forgiver Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 hoca>ders programı>uygulama>üniversite tüm derslerim cc ile sürünürken, 3 tane AA yaptığım ders vardı sırf hocasından, dersin iyi oluşundan, ders notunu alıp staja gitsem bişeyler yapabileceğimden adı iyi olan üniversite ilk üçünü kapsar her zaman geçerli değil. sizin çalışacağınız alan tek bir ders ile ilgili bile olabilir 1-2 tane iyi hocayla bir bölüm ayakta durabilir öte yandan dönemde 8-9 ders ortalamasıyla okudum iğrenç bişey son dönem bile 8 ders vardı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 sabancıda orgi yok mu şimdi? arkadaşlarım beni mi kekledi :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 SeaGle said: Ekonometri ne ya gerçi o iş bulur evet, de dünyanın en zor bölümü rp'si yapmasınlar. Sana kafa atarım, bölümüme laf yok. Bir de zor, ama zor olma nedeni derslerin zor olması değil, bir konuyu anlayabilmen için matematik, istatistik, analitik ve iktisadi temelinin sağlam olması gereği ve bu 4 disiplini kullanarak elde ettiğin ya da edemediğin sonuçlar üzerinde yorum yapabilmen gereği. Hani bölüme ismini veren adam biraz saf olmayıp da ekonomi meendizliği falan koysaymış bölüm ismini bugün Türkiye'de en yüksek puanla öğrenci alan bölümlerden birisi olurdu ekonometri, Türkiye'de işletme, iktisat okuyup sonra yurtdışında finans, economics vs. alanlarında yüksek lisans, doktora yapan adamların ortak ağlama nedenleri ekonometri bilgilerinin sıfırla özdeş olması ve anlatılan konuları kavramanın benim için bile bazen zorlayıcı olabilmesi. Oh rageim azaldı, /cast bloodrage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 Penthesilea said: valla oss puanim baya iyiydi 2004'te, tek tercih yaptim sabanci (burslu burssuz ve farkli fakulteler kombinasyonuyla tabi), cok da dogru bir karar verdigime inaniyorum. turkiye'de devlet okullarini bitirdiler, sabanci gibi kaliteli vakif okullarinin sagladigi imkanlari hicbir devlet okulu saglayamiyor artik. ha olay ogrencide bitiyor tabi ki, ama ben kaliteli vakif okullarindan iyi bir ogrencinin daha cok sey kazanabilecegine inaniyorum, o yuzden tercihimi o yonde yaptim. o tercihi yapmasam da yurtdisina falan bu kadar kolay cikamazdim tahminen. Şuna +1 diyebilirim bir de, ama her vakıf okulu için değil. Türkiye'de Sabancı, Koç, Bilkent bir de spesifik alanlarıyla bir iki vakıf üniversitesi haricinde kaliteli devlet okullarından bıraktım daha iyi eğitim vermeyi, onlarla aynı seviyede eğitim verebilen okul bile yok. Ama gönül rahatlığıyla söyliyim, şimdiki kafam ve bilgim olsa gider Sabancı'da okurdum ne okuyacaksam, bugün Boğaziçi'nin alumni hegemonyasında bile tercih edilen mezunlar yetiştiriyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 barnacle said: sabancıda orgi yok mu şimdi? arkadaşlarım beni mi kekledi :( orda yok ama bütün teknik üniversitelerde oluyomuş arkadaşlarım öyle dedi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 deadwoll said: SeaGle said: Ekonometri ne ya gerçi o iş bulur evet, de dünyanın en zor bölümü rp'si yapmasınlar. Sana kafa atarım, bölümüme laf yok. Bir de zor, ama zor olma nedeni derslerin zor olması değil, bir konuyu anlayabilmen için matematik, istatistik, analitik ve iktisadi temelinin sağlam olması gereği ve bu 4 disiplini kullanarak elde ettiğin ya da edemediğin sonuçlar üzerinde yorum yapabilmen gereği. Hani bölüme ismini veren adam biraz saf olmayıp da ekonomi meendizliği falan koysaymış bölüm ismini bugün Türkiye'de en yüksek puanla öğrenci alan bölümlerden birisi olurdu ekonometri, Türkiye'de işletme, iktisat okuyup sonra yurtdışında finans, economics vs. alanlarında yüksek lisans, doktora yapan adamların ortak ağlama nedenleri ekonometri bilgilerinin sıfırla özdeş olması ve anlatılan konuları kavramanın benim için bile bazen zorlayıcı olabilmesi. Oh rageim azaldı, /cast bloodrage ahahah dayı sakin sdfg Ekonomi mühendisliği de deniyor yanlız bölüme son bikaç yıldır. Öyle de dillendiriliyor. Benim lafım işin geyiği bakma sen yahu sdf Ama iktisat işletme konuşmasın lütfen zıhızıhı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 Türkiyede toplasan toplasan 6-7 tane okul var zaten, gerisi hikaye. Bölümüne göre değişir tabii ama sayısal bölümlerde gördüğüm kadarıyla ODTÜ farklı lider, Boğaziçi de takipçisi. Bunun dışında Bilkent ve Sabancı özel üniversitelerde göze batanlar. ABD'ye yüksek lisansa doktoraya gidenler falan diyor zaten hep "burada ODTÜ biliniyor, Boğaziçi biliniyor bir de Bilkent biliniyor diğerleri zaten zor" diye. Devlet okullarında ODTÜ ya da Boğaziçi'ne giremeyen insanların çok ciddi şekilde alaackları eğitim kalitesi düşüyor. Bu yüzden de özel üni.leri seçiyorlar. Sonuçta özel üni.ler arasında da yine sayılı oalrak çok sağlam eğitim verenler var. Bilkent tek başına liderdi eskiden özellerde, ama ankarada olması sıkıntıydı, haliyle istanbulda da bir sağlam özel lazımken koçla sabancı kıyasıya kapıştı, gördüğüm kadarıyla da Sabancı ezdi geçti sonunda. Şu anki şartların sürdüğünü düşünürsek ben de çocuğumu sayısalcı olacaksa kazanırsa odtü'ye, olmadı boğaziçine yollarım. ikisini de kazanamadıysa da burslu burssuz ne olursa artık sabancı'ya ya da bilkent'e. ODTÜ'de lisans okudum, boğaziçinde lisansüstü eğitim sürdürüyorum. En yakın arkadaşlarım sabancıdaydı, sürekli sabancıya gittim geldim yurtlarında kaçak kaldım dersine bile girdim onların anlattıklarını da biliyorum, odtüdeyken bilkentlilerle içli dışlıydık zaten, bu yüzden dört okul hakkında da iyi kötü fikrim var. Bunun dışında İTÜ'ye giden de çok oldu bizim liseden onların dramlarını çok sık duyuyorum. sözelle alakam yok o yüzden o konuda yorum yapmayacağım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 Hangi şirket yeni mezunu finans müdürü yapıyomuş yav onu desenize bir ona göre yönlenelim? :D Dersanelerin yıkadığı bir beyinle karşıkarşıyayız. ÖSS'de istediğini elde edememiş olmanın verdiği karamsarlık ve savsaklıkla birlikte escape ne yazık ki dünyanın en anlaşılmaz ve mutsuz kişisi şu anda. Umarım bu bir sene çok güzel çalışır bir yandan akıllanır napmak istediğini daha iyi bilen jilet gibi biri olur çocuğu koyarsın. Ama şimdi sistem şöyle böyle allah kahretsin herkesi dersen hayatın kayar daha da üzülürsün dikkat et. bi de şu iktisatişletme genellemesinden nem kapmamak için maliye'ye geçiş yapacam seneye o olcak eheh yeter lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
allezz Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 isveç'e bedava okumaya gidin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 senko said: ben cocugumu satar araba alirim. haha, o da bi yaklaşım :P Rewendor said: Bilkent tek başına liderdi eskiden özellerde, ama ankarada olması sıkıntıydı, haliyle istanbulda da bir sağlam özel lazımken koçla sabancı kıyasıya kapıştı, gördüğüm kadarıyla da Sabancı ezdi geçti sonunda. Sabancı neye göre yada daha doğrusu hangi alana göre ezip geçmiş Koç'u? İktisadi ve idari bilimler konusunda Koç'un tartışılamaz bir üstünlüğü olduğu açık. MBA programları Financal Times tarafından 60. seçilmişti ki bırakın Türkiye'yi bu civarlarda o kadar derece yapabilen bir okulun böyle bir programı yok.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 Sabancı > Koç Gerçi ikisine de girmek herhalde aşağı yukarı aynı zorlukta ama tanıdığım insanlardan konuşursam koçtakiler çok rezil cahil zengin piçi diyebileceğim insanlar sabancıdakiler daha kültürlü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 valla koça giden tanıdıklarım ve onların tanıdıklarına bakınca bende hiç öyle izlenim oluşmadı. sabancıya giden 1 kişi tanıyorum o da mutsuz bir insan ztn ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 Farinal said: Sabancı > Koç Gerçi ikisine de girmek herhalde aşağı yukarı aynı zorlukta ama tanıdığım insanlardan konuşursam koçtakiler çok rezil cahil zengin piçi diyebileceğim insanlar sabancıdakiler daha kültürlü çoğu vakıf üniversitesinde öyleleri bulunuyor hatta bilkent'de fazlasıyla denk bile geldim ama dediğiniz kadar cahil yada kültürsüz olan birilerine şimdiye kadar rastlamadım. aşırı derecede zengin olanlar var, onu kabul ediyorum. istanbul içerisinde yer alan bazı liselerde dediğiniz tiplerden bolca bulunabiliyor fakat koç'a amerikan, fransız veya italyan liselerinden gelen bir sürü gayet aklı başında, donanımlı ve kültürlü insan gibi insanlar tanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 allezz said: isveç'e bedava okumaya gidin. İsveç artık paralı oldu. Geçti o devir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Danimarka var, üniversite öğrencisine maaş bağlıyor. Ama yurtdışından okumaya gelenler için geçerli midir bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Değildir. Edit: Hatta değil. http://www.au.dk/en/facultiesdepartmentsetc/index/registra/testadmidab/welcome/degree/tuition/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Ardeth said: barnacle said: sabancıda orgi yok mu şimdi? arkadaşlarım beni mi kekledi :( orda yok ama bütün teknik üniversitelerde oluyomuş arkadaşlarım öyle dedi abi naaptın hocaların toplu halde sınıfa geçirmesi orgiden sayılmıyor! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 şu koç sabancı muhabbeti var ya yav lisede tiki bir kız arkadaşımın konuşmasını duymuştum da çok enteresandı sdf "sabancı çok özel okul gibi değilmiş, garip garip bir sürü tipler varmış rockçı çokmuş benim bi arkadaşım gidiyo çok sıkılıyomuş" tarzı bişeydi ahaha o günden beri sabancı'nın kafamda sağlam imajı var eheh hakkaten var heralde böyle bişey koç,bilkent vb. özellerle karşılaştırınca. Neden acaba? :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 ahuahuahau tikkyler iyiymiş. benim evladım yavrım çocuuum olsa şimdi spesifik müyendislik bölümleri hariç düşünmeden sabancı'ya yollarım, olmadı masterda sabancıya yollarım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Sabancı'da okuyan bir kişiyi tanıdım sadece, o da italyanca dersimden bir kızdı. Korkunç bir tiki idi kız. Sabancı'ya karşı önyargılım o nedenle. Koç'un da mimarisinden nefret ediyorum, boğuyor o barok ile modernizim arasında kalmış o garip binalar. Bilkent güzel, tipik Ankara mimarisi :) Sabancı'ya gitmedim hiç. İlerde çocuğum olur da özele giderse ya Sabancı ya Bilkent derim ben de mühendis olacaksa. Hukuk, İktisat için Bilkent ya da Koç olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Farinal said: Sabancı > Koç Gerçi ikisine de girmek herhalde aşağı yukarı aynı zorlukta ama tanıdığım insanlardan konuşursam koçtakiler çok rezil cahil zengin piçi diyebileceğim insanlar sabancıdakiler daha kültürlü alındım ama buna :S neye dayanarak söyledin ki? İkisinide bitirdin mi? hiç, hiç yakışmadı bak bu laflar sana. Forumda Sabancı'da okuyanların fazla olması, koçluları çok rezil cahil ve piç yapmaz. Abartmayın arkadaşlar, bilip bilmeden konuşuyorsunuz bi okulunuzu bitirin (ya da girin bakalım bi hele), geçsin aradan 1-2 yıl o zaman gelin burda bikbik ötün. Seviyesiz liseli topiği diye kaale almamak lazım ama hakaret yanlış. Senin o rezil okul dediğin yer dünyada MBA de ilk yüze girmiş tek türk üniversitesi, MBA için millet kuyruğa giriyor, zaten artık 1 sene iş tecrübesi olmayanı almıyorlar, Şu anda Türkiye'de en fazla makale üreten üniversite, Öğretim görevlilerinin hepsi kendi alanlarında birşeyler başarmış tanınmış adamlar, zaten yurt dışı doktoran olmazsa almıyorlar. O zengin piçi okulu fen bilimlerine burssuz almıyor, mühendislik fakultelerinin çoğu burslu Zaten genelinde %40 ından fazlası burslu. O cahil dediğin adamlar senin hayatında okumadığın kadar kitabı 1 senede okuyor, senin bilmediğin yakın türkiye tarihini adı soyadı gibi bilen kültürlü herifler. Abuk subuk malvarlıklarının olması, o insanları zengin piçi yapmaz. Ergen sivilcelerini git başka yerde patlat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 alinmissin hakketen de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 orc_lord said: Rewendor said: Bilkent tek başına liderdi eskiden özellerde, ama ankarada olması sıkıntıydı, haliyle istanbulda da bir sağlam özel lazımken koçla sabancı kıyasıya kapıştı, gördüğüm kadarıyla da Sabancı ezdi geçti sonunda. Sabancı neye göre yada daha doğrusu hangi alana göre ezip geçmiş Koç'u? İktisadi ve idari bilimler konusunda Koç'un tartışılamaz bir üstünlüğü olduğu açık. MBA programları Financal Times tarafından 60. seçilmişti ki bırakın Türkiye'yi bu civarlarda o kadar derece yapabilen bir okulun böyle bir programı yok.. Yazının muhtelif yerlerinde sayısal bölümler diye defalarca belirttim bana mba diyosun iktisat diyosun hala eşit ağırlıkla geliyosuın, olmuyo :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 yav said: yav lisede tiki bir kız arkadaşımın konuşmasını duymuştum da çok enteresandı sdf "sabancı çok özel okul gibi değilmiş, garip garip bir sürü tipler varmış rockçı çokmuş benim bi arkadaşım gidiyo çok sıkılıyomuş" tarzı bişeydi ahaha o günden beri sabancı'nın kafamda sağlam imajı var eheh hakkaten var heralde böyle bişey koç,bilkent vb. özellerle karşılaştırınca. Neden acaba? :p Sabancı çünkü türkiyenin en büyük internet cafesi tarzı bi okul. Adamlar dağ başında, gidecek hiçbir yerleri yok, beleş laptopları var, sıkılmamak için gece gündüz oyun oynuyo adamlar, multi oyunun bu kadar geliştiği başka okul yoktur heralde, her gece LAN partide tüm okul :D Tikilere gelmiyo tabii bu ortam :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Aslında şöyle bir durum var Rew, anlayışlar farklı. Sana 3 örnek verip bildiğim kadarıyla açıklayım, yanlışsam düzeltin. Odtü'yü ele alalım. Burada 4 sene okuyup, 4 yıl akademik dersler alınıyor bildiğim kadarıyla. Sabancı'da ( yanlışsam düzelt ) 4. senede 3. yılın dersleri, yani mesleğe ve sahaya yönelik dersler alınıyor. Bu anlamda, en teknik anlamda en iyi yetişen mühendis Sabancı'dan çıkıyor. Koçta ise durum farklı, 3. sene bittiğinde, sana sunuyor adam, akademik kariyer yapıcaksan seçmeli olarak onları al sertfika al hatta, yok ben patron olucam yöneticem diyosan, farklı dersler al. 9 dersin 7 si alakasız bölümden olabiliyor, ki ben aldıklarımdan aşırı fayda gördüm meslek hayatımda. Sonuçta her iki okulda, karşısına bir engel çıktığında aşabilecek, araştırabilen, deadline sunumdur bunları istenildiği gibi yapan ( benim mesleğimde çok önemli mesela bu :) ) mühendisler yetiştiriyor. Ama kabaca, Sabancı'dan çıkan adam direk CTO luğa oynayabilecek bir adamken, Koçtan çıkan CEO olmaya yönelebiliyor, bi bağlamda Koç seçenek sunuyor. Bu sunduğu seçeneği salla pati kullanan adam teknik olarak yeterli olmuyor tabi, ama istenilirse okuduğu zaman boyunca teknik açıdan kendini çok güzel yetiştirebiliyor öğrenci. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar