Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Stairway to Heaven (Climbing Towers)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
insanlar gökdelenleri nasıl inşaa ediyorlar, nasıl içinde yaşıyorlar merak ediyorum.
10. katta yaşarken tuhaf hissediyordum.

yükseklik fobisi var bende de. ama genelde senin altında veya üstünde olan yükseklikler rahatsız ediyor. böyle uçaktan bakarmış gibi yeryüzünü görmek o kadar etki etmiyor. yani videoda o adamın yerinde olsam yeryüzüne bakmaktansa direğin üstünde durmak yorardı beni.
Mesaj tarihi:
cıkarken bi gazla cıkarsında durup arkana bakınca noluyor acaba :)

inerkende teker teker inmiyorlardır herhalde inerken daha sakat.paraşütle atlarlar herhalde :)
Mesaj tarihi:
beyler bu arada o nası tutku falan diyenler olmuş belirteyim :D adamın işi o tutku falan değil o işten para kazanıyorlar çıkıp baz istasyonlarını falan tamir ediyolar
Mesaj tarihi:
orda ki olay aslında adamların sürekli bir emniyet almadan tırmanması. Nasıl izin veriyorlar anlamadım. Bizde bile kule eğitimleri çok ciddi birşekilde verilmekte ve uygulanmakta.
Mesaj tarihi:
adam diyor zaten daha hizli oluyormus oyle heralde kagit imzaliyorlardir bu sekilde tirmaninca
gotum attı adeta elektrik kutusundan sonrasina bakamadim
Mesaj tarihi:
Abi ne kuleymiş çık çık bitmedi allah belasını vermesin.

Yanlız bu adamşlar harika para alıyorlar. İnanılmaz farklı oluyor ücretleri. Fabrikalarda ya da büyük inşaatlarda "yüksekçi" diye geçen tipler var. İyi farkı var. Lakin yükseklik korkusu olan adam yapamaz.

Ama alışılan birşey ya, hele ki mesleğin olunca seve seve alışıyorsun sdfg
Tente işiyle uğraşıyoruz biz. Yeri geliyor 12. kata falan tente takıyorsun. Balkon demirinde/mermerinde yürümek zorundasın. Bi elinle tavandan falan destek alıp diğer elinde tenteyi tutuyosun. Ağır da tabi. Yerine oturtuyosun alet edevat kullanıyosun bu sefer. Sürekli o şekilde yani bitene kadar.

Normalde yıllardır babamla yeğeni yapıyor bu işi ama bu yıl ben de ufak ufak gitmeye başladım iş sıkışıklığı olduğunda. E babam ya da yeğeni her ki olursa yanımda artık, alışkın. İlk seferinde yeğeni bana "hadi çıksana olm" diyor, lan dedim manyak mısın, ben vereyim parasını beni buraya çıkartma ahahasdfs. 3 ayda alıştım ama az gitmeme rağmen.

Yıllar önce bi süre emniyet halatı kullanıyorlardı, sonra o halat hareket imkanını kısıtlıyor diye kulanmamaya başladı babam birde sdf

Özet olark, işin içinde para oldu mu yapıyosun bilaer..
Mesaj tarihi:
Birde en komiği müşteriler. Böyle girip balkona "haydin" diye iki kişi çıkınca balkon demirine insanlar kendileri çıkıyormuş gibi korku duyuyorlar. Yüzlerce kez "kardeşim vallahi istemiyorum düşeceksiniz inin takmayın" diyen oldu ahahah. İçeri kaçanlar var balkondan ehehe
Mesaj tarihi:
gerildim lan, bu ne, kollarim titredi. arkadas kuleyi yapmayi biliyosun da, o ustteki duzenegi kolayca assagi getiricek sistemi mi kuramiyosun, olayin nedir. safety olayina da nasil daha duzgun bisey yapmamislar aklim almiyo.
Mesaj tarihi:
abi o kadar yüksek diil de şöyle bi olay var.

Gebze'deki galvaniz fabrikasındaydı sanırım bu olay. Vinç operatörünün üstten kontrol ettiği bi sistemde eleman inerken mi çıkarken mi ney, galvaniz kazanına düşüyo. Mavi bi bulut çıktı başka da bişey bulunması mümkün değildi zaten demişlerdi yıllar önce. O yaşımdan beri etkiler beni o olay, çok fena lan.
  • Yeni Oluştur...