Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çizdiklerim


Evis

Öne çıkan mesajlar

tavsiyem üç boyutlu olarak çizmen resimleri. mesela şu sephiroth'a benzer adam direk kameraya bakıyor. eli de öyle. alttaki adam mesela yandan bakıyor. ya da sandalyede oturan adam. yüzü düz onun da. ayağının teki tam sola bakıyor, diğer ayağı tam aşağı bakıyor.
açı verceksin onlara, eğim verceksin. 2D gibi olmayacak, 3D olcak.

örnek olarak şu resim:

http://img545.imageshack.us/img545/9827/113viacad2d3dsketchupim.jpg

arabayı tam üstten, tam yandan ya da tam önden gösterdiğinde düz ve sıkıcı bir görüntü yaratıyor. ama biraz eğim verip izometrik görüntü sunduğunda daha keyifli bir sunum elde etmiş oluyorsun (ekran görüntüsü bir render programından, yani top/side/front olmasının amacı var da, ne demek istediğimi anlamışsındır herhalde)

perspektif ve gölgelemenin faydası olur.

ayrıca karakterlerin uzuvlarını doğru konumlandırmak da önemli.
mesela ok atan elfin kolu plastik gibi olmuş böyle fazla esnek.
ya da direğe tutunan kadının kolu omzundan çıkmış gibi gözüküyor.
bu tip hataları engellemek için anatomi öğrenmen iyi olur.
ama bir başka yolu da, eklemleri oynayan insan kuklaları var böyle küçük oyuncak şeklinde. bazen ilaç firmaları doktorlara hediye ediyor o tarz bişi. ressamlar karakter pozu örnek almak için o tip oyuncaklardan yararlanıyorlar. bir poz yaratıyorlar eklemleri oynatarak, sonra ona bakıp resimi çiziyor.

şunun gibi oluyor o oyuncaklar:
http://img693.imageshack.us/img693/5074/puppet1.png
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence çizim işine çok direkt dalmamak gerek. Genelde fantastik dünya karakterleri insanı çizmeye sevk eder orası doğru ancak tam olarak oran orantı, ışık, gölge, renk vb. kavramları tam oturtmadan çizmek kötü alışkanlıklara sebebiyet verebilir. Çünkü piyasadaki çoğu artwork çizenleri zaten temel şeyleri öyle yemiş yutmuş ki ihtiyacı olan tek şey hayalgücü ile çizim tekniğini birleştirmesidir. Bu sebeple vazo sandalye gibi insan dışı stabil ve çok kıvrımı olmayan nesneler ile açı, oran orantı geliştirebilirsin. Kolay gelsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kimse doğuştan giger gibi çizemiyor. gerçi sonradan da çizemiyor ama o ayrı bi konu tabi:)

lisedeysen ilerde meslek olarak düşünüyorsan hiç durma git bi çizim kursuna başla derim. ben çok meraklıydım üstüne düşmedim neyseki mimarlık okuyorum.

çizimlerim aynı seninkiler gibiydi, kursa başladım össye 3. girişimde sağlama almak amacıyla. hocam bana çizimlerini göster dedi çizimlerim aynı seninkiler gibiydi. 5-6 ay sonra kurs bittiğindeki çizimlerim ve tekniğim ilk o hocaya gösterdiklerimle kıyaslanamayacak kadar iyiydi.

kursta ne yaptık
önce düz çizgi çizdik bissürü kağıda boydan boya. aquilanın da dediğinden pek farklı diil çünkü sonuçta çizgiyle resim yapıyoruz ve sen şuan "çizgi" çizmeyi bilmiyorsun. çizgi çizmenin bileği döndürmenin bile bir tekniği var önce onu öğreniyorsun.

sonra baya bi küp, yuvarlak cisim fln çizdik. sonra sandalyeye, eşyalara geçtik. uzun bi süre de elma armut çizdikten sonra modele geçtik. çook uzun bir süre model çalıştıktan-bunun içinde bir insanın heryeri var portre ayrı çalıştık el ayak ayrı çalıştık aylarca- sonra da imgesele geçtik ki imgesel zaten her zaman çalışabileceğin bişey. adı üstünde imgesel, önce çizmeyi iyi bilcen ki kafadan adam çizicen mesela anatomisi mis olucak.

neyse işte bu sıralamayı kursa gitmesen bile kendi çapında evinde yapabilirsin.
kolay gelsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Bir süredir bilgisayrım bozukluğundan yoktum.Çizgi çizmeye başladım arada canım sıkılınca küp yuvarlak gölgelendirmelerini felan yapıyorum.Yakında çizgileri felanda koyarım.Bu sene okulda Desen,İllüstrasyon,Nesne canlandırma,Temel Sanat Eğitimi gibi dersler göreceğiz.Onlar biraz yara sağlar diye düşünüyorum.Bir de ben şu kursa kaç ay gitsem bana yarar?Tekrar Teşekkürler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...

aklıma geldi rastgele bi topiğe girip espri yapasım geldi çok komiğim çünkü biraz.

http://i21.tinypic.com/2a7sql3.jpg



konuyla ilgili ciddi yorum olarak da, gelişimin gerçekten aşırı güzel olmuş, daha başarılı olabilirsin bence çalışırsan (tu)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...