mani Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 zorunlu askerlik ortadan kalktığı zaman bunun yerini ağır propaganda alacak bu arada. liselerden, üniversitelerden mezun olanları çekmeye çalışacak ordu. bu böyle kendinden gönüllü askerlerle olacak iş değil zira. artık kendi rambo filmlerimizi çekeriz.
sir Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 hahah henüz ağır propaganda yok mu? bundan fazlasını hangi bünye kaldırır fdsf
mani Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 valla etrafta amerikan tarzı oficsler açıldığında görürsün fazlasını afdhafh. öyle olacak zaten başka yolu yok. kimse tığış tıpış birkaç bin dolar veriyorlar diye askere gitmez. işin içinde motivasyon olması gerekir. o yüzden aslanım kaplanım, bak şu şu silahları kullanacaksın, böyle atlayacaksın uçacaksın kapacaksın diye asker toplayacak subaylar okullarda. yakındır kendi rambo filmimizi çekmemiz. the rock tadında ve kalitesinde film çeksek tadından yinmez.
Pickles Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 http://americancorner.hu/userfiles/Image/I-Want-You-for-US-Army-Poster-C10034530.jpeg ben böyle şeyler istiyorum
sir Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 hahah ben türkiyede bayaa bi insanın gönüllü olarak askere gideceğini düşünüyorum zorunlu askerlik kalksa da =)
mani Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 sir said: hahah ben türkiyede bayaa bi insanın gönüllü olarak askere gideceğini düşünüyorum zorunlu askerlik kalksa da =) askerden kaçmak için akademik kariyer yapabilecek mental kapasiteye sahip bir milletiz. o yüzden motivasyon lazım. zorunlu olunca ske ske yapıyorsun. zorunlu askerlik motivasyon oluyor üniversite okumayacak adam 4 yıllık bitiriyor, doktora yapıyor. kendiliğinden iş yapan millet değiliz ne yazık ki. dna mızda bu var resmen. o yüzden go polat go.
Pickles Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Düzgün bir maaş ver. Şehit olursa da ailesine her ay belli bir miktar para, yardım verilmesini ayarla baya bir insan gider
mani Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 insan canı tatlıdır. kıymık batsa eline ağlar sızlar. bilir kendi canının değerini. o yüzden kolay değil yani para bile verseler bu işi yapmak. öyle olsaydı sırf maaşlarla hallederdi zorunlu askerlik uygulaması olmayan ülkeler. oysa işin içinde deli gibi propaganda var ve buna yapılan anormal yatırımlar var.
Aldarion Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Quiternoob said: Doğru diyorsunuz. Ama yedek subaylardan kurtulmak orduyu da baya bir yükten kurtaracak çünkü baya bir para gidiyor onlara. Belki o para artık daha işe yarar ya da ülkenin sermayesini bu kadar yemezler belki bu masraftan kurtulunca. Çağırmasınlar beni askere otomatikman kurtuluyo zaten masraftan.
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 amerikada gayet yeni kaldirdi bu arada zorunlu askerligi, vietnamda aysanan hezimet ve pesinden gelen baris hariketi ile zaten hukumet baski altindaydi, secimlerde zorunlu askerligi kaldiricagini soyliyen nixon secilince oldu bitti, 1973 de vietnamdan cekilince zorunlu askerlikte kaldirildi, gonullu askerlige gecildi amerikan sisteminden ogrenicek cok seyimiz var aslinda, o kadar propagandaya ve askerlerine sagaldigi imkanlara ragmen basarili degil kesinlikle imakn derken, sosyal sorumluluk cercevesinde amerikan sirketleri orduya deli gibi yardim yapiyor, patidende bilenler vardir burda microsoft misal tamir ettigi 3 kirmizi yemis iksbokslari sudan ucuza askerlere satiyor, oyunalri filan gene cok komi kfiyatalra veriyor (daha sorna incirlikten gecerken adanada gidip satiyor bu askerler, turk piyasasian dusuyordu bunlar bi ara ehueheu) gene misal kotick 500k $ lik MW2 hediye etmisti orduya, gene pek cok sirket askere super indirimler yapip misal kislalara havuzdu, cimnastik salonuydu vesaire yapiyor, adamlarin normal erler icin actigi tropic tatil koyu var bitane meshur, belli rotasyonlarla yolluyorlar buraya gene kislalarda oyun odalari var, diegr makinede resmi avrdi atarim gecicne, askerler wow filan oyniyordu ehuehu, ki er kapsaminda yapilan yardimlar, komutanlari filan cok daha kiyak sartlarda calistiriyorlar bizimkiler "6 yildizli orduevi OMFG!!11" derken bizden zorunlu olmasina ragmen dah turk sirketlerinin boyle askere yardim yaptigini, el birligi ile yasam sartlarini iyilestirdigini goremedik, kislalarin cogu ilkel, karakolalr diyoruz hayatat devleti ntek absina yapicagi isler degil onlar, hadi capitalism HO! da madem ozel sektor ulkenin lokomatifi olucak bir zahmet cebinziden para cikarin, her seyi devletten beklemeyin bu kadar sosyal imkan ile iyi ucretler ve propaganda birlesince adamlar gidiyor tabi, ama genede gidenler hep toplumun en alt kesiminden, hicbir iste diksi tutturamiyan ve askerlik haric o imkanlara kavusma sansi olmiyan insanlar ile askerlik yaparsa ilerde kariyer oalrak onunun acilicagini dusunen koyu cumhuriyetci ailelerin cocuklari, ki iyi sartlar ve yuksek moral diyoruz, turkiyede ise hem yasam sartlari cok kotu hemde pkk yuzunden surekli saldiri altinda olma olayi yuzunden moral dusuk, iste gecen uzman askerlerin odlugu servise istanbulun gobeginde saldirdilar, adam "eskiden carsiya uniforma ile cikardik, cidden gurur duyardik simdi ise guvenlik nedeni ile uniforma ile sokaga cikamiyoruz" diyor bu sartlar altinda insanin ya fanatik milliyetci olmasi lazim yada kaybedicek hicbirseyi olmamasi lazim gonullu askere gitmek icin ki verdikelri parada cidden amerikan askerine kiaysla cok dusuk, buna karsilik yasam sartlari kotu, moral bozuk, ekipman amerikan askeiran kiyasla cok kotu, risk ise cok daha yuksek turk ekonomisi ile amerika nekonomisi bir degil, turk sirketlerinin kari ile amerikan sirketlerinin kari bir degil, turk ordusunun ekipani ile amerikan ordusunun ekipmani bir degil amerikayi ornek verip kiyaslamayin o yuzden, hataya dusersiniz ki PMC konusuna ve egitimsiz alt tabakadan gelen bu askerlerin irakta isledigi insanlik suclarina girmedim bakin oyle cok kolay isler degil bunlar, tek boyutlu bakarak cozulemez
Sam Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 mani said: zorunlu askerlik ortadan kalktığı zaman bunun yerini ağır propaganda alacak bu arada. liselerden, üniversitelerden mezun olanları çekmeye çalışacak ordu. bu böyle kendinden gönüllü askerlerle olacak iş değil zira. artık kendi rambo filmlerimizi çekeriz. ne zararı var? bak ne güzel eğleniyor millet lol
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 http://i223.photobucket.com/albums/dd112/karbol1978/ArmedServicesComparison.jpg?1284943554
Bone Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 en iyisi army'miş. askerlik yan gelip yatma yeri değildir.
Arkasokak Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 aralık celbi için başvurmuştum, yeni mezun olarak. şimdi arayıp konuştuğum kadarıyla aralığa kadar dilekçe ile tecil ettirebiliyormuşuz. o yüzden muhtemel ekim, kasım çıkışlarına karşı rahatız.
Arkasokak Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 ayrıca tek tip askerlik 9 ay değil, 12 ay olarak düşünülüyor...
Czentovic Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 Bone said: en iyisi army'miş. askerlik yan gelip yatma yeri değildir. bir tek army yan yatiyo dikkatini cekerim asdgashdfh
cihant Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 12 aya çıktığında asker kaçaklarında ve beyin göçünde patlama yaşanır başka da bi işe yaramaz.Şahsen 1 yılımı gidip o dağ senin bu bayır benim heba edeceğime arap çöllerinde,rus steplerinde bile olsa gider 3 yıl çalışırım hem para,tecrübe kazanırım hem de o sinir bozucu mekanda sadece 28 gün misafir olurum.
Suark Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 Aslında ben bizim gibi adamların askere alınarak askerliğin ayağa düşürüldüğünü savunuyorum, ben askerliğimi özel bir birlikte yaptım, elimden gelen herşeyle içeride hatalı olarka gördüğüm herşeyi değiştirmeye çalıştım, saolsun komutanlarım beni dinleyen anlayan adamlardı. Hatta onlardan istedim, içeride ki tübitakta ücretsiz olarak çalışabilirim, elimden bir iki bişi gelir diye. Bunu da iletmişler içeriye de, asker istemiyorlarmış içeride ( politik mevzular pff ). Komutanlarım hep uzlaşmacı oldular, zaten manyak gibi eğitim görmüş heriflerdi. ( astsubayları kastetmiyorum burada, tamam onlar askerlik bakımından iyi adamlar ama yaaaaani, Bölük komutanı EMP' le çok ilgilenmiş, benden bilgi toplayıp onu iyice derinden aydınlatmamı istemişti, ben de mikime sallamadım, çıktım karşısına kafadan anlatmaya başladım, dedim şimdi önce dalgaları anlamak falan lazım ( şimdi girsem 3 ay sonra anca bunları bitiririz sora ben terhis olurum zaten dedim ) adam ilk muabbetimizde " tamam oğlum onları biliyorum, diyip sıçmıştı tüm planımın içine :p, onun eğitimini alıolarmış zaten heh ) Genel olarak, çok kitap okuyan, fiziksel anlamda çok yeterli insanlar subaylar. Aralarında kişisel hırslar olabiliyor, ki zaten her mezun kendini napolyon sanarmış diye bi laf var. ( heh bizim komutana sormuştum nie karacı oldunuz die, GK. başkanı karacılardan oluo demişti :p ). Neyse sadede geleyim, komutanlarda genel olarak durumun farkındalar, ve benim gördüğüm kadarıyla " e bunlardan asker olmaz ama biz bu herifleri diğer askerleri eğitmek için kullanabiliriz " düşüncesindeler. Kurslara falan yazdırıyorlardı bizim birlikte, açık öğretime bi sürü adam yolladılar içeriden. Ki eğitilmeye ihtiyaç cidden fazla,gerçekten çok süper adamlarda tanıdım, çok fena adamlarda tanıdım içeride, genç yaşta giden adam için ( ki üni eğitimi almamış adam genelde 20sinde gidiyor ) askerlik biraz gerekli bir hadise. 15 ay uzun tabi, 3 aya indirilse, temel eğitim + bireysel gelişim falan verilse güzel olur.
Suark Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 cihant said: 12 aya çıktığında asker kaçaklarında ve beyin göçünde patlama yaşanır başka da bi işe yaramaz.Şahsen 1 yılımı gidip o dağ senin bu bayır benim heba edeceğime arap çöllerinde,rus steplerinde bile olsa gider 3 yıl çalışırım hem para,tecrübe kazanırım hem de o sinir bozucu mekanda sadece 28 gün misafir olurum. o 3 yıl deil, 5 yıl. 3 iş yılı yani. bide 1 yıl uzun süre ama beyin göçü " he " deyince olmuyor.
kertenkel Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 (aralık için müracatlar geçti mi?)
dreagloth Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 O 3 iş yılı olayı 3 yıl yaşamaya çevrilmedi mi?
hacibekirlokumu Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 yurt dışında çalışmak vs. güzel şeylerde, y.dışında iş bulmak zor bir mesele,herkes kaçamaz bundan yani.
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 herkez degil zaten, egitimli, yabanci dil bilen, girisimci ve kalifiye vatandas kaciyor bizim kapici disari gidip calisinca beyin gocu demiyoruz misal o yuzden oray bir kere kapagi attimida aptal olmadigi icin geri donmuyor, esit ise esit ucret evremiyor cunki turkiye
Öne çıkan mesajlar