Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

intihar.

Black-ice

Öne çıkan mesajlar

20 gün önce başka bölümden bir arkadaşımın, bu sabah ise bir sınıf arkadaşımın intihar haberini aldım. ikisi de balkondan atlayıp intihar ettiler.

http://www.gencturkhaber.com/pelin-ozsahin-intihar-mustafa-ozsahin-izmir.html,01f5d1

http://www.haberturk.com/yasam/haber/550684-universiteli-genc-6-kattan-atladi

yaşadığım hissiyat anlatılacak gibi değil. her intihar vakasında olduğu gibi neden noldu insan kendini öldürürmü hiç falan tarzı yaklaşımlara giresim bile yok zaten artık.

ilk intahar eden pelinle çok samimi değildim, bayadır da konuşmuyordum. ama çağdaşla daha bi kaç gün önce konuşmuştuk.

dersleri bayağı kötüydü, benim de çok kötüydü ama onun kadar değildi beraber bayağı koşturmuştuk 3. sınıfa geçmek peşinden uğraşmıştık hocalarla falan. sonra ben geçtim o yaz okuluna kaldı. okulun son günleri bu tarz laflar ederdi kaçıcam gidicem bi yerlere tarzı, bunalımın eşiğinde olduğu belliydi ama tabii yapacak bişey yoktu. yazın da görüşmedik zaten bir iki kere karşılaşmak dışında.
bu sabah da ölüm haberini aldım.
diyicek hiç bişey yok. üzüntüden çok garipsedim işte ne bileyim ya daha geçen gün konuştuğum adam şimdi yok.

bilmiyorum. öyle işte. intahar vakaları coşmuş zaten son 2-3 aydır ülke genelinde. noluyor nereye gidiyoruz hiç bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

intiharın bile intiharı gerektircek şekilde hakkıyla yapılması gerekli.

zaten başlı başına saçmalık intihar etmek.ama bazen insan çok kötü şeyler yaşayabiliyor.hani anlatınca inanılmıcak türlerden.hani baştan aşagı işkence bir hayatı olana hak verebilirim.

ama sevgilim benden ayrıldı cuzdanımda 10 lira kaldı gibi sebeblerden intihar salaklık oluyor.

ilk mesajdaki intiharlar neden olmus okumadım
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

intiharın bile intiharı gerektircek şekilde hakkıyla yapılması gerekli.

zaten başlı başına saçmalık intihar etmek.ama bazen insan çok kötü şeyler yaşayabiliyor.hani anlatınca inanılmıcak türlerden.hani baştan aşagı işkence bir hayatı olana hak verebilirim.

ama sevgilim benden ayrıldı cuzdanımda 10 lira kaldı gibi sebeblerden intihar salaklık oluyor.

ilk mesajdaki intiharlar neden olmus okumadım

kimisi iftarda evine yiyecek götüremediği için intihar eder, kimisi notları kötü olduğu için. birisi fakirlik diğeri ise de hırs.

intihar etmeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

sadece ders olacağını sanmıyorum sebebin ama yine de o yaşta ne kadar geçerli bir sebebin olabilir ki intihar etmek için?

derslerin inanılmaz kötü olması tek başına müthiş etkileyebiliyor bazı insanları
edit: adam zaten o notlara hayatta düşmeyecek bi tiptir, depresyona girmiştir herhangi bi sebepten dersler de rezil duruma düşüp gelecek planları iyice zora girmeye başlayınca bi de maddi sorunlar falan da varsa gelir intihar, pozitif bakmayı öğretmek lazım böyle insanlara ama bizim üniversitelerimizde öğrencilere ücretsiz psikolojik destek sağlanmıyor, hoca dediğin lavuklar da öğrenciyle hiç ilgilenmiyor, öğrenciyi bıraksın etsin çantasını taşıtsın maaşıyla tatmin edemediği egosunu öğrenciyi ezerek etsin bunun derdinde adam
Sosyal ağlarda paylaş

sağolun arkadaşlar.

bir de arkadaş dersleri yüzünden etti büyük ihtimal, hırsından falan değil özel okul bizimki para veriyo ailesi tabii bi sene uzadı okul üstelik yaz okuluna gitti ki yaz okulu kredi başına 350 ytl bizde 7 kredi falan almıştı.
devlet okulu olsa ne takıcak kalmayı dersi zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Hiçbir okul insan hayatından daha değerli olamaz, bunu anne babası anlamadıysa meyvelerini almışlardır şimdi. Kimse kolay kolay aile baskısından dolayı böyle bir işe girişmez, okulum uzadı ailem boşuna para ödedi gidip çalışmalıyım demeliydi ki bunu diyemecek kadar bir baskı olmuş olduğunu düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Ne mücadelesi yahu, hayat kısaca saçmalık yani ciddiye alınmayacak kadar saçma ama dalga geçilmeyecek kadar acımasız.

Şu mücadele et, işte yaşam değerli vs. bu sadece bir tercih meselesi batı kültüründe olan bir hadise ama doğu kültüründe bazı yerlerde intihara bir seiçm olarak bakıyorlar. Gerçi batıdaki intiharlar daha çok hayat karşısında çaresiz kalan insanların bir tercihi oluyor ama birileri onlara demeli ki bırak intihara değmez çoğumuz bu pisliğe fazla iyiyiz ama işte mücadele et, pes etme gibi bir çok zırvadan dolayıda insanlar yapamayınca hayatıda sadece mücadele, başarı vs olarak algıladıkları için de intihar ediyorlar. Halbuki gül geç yada önce ağla açılırsın sonrada gülüp geçeceksin zaten zamanla.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...