Korax Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 Simdi efenim bu ledtv'de 3d film falan muhabbeti yayginlasti son zamanlarda bildigimiz gibin. Eve donunce bi tv alcaktim bende, diyodumki 45-50" neyse bi lcd alirim keyfime bakarim. Ama simdi ledtv'lerde bu 3d gozluk ile 3d film izleme olayi falan aklimi celmeye basladi. Illede ledtv mi olmasi lazim 3d film izleyebilmemiz icin? Lcd'den 3d gozluk ile izlenme gibi bi olay varmi? Uygun fiyatli(gerci suaralar nekadar uygundur ledtvler ya) 40-50" arasi tavsiye edebileceginiz bi model/marka varmi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 led tv olması gerekmiyor hatta ilk lcd tv'lerde çıkarmışlardı 3d olayını. 120hz destekliyor olması lazım. amerika'da ntsc sistemi kullanılıyor, 60hz-120hz televizyonlar kullanılıyordu, pal'daki 50hz-100hz'den farklı olarak. belki o sistem üzerine kurulduğu için istiyor olabilirler. belki avrupada 120hz-240hz şartı yerine 100hz-200hz şartı olabilir, o konuda emin değilim. "gerçek" 120hz olması gerekliymiş ama. gözlüğün bir tarafına 60hz, diğer tarafına 60hz görüntü gönderip 3 boyutlu gösterecek. 120hz diyen bazı televizyonlar bunu sağlayamıyormuş. arçelik'in varmış bir tane led ve 3 boyutlu, piyasaya göre ucuz olur herhalde. haberi çıkmıştı o tv'nin: http://www.pcnet.com.tr/haberler/yeni-urun/2010/07/12/turkiyenin-ilk-3d-led-tvsi-arcelikten/ ama arçeliğin internet sitesine led tv'ler bile yok, bu 3 boyutlu tv'yı göremedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 Arcelik olmaz yav, isvecte alcam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 newegg'de şu modeller listelenmiş: tık 47 inç olarak LG 47" 3-D Ready 1080p 240Hz LED-LCD HDTV 47LX6500 var, 2000 dolar. bestbuy'da ise plazma olarak: tık 1600 dolara Samsung - 50" Class / 1080p / 600Hz / 3D Plasma HDTV led olarak: tık 2200 dolara Sony - BRAVIA / 46" Class / 1080p / 240Hz / 3D LED-LCD HDTV var. isveç piyasasını bilmiyorum ama orda da bu civardadır herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 Tenkksss, bu iyi oldu iste, sanirsam sony alcam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Bravia'ların Playstation 3 ile bi uyumu vardı bu arada. Bir yerlerde okumuştum da unuttum şimdi. Bravia TV'nin uzaktan kumandasıyla PS3 mü kontrol ediyomuşun, tam tersi mi öyle bir şeyler. Bone said: 1600 dolara Samsung - 50" Class / 1080p / 600Hz / 3D Plasma HDTV Bu monitörle 11 boyutlu film izlenebiliyormuş. (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 samsung un led ini gözlüğü 3d bluray filmle test ettik. ahım şahım bi olayı yok. hafif derinlik sadece. imax olmuyor yani (: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 3d olayı çok balon bişi bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Panasonic VT serisi -plazma- çok övülüyor hem güvenilir test siteleri ve hem de tanıdığım bu işten anlayan kişilerden aldığım yorumlara dayanarak söylüyorum. Bir bak istersen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Katharsis Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 panasonic-samsung-lg ve sony nin şu an 3D cihazları mevcut. Samsung - LED , Sony ve LG LCD , Panasonic ise plazma panel kullanıyor bu cihazlarda. Hepsini denemiş biri olarak hiç birinin panasonicin eline su dökemediğinin tecrübe ile sabit olduğunu belirtmek isterim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Katharsis Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 panasonic-samsung-lg ve sony nin şu an 3D cihazları mevcut. Samsung - LED , Sony ve LG LCD , Panasonic ise plazma panel kullanıyor bu cihazlarda. Hepsini denemiş biri olarak hiç birinin panasonicin eline su dökemediğinin tecrübe ile sabit olduğunu belirtmek isterim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Bi panasonic deneyim ozaman ben, yav yokta bi numarasi iste olmusken olsun olayi. Almisken iyi bisi aliim, ben cok film izlerim bide, iyi olur. Yarin birgun 3d oyunlar falan cikar iyice yayginlasir, isterim öyle biseyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 panny kullaniyorum sahsen, memnunum. ama 3dtv isi biraz balon. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 mesela ne acidan balon? ya söyle 3d olayi hakkinda tam bi inceleme bulamadim, gidip gozluk mozluk takip oturup denicem olmadi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 3d olayını insanlar "mucize" veya ultra radikal bir şeymiş gibi algılıyor. böyle olmadığını görünce "balon" gibi yorumluyor. imax değil elbette 3d de zaten 3d'nin "imax'im ben" gibi bir kaygısı da hiç olmadı. 3d'nin olayı görüntüyü katman katman bir hale sokması, bazı cisimleri öne çıkmış, bazı cisimleri de arkaya gömülmüş şekilde gösterip izleyiciye bir derinlik hissi yaratmak. bu açıdan bekleneni gayet iyi veriyor, öyle balon felan da değil. adamlar normal bir videoyu bile 3boyut uyumlu hale getirebiliyor. gerçi şimdiki filmler çok belirgin bir 3 boyut hissi vermiyor, avatarda iyiydi mesela ama last airbenderda zayıftı. ama yeni filmler çekildikçe 3 boyut teknikleri gelişip seyirciye daha doygun efekt vericeklerine eminim. bazıları diyor ki "ee 80'lerde de vardı 3 boyutlu gözlükler, hiç farkı yok ki bunun". farkı yok değil var. zaten yeni gözlükleri "ilk defa 3 boyutlu gözlük üretildi" diye tanıtmadılar ki "ilk defa değil bu önceden vardı" diye eleştiriliyor. eski kırmızı-yeşil ya da kırmızı-mavı gözlüklerin olayı bir mavi bir de kırmızı görüntü alıp onları filtreden geçirip her gözümüze ayrı iki görüntü sunmaktı. ancak kırmızı-mavi gözlüklerin verdiği görüntünün renkleri çok soluk oluyordu. şimdiki gözlükler ise polarize camlar aracılığıyla bu hissi yarattığı için renkler daha gerçekçi ve doygun oluyor. eski gözlükler "siyah-beyaz televizyon" ise, bunlar da "renkli televizyon". ikisi de televizyon evet, ama esas olay renkte. öte yandan gözlük gerektirmeden 3 boyutlu gösterecek teknik gelecek diyorlar. o da 3 boyutun "high definition"u olcak gibi. nintendo 3ds'ler bu tekniği kullanıyor diyorlar ama hiç elime alıp bakamadım aygıta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 bende arastirm aypiyorumda herkes samsung diyor benden solemesi ki dukkana gidip karsilastirinca cidden ole bariz fark var, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Bone said: 3d olayını insanlar "mucize" veya ultra radikal bir şeymiş gibi algılıyor. böyle olmadığını görünce "balon" gibi yorumluyor. =S cevabim korax in bi onceki sorusuna olucak. bu mesajin gerisini gormezden geliyorum bu cumleden sonra. neden ben 3d yi su an icin balon olarak goruyorum? oncelikle 3d tv de shutter gozluklerin yapisi geregi goruntunun panel hiziyla direkt olarak bir ilgisi var. senkron problemi veya panelin yavas kalmasi flicking effect dedigimiz hadisenin olusmasina sebep oluyor. Bu da ilk nesil 3d tv ler ve neredeyse lcd panellerin (led de durum ne diye sormuyoruz burda cogu insan gibi, zira led panel degil bir aydinlatma teknolojisi) hepsi bu etkiden muzdarip. burada secim yegane hizli plasma tv ler olacak. (panny ve lg nin yeni nesil panelleri ornegin) ikincisi 3d dedigimiz "iluzyon" tv ne kadar buyukse o kadar belirgin oluyor. Yani 46+ inch bir panel yoksa 3d isine girmek hayal kirikligina yol acabilir. Bu noktada en iyi performans 50+ panel veya efsane projektorler tabii. genel olarak review lar ve olumlu yorumlara bakarsaniz hep 52 55 inch etrafinda toplandigini gorursunuz. onun altinda durum boyle degil. ucuncusu teoride 200+ hz cikartabilen her panel 3d destekleyebilir teknoloji olarak. fakat 3d tv lerde fark stereoscopic gozluklerin senkron hedelerini icermesi gibi farkliliklar yuzunden ortaya cikiyor. ayni tv ye 200-300 euro daha fazla verip 3d ozelligi kazandiriyoruz gibi dusunun yani. (turkiyede fiyat daha farkli tabii, korax bunun disinda kaldigi icin ona girmiyorum) dorduncu goz onunde bulundurulmasi gereken nokta lcd panellerin uretimindeki degisimler. en son fuarda tum paneller 5ms sinirini kirmislardi ki monitorleriniz gibi dusunmeyin o boyutta paneller icin gercekten hizli rakamlar bunlar. ki bu uretimdeki ilk nesil olacak bunlar, 2011 ile birlikte 2ms sinirida kirilir ki su an icin plasma tekeli kirilir 3d de daha canli bir rekabet ile daha alinabilir seviyeye gelir tum 3d olayi. birde content hadisesi var tabii, film cok yeni birsey degil uzun zmndir var, birde sonradan cevrilmisler var ki bluray content olarak dusununce bir elin parmaklarini gecmiyor bu filmler, ki eminim cogunu da herkez birer kez izlemistir. oyun mevzusuna gelince isler biraz daha karisik , oncelikle stereoscopic gozluk sektorunde su an bi standart yok, gozlukler cross vendor olarak kullanilamiyor, kullanilabilir teoride hepsi ayni isi yapiyor cunku ama olur ya bir ikinci ucuncu hd dvd, blu ray kavgasi gibi bi standart kavgasi cikabilir, ben bunu guvenceye almadan bir markaya parami yatirmazdim. oyun demistik, gozlugu gectim , oyun icin teoride stereo goruntu olunca 2x fps gerekiyor mantiken, bunu su an ki ekran kartlarinizi ve oyunlarin dx10 , ilerisi icin dx11 performansliarini dusunun. acaba altindan kalkacak donanima ne kadar para akitacaksiniz? maliyet den subtext de bahsettim, birde gozluk maliyeti var bunun. markadan bagimsiz konusalim ,neredeyse gozluk basina 75euro veriyoruz. ev ortaminda sinema izliyoruz min 2, ortalama 4 kisi diyelim. sadece 3d icin vereceginiz ekstra para 5 film + oynayamayacaginiz oyunlar icin 300-400 euro tv farki, 300 euro (4 kisi gozluk) farki. bana kalirsa 3d tv ye parayi simdi yatirmak iste bu yuzden balondur. ne zaman ki elle tutulur bi content gelir, lcd tv ler adam gibi rakip cikartmaya baslar plasma lar icin, ureticiler fiyatlarini dusurur daha performansli uniteler satmaya baslar. gozluklerde bi standardizasyona gidilir, iste ondan sonra bu ise para basilir, cunku gelecek bu. ama ben bu gelecegi onumuzdeki 4 sene icinde yaygin olacagini gormuyorum. 5 senede bana kalirsa bir panelin omrudur , sonra degistirilir. ben bu parayi ne yapardim, giderim premium av reciever alirim, hi-fi olarak surroundumu dizerim, film zevkimi katlarim. (ki ben oyle yapmayi tercih ettim bile) ha para problem degildir, yenisi gelince degistiririm olur biter diyen birisi 3d sistem toplar ,nasilsa geriye uyumlu 2d yi de ayni keyifle seyreder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 bu arada yanlış anlama sana kasıt yazmadım, genelde birçok kişinin balon olarak düşündüğünü görmüştüm, onun üstüne öyle yazdım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Benim balon deme sebebim, değmeyecek olması. içerik yeterli değil, henüz tam bir standart oluşmuş, ortaya atılmış değil, dolayısıyla direkt para gömmek mantıksız. daha bugün okudum mesela, Samsung bluray player'lar Warner ve Universal çıkışlı blu-ray'leri okuyamaz olmuş. Düşün ki blu ray oynatımında dahi henüz tam olarak her şey aşılabilmiş değil. 3D olayına daha zaman var bence ya. Ben o kadar para gömmezdim, o riske girmezdim yani. Şahsi fikrim tabii, parası çoktur adamın, verir. TRİDİ VAR BİZDE demek için alır, yine alır yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 ingiltere'de olup skysporttan falan 3d maç yayını/filmler falan izleyemiyorsan bence de gereksiz şu an için bu teknoloji Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar