toggie Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 2% alıp iktidara nasıl kafa tutacak abi bi parti? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 ben de tam toggienin sordugunu soracaktim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 3-5 tane %2, %5 olunca tek başına iktidar olamayacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vidar Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 sir said: bu ülkede dikta mevcut zaten. sivil olanı değil ama. sir komiksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 dolaylı yoldan oluyor o, saçmalama diceniz de zamanında olmuş yani. Şimdi mesela CHP tek başına iktidara gelemiyor, %1-2 falan öyle birşeye ihtiyacı var. E gidip AKP' ile koalisyon yapsa olmaz, yapmazlar. ondan gidiyor %2'lik adamla kolisyon yapıyor. E öyle olunca, bu %2 lik adam "benim dediim olmazsa yıkarım bu kolisyonu" diyor. Yoksa liderle aklı başında olsa, Akp-Chp ortak yonetse super olur da işte anlaşamaz onlarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 lise diil orası, meclis. %2 lik oy alan parti kafa tutmasın filan...parti ne kadar oy alırsa temsil gücü de o kadar oluyo işte. daha doğrusu öyle olması lazım işte ama baraj filan olunca yeterince oy alamazsan diğer partiler senin oylarına da çökmüş sayılıyo.tamam bi noktada kesmek lazım da baraj ne kadar yüksekse o kadar kısıtlıyosun meclisi işte. tabii gönül ister ki 10000 tane milletvekili alınsın, %0.001 oy almış parti de soksun 1-2 milletvekili. ama kim dinliycek o kadar adamı, hiç çekilmez. o yüzden düşük bi seviyede gerekli olabilir. ama onun haricinde bu barajın olduğu bi sistemde demokrasinin sözü edilmesin pls, komik oluyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 @shadowfury abi zamanında öyle olmuş o yüzden =) zaten barajın konmasının temel sebebi yok. Baksana 1960-80 arası hukumetlere. CHP-AP gelse paşa paşa yonetıcekler ulkeyı. hep CHP-mikkmommk-cupcipicok ya da ap-komikomom partisi gelmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Kılıçdaroğlu'nun ciddi muhalefet sınırı da "altın musluklu ev" falan oluyor ne yazık ki. Şu chp'nin kürtlerin oyunu alabilmesi mümkün değil. Ancak tunceli'deki memleketlilerinden oy alabilir kk. Onu da ev arkadaşım çok güzel açıklamıştı. Onur öymenin dersim vakaasından sonra kılıçdaroğlu ses çıkarmamıştı hatırlarsanız. O zamanlar tv'de gördüğü her saniye "anasını avradını" diye başlıyordu. Memleketine sahip çıkmayan adama oy verirsem öyle olsun böyle olsun, dersim bu adamı sildi artık blabla. Sonra genel başkanlık hede hödö ortaya çıkınca dersim verir bu adama oy dedi. Niye dedim, ne değişti o günden bu yana. Memleketimizden birini başbakanlık koltuğunda görmek isteriz o yüzden, dedi. Bu bakımdan tunceli'nin oyları bile "kazanılmış oy" statüsünde değilken, kalan doğu illerinin chp'ye yanaşması çok ama çok zor. Hele hele facebook'da bilmemnerde, chp'liyiz deyip her seçim sonucu sonrası "doğu akp ci bölücü kürt şerefsizler hede hödö" diye millet yardırınca, ki bu bi sosyal platform, insanlar görebiliyor, haber alabiliyor bi şekilde, bu insanların büyük kısmı nefret beslemeye başlıyor chp'ye karşı. Özet olarak, chp'nin tabandan tavana bi görüş değişikliğine ihtiyacı var bu konularda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ihavetwoproblem Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 chp nin kürtlerin oyunu alabilmesi için yapması gereken tek şey kürt milletvekili transfer etmek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 ooo zaten KK iktidara gelirse şşööyyle güzel bir temizlik yapacak chp de. Umarım yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 KK benim gözümde yönetiliyor şu an. Yönetilmeyecek olsa, şöyle kendi siyasi düşüncelerini saf bi şekilde ortaya koyabilecek olsa iyi adam olur. Ama şu halde kılıçdaroğlu'nun değil komple bi temizlik yapması, kendi görüşlerini bile açıklayabilmesi mümkün değil tam olarak. http://www.frml.org/wp-content/uploads/2010/05/onder-sav.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 demokrasiden bahsediyoruz, %2 diyoruz, "%10'ü düştürtmeyiz" deniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akinci Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Hergün elinde bir belgeyle cikmasa KK. Bircok insan Baykal gitti sonunda bir muhalefet olabilecek biri geldi derken, KK bazen cidden baydircak seviyede cikislar yapiyor. Biraz daha kurnaz olsa ciddi oy alicak ama, suan ki durumda yavas yavas milleti sogutuyor kendisinden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Bu seçim barajı konusunda bütün büyük partiler aynı düşüncede yanlız di mi sadfsgfsd Bigün biri çıkıp adam gibi konularda ittifak yapın lan diyecek enselerine vurup. Bence viktor olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 soğuttu bile. baykal daha iyiydi. ne günlere kaldık... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 yok cnm nereye ııdı, ne guzel sevıye dusurebılıyor bu adam ben cok memnunum KK'dan. Gücü eline alması gerekiyor sadece, bunun tek yolu iktidar olmak. olana kadar böyle kalmaya mecbur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 böyle kaldıkça da iktidar olamayacak ama muhtemelen, kısır döngü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Bone said: Sufi said: ya arkadaşlar bakın çok önemli bi şeyi atlıyorsunuz. korktuğunuzu ve gerçekleşeceğini söylediğiniz "tek bir partinin hakimiyetine geçme" durumu ancak o tek parti 15-20 sene iktidar olursa olur. zaten bizimki gibi henüz reşit olmamış bir ülkede 15-20 sene hangi parti iktidar olursa olsun ülkenin her yerinde herşeyin bokunu çıkarır. akp'nin 2. dönemi bu, görünen o ki bir 3. akp dönemi daha yaşayacağız abi bu tip şeyleri önemsiz ve sıradan olaylarmış gibi gösteriliyor ama durum biraz daha farklı. mesela yaygın bir inanış var, "başa geçen her parti akp'nin yaptığını yapmıştı zaten, akp anormal bir şey yapmadı" varsayalım ki öyle. akp, anap/dyp/rp/dsp gibi partilerden farklı hiçbir şey yapmadı. bu durumda bile akp'nin "aynısını yapmış olması" oldukça hatalı ve yanlış. "modernleşiyoruz, gelişiyoruz, demokratikleşiyoruz" diyoruz. bunları boşuna mı diyoruz? eski hataların tekrarlanmamasını istediğimiz için çağdaşlaşıyoruz diyoruz. aynı şeyleri tekrarlayacaksak ne anlamı var? televizyonlarda akp'yi suçsuz göstermek için "e ama daha önce de bunları yapan partiler vardı" diyorlar mesela. çok tuhaf ve anlamsız geliyor bana. öte yandan yaptıkları eski partilere benzemiyor. eskiden torpil olurdu, "devletin parası deniz, yemeyen domuz" denirdi, kendi akrabasını göreve getirirdi. şimdi ise her şeyi kendi isteklerine göre kişiselleştiriyorlar. sadece torpil değil, bir baskı mevcut. "benden değilsen sen düşmanımsın" politikası izliyorlar. kendisine laf eden çiftçiye, köylüye, şehit anasına "terörist, provokatör, halk düşmanı" gibi etiketler yapıştırıyorlar. trt kanallarına bakıyorum samanyolu tv'ye dönmüş adeta. refah partisi tarafından yönetilirken bile bu kanal bu şekilde kişiselleştirilmemişti. kendi adamları geldi belki ama trt eski ciddiyetini korudu. karşı olduğun parti iktidara gelmişken bile trt'yi izleyip takip edebiliyordun. şimdi çok tuhaf bir durumda. bunlar felan var, "e tabii 15-20 sene aynı parti tarafından yönetilen ülke o partinin yönetimine geçer" diyorsun mesela, ama konu daha farklı. akp'nin baştan beri amaçladığı ve uğraştığı şey baskıcı bir yönetim oluşturup devleti elinde kontrol etmek olmuştu. +rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 cüce ve bone, ben anayasa mahkemesinin, hsyk'nın kararlarından bahsediyorum..geçtiğimiz bikaç yılın kararlarına bakmanız yeterli olur, yüksek yargı anayasayı nasıl göz göre göre çiğnemiş, hiçbir eksiği gediği olmayan yasalar nasıl iptal edilmiş, görevini yapan savcılar nasıl meslekten men edilmiş. bu bi rejim sorunu, sistem sorunu işte, üç beş ihaleden vesaireden kat kat önemli bi sorun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 cokta öyle değil. 3-5 ihale diyerek gecirtiremiyceğin seyler oluyro türkiyede. binlerce insan evlerinden kovuruluyo sehri yeniliyoruz diye soylulaştırma yüzünden. 5 sne icersinde sehrin icinde devlet hastanesi kalmıycak 2-3 tane dısında. memleketin her köşesi zaten peşkeş cekilmiş, sağda solda birkac duzgun adam yüzünden ilerletemedikler sürecleri şimdi bastırıcaklar. bunlar cok önemli şeyler, öle "nolcak abi diksinler iki gökdelen" diyebilceğin seyler değiller. gelri dağılımında ucuruma hizmet dağılımında ucuruma gider. insanları yurdundan eder böyle seyler. tüm halkı dolaylı dğeil direk etkileyen olaylar bunlar. cok daha önemli, bir kac savcının işini yapamamasından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 şimdi ben yanlış anlamadıysam sir şöyle diyor: "yargının hırsızları düzeltmesindense hırsızların yargıyı düzeltmesini tercih ederim." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vidar Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 sir diyor ki: antivesayetizm > all Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 ben de diyorum ki; baskalarinin ne dedigini baskalarinin agzindan yorumlamaya calisma, kendi fikirlerini yaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 sir said: cüce ve bone, ben anayasa mahkemesinin, hsyk'nın kararlarından bahsediyorum..geçtiğimiz bikaç yılın kararlarına bakmanız yeterli olur, yüksek yargı anayasayı nasıl göz göre göre çiğnemiş, hiçbir eksiği gediği olmayan yasalar nasıl iptal edilmiş, görevini yapan savcılar nasıl meslekten men edilmiş. bu bi rejim sorunu, sistem sorunu işte, üç beş ihaleden vesaireden kat kat önemli bi sorun. örnek? diploma? belge? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2010 Nefr said: ben de diyorum ki; baskalarinin ne dedigini baskalarinin agzindan yorumlamaya calisma, kendi fikirlerini yaz ben de diyorum ki hemşerim sen benle uğraşmayı kes de kendi tartışmana bak, bana üslup öğretme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar