Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Path of Exile (Hack & Slash RPG)

Gangren

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
Masticore said:

Ben daha once acmisim agustos 2011 de account muhtemelen beta access geldi ama ben mail i sildim spam gibi gorerel
simdi beta key alabilitmiyim yoksa yeni account mu aciyim ?

beta acsess geldiyse belki accountunla girdiğin zaman orda key gözükür bende gözüküodu kullandığın zaman çizgi çekti üstüne
Sosyal ağlarda paylaş

20 sini bekleyin deneyin, oyundan kisinin ne bekledigi onemli. ben begendigim taraflarini yazdim, o taraflar sana cazip gelmiyor veya senin oyunda aradigin seyler degilse oyun senin icin berbattir benim icin iyidir. bu kadar basit.

benim şahsı izlenim şu yöndedir : d3 seven insanlar bir kere sevmiyor. d2 ambiyansını seven ve oyunda derinlik arayan insanlar seviyor. bir tl veya d3 değil yani. torchlight, d3 gibi oynayan adam merciless'da oynayamaz bu oyunu. birçok seviyede planlama gerekiyor karakter için. ilk zorluk seviyelerinde çok önemli değilken merciless'da oyunda ilerleymez hale geliyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

+'ları :

f2p ve p2w yok.

ambians olarak d2'i anımastıyor.

karakter konusunda sana inanılmaz bir seçenek yelpazesi sunuyor. nereye çekersen gidiyor, çok enteresan buildler yaratabiliyosun.

build, itemization, endgame vs. hiçbir h&s'de görmediğin bir derinliğe sahip.

pvp mevcut.

4 zorluk seviyesi var.

endgame sistemi h&s için unique. (maps) aynı mapleri farmlamıyorsun.

-'leri :

f2p.

sadece 2 act mevcut yaklaşık 20 saat sürüyor. 20 ocakta 3. act geliyor. totalde 7 act çıkarıcaklar ama 2013 yılının sonuna kadar max. 5 tane çıkmış olur.

karakterleri oturtmak zaman alıyor.

sistemleri öğrenmesi zor.

map sistemi aynı d2.

bazı gemleri bulmak zor (skill)

build konusunda hata yaparsan merciless'de patlıyorsun (son zorluk).
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

Tabi kapattım 300 karakterlik yazı gitti ya :(

Karakter planlayacak kişiler için:

1) Ability seçimi :

http://en.pathofexilewiki.com/wiki/Skills

Karakter 9 ability kullanabiliyor, hangi abilityleri kombine edeceksiniz.

Abilitylerin altında support gemleri göreceksiniz. Hangi abilityinizi hangi gem ile support edeceksiniz. Ne kadar derine ineceğiniz çok önemli. Bir ability'i 4 supportla desteklemek çok mantıklı değil. Belki 1 ya da 2 ability için yapılabilir.

Örnek vereyim:

a) Phase Run - Supportlamama gerek yok. Utility, hızlı hareket etmek ve boss kesmek ayrıca zamandan zamana dmg inc. buff ı kullanacağım.

b) Anger - Overall dmg inc. ve support için kullanacağım. Çok bir support harcayıp slot kıtlığı çekmeye gerek yok aura için. Passive ile desteklenebilir skill buildden.

c) Single target dps abilitysi seçeceğim. 2h kullanıcam örnek olarak. Hmm, Heavy strike diyelim. Silah kısıtlaması yok. Şimdi ana abilitylerimden biri olacağı için iyi support etmem gerek. Bakıyorum, Added fire damage (Physical'a renk getirmeli) Faster Attacks ve Stun. Heavy zaten knockback özelliğine sahip, stun passive i ile knockback resist edilmemesi ve özelliğinin artmasını sağlıyorum. Faster ile misslersem mob kendine gelmeden knockbacklemeye devam edeceğimden emin oluyorum.

Red, Red, Green. 3 linkle item gerek.

d) AoE dps ability'sine ihtiyacım var. Seçenekler, cleave - lightining strike, Dominating blow, Sweep.

Eğer sweep'e uygun bir silah kullanıcaksam sweep aldım. Bunu support etmemde çok önemli. Stun essential, çünkü bu da knockback bazlı bir ability. Ayrıca aoe yaparken mobların bana vurmasına engel olacak. Ayrıca aoe yaparken freeze yapmak istiyorum, added cold damage ve son olarak life leech. Daha abartılabilir.

Red, red, green. 3 linkli item gerek.

Örnek olarak mantık bu.

Bunlara karar vereceksiniz ve bakacaksınız. Seçtiğiniz abilityler hangi statları kullanıyor. Mesela yukardaki build STR/DEX. Bunu STR/INT veya INT/DEX yapabilirdim.

2) Class seçimi :

Her class her yöne çekilebiliyor. Fakat başlangıç nodeları sabit. Eğer ben STR / DEX karakter yaratacaksam. Witch başlarsam nodelar STR ve DEX vermediği için abilityleri level atlatamam ve hiç kullanamam.

Hybridler : Duelist (str, dex), Marauder (int, str), Shadow (dex, int)

Witch (int), Marauder (str), Ranger (dex).

İleri ki levellarda tekrar söylüyorum her karakter her noktaya çekilebilir stat konusunda tamamen seçim meselesi.

3) Build oluşturulması : Web sayfasında skill generator modülleri var. Belirlediğiniz abilityleri destekleyecek, statları destekleyecek ve oyun tarzını destekleyecek denemeler yapın. Yalnız uzaktaki hedeflere dalıp early gamede saçmalamayın. STR abilityleri isteyip hiç str nodu'u almamak gibi.

Veya hazır buildleri inceleyin kendinize göre optimize edin.

4) In-game : Gemleri bulmak biraz zahmetli. Vendordan alamıyorsunzu ya playerlardan ya da düşüreceksiniz. Ben bu konuda size elimden geldiğince yardımcı olurum.

5) Itemization : Yukarıda ability seçerken örnek verdim. Size gereken itemlara gözünüzü açık tutun. Yere düşen itemların yanında socket linkleri ve renkler görünüyor. Şehirde vendorlara bakın. Sizin istediğiniz linkler ve soketlerde itemlar varsa alın, sonra onları rare yaparsınız orb ile. Sorun değil. Support gemler çok daha rare ve pahalı, zamanla toplarsınız bende yardımcı olurum.

Game changer bir ability seçerken supportlara dayanarak seçmeyin (ilk karakteriniz için en azından).

Sanırım temel olarak bilinmesi gerekenler bunlar.

ayrıca web sitesinde çoğu sistemler açıklanmış ordanda bakabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...