Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Halı Sahada Top Oynayacaklara Tavsiyeler

The_Dark_Defender

Öne çıkan mesajlar

Aslında ben sizden tavsiye istiyorum, son 2 senemi çeşitlikli sakatlıklara geçirdim ve o uzun süre zarfında bir kez dahi futbol oynayamadım. Şimdi kendimi iyi hissediyorum ve 3-4 haftadır halı sahaya gidiyorum. Peki çeşitlikli sakatlıklardan kurtulmak için neler yapmamız gerekir? Ben mesela maçtan önce düz koşular ve bir takım ısınma hareketleri yapıyorum, biraz da şut çalışıyorum, yaklaşık yarım saatte iyi bir duruma geliyorum. Bunun haricinde yapmam gereken bir şeyler var mıdır? Mesela tekmelik mevzuu iyi bir şey midir, deneyenler, kullananların fikrini almak isterim. Futbolu izlemeyi hiç sevmem ama oynaması müthiş bir şey, bu sebeple her türlü önlemi almak istiyorum.

Size verebileceğim tavsiye benim oyun konusunda olabilir. Halısaha da bugüne kadar hep bek ve orta sahanın sağında oynadım. Bu mevkilerde oynayanların ilk yarının ilk 20 dakikası ve ikinci yarının ilk 7 8 dakikası ileri çıkmamalarını tavsiye ederim, eğer sağlam kondisyonunuz varsa belirttiğim dakikalardan sonra rakip takımlar için kabus olabiliyorsunuz, tabi bir gün o takımdan bir kişi de size kabus olabiliyor, dikkatli olun.
Sosyal ağlarda paylaş

İlk yarı? Halı saha? 1 saatin ilk yarım saatlik bölümümü demek istedin? Herneyse, tekmelik mevzusunda istersen tak gerçi takan görmedim şu güne kadar ama şansına kötü bir darbe alıp sakatlık, kırık olasılığı olabilir. Takmanda fayda var o yüzden. Kondisyon konusunda ders verebilecek en son adamımdır sigara yüzünden ama ilk 5-10 dk koşup ondan sonra açma germe yap 1-2 dakika sonra da şut çekmeye başla. Isınıyorum demişsin de yinede söyleyeyim dedim. Ben her maçın ilk 10 dakikası deli gibi koşar sonra 20 dakika top gelene kadar sahada yürüyüp sonra yine 10 dklık bir gazla koşarım. Gerçi millet yoruldugu için daha bir gazla doluyor insan sdf.
Sosyal ağlarda paylaş

Tekmeliğe gerek yok bence halı sahada. Fazladan koruma sağlar tabi, ama çivili falan giyilmediği için öyle tehlikeli bir darbe çok nadir olur halı sahada.
Kaval kemiğinde veya oralardaki kaslarda bi hassaslık yoksa riskli bir durum değil. Alışmış değilsen rahatını bozduğuna değmez en azından.
Sosyal ağlarda paylaş

Tenekeadam said:

defansta başlarım, karşı takım yorulunca ileri gider gollerimi sıralarım. Çok net son vuruşlarım vardır. Kafa toplarında zayıfım. Hava topu vermem ama topları istediğim yere yollayamıyorum kafamla.

ahahah bırak abi ya ileriye gidiosun gelmiyosun hic :P

abi yapılıcak seyler basit,mactan önce bi kac tur kosucan acma germe tamam,tekmelik ii bi önlem ama halı sahada hic kullanmadım,tartısılır yani.
sigara olayı cok kötü malesef %50-70 arası performansı düsürüo.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...