

hayırlı olsun dennis , darısı başıma. keşke 2 sene sonunda yaptığını ben de yapabilseydim zamanında.
Sosyal ağlarda paylaş

he o zaman sorun yok :) 29 olsaydın okusanda iş hayatına baya geç atılırdın.ama 26 yine daha iyi bir zaman.keşke daha erken bırakabilseydin :( çok zor bir durum 7 yıl direk boşa gitmiş umarım bu yılını iyi değerlendirir istediğin bölümü kazanır istediğin mesleği yaparsın
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

calissaydiniz yapardiniz
calisan nasil yapiyor

yok olay o değil türkiyede bazı üniversitelerdeki bölümler eğitim vermekten ziyade öğrencilerin hocaların kaprislerini çekip yalakalık yaptıkları birer sabır testine dönmüş durumda.Adam gibi denetim olmayınca bööle olur.

Misal bizim üniversitede Calculuk 2 dersinden 40 kişiden 31 i kalmıştı.Bölüm başkanı"Aynı çocuklara ben de ders veriyorum aptal değiller bu kadarı kaldığına göre hocada bir sıkıntı var"diyip 2 sene sonra hocayı şutlamıştı.

Demem o ki sistemde öğrenci kadar öğretmen ve eğitim metodları da sorgulanmalı
Sosyal ağlarda paylaş

7 sene o bölüme zorla gidip, ardindan birakmis bi adam icin af pek bi ise yaramaz kanimca.
yani kendimden biliyorum (7 sene sonucunda atilmadim ama var bi bildigim), o kadar zorluyosun ki kendini o süre icinde, artik o cesareti kendinde bulup biraktiktan sonra ismini bile duyunca fena oluyosun.

tebrikler ayrica, gec de olsa istedigin seyin yolundan gidiyorsun. türkiye gibi bi yerde bir de. (yani atilmis oldugun icin tebrikler demiyorum, ona ragmen olumlu oldugun icin diyorum)
tabi ki dezavantajlari olcak ama, olumlu olmaya bak, etrafindakilere de kulak asma. isin icinde olan sensin, disardakiler pek anlayamaz bu psikolojiyi.
kendine yeterince güvenirsen basarili da olursun.
Sosyal ağlarda paylaş

vaniLLe gibi düşünüyorum ben de.

@forgiver odtü de yük. lis. mı yapıyordun sen?

forgiver said:

metalurji istemeden sevmeden okunması çok zor, nefret ede ede bitiyor ancak, ama iyidir, başkadır.
istediğin yeri kazanırsın inş.

benim 4.5 senede bitti, bilg. müh. okumak isterdim, okurken de, şimdi de istiyorum hala

kuzenimin de ideali bilg. müh. idi. sevmeye sevmeye odtü metalurjiyi bitirdi, sonrasında odtü enformatik enstitüsünde yük lis. yaptı. şimdi kendi bilg. şirketi var. bir süre ara verdikten sonra enf. enst. de doktorasını da bitirdi yeni. metalurjiyle hiç alakası kalmadı anlayacağın.
Sosyal ağlarda paylaş

bu durumda bi arkadaşım var benimde.

5 yıl yurtdışında okuyup atılmış, tekrar öss'ye hazırlanıp türkiyede bi ünide aynı bölümü okuyor yine. O da atıldığında çok mutlu olmuş, çünkü gittiği ülkeden , insanlarından , okuldan nefret ediyormuş =)

şuan mutlu , umarım sende mutlu olursun. İyi çalış, kazan öss'i yeni bi başlangıç yap derim ben.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim bir arkadaşım bizim e&e mühendisliğini bitirmişti.1-2 sene çalıştı, sonra ben mezun oldum iş arıodum
-abi nasıl durumlar
-aga ben yeniden okucam
-oha nie master mı?
- yok abi ben küçüklükten beri doktro olmak istiodm, içimde patlicağına kıçımda patlasın

enteresan adamlar var.
Eğer ki, sorumluluk altında değilsen çok kafana takma, neyin ne olacağı şansın ne zaman güleceği hiç belli olmaz. Sadece kendini akıntıya kaptırmamaya dikkat et abi,
ha bu arada okumak güzel şey,
annem hala içerler dedem okumadı diye, 60 ında öss ye girecek kadın eheh
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...