Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2010 Referandum Sonuçları

Estel_Anorien

Öne çıkan mesajlar

Yargı nın Yasamanın üstünde durması kuvetler ayrılığı ilkesindendir. Kuvvet bölünmez ve tek bir yerde toplanırsa o kuvvetin büyüklüğü kuvvete sahip olanı tiranlığa götürür.

Onun dışında 80 darbesi Türkiyeye federasyon sistemi getirmek için ordu içindeki amerikancı yönetim kadrosu tarafından gerçekleştirilmiştir. Yapılan bu hareket 30 sene sonra sonuç vermiştir. Hazırlanacak anayasa ülkeyi federasyon sistemine yani bölünmeye götürdüğü sırada türkiyenin üniter yapısının korunması konusunda taraf olan orduya söz söyleme hakkı doğacak. Herşeyi önümüzdeki seçimler belli edecek. Biz isteriz ki bu oyunları halk bozsun.
Sosyal ağlarda paylaş

federasyondan korkmayin bukadar

yoentim bilimleri ile ilgili anlamadiginiz sey durumsallik yaklasimidir, her duruma uyan kati cizgilerle cizilmis modeller yoktur, her organizasyon kendine uygun kurallari benimser, baska organizasyon icin calisan sabit kurallar baska birine uymaz

turkiyede gayet guzel federal sistem uygulanabilir aslinda, bize uyan bir turk modeli yapariz olur biter

ha demorkatik bir federal bir sistem turkiyede islermi?

o zor, yerel yonetim ustune kafayi siyirmis biri olarak yukarda ayzdim, turkiyede halk yerel yonetim konseptine cok uzak, okullarda verilen yurttaslik egitimi asiri yetersiz, demorkasi kulturu sifira yakin

halkin siyaset oalrak algiladigi sey liderleirn birbirine bagirip cagirip hakaret etmesinden ibaret, siyaseti zaten sorunalrina cozum olarak gormuyorlar

uniter yapi derken "vekiller butu nturkiyenin vekilidir" demisiz, vekilleri secim bolgelerinden ayirmisiz, onlarin eline secim boglelerine ugramama icin bahaneyi vermisiz

yerel yonetim kavrami anlasilmadan demokrasi asla oturmaz bu ulkede, once muhtarini taniycan mahallende isleticen demokrasiyi

daha buyuk sorunlarin icin belediye meclisi var, orda hakkini ariycan ve siyaset yapican, yerel yayinlar olucak (okuma aliskanligi posta gibi kalitesiz bir gazete ile hirbo fanatik olan bir millete gelde ikinci gazeteyi okut), birinci olarak sorunlarini belediye meclisine tasimaya kasican

ondan buyugu buyuksehir belediye meclisi var, il genel meclisi var var oglu var

ama rant kapisi olmus bunlar, halkin zerre ilgisi alakasi yok, merkezi yonetiminde baskisi bunla birlesince yerel yoentimler cuvalliyor direk

turkiyedeki sistem zaten yari baskanlik sistemi sayilir su anda, daha once baska bir topicde westminster parlementer modeli ile federal amerikan sistemini karsilastirmistim sanirim, bulursam linklerim

parlementer rejim iyidir guzeldirde turkiye gibi birbirinden cok ayrismis toplumlarda boyle surekli kiriz doguruyor, referandum ve secim haritasina bakin zaten ne dedigimi anlarsiniz
Sosyal ağlarda paylaş

Soris said:

Yargı nın Yasamanın üstünde durması kuvetler ayrılığı ilkesindendir. Kuvvet bölünmez ve tek bir yerde toplanırsa o kuvvetin büyüklüğü kuvvete sahip olanı tiranlığa götürür.

Kutsal yargı :D Hala savunduğumuz kavramın ne anlama geldiğini bilmeden, ezberden sallıyoruz :)
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

Cuce said:

toggie said:

bu arada o donem darbe yapanları tabi ki savunmuyorum. ancak o donemin tek suclusunu da asker olarak gormeyin. donemin hukumetinin hic mi sucu yoktu adamlar durduk yere yonetime el koydu? sag sol olayları yuzunden turkiye ikiye bolunmus, hergun universiteli gencler patır kutur oluyordu da birseyler yapıldı.

haa zaten onlarda aman üniversiteli gencler ölmesin diye darbe yaptı zaten

kenan'ın icinde kalmıs, ulan bi reisi cumhur oliyim demis oyle karar vermis diyolar.

valla aslında işin özeti bu çünkü darbeci zihniyet hazırladığı anayasa ile açıkça "herşeyin en iyisi bizim ideolojimiz ben en iyisini bilirim" mentalitesini baya bir barındırıyor.

Ya yapmak istedikleri şeyi becerme konusunda dünyanın en büyük angutluğunu sergilediler ya da gerçekten kenan'ın içinde kalmış "herşeyin en iyisi benim" diyerekten darbe yapmış.
Sosyal ağlarda paylaş

yargı yasamanın üzerinde olmaz, kuvvetler ayrılığı o değil.

yasama, adı üstünde, yasa yapar. yargı, adı üstünde bu yasalara bağlı olarak yargılar, yasaların içeriğini denetleme veya değiştirme yetkisi yoktur. türkiyedeki yargı ise, yasaları takmadan kendi ideolojik angajmanına göre yargılıyodu düne kadar. dün, bu bitti işte.

viktorun son postta söylediklerinin tamamının altına imzamı atarım. yerel yönetimin yanısıra sivil toplum, sendikalaşma, örgütlenme konusunda da çok çok eksiğimiz var. bunlar olmadan da demokrasi imkansız.

belediyelerin rant kapısı haline gelmesi de yine vesayetin sonucu; sivillere siyaset yapma, söz söyleme hakkı tanınmadı, bu toplumun önemli kararlarını hep o "yetkili organlar" aldılar. dolayısıyla siyaset dediğimiz bir rant dağıtımından ibaret hale geldi, yani yozlaştı 50'lerden beri. öncesinde zaten siyaset rafa kaldırılmıştı.

türkiyenin batısındaki yerel yönetimlerle doğusundakiler arasında siyasi aktivite açısından niye dağlar kadar fark var? kürtlerin bdpye olan bağlılığına benzer bir siyasi bütünleşme görmek mümkün mü türkiyenin geri kalanında? değil. çünkü en çok kürtler çekti bu vesayetten, ilk önce onlar koptu bu baskıcı devlet anlayışından. yerelliğe ilk yaklaşan da onlar oldular dolayısıyla.

hala "almak" "vermek" "ele geçirmek" üzerinden düşünüyoruz siyaseti. kimden almak? kime vermek? hangi hakkı iddia etmek? kimin elindeydi de ele geçiriliyo diye sorduğumuzda bişeyleri aşmaya başlıcaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Yarın "tüm kürtleri ülkeden sürme" yasası çıkartmak isteseler, hatta referandum yapsalar demokratik olsa ve salt çoğunluk sağlansa o yasa geçecek mi?

Çok abartı örnek oldu farkındayım da yasamanın önündeki tek engel meclis olamaz zira meclisi iç düşmanlar ele geçirdiğinde bile ülkeyi ve mirasımızı savunacak bir kurum lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

toggie said:

Cuce said:

toggie said:

bu arada o donem darbe yapanları tabi ki savunmuyorum. ancak o donemin tek suclusunu da asker olarak gormeyin. donemin hukumetinin hic mi sucu yoktu adamlar durduk yere yonetime el koydu? sag sol olayları yuzunden turkiye ikiye bolunmus, hergun universiteli gencler patır kutur oluyordu da birseyler yapıldı.

kenan'ın icinde kalmıs, ulan bi reisi cumhur oliyim demis oyle karar vermis diyolar.

valla aslında işin özeti bu çünkü darbeci zihniyet hazırladığı anayasa ile açıkça "herşeyin en iyisi bizim ideolojimiz ben en iyisini bilirim" mentalitesini baya bir barındırıyor.

Ya yapmak istedikleri şeyi becerme konusunda dünyanın en büyük angutluğunu sergilediler ya da gerçekten kenan'ın içinde kalmış "herşeyin en iyisi benim" diyerekten darbe yapmış.

abi yapmayın artık daha neler. sag sol olaylarından bihabermis gibi konusmayın. ulke resmen ikiye bolunmus durumda. hergun onlarca kisi oluyor yok yere. bildigin savas var ulkede, birilerinin duruma el koyması gerekiyordu. donemin yonetimi bildigin sıcmıstır, sonucları da boyle agır olmustur. isin ozeti bu.

darbeyi destekledigimi anlamayın su yazdıklarımdan da, sucun sadece darbeyi yapanlarda olmadıgını anlayın diye diyorum. sanki ortalık cicek bocekti de adamlar kafalarına esti diye ihtilal yapmıs gibi konusmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

viktorun son postta söylediklerinin tamamının altına imzamı atarım. yerel yönetimin yanısıra sivil toplum, sendikalaşma, örgütlenme konusunda da çok çok eksiğimiz var. bunlar olmadan da demokrasi imkansız.

madem böyle düşünüyorsun, işçileri birden çok sendikaya bağlayabilen, grev sonucu ortaya çıkan zararı sendikaya değil işçiye yöneltecek olan bir değişikliğe neden "he!" dedin?
Sosyal ağlarda paylaş

toggie çok değil iki üç kitap oku, bilirsin. bu ülkedeki sağ-sol çatışması, hem ordu, hem dönemin hükümeti, hem de cia tarafından kışkırtıldı. yani "şartların olgunlaşması" beklendi. yani bu ülkeyi darbeye muhtaç bırakanlarla darbeyi yapanlar aynı. yani suçun çoooook büyük bi çoğunluğu darbeyi yapanlarda.

nilep, daha önce de yazdım, temel haklar pazarlık konusu değildir, aynı şekilde hak ihlali üzerine de bi referandum yapılamaz, dolayısıyla o bi uç örnek dahi değil çünkü imkansız.

estel, birden fazla sendikaya üye olunması gayet sendikalaşma açısından önemli, tekelleşmeyi engeller çünkü ve rekabeti arttırır. ayrıca grevden oluşan zararı sendikalar ödemeyecek demek doğrudan bu ülkedeki grevleri teşvik edecek bi madde. peşinen işçiler ödeyecek anlamına gelmiyo ki bu? bakınız kaldırılan madde: "Grev esnasında greve katılan işçilerin ve sendikanın kasıtlı veya kusurlu hareketleri sonucu, grev uygulanan işyerinde sebep oldukları maddî zarardan sendika sorumludur"
Sosyal ağlarda paylaş

suç baya baya darbeyi yapanlarda. yani o dönemde ülkede sadece solcular "kaos çıksın da yönetim devrilsin" diyen kişiler değildir, ellerini kavuşturup ağzından salya akıtarak darbeyi bekleyen taraflar da vardı. Hatta ve hatta bunlar sadece ordu içersinde değil malesef solcular arasında da vardı. 1960 darbesi gibi bir darbe olur beklentisi içersinde kaos yaratmaya çalışan solcular da vardı. Sağcılara hiç girmiyorum hepsi gaz balonu zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

Ardeth said:

toggie said:

Cuce said:

toggie said:

abi yapmayın artık daha neler. sag sol olaylarından bihabermis gibi konusmayın. ulke resmen ikiye bolunmus durumda. hergun onlarca kisi oluyor yok yere. bildigin savas var ulkede, birilerinin duruma el koyması gerekiyordu. donemin yonetimi bildigin sıcmıstır, sonucları da boyle agır olmustur. isin ozeti bu.

darbeyi destekledigimi anlamayın su yazdıklarımdan da, sucun sadece darbeyi yapanlarda olmadıgını anlayın diye diyorum. sanki ortalık cicek bocekti de adamlar kafalarına esti diye ihtilal yapmıs gibi konusmayın.

sağ sol kamplaşması doğru ama olayın bir şiddet sarmalına ve teröre dönüşmesinin ardında tamamiyle ordunun içinde yuvalanan derin odakların genellikle de sağ kesimde kullandığı militanlarla büyük küçük katliamlar ve ardından daha da profesyonel şehir şehir katliamlara kadar götüren bir süreci yaratması yatıyor. ardından solun intikam misillemeleri istenilen ortamı yaratınca daha da büyük neredeyse her gün süren insan avı ve cinayetler.

derin odaklar karar vermedikçe hiçbir zaman sağ sol, kürt türk, dindar laik falan kamplaşmaları şiddete dönüşmez, istinsa olaylar haricinde.sakın zaten sağ sol birbirimni öldürüyodu kenan paşa geldi son verdi iyi oldu yanılgısına düşmeyin, çünkü cunta nın tamda istediği insanların bunu düşünmesiydi, tüm o provakasyonlar ve cinayetler bunun için örgütlendi
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:
Polis akademisinde AKP dışında oy verilmesi "yasak". Bildiğiniz yasak yani, yatılı olduğu için okul, sandıklar da devre devre yapılıyor, eğer bir sandıktan akp dışında oy çıkarsa o devre komple ceza alıyor. Şaka değil gerçek bu.

bunun yalan olmadığı, gerçek olduğu nasıl ispatlanır?
Sosyal ağlarda paylaş

Burda mantık hatası hepsinin üstünde birisinin oturması değil. İster yasama, ister yargı olsun tek başına herşeyin üstünde olamaz. Tam benzemese de kağıt, taş, makas misali gibi. Herkes denetlenebilmeli.

Tabiki yasama tek başına bırakılamaz. Böyle birşeyin dillendirilmesi bile saçma. Gel gör ki bazı arkadaşlar yargı herşeyin üstünderdir diye kendini yırtıyor. Yok öyle birşey hukuk herşeyin üstündedir tamam ama yargı değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Boşuna demiyoruz herif acı çekerek ölsün diye. Bu ülkeyi korkunç bir bölünmeye iterek geri dönüşü olmayan onca zarar sonrası yaptığı darbe ile ülkeyi kurtardığını sanan bir herif. Böyle heriflerin de ülke için çok önemli pozisyonlara gelebildiğinin birebir kanıdı. Böyle bir herif nasıl olur da böyle bir pozisyona gelir? Bir ülkeyi sırf yapacağı darbeyi meşrulaştırmak için korkunç bir bölünmeye itebilecek bir herif. Neyse...

Üstüne basa basa niteliyorum adamın sıfatlarını [edit]saglam basmistin hakikaten =P / nefr[/edit] ki sakın ola bir daha "kötü yöntemlerle de olsa yapılması gerekeni yaptı" gibi hafifletici cümleler kurmayın. Bunlar sol eğilimli tarih kitaplarını ve hatta tarafsız tarih kitaplarını geçtim sol karşıtı tarih kitaplarında bile böyle geçer. Kısacası faşist ve antidemorat Adalet Partisini devirmek için ondan daha faşist ve antidemokrat yollar seçen bir ordunun "kardeş kavgasını engelledik" yalanıdır bu. Hala da nasıl varlığını sürdürüyor anlamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

Rewendor said:
Polis akademisinde AKP dışında oy verilmesi "yasak". Bildiğiniz yasak yani, yatılı olduğu için okul, sandıklar da devre devre yapılıyor, eğer bir sandıktan akp dışında oy çıkarsa o devre komple ceza alıyor. Şaka değil gerçek bu.

bunun yalan olmadığı, gerçek olduğu nasıl ispatlanır?

hayatımda böyle geri zekalıca bir iddia görmedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Wispy said:

Mighty_THoR said:

Wispy
@Mighty, Mehmet Moğultay'ı arat googleda. Kendi kendini aydınlat.

aydınlanmadım üzgünüm :( yargının kadrolaştığına dair örnek lazım bana.

yoksa bende yazayım yargıya 10 yüz milyon adam aldım diye.

ben bir avukat olarak sana kadrolaşmış adamları gösteririm ama git bir adliyeye beyaz altın takanların hepsi fetocan zira adamların imzası bu kendilerini böyle tanımlıyorlar.Senin örneklerinide heyecanla bekliyorum mehmet moğultay yargıyı nasıl kadrolaştırdı bu kadrolaşan yargı neler yaptı.

Karından sallamıyoruz, yazıldı çizildi bunlar.

http://analiztv.aktifhaber.com/news_detail.php?id=16185

Inb4 komplo

ben söylemedi demiyorum söylemesinin bir önemi yok diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Darbe olmasaydi o kadar ölen ve bir o kadar ölecek gencin hesabini sen mi vericektin simdi? Solcu komsu ariyor bu daiere sagci kaliyor diye polise ihbar ediyor. Adam götürülüyor iskence sonrasi sansi varsa yasiyor. Adami yolda polis ceviriyor sagci misin solcu musun soruyor. O karsina cikan polis sagci mi solcu mu, oyna rus ruletini. Ver bakalim cevabini yiyorsa.. Sacma sapan darbe kakaydi diye diretmeyin. Hala gereksiz ifadelerle karsinizdakileri de bilimum kesim gibi cahil sanmayin.
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi said:

ya arkadaşlar bakın çok önemli bi şeyi atlıyorsunuz.

korktuğunuzu ve gerçekleşeceğini söylediğiniz "tek bir partinin hakimiyetine geçme" durumu ancak o tek parti 15-20 sene iktidar olursa olur. zaten bizimki gibi henüz reşit olmamış bir ülkede 15-20 sene hangi parti iktidar olursa olsun ülkenin her yerinde herşeyin bokunu çıkarır.

akp'nin 2. dönemi bu, görünen o ki bir 3. akp dönemi daha yaşayacağız

abi bu tip şeyleri önemsiz ve sıradan olaylarmış gibi gösteriliyor ama durum biraz daha farklı.

mesela yaygın bir inanış var, "başa geçen her parti akp'nin yaptığını yapmıştı zaten, akp anormal bir şey yapmadı"

varsayalım ki öyle. akp, anap/dyp/rp/dsp gibi partilerden farklı hiçbir şey yapmadı.
bu durumda bile akp'nin "aynısını yapmış olması" oldukça hatalı ve yanlış.
"modernleşiyoruz, gelişiyoruz, demokratikleşiyoruz" diyoruz. bunları boşuna mı diyoruz? eski hataların tekrarlanmamasını istediğimiz için çağdaşlaşıyoruz diyoruz. aynı şeyleri tekrarlayacaksak ne anlamı var? televizyonlarda akp'yi suçsuz göstermek için "e ama daha önce de bunları yapan partiler vardı" diyorlar mesela. çok tuhaf ve anlamsız geliyor bana.

öte yandan yaptıkları eski partilere benzemiyor.
eskiden torpil olurdu, "devletin parası deniz, yemeyen domuz" denirdi, kendi akrabasını göreve getirirdi.
şimdi ise her şeyi kendi isteklerine göre kişiselleştiriyorlar. sadece torpil değil, bir baskı mevcut.
"benden değilsen sen düşmanımsın" politikası izliyorlar.
kendisine laf eden çiftçiye, köylüye, şehit anasına "terörist, provokatör, halk düşmanı" gibi etiketler yapıştırıyorlar.
trt kanallarına bakıyorum samanyolu tv'ye dönmüş adeta. refah partisi tarafından yönetilirken bile bu kanal bu şekilde kişiselleştirilmemişti. kendi adamları geldi belki ama trt eski ciddiyetini korudu. karşı olduğun parti iktidara gelmişken bile trt'yi izleyip takip edebiliyordun. şimdi çok tuhaf bir durumda.

bunlar felan var, "e tabii 15-20 sene aynı parti tarafından yönetilen ülke o partinin yönetimine geçer" diyorsun mesela,
ama konu daha farklı. akp'nin baştan beri amaçladığı ve uğraştığı şey baskıcı bir yönetim oluşturup devleti elinde kontrol etmek olmuştu.
Sosyal ağlarda paylaş

/Escobar said:

Darbe olmasaydi o kadar ölen ve bir o kadar ölecek gencin hesabini sen mi vericektin simdi? Solcu komsu ariyor bu daiere sagci kaliyor diye polise ihbar ediyor. Adam götürülüyor iskence sonrasi sansi varsa yasiyor. Adami yolda polis ceviriyor sagci misin solcu musun soruyor. O karsina cikan polis sagci mi solcu mu, oyna rus ruletini. Ver bakalim cevabini yiyorsa.. Sacma sapan darbe kakaydi diye diretmeyin. Hala gereksiz ifadelerle karsinizdakileri de bilimum kesim gibi cahil sanmayin.

Abi bu kadar zor mu bunu anlatmak? O kadar ölen ve o kadar ölecek olan gençlerin sorumluları devlet ve ordu zaten. Sen hala darbe olmasaydı diyorsun yahu? Ulan senin o bahsettiğin solcu sağcı ayrılığının mimarlarından biri darbeyi yapan sen hala darbeyi mi savunuyorsun? O adamlar olmasa zaten o kadar büyük vahşet olmayacaktı. Bu kadar şuursuzluk olmaz yahu adam önce kutuplaşma meydana getirerek insanları birbirine kırdırtsın daha sonra da darbe yaparak ülkedeki kardeş kavgasını önledim desin, insanlar da buna insansın. Açın bir iki kitap okuyun allasen.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...