7thBreath Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 abi fem soruları direk kitaplarına basıyor olabilir, kitaplarnda ki soruları ve ygs'de cıkan soruları böle reklam olsnu diye kendi camına yapıştırmıştı bir sürü soru biribirinin aynısıydı, sorularda sadece rakamlar ve isimler biraz değişikti, sözel soruları bile aynı ygsde cıkan sorular gibi kurgulanmıştı. ha tabi kesin arakladılar diyemeyiz sadece gördüğümü söledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oldun Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 nileppezdel said: Ne zaman ortaya çıktı ya? Öle bir şey olsa çok ağır bir ceza gelmesi gerekmez mi FEM'e? Gerçi ülke onların artık, saçma bir soru sordum tabi.. kendi kendine gercegi idrak eden insan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 FEM'e gidip de abilere gitmiyorsanız safsınız zaten ya. Gidin lan mis gibi maklube var. Bir daha nerede yiyeceksiniz. Ardından çay veriyorlar, bir de sohbet muhabbet ayağına vaaz verirken sizin içiniz geçiyor hafiften. Ünide de gitmiştim 1-2 kere maklube yoksa gelmem diyordum ehea sonra çağırmadılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeaN Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 PMYO sınavının cevaplarını dağıtan dershane de FEM di hatırladığım kadarıyla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Regalya Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Dayanamadım piliz :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 oha göstere göstere lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Yukarıdaki sayıların neden hepsi 10'un katları? Yuvarlanmış mı? Tahmini mi (ki sonuçlar açıklandığına göre saçma olurdu)? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Manve_13 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 oha kaç kişiye satmışlar abi böyle =) Birileri çok pis para kaldırmış valla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Şimdi sınavım iptal olup da 3 kuruşluk diplomamı geri alırlarsa çok süper olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Goarth said: Bu olaylar yeni değilki.. 1996'dan beri belkide daha uzun süredir var. Ama şunu biliyorum 1996 yılında kolej sınavlarında milletvekilleri çocuklarına sorular yollanıyordu Bizim okulda (kolej sınavında en yüksek puanı olan okul diyeyim) milletvekili çocuğu eleman yoktu yaw (1996 girişliyim ben de heh) Ama benim anadolu lisesi sınav sonuç kağıdımla Galatasaray'da sıra bekletip giren arkadaş vardı. Bu kadar çoğalmaya az bile. Az çocuk yapsın aileler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oldun Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Regalya said: Dayanamadım piliz :D millet calisiyor yahuuu kiskanmayin sizinde olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 2008 sonuçlarına bakarak kpss'nin zor olduğunu söyleyebilir miyiz? hakkaten ne soruyorlar bu sınavda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Şimdiye kadar karşılaştığım devlet memurları arasında kalifiye olanlar azınlıkta zaten. Hiçsınava kasmadan direk amcaoğullarını memur yapsınlar da rahatlayalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Eğitim bilimleri sorularının zorluğu, eğitimin bir bilim olarak çok karışık olmasından. Aynı şey hakkında 3-4 tane adam araştırma yapmış koymuş, çoğunlukla birbirine karıştırıp yanlış yapılıyor. Piaget 2 çocuk üzerinde araştırma yapıp kuram kurmuş, yıllardır eğitim camiası içinden çıkamıyor hehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 madem başlık genel olarak kopya olayının bokunun çıkması üzerine, bu yazı da buraya gider heralde. "Yılmaz Özdil" said: Yeni başlayanlar için referandum... Madde madde Aylardır anlatılıyor... Hâlâ “hangi maddeleri oylayacağız?” diyen var. İzah edeyim. ¡ Memur maddesi: Kamu Personeli Seçme Sınavı yapıldı, dini imanı dilinden düşürmeyen cemaatçi arkadaşların soruları arakladığı, kul hakkı yemeye utanmadıkları ortaya çıktı. ¡ Eğitim maddesi: Üniversite sınav sorularının takunyalılara sızdırıldığı, kendi dershanelerine servis edildiği, milyonlarca evladımızın geleceğini çaldıkları ortaya çıktı. ¡ Güvenlik maddesi: Polis Akademisi sınavında soruların zimmete geçirildiği, tarikatçılara ezberletildiği, uzun lafın kısası, hırsızların polis olmaya çalıştığı ortaya çıktı. ¡ Eşitlik maddesi: TRT’ye personel almak için sınav yapıp, sonuçları internetten yayınladılar, ancak, torpil taleplerini silmeyi unuttular, böylece, kazanan isimlerinin yanında “şu müdür tanıyor, bu müdür kefil” gibi notların düşüldüğü ortaya çıktı. ¡ İşçi hakları maddesi: AKP’li belediye itfaiyeye alınacak üç personel için sınav yaptı, yüzlerce aday “belgen eksik” diye sınava sokulmadı, “prosedürü uyguladık” dendi, sonuçlar bi açıklandı, başkanın oğlu ve kayınbiraderiyle, zabıta müdürü oğlunun kazandığı ortaya çıktı. ¡ Ekonomi maddesi: Kamu bankası sınav yaptı, müfettişler aldı, boru değil, müfettiş bu, sahtekârları yakalayacak, 80 puan alanlar girecekti, 70 alanlar dolduruldu, rezalet ortaya çıkınca, bilgisayarın hata yaptığı söylendi... Bir başka kamu bankası müfettişler aldı, sınavı hazırlayan özel üniversitenin aynı soruları daha önce bir başka kamu kurumunun sınavında sorduğu ortaya çıktı, suçüstü enselenen üniversite “ayy çok pardon” dedi. ¡ Sağlık maddesi: Sağlık Bakanlığı Unvan Sınavı yapıldı, 20 soru iptal edildi, 17 sorunun cevap şıkları değiştirildi, zaten 50 soru vardı birader, belli ki unvanı yükseltilmek istenenler buna rağmen becerememişti, sonuçlar bir hafta geç açıklandı, rezaletin ayyuka çıktığı ortaya çıktı. ¡ Spor maddesi: Çok örnek var, birini anlatayım, Menderes Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu’nda sınav yapıldı, kazananların listesi açıklandı, sonra o liste indirildi, başka liste asıldı, kazanıp kayıt yaptıranlara “siz kazanamadınız” dendi, kazanamayanlar kayıt edildi, savcı “oha artık” demek zorunda kaldı, mahkemenin yürütmeyi durdurduğu ortaya çıktı. ¡ Sendika maddesi: Eğitim Kurumu Müdürlüğü sınavı yapıldı, soruların iktidara yakın bi sendikanın çalıştayında sorulan sorular olduğu, o sendikadan olanların kazandığı ortaya çıktı. ¡ Din maddesi: Diyanet İşleri Başkanlığı vaizlik, Kuran kursu öğreticiliği, müezzinlik sınavı yaptı, başarılı olan adaylar başarısız ilan edildi, başarısız denilen adaylar mahkemeye başvurdu, olmayacak duaya amin denildiği, sınavın iptal edildiği ortaya çıktı. ¡ Netice itibariyle... ¡ Son 4-5 senede, vatandaşların geleceğiyle alakalı olup, seçenekli şıkları bulunan her sınavda, hukuken tespit edilmiş “yamuk” olduğuna göre, pazar günü cevabı aranması gereken asıl soru şudur... Hukuk sınavı referandumda katakulli olmayacağının garantisini kimse verebilir mi? a, evet b, hayır http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/15734239.asp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 yılmaz özdil seni seviyorum... Geçen seçimlerde aynı soruyu kendime sordum,şaibe olmadığı nereden belli? Bu referandumda olmayacağının garantisi var mı?Hatta daha iddialı olup olacağının garantisi var bile diyebilirim... Ne güzel türkiyem,devam evetlere çanak tutmalara... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 süpermen yaptı bence çıkarılması gereken ders: referandumdaki anayasa mahkemesi ile ilgili olan değişikliklerin bazı bakanları aklamak için kullanılacağından şüphelenen varsa buna bakıp nasıl suçların aklanacağını görebilirler heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 ciddi anlamda sınav sistemini burada yüzlerce kez eleştirdik "bu sistem iyi" "ya başka nasıl eleme yapacaklar" "sınavı kazanamayanlar sisteme suç atıyor" diye bir sürü insan gereksiz argümanlarla karşımıza çıktı peki diyeceksiniz nasıl olacak sınav sistem'i en iyi sınav sistemi bu ülke de olsa da ahlaki olarak yoz bir toplumda bir işe yaramaz. FEM değil diyenler var ama bende vakti zamanında içli dışlı olduğum için biliyorum bundan 6 sene önce sizi abilere(veya ablalara) yönlendiriyorlar,abilerle içli dışlı olursanız ve abilerinde sizi gözü tutarsa polislik gibi benzeri sınavlarda size hemen hemen birebir soruları servis ediyorlar(said nursi ye ilgi duymak,okumak,takipçisi olmak namazında niyazında olmak bazen önemli şartlar olabiliyor) üstüne birde sınavdan önce bu sorulara çalış yeterli diyorlar.ve evet maklube gerçekten süper bir yiyecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 bu ülkede şuan ki sınav sisteminden başkası düşünülemez.misal ben lisedeyken bi çoçuk gelmişti okulun 2. döneminde.urfadan gelmiş daha okuma bile bilmiyor ama ilk dönem karnesi full 5 ilkokul ortalaması 5. sınavı kaldırmadan önce şu dershane kanserinden kurtulmalı ve doğuya daha çok okul yapılmalı eğitim düzeyini yükseltmeliyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 doğuya okuldan önce hoca bulmak gerekiyo. varolan okullarda bile öğretmen yokluğundan dersler boş geçiyo öğrenim olamıyor, daha fazla bina inşa etmeden önce bi eldekileri adam edelim de hele. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 akla gelebilecek en yüzeysel ve en başarısız çözüm daha fazla okul açmak olur. darbe sonrası zorla açılan eğitim fakültelerinin yetiştirdiği isteksiz ve bıkkın öğretmenler ordusu ile değil daha fazla okul şimdi ki okulların yarısı yürütülmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 aynı fikirdeyim. kısa süre içerisinde yapabilecek bir şey yok. öğretmen maaşlarında düzenleme ve öğretim bütçesini arttırmayla öğretmenlik cazip hale getirilirse belki önümüzdeki nesilleri toparlayabiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Ardeth said: akla gelebilecek en yüzeysel ve en başarısız çözüm daha fazla okul açmak olur. darbe sonrası zorla açılan eğitim fakültelerinin yetiştirdiği isteksiz ve bıkkın öğretmenler ordusu ile değil daha fazla okul şimdi ki okulların yarısı yürütülmez +1 özellikle boldlu kısma... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 KPSS Kopya Skandalı kapsamında sorguya alınan şüpheliler, kendilerine yönetilen tüm soruları doğru cevaplayınca yeni bir soruşturma daha açılmasına karar verildi... sdfgh Zaytung Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 KPSS’de ortaya çıkan kopya skandalını aydınlatmak için tam puan alan adayların soru kitapçıklarını inceleyen YÖK Denetleme Kurulu, bazı adayların kitapçık üzerine tek çizik atmadan tam puan aldığını belirledi. KAMU Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) tam puan alanların kitapçıkları üzerinde tek tek inceleme yapan Yükseköğretim Denetleme Kurulu üyeleri, matematik sorularının hiç çözülmediğini, diğer sorularda da kâğıt üzerinde hiçbir karalama yapılmadığını tespit etti. Tam puan alan adayların yanısıra yüksek puan alan ve şüphelenilen adayların soru kitapçıkları da incelemeye alındı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar