Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Minecraft

Phyx

Öne çıkan mesajlar

Ren said:

bu buildcraft gibi şeylerin mantığını sorgulayan var mı? yani tamam bırakıyorsun topluyor metertalini otomatik kuruyor kaleyi duvarı falan da.

minecraftın mantığı zaten mining değil mi? yaptığımız şey ters olmuyor mu?

Cıks, minecraftın en büyük olayı tasarım. Şahsen normal bir oyuna başlayıp, buildcraft vs. ile istediğim eşyaları hızlı biçimde üretebilecek duruma geçip, o eşyalarla kurduğum fabrikalarla ve üslerle uğraşmayı seviyorum. Kaldı ki buildcraft ve diğer sistemlerle oynarken otomasyonu ve keyfi düzeneklerin nasıl kurulacağını düşünmek başlı başına bir mücadele konusu oluyor.

Çoğu insan minecraftı kazmalarla blok kazmaktan öte görmüyor fakat içine mod kurmadan bile oldukça kompleks sistemler yaratabildiğiniz bir oyun bu. Redstone devre sistemi, devre kapıları yaratabilme imkanı, oyunu tümden değiştiren pistonlar gibi oldukça farklı özellikleri var. Oyun içi sırf redstone devreler kullanarak basit bilgisayar yapanlar, stairway to heaven çalanlar vs. var. Bunların üzerine modları ekleyin. Geçende mod olarak oyun içine programlama diliyle programlar yazabildiğiniz, modemi, disket sürücüsü olan bilgisayarlar geldi. Redpower gibi modlar devreler için hazır ve, veya, vs. kapıları ekliyor falan filan. Tasarım olasıkları sınırsız gibi bir şey.

Her şeyi bırakın, serverlar dolusu adam gerçek ve kurgusal yapıların devasa minecraft versiyonlarını kurmak için her gün çalışıyor. Hiç devre işlerine girmeden bile bunlar bayağı oyalayabilen şeyler. Ve sonuç olarak bayağı güzel işler çıkıyor. Lotr dünyasını yaratmayı amaçlayan bir server vardı örneğin.

En son olarakta minecraft gelen updatelerle rpg oyunu özellikleri katılmaya çalışılan bir oyun. Buna uygun modlar da yükleyerek oyunun bu yönünün tadını çıkarmakta çok mümkün.

Bu nedenlerle mantıkta bir sorun yok. Genelde buildcraft gibi modlar ileri oyun saatlerinde sağlayacakları kolaylıkları erken saatlerde getirdikleri tasarım ve zeka problemleriyle dengeliyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Cystein said:

www.youtube.com/watch?v=Xyf-ZgVQzBA arkadaslar. Ecnebi videoları yerine benim videolarımı izlesenize ...

akşamüstü izledim bunu. o çatıyı evin dışarısından yapmana gerek yok ki. çatının en alt tabanı için merdiveni aşağıdan koy. sonra o merdivene çık yüzünü merdiveni koyacağın bloğa doğru dön ve shift+yanlaya yanlaya koy işte.(hatta açıyı bulunca merdivenin yanına bile yapıştırsan düz oluyor)

aşağıdan yapıyosan çatının ilk levelini, çok gıcık bir iş o ^^

bi de nethera gidince çok pis gülücem ben sana tırsak tırsak götünü duvara yapıştırıp gidersin artık ahahaha.

vallaha sevdiğimden. olmuş yani.
Sosyal ağlarda paylaş

technic packte beğenmediğimiz modu nasıl siliyoruz?

bazıları kasıyor benim bilgisayarı. zaten internet dizi için falan almıştım bilgisayarı ama nerden aldıysam minecraftı da oynuyorum işte..

mods dan kaldırdım(off yaptım) mesela kaldırdım o notenoughitems ve otomatik npcler hedeler villigelar yaratan ve moblar yaratan iki modu. baktım hala notenoughitems çıkıyor e ye basınca creative modda. demek ki kalkmamış?

configi bırakıp alayını sildim. hani yüklerken modları confige bakıyordur diye. yine istemediğim modları yükledi.

neyse biraz daha bakınayım.

hayır zaten 1.6 çift çekirdek işlemcim var. gariban web sitesi göstericeksin diyip birine satıldı. şimdi sabah akşam dağ taş renderlıyor. çok acıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

hmm zannediyorum silinemiyomuş. ancak configden disable oluyormuş. yani örneğin npcler spawnlanmıyor ama hala ordalar. notenoughitems da haliyle görünür oluyor ancak tıklanamıyor kullanılamıyor off olunca configde.

arka arkaya 3 post atmayı başardım özür diliyorum. zaman geçtiği için editleyemiyorum.

neyse yani ne yaparsanız yapın technic pack ile gelen modları, istemediğiniz x modunu, önce yüklüyor sonra disable ediyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

C:UsersgrimmyAppDataRoaming.techniclaunchertechnicsspmods

technicin modları kurduğu klasör burası burdan silersen oyununa yüklenmez ama launcher yanlıs hatırlamıyorsam otomatik tekrar yüklüyor modları. yani aynen configinden disable etmen gerek istemediklerini. baya kolaylık ta olsa mod işlerini elle manual yapmak cok daha iyi diyorum ben :P
Sosyal ağlarda paylaş

abi kusura kalmayın da çok noobsunuaaağz...
ben de bi ton mod yükledim, bi milyar mod denedim ama hiç gidip de bir modpack kurmadım. saçmalık yani senin elinle yapacağını gidip bir installerla yapıyor diye milletin exe'sini pcme niye atıyım?

modları silmek için de bin'e gidip minecraft.jar'ı silceksin oyunu açınca o baştan yüklüyor zaten. bu şekilde yalnız tüm modları siliyorsun ona göre :D
Sosyal ağlarda paylaş

adam videolarının altına koyuyor zaten?

http://tinyurl.com/MeineCraftJah

bir de tech pack de mod kurmak daha hızlı login diyorsun kuruyor o 20 saniyede 30 modu. sonra beğenmediğini configden off yapıyorsun yüklemiyor onu oyununa.

hem bir artısı minecraft orjinal kalıyor istediğinde giriyorsun oynuyorsun modsuz halini.
Sosyal ağlarda paylaş

Cystein said:

abi kusura kalmayın da çok noobsunuaaağz...
ben de bi ton mod yükledim, bi milyar mod denedim ama hiç gidip de bir modpack kurmadım. saçmalık yani senin elinle yapacağını gidip bir installerla yapıyor diye milletin exe'sini pcme niye atıyım?

modları silmek için de bin'e gidip minecraft.jar'ı silceksin oyunu açınca o baştan yüklüyor zaten. bu şekilde yalnız tüm modları siliyorsun ona göre :D

Öyle olmuyor her zaman işte. Hi-res modunun, item id arttıran modla çakışması, bir api'nin başka modun api'sini bozması gibi durumlar çok oluyor. Ayrıca her minecraft versiyonu çıktığında bütün upgradeleri yine tek başına yapmak gerekiyor. Yeni block id kullanılıyorsa bu sefer çakışan modu bulup idleri yeniden ayarlayacaksın vs. Her seferinde hamallık yapmanın lüzumu yok. Paketteki bütün modları kullanıyorum zaten. Onların hamallığını pakedin kendisi halletsin ben geri kalan modları ayarlarım.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya zaten yakında ona da gerek kalmıycak. Gelen snapshotlara bakarak, yakında modlara destek geleceği ortada. Var olan bir id'yi bozarak bir şeyler yapmaya gerek kalmıycak muhtemelen ve modderlar kendi ürettikleri şeylere kendi idlerini vesaire verebilecekler. O çakışma olayları da gidecek büyük ihtimalle. Ama açıkçası şunu merak ettim: ben 2 moddan daha fazlasını cidden yüklemedim aynı anda. Oyundan bu kadar mı sıkıldınız da bi ton mod kuruyorsunuz? Nedir yani amaç? Bunu cidden kinayeli bir şekilde sormuyorum cidden merak ettiğimden soruyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ben kendi adıma şöyle diyeyim. ben mesela noob adamım bilemiyorum x itemini nasıl yapacağımı. bakıyorum bunu gösteren mod var. kuruyorum oyundan çıkmama gerek kalmıyor bakacağımda. şu technic pack de buildcraft ve industrialcraft var asıl amaç onlar ve onları destekleyen bir takım itemları ekleyen modlar ama

http://www.youtube.com/watch?v=HENpTphB1-c

adam mesela bunu koymuş, yok ormana ses veren sahilde martı guklatan ayar koymuş. hayır diyemiyorsun. fog ayarı gibi ayarlar falan da olunca iyi geliyor.

oyun oynayamadım kaç gündür o neymiş bu neymiş diye bakmaktan :) sonunda da bilgisayarım kastı dsf

edit: mesela wireless redstone var. dibim düştü arkadaş. muhteşem.
http://www.youtube.com/watch?v=0Acit6wjKxg

ha sor kullandın mı diye. daha redstone bile sürmedim elime o kadar noobum. lanet.
Sosyal ağlarda paylaş

Asıl oyunda bir süre sonra meşgul edecek problem kalmıyor ki? Vanilla minecraftın en büyük mücadelesi sürekli olarak ham madde sıkıntısı çekmek. Benide sürekli kazmayı lav seviyesinde sağa sola sallamak sıkıyor milyonuncu kereden sonra. Çiftliklerle falan eğleniyorum bir süre, pistonlarla, redstonelarla oynuyorum o kadar. Modların eklediği şeylerle oynamak katlıyor zevkimi.

Bu adamın tesisatından kurdum mesela dün. Aynısı değil ama kendi tasarımımı, cillop gibi de oldu. Başarı hissi duydum:
[video]http://www.youtube.com/user/direwolf20#p/u/15/lGFwhP8f4oM?feature=oembed" width="459">

Wireless redstone'la portal modunu kurup tesisatı ayarladığın vakit pressure plate'e basınca gitmek istediğin yere portal açan düzenekler falan yapabiliyorsun. Ne kadar çok işe yarayan mod koyarsan o kadar zevkli. Forestry modunu kurarsan arı besleyip onların kolonilerini kurabiliyorsun mesela. En kaliteli türleri elde etmeye çalışıyorsun. Bunlar vanillanın üzerine oyun süresini katlayacak çeşitlilikler. Amaç veriyorlar oyuna. Şuraya benzin istasyonu kurayım, şuraya lab. açarım falan diye aklıma gelen projeleri yapabiliyorum falan.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...