Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1080p oyun sayısındaki azlık

nileppezdel

Öne çıkan mesajlar

ps3'ün grafik işleminin belli bir kapasitesi var. oyunu çıkartırken ona göre optimize ederek çıkartıyorlar.

konsollara optimize edebilmek için view distance, polygon, texture quality hepsini ince ince hesaplıyorlar, güzel grafiklerle ama hızlı bir şekilde oynayabilmen için uğraşıyorlar.

fifa 9'un grafiklerini geliştirip bir de 1080p tutmak zor gelmiş olabilir,
720p yapıp performans artışına gitmeyi tercih etmişlerdir.
Sosyal ağlarda paylaş

Televizyonu oyun için almıyosun. Lcd televizyon alıp, Hdmi kabloyla pc ye bağlıyorsun. Dizi, Film, anime ne varsa izliyosun. Küçücük monitör ekranına bağlı kalmıyorsun.

720p tabikide güzel gösterir lcd de. Birçok lcd tv sadece 720p göstersin diye yapılmıştır. Uncharted 2 yi açın oynayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

yazık la o akdar telvizyon alıyosunuz monitörden kötü oluyo dünyanın parası, üstüne ps3 falan ama 1080p bile oynuyamıyosunuz oyunları.

yazık la o akdar ekran kartı, cpu alıyosunuz 1 sene sonra oyunları herseyden kısıp, 3-4 senelik konsollardan kotu kalitede oynuyorsunuz

dese biri? ehu.

hem konsolum, hem pc'm var. haterlığın cidden luzmu yok.

ikisinin yeri apayrı.

koltuğa kurulup yayıla yayıla oynamanın tadı başka.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

1080p televizyonda 720p biraz da olsa kötü gözükmez mi? atıyorum 1280x720'lik monitörde 800x600 oyun oynayınca kötü gözükmesi gibi? Yanılıyor da olabilirim tabi tam bir bilgim yok ondan soruyorum zaten :)

bende öyle zaten asdfas birde 46" ekran işte bazı oyunlarda iyice bozuyor.

Hele ki 720p oyunları ps3 ile 1080 açınca iyice kötüleşiyor. Onun için ben direk 1080p'yi kapattım ps3'ün ve 720p ile açtığında fark edilir bir kalite artışı oldu.

Birde Exclusive oyunlarda 720p olması pek gözede batmıyor aslında, ufak değişiklikler oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Masquerade said:

yazık la o akdar ekran kartı, cpu alıyosunuz 1 sene sonra oyunları herseyden kısıp, 3-4 senelik konsollardan kotu kalitede oynuyorsunuz

dese biri? ehu.

hem konsolum, hem pc'm var. haterlığın cidden luzmu yok.

ikisinin yeri apayrı.

koltuğa kurulup yayıla yayıla oynamanın tadı başka.

yoo daha kötü kalitede oynamıyoruzkği, aşağı yuakrı yine aynı kalitede oynuyoruz.

derdim konsollarla dğeil, abartıla abartıla dünyanın en inanılmaz teknolojisi gibiymiş gibi gösterilen hd mevzusu. herkezin evindeki crtler zaten hd iken, sanki bi bokmus gibi 5 milyara FULL HD!!! televizyon satıyolar.
Sosyal ağlarda paylaş

konsolun en güzel yanı yayılıp oyun oynamanın dışında oyunu aldığın zaman oynayabileceğini bilmek. yok ses kartı driverı kıllık çıkardı, yok bilgisayar kastı, yok işte patch fix bekliyorum nvidia kartlarında sorun varmış , multi oynuyorum herkes hile yapıyor dertleri yok. genel olarak blu-ray in kendisinde veya oyundan kaynaklanan sorun yoksa crash oldu, kitlendi derdi yok.

harbiden insanın kafasının bu konuda rahat olması çok güzel.
Sosyal ağlarda paylaş

tvden tvye farkediyor tabi.şimdi bu game mode geyiği olan tvler maksimum performans ayagına goruntuden kısıyor

samsung ve sonyler şuan en iyiler bence.bende full hd vestel ve samsung var.samsungda game mode açmadan direk istediğim goruntu ayarıyla oynayabiliyorum

vestelde game modesuz oynayamıosun mesela.yoksa pixellence falan geyiğinde goruntu guzel oluyor ama işte o zmaanda performans %60 falan düşüyor.

ha birde uncharted 1-2 oynamadan konsol bıdı bıdı yapmamak lzm

yani armutuma yayılıp koca ekranda mis gibi oyun oynamanın keyfi bambaşka.tak cdyi oyna.
Sosyal ağlarda paylaş

HD olayinin tanridan bi hediye gibi gosterilmesi komik bencede de
PC ile konsolu valla karsilastirmayin
PC gaming eyvallah fps olsun rts olsun olur PC de oynarim
ama bi daha hic bi kuvvet mesela Assasina Creedi yada GTa yi bana PC de oynatamaz
o neymis abi
o ayari kisarsin o yavaslar
bunu kisarsin bok gibi olur
koyuyorum cdyi oynuyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

bizde de yok ki o dert.
windows 7 uyumluysa hiç uyum sorunu çıkartmıyor.

patch/fix diyorsan konsollarda da var o.

sırf cevap vermek için yazmışsın şunu yani bone. bir PC kullanıcısıyla bir konsol kullanıcısının yaşadığı performans farklı evrenle sinek arasında ki fark kadardır herhalde.

sonuçta milyonlarca PC kullanıcısının kullandığı donanımlar, onlara ait yazılımlar ve diğer yazılımlar milyonlarca farklı kombinasyon oluşturuyor. aynı sisteme sahip 2 kişiden biri bir oyunu çalıştıramazken diğeri sorunsuz oynayabiliyor. saçma sapan bi program oyunda performans sorunu yaşatabiliyor. bunları yaşamamış insan ya çok şanslıdır veya yalan söylüyordur herhalde.

ben kendimden biliyorum. Windows Vista ile hiç bi oyunda sorun yaşamadım ama TF2 de ses sorunu yaşıyordum 3 patch sonra düzelttiler. kaç kere eski ekran kartı driverlarına döndüğümü biliyorum mevcut olan driver ile sorun çıkıyor diye. yüklü codecler sorun çıkarır bazen. En basitinden birkaç ay önce çıkan BC2. insanlar driver bekledi, patch bekledi PC versiyonu için.

Sonuçta konsol dediğin şey oyun+eğlence için yapılmış birşey. ve onu sorunsuz verebiliyor. Bir konsol alacağın zaman 30 kere düşünmüyorsun. Denildiği gibi takıyorsun blu-ray disc i oynuyorsun. Çoğu oyunu yüklemiyorsun bile. Olay bundan ibaret.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...