Horrible Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 eşi iftarda "yemek yok " diyince kendini astı... said: Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde seyyar satıcılık yapan evli ve 4 çocuk babası 40 yaşındaki Hacı Oruç, iftar açmak için geldiği evinde eşinin, "Yemek yapacak bir şey yoktu, yemek yok" demesi üzerine bunalıma girip, evin bir odasında kendini asarak canına kıydı. Silvan'de geçimini el arabasıyla sebze ve meyve satarak sağlayan ve 2 odalı tek katlı evde ailesiyle yaşayan Hacı Oruç, 3 gün önce iftar vakti evine geldi. Eşi Edibe Oruç'a ne yemek yaptığını soran Oruç, "Yemek yapacak birşey yoktu. Yemek yok" yanıtını alınca üzülerek, evin bir odasına çekilip, kendisini tavana astı. Şüphelenip odaya giren Edibe Oruç, eşini ipte asılı tavanda sallandığını görünce hemen müdahale etit ve ipi keserek onu indirdi. Hacı Oruç, yakınları tarafından kaldırıldığı Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakımda tedaviye alındı ancak yapılan tüm müdahaleye rağmen dün akşam yaşamını yitirdi. ÖNCE ÇOCUKLARINA SARILIP AĞLAMIŞ Eşinin intihar etmesinin ardından 4 çocuğuyla ortada kalan 37 yaşındaki Edibe Oruç, büyük üzüntü yaşadı. Kürtçe konuşan Edibe Oruç, eşinin son günlerde para kazanamadığı için eve yiyecek alamadığını söyledi. Eşinin 3 gün önce iftar saatinde eve geldiğini ağlayarak anlatan Edibe Oruç şöyle dedi: "İftar saatinde eşim eve geldi. Yemek yapacak hiç bir şey yoktu evde. Aç aç bekliyorduk. Eşim ne yemek yaptığımı sordu. Ben de 'yemek yapacak bir şey yoktu, yemek yok' dedim. Bunun üzerine çocuklara sarılıp bir süre ağladı. Çok üzüldüğünü anlamıştım. Sonra da arka odaya geçti. Ben de fazla üzmemek için yanına gitmedim. Ama odadan ses gelmeyince merak edip gidip baktım. Eşim kendini iple tavana asmıştı.". Hacı Oruç'un cenazesi, Silvan'ın Karabehlülbey Mezarlığı'nda toprağa verildi. 11 yıllık evli 4 çocuk babası Hacı Oruç'un ölümüyle ilgili savcılık soruşturma başlattı. evet ülkemizde bazı insanlar oruçlarını yağlarla ballarla açarken, bazıları gemiciklerinde rahat rahat yaşamlar sürüp, öğle yemeğini yemek için fransaya giderken, bazı insanlarda çocuklarına ve kendine yemek bulamadığı için ölmeyi tercih ediyor... vay halimize. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 şunu ekşide okudum da inanılmaz üzüldüm. allah kahretsin ne diyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Hacı Oruç ile ilgili oruç haberi, adam bir de hacıysa ilginç bir isim uyuşması olur. o değil de adamın başka bir sorunu vardır yemek yemediği için kendini asmamıştır. ayrıca kadının anlattıkları bana absürt geldi, acaba adam başka bir nedenden dolayı öldü/öldürüldü de kadın intihar etti süsü mü verdi. tabii öyle bir durum varsa savcılık soruşturmasında çıkar ortaya. en çok merak ettiğim şey, şehirlerde belediyeler tarafından fakir kişiler için iftar çadırları açılıyordu, diyarbakır belediyesinin böyle bir uygulaması olmamış mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
warimathras Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 o degilde mevye sebze satan biri evinde iftar için malzeme götürememisse ben bu durumda kıllanırım kimse kusura bakmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 ekmeği yağı da meyve sebzeden mi yapsın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 hani allah rahmet eylesin acı bir olay ama insan "arkadaşım 4 çocuğu yaparken aklın neredeydi?" diye sormaz mı? hani insan etinin budunun ne oldupunu bilmezse böyle olur.. aynı örneği bir seyyar satıcı değil de birborsa simsarında görebiliriz allah gani gani rahmet eylesin, arkasında kalanlara sabır versin ama insan kendini de biraz bilsin arkadaşım.. daha uzun uzun durum srdelenirde şimdi sırası değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
warimathras Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 ekmegi ve yagi sebze ve meyveyi satarak yapabilir? seyyar saticiliktan bi insan para kazanamiyorsa ciddi sorun var demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Çocuklar sokağa salıp dilendiremeyecek kadar küçükmüş herhalde daha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 warimathras said: ekmegi ve yagi sebze ve meyveyi satarak yapabilir? seyyar saticiliktan bi insan para kazanamiyorsa ciddi sorun var demektir. demekki satamamış, kazanamamış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 warimathras said: ekmegi ve yagi sebze ve meyveyi satarak yapabilir? seyyar saticiliktan bi insan para kazanamiyorsa ciddi sorun var demektir. kazanamamış demekki adam. kazansa kendini asar mıydı? zaten parası olduğu için gider yemeğini yerdi, istediğini alırdı vs. hiç mi ticaret yapmadın yada yapan birilerini tanımadın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Olay üzücü baya, ama yaptığınız yorumlarda üzmedi değil.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Satamadıysa onları yiyebilirlerdi, intihardan daha mantıklı. Sonuçta kendini öldürünce ailesi doymayacak gene aç ve bu sefer babasız kalacaklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 bana ironik gelen su abi Silvan'de geçimini el arabasıyla sebze ve meyve satarak sağlayan ee sebze meyve satiyosa onnari niye yememisler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 seyyar satıcılık yapması, o gün tezgahında mal olduğu anlamına gelmez. kaldı ki; muhtemelen uzun süredir adam yoklukla uğraşıyordu. sistemde bi sorun yok; ama insanlar bozuk gerçekten. milyarlarca dolar servet nedir ulan! dünyadaki milyarderlerin hepsi yarısını dağıtsa servetinin adam gibi bi düzen kurup, şerefsizim aç insan kalmaz dünyada. hepi topu 3 lokma ekmek 3 yudum su değil mi anasını satayım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Okuyunca içim ezildi direk. Allah rahmet etsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
olitere Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 huun said: seyyar satıcılık yapması, o gün tezgahında mal olduğu anlamına gelmez. kaldı ki; muhtemelen uzun süredir adam yoklukla uğraşıyordu. sistemde bi sorun yok; ama insanlar bozuk gerçekten. milyarlarca dolar servet nedir ulan! dünyadaki milyarderlerin hepsi yarısını dağıtsa servetinin adam gibi bi düzen kurup, şerefsizim aç insan kalmaz dünyada. hepi topu 3 lokma ekmek 3 yudum su değil mi anasını satayım?der ve sosyalist olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 ekonomik sistem olarak kapitalistim. kapitalizmle kazandığın parayı insan gibi harcamak sosyalistlikse, kapitalist sosyalistim. yeni bir düzen armağan edeceğim dünyaya son nefesimi vermeden önce. amacım budur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Off çok kötü bişey ya adam için. Kimbilir ne duygular içine düşmüştür adam ve utancı sonucu intihar. Çok duygulandım ben :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 kapitalist sosyalizm ne yahu. kapitalizm daha büyük şirketlerin yanında, (avrupa) sosyalizm ise vergisini verenin yanında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 BabacumMostors said: hani allah rahmet eylesin acı bir olay ama insan "arkadaşım 4 çocuğu yaparken aklın neredeydi?" diye sormaz mı? hani insan etinin budunun ne oldupunu bilmezse böyle olur.. aynı örneği bir seyyar satıcı değil de birborsa simsarında görebiliriz allah gani gani rahmet eylesin, arkasında kalanlara sabır versin ama insan kendini de biraz bilsin arkadaşım.. daha uzun uzun durum srdelenirde şimdi sırası değil Tamamen katılıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 büyük şirketler muhtemelen sokaktaki insanların verdiğinden daha fazla vergi veriyordur. tanımlamalarını güncelle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 huun... AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA midem ağrıyor AHAHAHA ifadesiz yotrumsuz soluksuz kaldım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
olitere Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Huun abi senin olay şu said: Burjuvazinin bir kesimi, burjuva toplumun varlığının devamını sağlamak için, toplumsal hoşnutsuzlukları gidermek ister. İktisatçılar, iyilikseverler, insanlıkçılar, işçi sınıfının durumunu iyileştiriciler, hayır işleri örgütleyicileri, hayvanlara eziyet edilmesini önleme derneklerinin üyeleri, ılımlılık bağnazları, akla gelebilecek her türden gizli reformcular, bu kesime girerler. Sosyalizmin bu biçimi,] üstelik, eksiksiz sistemler haline de getirilmiştir. Bu biçime bir örnek olarak Proudhon'un Sefaletin Felsefesi'ni anabiliriz. Sosyalist burjuva, modern toplumsal koşulların bütün üstünlüklerini istiyor, ama buradan zorunlu olarak çıkan savaşımlar ve tehlikeler olmaksızın. Bunlar mevcut toplumu istiyorlar, yeter ki, devrimci ve çözücü öğeleri çıkartılmış olsun. Proletaryası olmayan bir burjuvazi istiyorlar. Burjuvazi, doğal olarak, kendi egemen olduğu dünyanın dünyaların en iyisi olduğunu düşünüyor; ve burjuva sosyalizmi de, bu rahatlatıcı düşünceyi azçok eksiksiz çeşitli sistemler haline getiriyor. Proletaryadan böyle bir sistemi yürütmesini ve, böylece, dosdoğru toplumsal Yeni Kudüs'e girmesini istemekle, aslında, proletaryanın mevcut toplum çerçevesi içerisinde kalmasından, ama burjuvaziye ilişkin bütün nefret dolu düşüncelerini bir kenara bırakmasından başka bir şey istemiş olmuyor. Bu sosyalizmin ikinci ve daha pratik, ama daha az sistematik bir biçimi, şu ya da bu siyasal reformun değil, ancak maddi varlık koşullarındaki, iktisadi ilişkilerdeki bir değişikliğin onlara bir yarar sağlayabileceğini göstererek, her türlü devrimci hareketi işçi sınıfının gözünden düşürmeye çalışmıştır. Ne var ki sosyalizmin bu biçimi, maddi varlık koşullarındaki değişmelerden, hiç bir şekilde, ancak bir devrimle gerçekleştirilebilecek olan burjuva üretim ilişkilerinin kaldırılmasını değil, bu ilişkilerin sürekli varlığına dayandırılan idari reformları, dolayısıyla sermaye ile emek arasındaki ilişkileri hiç bir biçimde etkilemeyen, olsa olsa burjuva hükümetinin masraflarını azaltan ve idari işleyişini basitleştiren reformları anlıyor. Burjuva sosyalizmi yeterli ifadesini ancak ve ancak salt bir mecaz haline geldiği zaman buluyor. Serbest ticaret: işçi sınıfının çıkarı için. Koruyucu gümrükler: işçi sınıfının çıkarı için. Cezaevi reformu: işçi sınıfının çıkarı için. Burjuva sosyalizminin son sözü ve ciddi olarak söylediği tek söz işte budur. Bu sosyalizm şu sözlerle özetleniyor: burjuva bir burjuvadır - işçi sınıfının çıkarı için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 o koyduğun yazıyı hiç beğenmedim; çünkü bu fikri, kendi çıkarlarımı daha sorunsuz bir şekilde milleti yemleyip devam ettireyim diye ortaya attığımı ima ediyor, samimiyetimi sorguluyor. senin sınıf çatışmaların, devrimlerin benim zerre umurumda değil. benim derdim, ihtiyaç sahibinin ihtiyaç duyduklarını elde etmesi. kimsin, nesin, o yazıyı gerçekte ne amaçla koydun bilmiyorum. bilerek, bilmeyerek yaptığın bu iş benim kitabımda, ezberi bozulunca savunduğu fikri tepenin elden düşeceğini fark eden militan zihniyetlerin bir taraflarından üfürdüğü son mermi diye geçiyor. devrim dediğin fikirlerin önünü almakla değil, açmakla olur. sana çok kızdım, burjuva köpeği adamlarımı salıyorum peşine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vidar Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Bone said: o değil de adamın başka bir sorunu vardır yemek yemediği için kendini asmamıştır. abi çocuğuna karına ekmek götürememekten daha büyük sorun ne olabilir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar