sir Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 ulus-devletler nası ikna etmiş ama herkesi adam öldürme eğitimi almaya. dünyanın en doğal şeyi, bak hayvan da yapıyo, ooh ne ala. devletin vücudunuz ve emeğiniz üzerinde mutlak bir hak iddia etmesi, sizin bunu devletin dikte ettiği şekilde ödemek dışında hiçbir seçeneğinizin bulunmaması nasıl da hiç üzerinde dahi durulmadan es geçiliyo.. vatan borcu nedir mesela? burada bir borçtan bahsetmek için, vatanın da benim için askere gitmiş olması lazım. şimdi de ben onun için gideyim falan. olmuyo tabi. bi de meşhur korku lafı, bu ülkede vicdani retçilerin çektiğini kaç kişi çekmiş yahu? komik komik argümanlar her askerlik topiğinde, erkeklik derecesi ölçmeler..askerliğin erkek olmakla ilişkilendirilmesi kadar çarpık bişey düşünmek için ciddi bir akıl fikir eksikliğine ihtiyaç var. eh milli güvenlik devletlerimiz maşallah bu konuda epey iddialıdır her daim. kısacası, 3 ay, 5 ay, 17 ay farketmez, ben 1 gün bile asker olarak yaşamak istemiyorum. gerekçelendirmeme dahi gerek yok bunu, en temel insani hakkım bu çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aldarion Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 Zorunlu askerlik görevi olayı nerden türemiştir? Olurda gavurlar bi daha üstümüze çökecek olursa, bi kurtuluş savaşı kılıklı topyekün savaş daha vermemiz gerekirse herkes silah altına rahat girebilsin; düzgün bir direnç olsun diye değil mi? O zaman bu amaç için en mantıklı sistem İsviçre'de. Her sene 1 ay işin gücün olmadığı bir dönem askerliğe çağırılıyorsun. 1 ay boyunca atış talimi, savunma stratejileri, görev dağılımları vs. anlatılıyor. Hatta eve dönerken "al silahta sende dursun, yarın savaş çıkarsa bununla gelirsin" diye veriyorlar tüfeği. Hem adam vurma kabiliyetin paslanmıyo, hemde öyle zamansız bi dönemde alıvermiyorlar seni... Şu an askerlikte yapılan "vatan borcu" , artık işlevini yiritmiş olan orduya bedava iş gücünden öte birşey değil... 10 sene önce olsa laf etmezdim zorunlu askerliğe ama artık ülkede vaziyet eskisi gibi deği. Bugün karşımızda "Cumhuriyetin koruyucusu, gerekirse darbe yapan" asker yok. Ergenekon vs. diye yıpratılar, ordu da gıkını bile çıkarmadan zayıfladı gitti.Aynı zamanda bugün karşımızda dünyanın en güçlü ordularından biri sıfatına sahip olmasına rağmen uyduruk bir terör örgütü olan PKK ile baş edemeyen bir ordu var. Uzun lafın kısası karşımızda demode ve işe yaramayan bir örgütlenme var ve durum böyle oldukta zorunlu askleriğe bende karşıyım. Uzaması konusunda gelince... 6 aydan 9 ay a çıkmasından öte bence esas problem uzun dönemlerle kısa dönemlerin artık bir arada asklerik yapacak olması. Bu durum bence okumamış adama da haksızlık, üniversite bitirmiş doktora yapmış gelmiş adama da haksızlık. Kaosa davetiyeden başka birşey değil... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 ona/buna hak olayına bakmıyor ki kimse.. ona da eşit, buna da eşit. aslında doğrusu da bu bana sorarsanız. sürenin eşitliğindan bahsediyorum ben. yoksa askeri eğitimi çok daha kısa sürede, çok daha hardcore şekilde ve çok çok çok daha iyi sonuçlanacak şekilde verebilirler. ama bu olay kısa döneme giden adamların yarattığı manpower kaybının telafisi sadece. yoksa kantinciliğin ya da istanbulda bilmem nerede tutulan nöbetin savaş açısından kimseye bir artısının olmayacağı açık.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loplop Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 maksat tesislerin işletilmesine devam etmek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 askerligin dunyadan silinmesini savunmak en az sinirlari olmiyan bir dunyanin utopyadan oteye gidebilicgeini iddea etmek kadar komik, 21. yy da anarsiyi savunmaktan bile komik tatlisu liberalleri sabaha kadar hayal kursunlar, dunya ustundeki butun kotu cocuklar bir gecede iyi cocuklara donusene kadar savas olgusu degismiycek beli uzaylilarla filan temas salanirsa insanlik birlesebilirde oda cok zor be, bald space marine olucagimiz gunlere cok var daha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 sir said: kısacası, 3 ay, 5 ay, 17 ay farketmez, ben 1 gün bile asker olarak yaşamak istemiyorum. gerekçelendirmeme dahi gerek yok bunu, en temel insani hakkım bu çünkü. bide insanlara komik gelir "yav 1 günden nolcak die" yahu diorm olay hayatının 1 gününü bile o uğursuz yere vermemek, çok sövdüm askerde ben julius ve agustusa aylarını 31 çektirttikleri için. 158 gün yaptım lan ben! ya diorm bak 1 gün, 1 gün bile deil yarım saat erken çıkmanın hesabını yapıosn anlamıolar beni:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loplop Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 156 yaptım ben ohh 158 biter mi be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 sanada 1 gun gırmıs =):D benim anlamadığım bir hesap var, bizim kom. dedi ki olm siz ocak ayında çıkıonuz, e askerlik 6 ay, ve 12 gün izin hakkıınz var. ocak 31 çektiğinden 18 inde çıkacaksınız demişti ( tam hesap edince 5 ay 5 günden aslında 17 sinde çıkmamız gerekio ) nese tamam dedik eyw, sonra bi alt devrem, yine aynı şekilde 31 çeken aya denk gelip 17sinde çıkmıştı. lan nası sovdum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 bedelli yaptım, herkes 28 gün diye gelmiş. dediler bu ay 31 çekiyor 29 gün yapcaksınız, olay olmuştu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alpawhezen Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 Trias said: bedelli yaptım, herkes 28 gün diye gelmiş. dediler bu ay 31 çekiyor 29 gün yapcaksınız, olay olmuştu. liseli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 abi dünyadaki tüm ordular kaldırılsın ben kabulüm. kendi adıma söz veriyorum saldırmayacam kimseye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alpawhezen Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 DoruK said: abi dünyadaki tüm ordular kaldırılsın ben kabulüm. kendi adıma söz veriyorum saldırmayacam kimseye. ordunun iptali söz konusu değil, koyunlar müdahale edemez. susup oturmaktan başka yapıcak şeyi yoktur hede hödö Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 heehh ordu koyunlardan oluşuo ama =) erleri çıkardığında bişi kalmıo TSK dan :p yani esasen, seni askere gitmeye zorlayan senin gibi adamlar=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 muhabbet yerine, kaynak, duyum vs. aktarılsa bu başlıkta daha iyi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 noldu düştümü şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 Aldarion said: en mantıklı sistem İsviçre'de. Her sene 1 ay (askerliğe alınma yaşından itibaren) 70 yıl yaşıyacaksam 70 ay mı gideceğim yani? aboo... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 eğer 9 ay tek tip askerliğe dönülürse ki öyle görünüyor şimdilik, terhisine bir aydan az kalan, hatta günleri sayan bireylerin çıkan kanunla yaşayacakları bunalımı düşünemiyorum. kazanılmış hak kesinlikle işlemeli diye düşünüyorum, askere gidene ne uzasın ne kısalsın paşa paşa yapan 5 ayını 15 ayını yapsın ister bu deli gönül. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 muayne sarti getirsinler, sevk islemelrine basliyanlar etkilenmesin iste (burdan yirtariz belki adsfadsf) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 askere 5 ay diye giden birisinin askerliğini 9 ay yapamazsın ki zaten. vicdanen de, kanunen de ters bi iş. ulan gerçi burası türkiye. uluslararası anlaşmalarla (nato) 12 aydan fazla askerlik yaptırmaması gereken bir ülkede insanlar gönüllü! 6 fazladan askerlik yapıyordu 3-5 sene öncesine kadar :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Ülkede öğrenim gören insan sayısını oldukça azaltıcağı kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aldarion Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Bone said: Aldarion said: en mantıklı sistem İsviçre'de. Her sene 1 ay (askerliğe alınma yaşından itibaren) 70 yıl yaşıyacaksam 70 ay mı gideceğim yani? aboo... Yok canım. Bi yaştan sonra çağırmıyorlar. Ayrıca yaşlandıkça süresi kısalıyor. 50 yaşındaysan 1 hafta gidiyorsun vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aldarion Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Viktor said: askerligin dunyadan silinmesini savunmak en az sinirlari olmiyan bir dunyanin utopyadan oteye gidebilicgeini iddea etmek kadar komik, 21. yy da anarsiyi savunmaktan bile komik tatlisu liberalleri sabaha kadar hayal kursunlar, dunya ustundeki butun kotu cocuklar bir gecede iyi cocuklara donusene kadar savas olgusu degismiycek beli uzaylilarla filan temas salanirsa insanlik birlesebilirde oda cok zor be, bald space marine olucagimiz gunlere cok var daha Asker ve ordu kavramı löööp diye bitmeli demiyoruz zaten. Ama 1930 larda da yaşamıyoruz artık. Halı bombardımanları, topyekün savaşlar dönemi bitti artık. Amerika koskoca Irak'ı 150.000 askerle bu hale getirdi. bunlardan da 4.000 i mi ne öldü yani.. Artık eskisi gibi 4 milyon ölü vs. savaşları kalmadı yani... Durum böyle olunca 800.000 aktif askerli ordu anlam teşkil etmiyor. Bende şahsen anlam teşkil etmeyen büyüklükte orduyu beslemek için 9 ay kantin başında durmak istemiyorum doğal olarak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Bu gün savaş olmaması yarın olmayacağı anlamını taşımıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 beyin göçünü teşvik kampanyası olsun yasanın adı da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 ben vatan millet sakarya kafasınyla askerliği herkes yapmalı diyordum da insanların 9 ayını çalmalaya kimsenin hakkı yok. O kadar saçma ki yani. Hem oku hem askerlik yap. Kime yararki bu iş? Ülkeyi cahilleştirmekten başka bişey değil bu. Sonuçta çok fazla insan kısa dönem yapmak için bile olsa üniversiteye gidiyordu ama şimdi onlarında üniye gitmek için bir sebebi olmayacak. çok yazık yani. Ben üniden mezun olmadan istediğim işe gireyim, kariyerim ne güzel olcak demeye başlarken hoş alıp götürsünler beni. O 9 ayda da öğrendiklerinizi ister istemez unutuyorsunuz. Geriye giden bir durum oluyor. Döndüğünde seni işe alır mı almaz mı belli değil. Çok yazık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar