Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İngiltere Planları ve Eğitim Kredisi

Mortis

Öne çıkan mesajlar

Mortis said:

başvurduğum 5 okuldan da kabul geldi. ne işime yaradı bilmiom xP

Essex'in bi 5k pound luk bursu var ona başvuracağım, ama master öğrencilerine vermiyomuş business schoolu genelde , yine de denicem şansımı, o olmassa Anglia Ruskin'e gidiyorum, bölümümü de Marketing and Innovation olarak değiştirdim managementtan.

hepimize hayırlı olsun.

Hangi okullar?

Bu arada bella bosver hepsi ayni zaten, ha sussez ha essex. Sexsex.
Sosyal ağlarda paylaş

hangi yonden mesela? iyi bir ogrenci olayım, gezip tozmayayım diyorsan farklı sehirlerde de universiteler var. en azından londra'ya dibinde olmadıgından her dakka gitmek isteyip gidememe durumu yasamazsın.

ha eger londra benim ogrenciligimi etkiler diyosan da zaten master yapacak adam degilsindir. gezmeye gidiyosundur oraya okumaya degil. basarılı bir ogrenciysen her turlu ikisini de bir arada goturebilmen gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

esas yasam sartları neye gore iyi, goreceli olan bu. essex mi londra mı diye sorsan turkiye'den giden kimse essex demez. gece eglenmeye cıksan eve donmek problem yani. bunu deseydim aslında en basında kısaca ozetlemis olacaktım durumu :) londra'da gunduz yapacak tek sey var parkta takılmak. ee ingiltere'de adım bası park var zaten, hepsi de guzel, buyuk.
Sosyal ağlarda paylaş

ya benim şu an baya bi arkadaşım ingilterede master yapıyor,
bazıları londrada bazıları küçük şehirlerde.

mesela londradakiler , londrayı çok sevio, ama çok kaotik olduunu söylüolar ve çoğu zaman sosyalleşirken okul içersinde takılıolar. ve biri de okulu küçük bir öğrenci şehirinde okusaydım daha iyi olurdu demişti bana.

Çünkü ingilterede universite şehirlerinde, gece klübü, pubdır eğlence mekanları olarak öğrencilerin kaldığı yere yakın oluo , bir de evdir yurt partileridir vs daha bi ön plana çıkıyor, küçük şehirde insanlarla daha bi yakın oluosun die biliyorum. Büyük şehirde olan bi okulda ise insanlar daha bir dağılıyor etrafa

Hem de kesinlikle daha ucuz oluyor en basitinden bi yerlere yolculuk yapmıyorsun sürekli.

O yüzden ben de kesinlikle öğrenci şehri taraftarıyım,
Gece klubune akacağıma, arkadaş grubuyla marketten içkilerimizi alıp bi yerde oturup içmek daha eğlenceli gelebilir hehe.

Bir de cambridge zaten 1 saat mı ne mesafe londraya, HAftasonu atlar gezmeye giderim arada. Çok sorun olmaz. Zaten başvurduğum diğer Kingtson ve Roehampton unileri de aynı şekilde şehir merkezine 40 dakika mesafe uzaktalar
Sosyal ağlarda paylaş

cambridge e gidiyorum ya, artık belli oldu. yoksa para sıkıntı olmasa zorlardım top 15-20 deki unileri iş deneyimim var akardım veriridm 15K poundu bi de üstüne kalma masrafı giderdim de öle bi durum yok.

yıllar sonra dayımla konuştum dün akşam telefonda,
kendi evi dışında başka bir evi daha varmış orayı zaten öğrencilere kiralıyormuş normalde, yurt işletiomuş yani özel,
rahat olacak tahminen. böle bi şansım varken kaçırmiim, çünkü okul parasını bile zar zor karşılıcaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
2007 den beri askerligi yapmak icin tr'e dondugum sureyi saymazsak Londra'da yasiyorum.

Essex e daha yolum dusmedi ama su nedenle soyledim ben. Londra'da yasarken kira, ulasim, market alisverisi daha pahaliya gelebilir ogrenci icin. Ingiltere'de calisirsaniz hayat Turkiye'dekine gore daha ucuz. Calismaz tr den getirdiginiz paralari harcarsaniz ise daha pahali (kur farkindan oturu). Bu baglamda calismayacak kisilerin Londra'dan uzak durmasi daha mantikli.

Ayrica ufak yerlerde ulasim daha rahattir genelde.

1- Yuruyerek ya da bisiklet ile cok rahat ulasim saglarsiniz
2- Metro ve otobuslerin Londra'daki doluluk oranina diger sehirlerde pek rastlanmiyor.
3- Daha ucuz

Ayrica Londra'ya cok uzak degil yani Luton havaalanindan daha yakinda. Hafta sonlari cok rahat Londra gezisi yapilabilir. Hafta ici bile gayet rahat yani. Istanbul - Kocaeli gibi.

Ha ben ogrenci olmadigim icin Londra disinda bir yerde yasamak istemezdim. (Hos Dublin'e tasinmayi goze alsam google ofisinde tam benlik is imkani var kac aydir da adam ariyorlar :p)
Sosyal ağlarda paylaş

Londra > Dublin.
Gezmek için güzel de yaşanmaz bence orda ya.

Ben Londra'yı çok sevmiyorum. İstanbul gibi, devamlı bir kalabalık bir kargaşa, yetişme çabası vs. Uzak heryer. Essex'e hiç gitmedim ama Brighton'ı tercih ederim mesela. Yürüyebilirsin istediğin yere, bisikletle heryer yakın, deniz kenarı. Muhtemelen Essex'de Brighton benzeri bir yerdir fakat tabi çok iyi bilmiyorum arkadaşım da I am from Essex therefore I am amazing diye dolaştığı için ortada o da pek kötü yanını söylemiyor bana, sıkılırım gibi geliyor nedense orada.

Ama dediklerin doğru, İngiltere'de iş bulunursa (ki bu iş için de Londra daha avantajlı) yaşam çok daha ucuz. Zaten ben bu geldiğimde çalışmayı da düşünüyorum.

Benim Sussex hala değerlendirmedeymiş bu arada. UEA'da kabul etmeyi planlıyoruz ama son sene derslerimle ve İngiltere'de kaldığım zamanla ilgili soru sordular.

Bir de öylesine Brighton üniversitesine başvurmuştum. Ondan da kabul geldi. Ama pek sallamıyorum onu Sussex'e taktım ben onu bekliyorum bir de City'i.

öyle işte.
topiği sahiplendim.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...