senko Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 bir tane de bizde patlak verdi kiracı olayı. 3 öğrenci kalıyor evde, ama bunlar kiralarını ödemiyorlar. Geçen yıl kasım ayında girmişler. 2k'ya yakın borçları var. Kontratta imzası olan şahsı muhteremde telefonunu açmıyor şimdi bunlara zaten tebligat gönderecem 1 ay içinde evden çıkmaları için, peki bunu noterde onaylatmam lazım mı? Onaylattıktan sonra onlara nasıl ulaştırcam, imza sahibi evde kalmıyor galiba. Annesinin babasının evini bulsam onlara versem olur mu? birde bunlar kirayı elden veriyorlar eskişehirde oturan anneanneme, ama biz bunların parayı eksik verdiklerini nasıl ispatliyacaz? yani ortada ne bir senet var ne de başka birşey. 3.sorum da bunlar evden çıkınca hasar varsa (uyuzluk yapıp evi yıkarlarsa) hasar tespiti nasıl yapılıyor? Kiraya vermeden önce bilirkişi tutup zabıt tutturmadık, ama kontratta yazıyor şunlar bunlar sağlam diye, kiracılar çıktıktan sonra bilirkişiye zabıt tuttursak geçerli olur mu yine? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BaaL Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 ne şerefsiz insanlar var. bi tanıdığa da olmuştu böyle 8 ay oturup kira vermediler. bu tip insanlar yüzünden benim gibi 5 senedir 1 ay kirasını 3 günden fazla geciktirmemiş öğrencilere de lagaluga ediyor ev sahipleri. neyse ilk olarak bence ailelerini bul. ailelerinin telefonunu al tiplerden eve gidip. aileleriyle konuş, böyle böyle oluyor de. 100% o çocukların ailesi kira parası gönderiyor onlar da kira parasını yiyor. onun dışında senet olmaması kötü olmuş her aylık kira için. kira sözleşmesi vardır umarım, ve "her ay elden ödenicek" diye yazıyordur. bu durumda gene senet gerekebilir ama sizin "kirayı vermiyorlar" demeniz yeterli olabilir. kontratta yazan "ocak duşakabin vırt zırt" gibi ev eşyalarına da zarar gelirse depozito aldıysanız direk kesebilirsiniz, yok almadıysanız gene alabilirsiniz parasını. yani ev sahibinin alabileceği para çok karşında muhattap olduktan sonra, ama veletler basıp giderse 1 gece vakti ulaşamazsan işin zor, uğraşıp durursun. iki tane ikametgahı bile nerde oldugu belli olmayan veledin ailesine bi yaptırım da zor. çocukların ailesini bulup konuşup çözemezsen, ki normal bir aile "hiii vay itogluit" diyip kapatıp telefonu çocuğunu arayıp bi ton laf sayıp seni arayıp tam borcu öğrenip yatırıcak hesap no istemesi gerekir. yapmıyorsa bunu bir emlakçıya danış. emlakçılar avukattan daha iyi biliyor bu işin detaylarını. ev nerde bu arada? merkezde mi. eger tipler açıköğretim öğrencisiyse falan işin daha da zor bu arada. ve sorun çıkarırlarsa daha fazla (...) 17 eylülde donuyorum eskişehire toplayıp 5 kişi gelirim gideriz istersen lavukların yanına hesap sormaya. (nası kıl oldum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BaaL Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 hukuki.net forumundan ; http://www.istanbulbarosu.org.tr/icra/Ornek_13_eski_51.doc yukardaki adresten bulacağınız örnek 13, (eski örnek 51) formunu doldurup icra dairesinden işlem yapın. Formda ödeme için vereceğiniz süre 30 gün, borca itiraz için vereceğiniz süre 7 gün olmalıdır. Borcun ne borcu olduğunu açıkça yazmanız gerekir. Mesela, şu adresteki dairenin mart 2007 kirası 200 YTL, nisan 2007 kirası 200 YTL, mayıs 2007 kirası 200 YTL, haziran 2007 kirası 200 YTL, toplam 800 YTL gibi. 30 gün içinde ödemezse icra memuruyla birlikte eve gidip borcun karşılığı kadar malını haczedebilir, evi icra kanalıyla tahliye ettirebilirsiniz. Yazılı kontratınızın olmaması durumu yalnızca 7 gün içinde kiracının itirazı halinde değiştirir. Eğer kiracı aranızda bir kira sözleşmesi olduğunu 7 gün içinde reddederse bu kez onu fuzuli işgalden çıkarma hakkınız doğar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gecko Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 said: birde bunlar kirayı elden veriyorlar eskişehirde oturan anneanneme, ama biz bunların parayı eksik verdiklerini nasıl ispatliyacaz? yani ortada ne bir senet var ne de başka birşey. tek çözüm : çocukların ailelerini bul elinde resmi bir belge olsun artık nasıl yapacaksan onu da, böyle böyle kirayı ödeyin yoksa mahkemeye gideceğim paramı almak için de, peşin öderler parayı yoksa normalde sözleşmelerde elden para vermek yasak, bankaya yatırmaları gerekiyor. sen şimdi kiracı tutup elden para alıyorsan biraz dezavantajlısın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Ev kiraya vermek yerine banka faizi yemek daha mantıklı. Açılan son iki konu da bunu ispatlıyor. "İnsan" ın en az şekilde devreye girdiği bir yatırım aracı daha mantıklı. Özellikle de günümüz çağında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 biz öğrenciyken ev sahibimiz polisti. Eşek gibi her ay zamanında tam ödüyorduk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Temelinde kiracıya en başından göz dağı verilirse rahat edilir diye düşünüyorum. Yani adam kirayı ödemedim diye dayak yiyeceğini düşünürse daha akıllı olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 elden kira alıyorsun.deselerki biz ödedik hepsini verdik ne olacak öyle havaya kiraya mı verilir bu devirde tanımadıgın insanlara kira dediğin ev sahibinin hesabına yatırılır.gidip kapıdan vermek fln yanlış işler onlar verdik deseler sizde vermediler deseniz nolcak kira kontratına her ay şu tarihler arasında şu şu hesaba para yatırılması yazması lzm değil mi ? cocuklar insaflılarsa borçlarını öderler.yoksa oturdukları ile kalırlar sen en fazla evden cıkartırsın onları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 senko said: bir tane de bizde patlak verdi kiracı olayı. 3 öğrenci kalıyor evde, ama bunlar kiralarını ödemiyorlar. Geçen yıl kasım ayında girmişler. 2k'ya yakın borçları var. Kontratta imzası olan şahsı muhteremde telefonunu açmıyor şimdi bunlara zaten tebligat gönderecem 1 ay içinde evden çıkmaları için, peki bunu noterde onaylatmam lazım mı? Onaylattıktan sonra onlara nasıl ulaştırcam, imza sahibi evde kalmıyor galiba. Annesinin babasının evini bulsam onlara versem olur mu? birde bunlar kirayı elden veriyorlar eskişehirde oturan anneanneme, ama biz bunların parayı eksik verdiklerini nasıl ispatliyacaz? yani ortada ne bir senet var ne de başka birşey. 3.sorum da bunlar evden çıkınca hasar varsa (uyuzluk yapıp evi yıkarlarsa) hasar tespiti nasıl yapılıyor? Kiraya vermeden önce bilirkişi tutup zabıt tutturmadık, ama kontratta yazıyor şunlar bunlar sağlam diye, kiracılar çıktıktan sonra bilirkişiye zabıt tuttursak geçerli olur mu yine? En kısa yol tahliye talepli bir kira alacağı takibi başlatmak, tebligatı eline alınca 7 gün içinde itiraz etmez ise takip kesinleşir 30 gün içindede borcu ödemez ise icra mahkemesinden tahliye istersiniz akabinde .cra memeurları ile ve yanınadada polis alıp adamları zorla kapı önüne koyarsın. Yani onları ordan çıkarırsın ha eve zarar verirse bunu tespit eder istersiniz vermez ise yine dava açmanzı lazım. En güzeli bir avukata git, elinide cebine at. DUr ben uğraşacağım icralarda felan dersen altından kalkaman o takibi açmak için bile artık bütün talepler UYAP adlı bir elektronik sisteme geçiyor, onun için gerekli programlar lazım vs. AMa bu adamları çıkarırsın evden tebligat yapılamaıyorsa bile madde 35 e göre tebligat yapılır yine işlemelere devam edersin. @red Kontrat olması bile gerekmez ortada, yazılı olması ispat açısından öenmli, şu kırtasiyede satılan konratlar yeterli zaten onun arka sayfasında böyle ksıımlar var ocak ayı diye oraya verilem miktarı yazar 300 tl diye imzalar atılır. Bu durumda kiracı artık takip etmeli o kağıtları her kira verdiğinde evsahibinden imza almalı kendi nüshasına. Ha ama en güzeli ve kesin yol,yapılmış olan sözleşmeyi noterde tasdik ettirmek ve kira bedelinin bankaya yatmasını sağlamak. Böylece karşı taraf bu imza benim değil diye itirazda bulunamaz ayırca banka döükümü kiranının yatmadığına delil olur. Ama kontrat yoksa bile arada yine bir çok yol var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oldun Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 ögrenciymiş acı burs olsun bundan sonra öderler :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 öğrenciye ev mi kiralanır, baştan kaybetmişsiniz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HolyRaider Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 eskişehir demiş kime kiralasın başbakana mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 başbakana kiralasa evden de atamazsın adamı. bi de, nası ev sahibisin, git eve, "NİYE ÖDEMİYOSUNUZ LAN KİRALARINIZIHUAAAAAĞĞĞ", diye bağırsana. ben öğrenci olsam, param az olsa, kirayı vermemiş olsam bi süre, ev sahibi de bişey demese, çok da acele etmem yani ödemek için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 şurda öğrenci sayılırız ama harbi lan öğrenciye vermek güven özveri ve tecrübe ister Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 HolyRaider said: eskişehir demiş kime kiralasın başbakana mı asfhuas :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 baal ve law çok sağolun yazdıklarınız için., şimdi olay şöyle cereyan etmiş, ne bizim ne emlakçının haberi olmadan anneannem evi kiraya verip oldu bittiye getirivermiş olayı. ben bilesydim kiraya verileceğini zaten elden verilmesine müsade etmezdim. yarın ayrıntılı olarak emlakçıyla konuşacam, dediğiniz gibi en iyi o bilir. birde çocuğun tc kimlik nosu adı soyadi, telefonu var elimde, burdan anasının veya babasının telefonuna ulaşmak mümkünmüdür :) stalkerlar bikaç tavsiye versin bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 http://tckimlik.nvi.gov.tr/Web/VerifyIdentityNumber.aspx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 senko said: baal ve law çok sağolun yazdıklarınız için., şimdi olay şöyle cereyan etmiş, ne bizim ne emlakçının haberi olmadan anneannem evi kiraya verip oldu bittiye getirivermiş olayı. ben bilesydim kiraya verileceğini zaten elden verilmesine müsade etmezdim. yarın ayrıntılı olarak emlakçıyla konuşacam, dediğiniz gibi en iyi o bilir. birde çocuğun tc kimlik nosu adı soyadi, telefonu var elimde, burdan anasının veya babasının telefonuna ulaşmak mümkünmüdür :) stalkerlar bikaç tavsiye versin banatcden ana baba adını bulup gogo 11880 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 yüzonsekiz seksen seksen sekseeen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 ana baba adı da var elimde ama anasının babasının nerde oturdugunu bilmeden nası ulaşcam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
niggaknow Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 abi öğrenciye veriyorsan, kefil almadın mı en azından 1 imza? abi senetsiz kira, elden; bir bardak su gibi geldi bana da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 abicim yapan ben degilim :) anneannem oldu bittiye getirmiş ne benim haberim oldu ne annemin ne emlakçının. soğuk suysa içeriz napalım, ama yani başka çözüm varsa ona bakıyorum işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 ulan bizim gerizekalı ev sahibine de biz zorla banka hesabı açtırmıştık her ay yanına gelmeyelim diye. hey gidi bi de bu tiplere bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 ayrıca soğuk su falan hikaye çok kolay halledersiniz uğraşırsanız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
drencrom Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 beleşe para kazanan adam beleşe para kazanamadı diye kızgın. negzel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar