Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurt disi siparisim yok ortalikta. Kimi arayip soruyoruz ?

di

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Ben o ücretsiz kargo ilanının konusunu açtığım gün vermiştim şiparişi, bu sabah apartmanın paspasında buldum kitabı. Biraz daha bekle ama PTT posta kaybetme işini de çok iyi yapıyor. Gerizekalı postacılar biraz.

Benim AbeBooks'dan iki kitabım kayboldu şimdiye kadar ama bir yirmi küsür de geldi. Her zaman en bir hafta kadar gecikme oldu ama.
Sosyal ağlarda paylaş

Simdiye kadar yaptigim 2 ebay siparisim de araya bayram tatili girdiginde bile 10 gunde gelmisti. 30 Haziran'da vermisim siparisi. 15 gun gec geldi o yuzden biraz =P

Neyse kaybolmasinda varsin gec gelsin dert degil.

Hayir aldigim kitap da Dragons of the Hourglass Mage. Hani paspasa falan birakirlarsa komsulardan biri ayikip yurutebilir diye korkuyorum =) Fena sekilde selamsiz ve suratsiz alayi zaten. Herseyi bekliyorum tiplerden =P
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Sadece PTT degil İngiltere'de Royal Mail de aynı.
Geçenlerde sıçtılar ağzıma resmen çok önemli bir belge elime ulaşmadı normalde 1 hafta merkezlerinde tutup gönderen kişiye geri postalamaları gerekiyorken kaybetmişler 45 gün sonra gönderdiler. Hali ile fena patladım..

Şikayet mektubu yazdım verdikleri cevap da tam politik. Özür dileriz bıdı bıdı. Gene yazıcam bakalım..

Yani sözüm ona TR de olan burda Londra'da da oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ptt postası elemana göre değişiyor sanırım, ben mesela dealextremeden vermiştim. bi gün kapı çaldı, açtım postacı,
-abi nerdesin sen 3.gelişim oldu bu kaç gündür yoksun
+e bıraksaydın kapı önüne, ya da not bıraksaydın şubeden alın diye
-yok olmaz elden teslim etmemiz lazım
+uu peki

kargo bu kadar titiz olmaz
Sosyal ağlarda paylaş

sigortali posta ile alin ne alicaksaniz kaybolma ihtimali cook az. Kaybolsa bile icin rahat olur sonucta urun eline ulasmadigini ispatlarsin ben UK'de siparislerimde royal mail sigortali takipli postasiyla alirim. PTT postacisi kapima kadar gelip imza karsiligi teslim eder. oteki turlu sigortasiz posta ile gelse ptt gorevlisi kargoyu kapiya birakip bile gidebilir ki genelde oyle yaparlar apartmanda bir koseye birakip giderler.
Sosyal ağlarda paylaş

Az once kapiyi actim bi baktim duruyor kapinin esiginde. Kapiyi calan bile olmadi isin garibi. Bizim kapicinin gerzekligi sanirsam.

Iki gun once de siparis ettigim router'i teslim alip bizim acik pencerelerden birinin demirinin ic tarafina birakmis salak. Biri gelip elini uzatsa alir gider pencereden (giris kattayiz).
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Bir Postahane anım:

Yurt dışından bir posta bekliyordum. Normalde 1 haftada ulaşması lazım ama gelmedi. Gönderim tarihinden 2,5 hafta sonra İstanbul'da oturduğum ilçenin merkez postanesine gittim. (Kimlik götürmek şart) Yurt dışından gelen postaların olduğu yere gidip beklediğim postayı söyledim orda çalışan memur kız baktı. Oturduğu yerin arkasında bir raf 35-40 tane posta dizilmiş duruyor. Benim mektup en altta çıktı. Kimliği gösterince verdi. Meğer rafta bekletiyorlarmış. Ellerine ulaştığı tarih İngiltere'den postalandığından 3 gün sonrası. O günden beri bekliyor mektup rafta..

Sen 4000km yolu 3 günde gel, 1km mesafeyi 2 haftada alama..
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bu işleri hiç bilmiyorken kocaman lego almıştım amerikadan.

Adam da sağolsun kargo masrafı uçsun diye legonun 5-6 katı büyüklüğünde koliye koymuştu ürünü. PTT görevlisi kapıyı çaldı, doğru ev mi diye bakmış. Ondan sonra arabaya gidip getirdi. apartmana falan bıraksa kesin birisi açar, alır götürürdü. Üç haftada gelmişti ama postacısına göre değişiyor kısmına katılıyorum.

Taahhütlü - sigortalı falan değilse adamın sorumluluğu değil, bisiklet de alsanız kapıya bırakıp gidebilir.

Eşya da bu, çalınsa ağlardım dünyada açılmamış halde altı tane var :P

Sosyal ağlarda paylaş

postane ve gumruk anilarimi yazsam roman olurda deginmiyorum

PTT nin son yaptigi terbiyesizligi yazicam ama, adi posta ve kayitli postayi ayirmislar, adi postaya postaci bakiyor, asagiya, diger bloga veya mahalledeki alakasiz bir apartmana atip gidiyor (bizim postaci sisko tembel, yoruldugu zamanrandom binalara atiyor mektuplari gidiyor misal, toefl sonucum gelmis yan blokta merdivenin altindan cikardim)

kayitli postaya bakmasi icin kizlar ayarlamislar, simdi shopto nun soyle super bir rekoru var, pazar gunu siparis verdim ingilterden, sali sabahi elimdeydi paket ki ben biel inanamadim

bu ayrim yapildiktan sonra ise soyle oldu, 2 gunde paket gelmis ingiltereden ancak 9 gun gecmis piyasada yok, kayit nuamrasi elimde aciyorum soruyorum

"dagiticinizda paket, bugun gelir evden ayrilmayin" diyor, gelen giden yok tabi

bekle babam bekle, bekle babam bekle

postanede eskiden maltepe merkezdeydi, gidip eksiyordum baslarina simdi teeeeeee e5 tarafinda bir bayira tasimislar, cekilmiyorda yol neyse arabayla gittim, kodu verdim

iantla efendim dagiticinizda diyor, diyorum dunde boyle dediniz gelen giden olmadi "ama dagiticinizda" diye cevap veriyor, tanidik memur vardi rica ettim bakti benim paket aynen rafta duruyor, dedim hani dagiticidaydi iste burdaymis "benim sistemde dagiticade gozukuyor, ben nerden biliyim!!" diye bi atar yapti mal

2003 den beri yurtdisindan alisveris yapiyorum, PTT nin yokus asagi yuvarlandigini soyliyebilirim

2003 deki tasima surelerini soyliyim

japonyadan sigortasiz posta sabit 8 gunde, sigortali 4 gunde geliyordu, sifir kayip sifir gecikme

ebayden hong kongdan alinan urun sabit 14 gunde geliyordu

ebayden ingitlereden alinan urun sabit 5 gunde geliyordu

amerikadan sigortasiz 18 gunde sigortali 9 gunde

sene 2010

su anda japonyadan kayitsiz gelmiyor, sayisiz paket kayboldu, kayitli 21 gunde anca geliyor, 3 kere kayitli kaybim oldu "afrikadan muza binen bocek" limitlerinde yorum yaptilar

ebayden hong-kong mayista aldigim 5 urunden 4 u gelmedi, biri haziranda geldi

ebayden ingiltereden aldigim urun tam bir ay sonra geldi

amerikadan 1.5 ay alti gelmiyor, kayitsiz ve koli ise ayakkabi vardir diye yurutuyorlar garanti

shoptodan bikac ay once 2-3 gudne gelen oyun 9 gunden once gelmiyor

postaci tanidik, elden teslim ettiginde para veriyorum, postanede tanidik var gene didik didik ettirebiliyorum iceriyi

TLDR
riske atmak istemediginiz seyleri kesinlikle ama kesinlikle sigortali alin
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...