Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Path of Exile (Hack & Slash RPG)

Gangren

Öne çıkan mesajlar

Ben oynuorum hergün azar azar act 1 bitirmek üzereyim skill sistemi itemizasyon passif skill ağacı felan çok detaylı .
mekanikler çok derin.

Normal olarak 3+3 6 tip karakter seçeneği var 3 normal int str agi 3 tanede hybrid iki stat kullanan karakter tipi var.

Talent yok onun yerine passive skill tree var 100 level cap var her levelda ve görevlerde eventlarda skill kazanabilioruz web sistemi diyolar galiba. Karakteri çeşitli taraflara çekebiliyoruz.

Ben Witch oynuorum istersen aoe istersen necro tarzı istersen survival bir çok pasif skille yönlendirebileceğin yön var.

Skill olarak itemların hepsinde GEM slotu mevcut 3 renk gem var oyunda gördüğüm şu ana kadar her gem bir skill atıyorum fireball gemi düştü onu bir slota takınca fireball atabiliyorsun.

Bu gemlerin levelları var sen xp aldıkça onlarda level atlıyor 3 mouse 5 klavye olmak üzere aynı anda 8 skill kullanma şansın var 1 tanesi oto atack. Skillerin CDsi yok ama CDli olanlar stackli olanlar da var.

Witch misal phasewalk tarzi bir skill var manan yettikçe açabiliosun ama cast time var belirgin bir şekilde eğer hızlı cast etmek istersen pasiflerden o yöne doğru gidip çok seri cast edebilen bir witch yaparsın yada crit deli gibi vuran yahut aoesi sağlam olan vs.

Yine legendary itemlar var bu arada itemların özellikleri skillerden bağımsız yine identify ediosun itemi oyun içi statlar gelebilio diablo gibi rare itemlarda daha fazla özellik var legendaryler var yine.

Runelar varmış bide ben daha görmedim valla gayet güzel atmosfer ilk bi başladığında garip gelebilir ama alışınca çok zevkli sadece az rare mob gözüme çarptı bide mapler küçük sanki biraz.

Valla diablo 2 tadı var dungeonlarda ki atmosfer iyi müzikleri biraz zayıf tabi diabloya göre ama o ışık iyi gayet karanlık hissi var yani.

Torchlight ve Diablo 3den bence çok daha iyi yani daha başındayım ama meleelerde sanırım vuruş hissi sorunu var diolardı oyunun başları biraz yavaş çünkü attackspeed felan çok artıyou ilerledikçe.

Web sistemi pasif skillerde stacklemek yerine skilleri böle bişi yapmışlar güzelde olmuş detaylı değişik şeyler çıkabilir.

Bi 10 dolar verilir beta için değer hacknslash ve ince detay mekanik seviosanız kesin deneyin alın.

PVPde var sürekli takım kuruo millet felan ama bakmadım daha bi ara bakıcam onada.
Sosyal ağlarda paylaş

oyun promising. biraz bakindim sunlar ilgimi cekti..

map sistemi kotu, millet `classics` diyor ama d2 ile ayni hatta daha kotu. yerim classic`ini yil 2012. user friendly bir sey yap.

combat log/text yok. ne vurdun, kac vurdun, vurdun mu missledin mi crit mi hicbir bilgi yok.

questler cok tekduze.

party interface i cok kotu, ayni bolgede olmayinca partyde misin onu bile anlayamiyorsun.

shared loot drop var. mob tek loot veriyor. basan aliyor. hack and slash`de benim istedigim bir sey degil durust olmak gerekirse. hele ki f2p olacak bir oyunda cok sikinti yaratir. oyunun party e yoneltmesi gerek uzaklastirmasi degil.

diger oyunlara nazaran daha agir, hantal bir kombat sistemi var. bence bu guzel bir sey, daha oturakli neyin ne oldugunu gorebiliyorsun. d3 ve tl2`deki o karambol olmuyor.

trade konusunda bir sistem gelmesi gerek eger gemler oyunda bu kadar buyuk bir rol oynayacaksa. yil 2012 de trade sadece global chatte spamlayarak olmamali. auction house olmasa bile playerlar satisa koyabilmeli offlineken vs. lineage 2 gibin belki.
Sosyal ağlarda paylaş

ilk basta bende oyle hissettim. farkli geldi yani bir d3 veya tl2`den. oyle haril haril hizli kosup, skill spamlama onlarca mobu yanana kesme falan yok direk. hareketler, animasyonlar daha yavas. 4-5 skillin oldugu zaman ve biraz da karakter iyi kotu giyindiginde oyun baya degisiyor, kolay kolay olmuyorsun. 6-7 mobla kapisiyor bile olsan oyle bir karambol yok. d3`deki gibi veya tl2`deki gibi. daha yavas ve oturakli ben sahsen sevdim.

fakat diger eksikler cok uzucu tabii.. floating combat text nasil olmaz abi hack and slashde. millet kac vurdugunu gorecek, crit gorecek, rakam gorecek. eglencelisi orda.

geliyor dediler globalde ama bu kadar zamandir gelmedigi ayip.
Sosyal ağlarda paylaş

evet sanirim o olay. daha agir daha sakin bir oynanis var digerlerine gore, 5-6 ay once oynamistim zaten de degisen bir sey yok gene :) birazcik zoom out gelmis yani gelmesede olurmus, FOV az sanki gerisi iyi.

dedigin seyler eklenir herhalde cok da sorun degil su anda zaten daha var cikmasina.
Sosyal ağlarda paylaş

oynayan varsa eklesen bu arada `dreamforged` ingame nick. shadow lvl 9

int e gittim ice.. baya hosuma gitti. eski oyunlari hatirlatiyor bana nedense daha boyle hareket etmeden once dusundugun ve koseyi dondugunde ne olacagindan korktugun tipten. ya allah yardir babam gitsin boss cikmadikca sorun yok turunden degil. etrafin karanligi nerde ne oldugunu bilememek. random championlari birden karanliktan cikmasi falan baya sardi :)

ilk 1 saatte oyunu silecegimden emindim
Sosyal ağlarda paylaş

oyun saçma sapan iyi.. oynadıkça hastası oluyorum. dün melee başladım, level 35 oldum, act 2'i bitirmek üzereyim. oyun diablo 3'e verdiğim paranın 2 katını hak ediyor sadece şu 2 act ile. 7 act yapacaklarmış. OB'da act 3 ve 4 aktif olacak.

sanırım o kadar saat d3 ve tl2 vb. diğer önceki oyunları oynadıktan sonra söyleyebilirim ki path of exile açık ara oynadığım en iyi hack and slash. (evet d2'den bile)

oyunda öyle bir derinlik yaratılmış ki kafayı yersin.

1) skill point (passive point) kombinasyonlarının sonu yok, gerçekten unique nitelikte karakterler yaratabiliyorsun. hiçbir oyunda olmayan seviyede.

2) gem sistemi aynı şekilde. gameplayı tamamen sen karar verip belirliyosun. skill point nereye giderse oraya çekebilirsin ki HER YERE gidiyor. templar aç archer - elemental yap. warrior aç caster - melee yap. aklına ne geliyorsa. oyun izin veriyor.

3) passive gem sistemi ve socket sistemi : passive gemler link socketli itemlarla (renklere göre) birbirine bağlanıp birbirini boostlayabiliyor. yukardaki varietynin üzerine sana bir layer daha variety veriyor oyun. gıdısının gıdısının gıdısı. gerçekten unique olma seçeneği sunuyor.

4) itemization : itemın sadece statları önemli değil. hem statları, hem socket renkleri, hem socket linkleri hem de qualitysi önemli. hiçbir oyunda olmayan bir derinlik getirmişler. iyi itemi iyi yapan sadece bir özelliği değil 4 ayrı özelliği. bu da itemization'da sınır sensin diyor resmen.

5) item alteration : itemların özellikleri, qualityleri, socket renkleri, socket linkler orblar vb. gemler ile değiştirilebiliyor. random mı yoksa sen mi seçiyorsun daha bilmiyorum ama tamamen farklı bir boyut ekliyor itemization'a.

6) currency : oyunda para yok. gold, adena, dinar hiçbir şey. itemlar değer oyunda. oyuncuların belirlediği bazı nitelikli itemlar var herkesin ihtiyacı olan yukarda bahsettiğim item alteration'da kullanılanlar. bunun dışında tamamen ticaret. al gülüm ver gülüm. alıcı ve satıcı da bitiyor olay. player driven tamamen. çok çok hoşuma gitti.

7) flask sistemi : oyunda en hasta olduğum niteliklerden biri. önceki h&s'lerin aksine sürekli gidip oyunda potion almıyorsun. oyunda flask sistemi var beltinde sabit 5 slot var. bu slotlara flasklar yerleştiriyorsun. flasklar normal itemlar gibi. common, uncommon olarak geliyor (ben şu ana kadar bunları gördüm) ve sadece health mana değil olay. buff flaskları mevcut. flaskların charge'ı var. öyle saçma sapan şehre gidip de doldurmuyorsun ne de para veriyorsun. flask'ın diyelim 140 charge'ı var, her kullanışta 70 yiyor. sen mob kestikçe flasklar charge oluyor. sürekli içiyorsun, sürekli doluyor. tabii bosslarda sırt pırt mob kesmediğin için dolmuyor, direk skill check e dönüşüyor. duruma, oyun tarzına, karaktere göre flask ihtiyaçları tamamen değişiyor. sadece flask arayışı ve sana uygun flaskları bulmak bile bir serüven oyunda. (örn : evasion tank yapıyorum, on use - during duration (hot) 98% evasion rate inc. veren flask buldum. boss fightta inanılmaz rahatlıyorum)

8) gem level : gemler seninle birlikte level atlıyor ve gelişiyolar.

9) respec : tam olması gerektiğini düşündüğüm seviyede düzenlemişler adamlar respec'i. tümden respec diye bir şey yok. karakteri geliştirirken verdiğin kararlar çok önemli. fakat bir hata yaptığında veya değiştirmek istediğinde de seni oyunu bırakmaya zorlamıyor (ikisinden biri olmak zorunda değil bence, buna sinir oluyodum. oyun ya çok oynak oluyor karakter seçimlerin hiç önemi olmuyor, ya da oyun öldürüyor hatanı affetmiyor). orb of regret denilen bir item ile 1 skill point'i geri alabiliyorsun. ama orb of regret değerli ve rare bir item. kendin düşürmekle uğraşırsan büyük ihtimal toplamayazsın. ticarete zorluyor seni. itemla takas edeceksin, gemle takas edeceksin, flaskla takasa edeceksin diğer oyuncularla. mükemmel olmuş bence. eğer karakteri lvl 70'de 0 lamak istiyorsan skill point olarak, o zaman bedelini ödüyorsun. ama bu saçma sapan grindle veya gold farmla olmak zorunda değil. bir kendinden, biraz ticaretten, clan / guild community'den.

10) item quality : bütün diğer özelliklerin yanında bir de itemların quality'si var. common itemdada quality statı var, rare'dada. gem'dede. itemların qualitysi kullandıkça artmıyor. ya düştüğünde üzerinde özel +% quality ile geliyor ya da item alterationla artıyor (rare ve pahalı). statlarını direkt olarak etkiliyor.

11) gem quality : en değerli şeylerden biri herhalde. sana skill veren gemlerinde qualitysi var level'dan ayrı olarak. mesela fireball'un 3% chance to ignite varsa, level atladıkça o yükseliyor. bunun dışında bir de quality ile yükseliyor ve quality level ile artmıyor. lvl 1 quality nova 3% chance to freezese, lvl 10 quality nova 13% chance to freeze. gem quality item alteration gibi artıyor ama süper rare ben daha 1 tane buldum 50 leveldır. satan tek bir adam görmedim..

bu derinlik benim 15 saat kadar gameplay'de keşfettiğim. daha normal diff. den yukarıya çıkamadım.

oyunun lvl 1-10 arasındaki oyunla 20 ve sonrasındaki oyun arasında alaka yok. o tın tın hantal combat çok hızlanıyor ve değişiyor ama bir d3 tl2 karambolüne bürünmüyor. örnek verecek olursak ben farklı bir şey yapmak istedim. 2h, evasion + armor gittim dex - str ağırlıklı. blademaster gibi sağa sola teleport oluyorum, tauntluyorum, shadowstep kullanıyorum aynı zamanda 2h'in güzelliklerinden yararlanıyorum. kombatlar çok akıcı ama karambol değil.

oyun şu haliyle sahip olduğu derinlikle olayı bitirmiş. hack and slash'in ulaşabileceği en son noktaya ulaşmış kanımca.
Sosyal ağlarda paylaş

oyunda bu arada "map" ler düşüyormuş. düşen maplerin özellikleri oluyor mesale swarmlar büyüyor, mobların hpsi artıyor, magic özellikler ekliyor vs. bunların yanında drop chance inc. vb. özellikler geliyor denk seviyede.

kullanınca mapı generate ediyor ve girip farmlıyorsun.

http://www.pathofexile.com/forum/view-thread/55194

blizzard ders alsın indie bebecanlardan. diablo 3 de olması gereken en büyük özelliklerden biriydi şu. oyunun end game i release ettikten 6 ay sonra değil release etmeden 6 önce planlanır. yetolardan öğrensinler.
Sosyal ağlarda paylaş

yok ya pvp şu an çok saçma sapan bir yerde.. zaten o adam ve karşılaştıkları (lvl 70 üstleri) tamamen pvp için yapılmış, giydirilmiş karakterler. oyunda zaten lvl 70 zone yok, 60 moblarda kasıp 77 falan oluyorlar no life bir şekilde. ilgini çektiyse adam 1 life full shield. melee için gidilcek bir build değil kesinlikle pvp için yapmış tamamen. lvl 100'e kadar content gelsin, diminish gelsin ondan sonra pvp denenir.

ben fantastik bir build denedim ve tuttu gibi şu an inanılmaz eğlenerek oynuyorum. normal'i bitirdim "cruel" da oynuyorum. 2. zorluk seviyesi. 5% life leech item buldum bir tane. skillerden 2% life leech geliyor. bir de warlord's mark diye bir skill var aoe mobları farmlıyor ve marklanan moblar 4% life leech veriyor. Totalde 11% life leech oldu yani. Ondan sonra skillerden "blood magic" e gittim. Blood magic direk manayı kaldırıyor ve büyüleri life ile cast ediyorsun. Büyüler 40 ile 10 mana arasında değişiyor. Benim total HP şu an 500. Çok hızlı life düşüyor yani. Ama güzel tarafı 5 flaskın 5'i de artık life veriyor. Artı warlord's mark flask recovery (mob kesince dolması) hızını 100% arttırıyor. fantastik oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...