Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ehliyetsiz, alkollü: 2 Ölü.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
istanbulda doğmuşsun büyümüşsün.görüyorsun işte ulaşım budur.hayal aleminde mi yaşamak lzm

şartlar neyse ona göre yaşıcaksın yani.ben anlamıyorum.

yakın vadede sarhoşlar için süper ulaşım planları yok dimi.o zaman ona göre davranmak lzm
Mesaj tarihi:
@Red
0,4 promil alkollüyken de kaza yapilabilir.
Kazalar da bircok etken rol oynar, eger araba sürüyorsan bilmen lazim, Yok bilmiyorsan senin de kaza ve ölüm haberini okuruz yakinda nasil olsa.

Herneyse benden bu kadar.
Mesaj tarihi:
e tamam 0,4 promili niye sokuyorsun işin içine

ben burda kafası güzel insandan bahsediyorum

normal kafaylada kaza yapılabilir.ama sarhoş insanla normal kafadaki bir insanı trafikte eşit tutamayız
Mesaj tarihi:
moncici said:

kusura bakmayın ama devlet sana içmek için imkan sağlayacak lafına gülen bir akıl, önüne koyulan her otu yiyen bir inekten farklı değil. biraz talep etmek lazım vergilerimiz falan edebiyatı yaptırmayın bana yani.

Sıvama evresine girmiş bulunmakdasın biraz uğraş baride güzel birşey çıksın.
Mesaj tarihi:
Dartanian said:

Uzakta eğlenmeye gidiyosan arabayı kullancak olan içmicek.İlla herkes içicekse taksiyle dönüceksiniz yapıcak bişey yok.

bu adam hep ben oluyorum designated driver.sarhoş masasında ayık olmak kadar kötü birşey yok :D
Mesaj tarihi:
ya evinizin yakınında içeceksiniz

ya yakında evi olan bir arkadaşa rica edip onda kalacaksınız

ya toplu taşımaya güveneceksiniz

ya da dendiği gibi aranızda biri içmeyecek şoför o olacak.

veya yine dendiği gibi taksi parasını paylaşacaksınız.

ama hiçbir şekilde alkollü araba kullanmayı haklı çıkaracak bir lafınız yok.

politik bilinçmiş falan komedi. Devletin işi gücü yok senin keyfinle mi ilgilenecek? Gören de eğitimimiz işsizliğimiz terörümüz yolsuzluğumuz bitti de bunlara sıra geldi sanacak. Ha, bitse bile farketmez, taksiyle 70 lira yazan yere plansız programsız gidip içme bi zahmet.
Mesaj tarihi:
/Escobar said:

@Red
Kazalar da bircok etken rol oynar, eger araba sürüyorsan bilmen lazim, Yok bilmiyorsan senin de kaza ve ölüm haberini okuruz yakinda nasil olsa.

yolda yürürken kafana tuğla düşüp ölebilirsin, o zaman paraşütsüz uçaktan atla.
Mesaj tarihi:
Rewendor said:

/Escobar said:

@Red

yolda yürürken kafana tuğla düşüp ölebilirsin, o zaman paraşütsüz uçaktan atla.

Nasılsa sonunda hepimiz öleceğiz yaşamanın anlamı ne
Mesaj tarihi:
110 sadece cuma cumartesi günleri 4.45'e kadar var diğer günler 2'de bitiyor. 3 liraydı galiba.
E-10'un geçtiği yerlerden de bizim ev 15 ytl yazıyor. E-10'da 3.5 lira mıydı neydi.

hadi diyelim bindik 110'a 4 kişi 12 lira. sonra 14 lira daha. 15 lira daha. işte mhp'nin 41'ıncı yılı. ki dolmuşla gidersen kadıköye daha fazla.

neyse ya sadece istanbul'un bir metropole yakışmayan bir ulaşım ağı var demek istemiştim ama müstahak galiba.
Mesaj tarihi:
/Escobar said:

@Red

Bana gelip de asiri hizi mi savunuyorsun? Sana o yoldaki hiz limitini geyigine koyuyuorlar degil mi? Tabi Türk kafasi nasil olsa, Türküm basarim ben. Alkol de asiri hiz da ayni benim icin. Her ikisinde de cana kastediyorsun

+1
trafik kuralları denilen bir olay var, alkollü araba kullanmama bunlardan yalnızca bir tanesi. tabii ki aşırı hız, hatalı sollama, karda kışta gerekli önlemleri almama, v.s....onlarca kural var kazaları önlemek adına. yani ben alkollü kullanmaya karşıyım, ama hıza karşı değilim diyemezsin.

gelişmiş ülkelerde niçin trafik kazalarının sayısı bizdekiyle hiçbir şekilde kıyaslanamayacak derecede az? çünkü insanlar trafik konusunda çok bilinçli ve çok eğitimliler. ayrıca en ufak bir hatada bile inanılmaz trafik cezaları kesiliyor. adamlar, sabahın 03.00 ün de, hiç trafik olmayan yerlerde dahi ''dur'' işaretinde duruyorlar, kırmızıda geçmiyorlar v.s.

bu ülkede yaşayıp ta bir akrabasını, arkadaşını en azından tanıdığını trafik kazasında kaybetmeyen pek az insan vardır sanırım. neden? yalnızca eğitimsizliğimiz ve bilinçsizliğimiz yüzünden. arabayı oyuncak, araba kullanmayı oyun zannetmemiz yüzünden.

keşke insanlar 'bana olmaz', ben acaip iyi araba kullanıyorum' mantığından ve arabayı hava atma aracı olarak görmekten vaz geçse.

ölenlerin yakınlarına sabır diliyorum.
Mesaj tarihi:
haberlere cıkan kaza mı bu ? tuçe ile sinem ?

ayrıca evet bir sürü trafik kuralı var.ama alkollü araç kullanmak ve diğerleri olarak ayrılıyor bana göre

trafikte ölmek için kurallara uymakta tabelaya uymak kemer takmakta yetmiyor bzn.

sonuçta insan milletiyiz anlık küçücük şeylerden büyük şeyler olabilir.ki genelde kazalar öyle oluyor.birazda şans işi.

ama alkollü araç kullanmak gözleri kapatıp kullanmak gibi birşey.
Mesaj tarihi:
Başın sağolsun sipeyskek

9 sayfayı okumadım, büyük ihtimalle alkollü araba kullanmamın problem olmadığını kişiye göre değiştiğini savunan birileri çıktı, siz hep böyle devam edin tamam mı? Sürün böyle 140 promil falan. Aferin.
Mesaj tarihi:
bu tür olaylarda yaklaşımların değişmesi anlaşılır ancak yine de garip.

"bizimkilere bişi olursa ya da tanıdıksa saygıdan laf etmeyelim.."

karar kötü, olasılıkları görmek için medyum olmaya da gerek yok..
lan bi de bu kişisel bir paylaşım mı yoksa haber gibi mi nedir? haber gibiyse burası makul yer ama yorumlar arasında "zaaaa" olabilir. makuldür..

yok kişisel ise kişisele alayım, yorumlar da "acını paylaşıyoruz kardeş" falana dönüverir tabii... komüniti fiiling olayı bi yerde.
Mesaj tarihi:
Rewendor said:

ya evinizin yakınında içeceksiniz

ya yakında evi olan bir arkadaşa rica edip onda kalacaksınız

ya toplu taşımaya güveneceksiniz

ya da dendiği gibi aranızda biri içmeyecek şoför o olacak.

veya yine dendiği gibi taksi parasını paylaşacaksınız.

ama hiçbir şekilde alkollü araba kullanmayı haklı çıkaracak bir lafınız yok.

politik bilinçmiş falan komedi. Devletin işi gücü yok senin keyfinle mi ilgilenecek? Gören de eğitimimiz işsizliğimiz terörümüz yolsuzluğumuz bitti de bunlara sıra geldi sanacak. Ha, bitse bile farketmez, taksiyle 70 lira yazan yere plansız programsız gidip içme bi zahmet.

/thread
  • Yeni Oluştur...