Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2010 Referandum Sonuçları

Estel_Anorien

Öne çıkan mesajlar

Rewendor said:

şimdi şu ideoloji değişti sadece olayına bir değinmek istiyorum.

Kadrolaşma AKP'ye özgü bir şey değil evet. Daha önce de ülke tarihi boyunca iktidar her zaman kadrolaşma yaptı. AKP yeni keşfetmedi bunu.

Ama AKP'nin kadrolaşmasının öncekilerden çok ciddi farkları var.

Her şeyden önce daha önce "tanıdığa torpil" usulü atamalar yapılırken AKP döneminden itibaren tamamen büyük bir "master plan" çerçevesinde kritik noktalara "tanıdık" değil kukla atamalar yapıldı, böylece bu kritik noktalarda olabilecek her türlü direniş baştan düşürüldü.

İkinci olarak, anneniz babanız devlette çalışmıyor anladığım kadarıyla, yoksa bugüne kadarki atama ve kadrolaşmalardan kat kat farklı olan bugünkü baskıyı görürdünüz. Açık ve net söylüyorum, bu ülkede bir hastane baş hekimi telefonda konuşamıyor, söyleyeceği şey dinleniyorsa diye rahat edemiyor, çevresiyle ilgili konuşurken kongre ve iş yemeklerinde sürekli olarak lafını tartması gerekiyor, çünkü en ufak bir sözü kendisini alakasız bir yere sürmeye müsait. Devlet dairelerinde çaycısına kadar en alt kademe adamına kadar herkes aynı baskıyla ya sessiz kalmaya ya da onaylamaya mecbur bırakılıyor. Polis akademisinde AKP dışında oy verilmesi "yasak". Bildiğiniz yasak yani, yatılı olduğu için okul, sandıklar da devre devre yapılıyor, eğer bir sandıktan akp dışında oy çıkarsa o devre komple ceza alıyor. Şaka değil gerçek bu. Gazeteler çoktan yanlı yayına geçmiş durumda, karşı çıkan gazeteci direkt olarak gazetesinden kovuluyor, susturulmaya çalışılıyor. Emin Çölaşanı falan ne çabuk unuttunuz? Ha bu arada, ergenekon diye hapse atılan gazeteciler, politikacılar, milli eğitim müdürleri gibi örnekler de daha önce hiçbir parti döneminde görülmemiş radikal durumlar. bu bahsettiğim olayları biraz uğraşırsanız her türlü devlet kurumunda rahatça gözlemleyebilirsiniz. Yetmezmiş gibi öğretmen kadrosuna da sızma gibi bir durum sözkonusu, en son patlayan KPSS skandalı ve arkasından çıkan cemaat tesadüf mü? Gelecek nesillerin başarılı kesimi arasında daha çok yer edinmek adına patlayan LGS kopya skandalı ne peki?

Kısaca şu ana kadarki kadrolaşmalar hangi parti olursa olsun belli başlı sınırlar içerisindeyken şu anda adım adım özgürlüklerin kısıtlanmasına doğru giden bilinçli ve hedefli bir kadrolaşma var. Geri dönüşü olmayan bir yola doğru gidiliyor. Bugüne kadarki kadrolaşmaların aksine bugün temel hak ve özgürlükleri tehdit eden bir siyasallaşma var, ha "Türkiye'ye şeriyat gelmez hacı gök başımıza yıkılıyor sanmayın" tarzı ucuz laflar edebilirsiniz, ama konu şeriyat ya da başka bir durum değil, şu anda hafif örneklerini her türlü devlet kademesinde gördüğünüz, ve bu baskılarda suyu alttan alttan hafif hafif ısıtan kısıtlayıcı ve baskıcı rejimin istediği anda diktatörya kurma hakkının verilmiş olması.

Şimdi "şimdiye kadar da siyasallık kadrolaşma vardı hacı" demeden önce bir iki dakika düşünün. Şu saydıklarıma daha önce nerede denk geldiniz, hangi iktidarda vardı yakın dönem tarihinde? Ve emin olun aynı baskı ve kadrolaşma önceden olsaydı, bugün ne AKP ne de benzer görüşlü herhangi bir kimse bırakın iktidara gelmeyi televizyona çıkıp fikir bile söyleyemezdi.

şu o kadar doğru o kadar doğru ki.
yani başhekim tanıdığım var görüşleri yüzünden başhekimlikten alındı. beledıyede çalışan çok yakın tanıdığım var ordaki çılgın kadrolaşmayı yakınen biliyorum.
aynı görüşte olmayan insanları bildiğiniz atıyorlar ya da görevden alıyorlar.

bir de şeriyat değil şeriat.

ve ayrıca hoşgeldin kleptokrasi.
Sosyal ağlarda paylaş

yahu koskoca ana akım medyayı örnek veriyorum, sen alttan alta neler dönüyo diyosun, üç tanıdığım beş tanıdığım var diyosun, iki köşe yazarı sayıyosun..özdil mi yumuşadı, nihat genç mi yumuşadı, bekir coşkun mu yumuşadı? yoo.

radikalde tarhan erdemin anketi niye sansürlendi peki? bunu da konuşacak mıyız?

türbanla üniversteye girememek de bu ülkenin bi gerçeği. senin sayabileceğinden çok daha fazla kişinin üzerinde bu baskı hala devam etmiyo mu?

kısacası burada karşılıklı baskı masalları anlatabiliriz, esas kilit nokta bu baskının nasıl ortadan kalkacağı. ben diyorum ki bu referandum her türlü baskının kalkması için ufak bir adımdı, budur yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi said:

@rewendor

3. dönem akp iktidarını öngörerek yazdım zaten.

ama söylediğin örnek hep söylenen bir uç örnek: "ya seçilmişler seçim süresini 15 yıla çıakrırsa" veya "ya seçilmişler seçimleri kaldırırsa" veya "ya seçilmişler şeriata geçiyoruz biz derse"... pratikte olamayacak şeyler bunlar. bu tehlike dünyadaki bütün demokrasilerde var ama gerçekleşmişi yok. lütfen iran'ı örnek vermeyin. zaten mollalar sisteminin gelenksel yapıda ağırlığını koruduğu bir durum. iran'daki durumu "bi gece geldiler demokrasiyi yok ettiler" diye algılamak hata olur. ayrıca lütfen "iranı sunmayın bana" dedim diye bunu vesile yapıp başlığı iran başlığına çevirmeyin:)

zaten biz de bir dünya düzeni içinde yer tutuyoruz. kafamıza göre seçimleri 20 yıla çıkaramayız. çıkarırız çıkarmasına da sonra ne oluruz bilemem.

uç örnekler bi yerde...
ama tayyipin presidensi hastalığının hepimiz farkındayız.
çok değil, daha geçen gün tekrarladı başkanlık sistemi süper bişey ya, amerika aşmış bu olayı filan diye. şimdi ben buraya başkan olucam laağn diye çıktığında bu da uç bir örnek mi olucak sence?
Sosyal ağlarda paylaş

3-5 kişiden bahsetmiyorum ben genel medyadan bahsediyorum. Bahsettiğin Nihat Genç en son ne zaman o ana akım medyada ATV KanalD ya da Show'da yer aldı mesela? En son ne zaman orada konuşturuldu? Adam anca SkyTürk falan gibi kanallarda arka planda kalmadı mı?

Yine bahsettiğin Bekir Coşkun Hürriyet'ten apar topar kovulmadı mı Emin Çölaşan'la birlikte?

Genel tavrını hiç sevmesem ve trol bulsam da Gözcü gazetesi aynı şekilde kapatılmadı mı? Sonradan Sözcü diye tekrar çıktı?

"Halka nasıl evet dedirtiriz" şeklinde ana konusu olan bir program o bahsettiğin ana akım medyada yer almadı mı?

Hıncal Uluç bile siyasi yazılarını azaltmak zorunda kalıp futbola yönelmedi mi?

Türbanın dini değil siyasi bir simge olmasından dolayı yasak olması bir yana bugün çoğunda baskı olsa bile bazı ünilerde de girilebiliyor. Ülkenin en göz önünde okullarından Boğaziçi'nin mesela neredeyse yarısı türban takıyor. Ha taktırtmayanlar da var tabii.

Fezi Budak'a ne diyeceksin peki? O da mı örgüt üyeliğinden içeride?
Sosyal ağlarda paylaş

başkanlık sistemine geçmeyle seçimleri 20 yıla çıkarmayı veya şeriata geçmeyi neden bir tuttun ki shadow? başkanlık sistemi demokrasi sınırları içinde bir seçenek. ben benimsemiyorum o ayrı.

ayrıca bizim cumhuriyetimiz başkanlık sistemine o kadar da yabancı değil. konumları ve ağırlıkları gereği atatürk ve inönü dönemleri bi çeşit başkanlık sistemi uygulaması gibi birşeydi.
Sosyal ağlarda paylaş

Mighty_THoR said:

Wispy
@Mighty, Mehmet Moğultay'ı arat googleda. Kendi kendini aydınlat.

aydınlanmadım üzgünüm :( yargının kadrolaştığına dair örnek lazım bana.

yoksa bende yazayım yargıya 10 yüz milyon adam aldım diye.

ben bir avukat olarak sana kadrolaşmış adamları gösteririm ama git bir adliyeye beyaz altın takanların hepsi fetocan zira adamların imzası bu kendilerini böyle tanımlıyorlar.Senin örneklerinide heyecanla bekliyorum mehmet moğultay yargıyı nasıl kadrolaştırdı bu kadrolaşan yargı neler yaptı.

Karından sallamıyoruz, yazıldı çizildi bunlar.

http://analiztv.aktifhaber.com/news_detail.php?id=16185

Inb4 komplo
Sosyal ağlarda paylaş

hayır, bekir coşkun, çölaşandan sonra daha uzunca bi süre devam etti hürriyette yazmaya, sonra da, cinerin gazetesi habertürke geçti.

skyturk de zaten showtv gibi karamehmetin kanalı, yine merkez medyanın. öyle kıytırık falan değil.

gözcüyü zarar ediyo diye kapatan aydın doğandı yine efendim, akp mi kapattırdı?

hıncal uluç desen hiç de siyasi yazılarını azaltmış değil, zaten o kadar geniş bi yeri var ki hergün her konuda yazıyo maşallah.

fevzi budak yargılanınca ne olucanı görücez hep birlikte, ama soruşturulma nedeni yine düşünceyle vesaireyle ilgili bi suç değil. kısacası "muhalifler susturuluyo" gayet fasafiso. bu ülke tarihi boyunca hiçbi iktidara bu kadar yaygın bi şekilde bir nefret ve küfür kampanyası yürütülmemişti aksine.
Sosyal ağlarda paylaş

skytürkün reytinglerine bir de merkez kanallarınkine bak, aradaki farka bak, ve ondan sonra fark göremiyorsan fark yok de kabul ediyorum.

Gözcü hakikaten zarar ediyo diye mi kapatıldı zannediyorsun? Zarar ediyorsa şimdiki tamamen aynı kalıptaki Sözcü nasıl etmiyor?

muhalifler susturuluyor lafını fasafiso olarak benimsemeden önce git biraz belediyelerde devlet hastanelerinde neler dönüyor bak derim.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

bunun yaninda "halk cahil HERP DERP" tamamda, o cehaleti kapatmak icin ne yaptin?
kendi genel baskanin il il gezerken ve vakti yokken adamin secmen kutugunu bile zahemt edip kontrol etmemissin, karsi taraf hayir diyen aydinlari telefon ile tek tek ararken sen evet diyenlerle dalga gecmissin kafadan, hemen otekilestirmissin (tabi basbakanin hayircilar darbeci gibi danismanlarina sormadan yumurtladigi gaflari saymiyorum)

ama asil soru tabanda
AKP soyel kotu boyle kotu RERORORORO
cay sohbetlerinde seriat geliyro geyigine girip, facebookda abuk subuk guruplar kurup mob zihniyeti ile hukumetin pesine takilip yuh cekmek disinda ne yaptin?

daha basit soralim
elestirmek disinda ne yaptin?

adamlar daha orta okuldan gozunu kestirdigi ogrencilere kapagi atiyor, hucre modeli her mahallede orgutleniyor, parasi olmiyan ama universiteyi kazanmis ogrenciyi kapmak icin elinden geleni yapiyor, cemaat evlerini misal o mahalledeki diger cemaat uyesi esnaf besler, o ogrencilerin masrafini karsilar filan

bunlar boyle tum ulke capinda orgutlenirken zahmet edip dusmanini bile tanimaya calismadin, fetullah gulen rrerororro herkez der ama sorsan cemaatin organizasyonel yapisi ile ilgili zerre bilgisi yoktur

(tu)
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:

Gerçekten inanılmaz inanılmaz katıldım. Samimi söylüyorum muhteşem yazmışsın. Bunlar sonuna kadar doğru. Muhalefet bu dediklerini görmeden ömür billah mümkün değil AKP'yi deviremez. Artık bunun anlaşılması lazım. Kaç seçim oldu artık bi kendini sorgula be kardeş. 23424 seçim aynı propaganda yapılmaz ki sana getirdiği oy marjı belliyken.

viktor'un yazısı üstüne böyle bir şey yazmış olman ilginç olmuş.
akp karşıtı partileri eleştiren yazılar olunca hemen "evet evet" diyorsun ama mesela satır aralarında akp'nin suçları olmasına karşın ona değinmemişsin.

akp'yi deviremez demiyor, hayırcıların yaptıklarının hatasını söylüyor ^^
Sosyal ağlarda paylaş

Ilk sayfadada söylemiştim.
Önemli olan olanlar değil bundan sonra neler olacağıdır.

Benim ilk analizlerim biraz uçuk ama şöyle:

Başkanlık sistemine geçilecek.

Türkiye cumhuriyeti kağıt üstünde hala var olucak.

Ama federasyon sistemine geçiçez.

Kürdistan devleti kurulucak (k.ıraktaki ile beraber olucak ama ayrı bir devlet kurmak değil Amerikan abilerinin istediği gibi Türkiyeye resmen bağlı bi ülke olucak.)

Bu arada medya gazıyla halkımız ohelololo Musulda kerkükde bizim oldu moduna geçirilecek.

Bu arada amerika gönül rahatlığı ile ıraktan çekilebilecek.Çünkü Şiilerin ve diğer mezheplerin kürtleri yoketmesini önlemiş olucaklar.

Bizde oheloloy ne güzel büyüdük kocaman ülke olduk diycez ama Petrol türkiye üzerinden amerikaya akmaya devam edicek. Bizde avucumuzu yalıycaz.

Ha bu arda hala K.ırakta bi ton mehmedimizi kaybedicez oda ayrı bişi olucak.

Bu dediklerimde önümüzdeki 15 sene içerisinde gerçekleşicek. Ve türkiye cumhuriyeti kağıt üzerinde kalıcak. Türkiyede 3. dünya ülkesinden beter colombiadan hallice berbat bi ülke durumuna düşücek.
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

bu arada o donem darbe yapanları tabi ki savunmuyorum. ancak o donemin tek suclusunu da asker olarak gormeyin. donemin hukumetinin hic mi sucu yoktu adamlar durduk yere yonetime el koydu? sag sol olayları yuzunden turkiye ikiye bolunmus, hergun universiteli gencler patır kutur oluyordu da birseyler yapıldı.

geçmiş unutuldu, unutturuldu.
şimdi "aydın" diye çıkan insanlar tek düşmanı askermiş gibi tanıtıyor.
bu yüzden bazıları ister istemez tek umut akp gibi algılıyor ve chp'yi bu yüzden "elitler, cuntalar, faşistler" diye suçluyor.

80 darbesi öncesinde olanlar çok önemli. ama sanki durduk yere 12 eylül yaşanmış gibi sanılıyor.

12 eylül darbesi sonrası yaşananlar kötü müydü, evet.
ama 12 eylül darbesi yapılması doğru muydu, ona da evet.

zaman ve taraf gazeteleri yazarlarına bakıyorum da, onlara göre "demokrasi = ordu düşmanlığı" durumunda.
o yüzden aslında kendi demokrasi anlayışlarına göre haklılar. dertleri ordu ve hukuğun devletten elini çekmesi.

ancak ilginçtir ki bu istedikleri şey demokrasiyi değil diktatörlüğü getiriyor.

akp çok güzel propoganda yapıyor.
halk da bunlara kanıyor.
bunlara kanmayan halkın ise propogandayı yenebilmesi lazım.
ancak o kesim yeterince etkili olmayınca yetersiz kalıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

bu arada o donem darbe yapanları tabi ki savunmuyorum. ancak o donemin tek suclusunu da asker olarak gormeyin. donemin hukumetinin hic mi sucu yoktu adamlar durduk yere yonetime el koydu? sag sol olayları yuzunden turkiye ikiye bolunmus, hergun universiteli gencler patır kutur oluyordu da birseyler yapıldı.

haa zaten onlarda aman üniversiteli gencler ölmesin diye darbe yaptı zaten
Sosyal ağlarda paylaş

12 eylülü yapanlar öncesinde de sonrasında da rol oynadılar bone, ne diyosun sen?

ordunun devlet yönetimiyle işi ne zaten? yargının yasama erkinin üzerinde durması nedir 61den beri? demokrasi midir?

propaganda değil bunlar yahu, çok açık, çok net gerçekler. türkiye normalleşecekse ordu kışlaya dönecek, yargının da yasama üzerindeki vesayeti sona erecek. iki kere iki dört gibi bişey.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:
YOK yerinde durudgu surecede kimse 12 eylulle yuzlestik diye gezmesin ortada, cok komik oluyor

ama 12 eylül'le hesaplaştık, elitlerin hazırladığı anayasayı değiştirdik reröre

Sufi said:
bütün darbe anayasalarını atlayıp atatürk'ün anayasası baz alınarak yeni baştan bir anayasa yapılmalı. darbe ile yüzleşmek için sadece 82 anayasasıyla savaşmak yetmez.

katılıyorum, keşke öyle olsaydı.
iddia ediyorum ki, böyle bir şey yapsalardı, hayır diyen kişilerden en az %20'si gözünü kapatıp evet oyu verirdi.

anayasa tartışması ilk çıktığında "bizim" gibilerin isteği bu olmuştu.
ancak akp/köşe yazarları tarafından dalga geçildi bu fikir, "kardeşim geriye mi gitmemizi istiyorsun heheheh" şeklinde.

"bizim" karşı olduğumuz şey, 12 eylül anayasası üstüne akp'nin istediği maddelerin inşaa edilerek "askeri olmayan ilk anayasa" şeklinde yansıtılmasıydı.
ama olmadı.
akpciler hep iteledi, bu fikirleri öne sürenlere "cuntacı, darbeci, antidemokrat, halk düşmanı" diye niteledi.

kimbilir, iddia ettikleri gibi "uzlaşmacı" kişiler olsaydı, şimdi ortam bu kadar gerilmezdi. mis gibi yenilenmiş, tazelenmiş bir anayasamız olurdu.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

toggie said:

haa zaten onlarda aman üniversiteli gencler ölmesin diye darbe yaptı zaten

kenan'ın icinde kalmıs, ulan bi reisi cumhur oliyim demis oyle karar vermis diyolar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...