RRa Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 hakemleri eleştirmekten vazgeçmemiz, önyargılı olmamaya çalışmamız iyi fikir ama bu yinede topakı gereksiz yapmıyor. her sene sonunda tartışılır hakemler seni tuttu, onu tuttu, en çok hata bu takıma yapıldı die Hkewel kardeşim sen pazar-pazartesi akşamı tüm eski hakem yorumcularını seyret, burada bizlerinde görüşlerini takip et maç topaklarında. Sonra gel burada puan ver. Sene sonunda bakalım Türkiyenin mutabık kaldığı hakem hataları kimlere yaramış, kimlere zarar vermiş. Sonra Sotto gibi adamlarda kalkıpta Beşiktaşın hakemlerden şikayetci olduğu sene şampiyon olması yüzünden sanki hiç hakem hatası olmamışmış gibi konuşamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 neyse abi iyi olmuş. sırf burayı kirletir forumun geri kalanı temiz kalır en azından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 ne o fenerliler şimdiden tirsti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Hakem hatası olmamış gibi birşey mi yazdım ben..Beşiktaş örneğini verdim,hakemler bizi engelliyorlar,hakkımızı yiyorlar diyen takımın sezon sonunda şampiyon olmasını belirtirken,ondan daha önce hakem hatası olmadı,veya ondan sonra Beşiktaş'ın hakkı yenmemiştir demedim ki...Söylemeye çalıştığım şey;şampiyonlukların,kupaların,turnuvaların hakemlerle kazanılmadığı, Beşiktaş hakem hataları yapılsa bile şampiyon olabiliyorsa,demekki bir takımı kollama,büyük eylemler,planlar olmadığını,bunların kendini kandırma ve bahaneden başka birşey olmadığını söylemeye çalıştım... Bu elbetteki herkes için geçerli,Beşiktaş aklıma gelen bir örnekti sadece... Bir yöneticinin/başkanın kalkıp yenildiği maçın siniriyle hakemlere yüklenmesi saçmadır bence,bunu belirtiyorum sadece... Ayrıca 9 maçı da her hafta izlediğiniz zaman,herşeyi objektif ve detaylı incelediğiniz zaman,belli takımların korunduğunu göreceğinizi mi düşünüyorsunuz?.. Hatalar elbette var,ama bugün birine,yarın birine olacak çünkü futbolun olayı bu... Galatasaray kaybediyor,hakemlere yükleniyor,herkes Gs'yi engelliyor..(FB ve BJK'yi kolluyor oluyor bu durumda bir de o var) Fenerbahçe kaybediyor,hakemlere yükleniyor,herkes Fb'yi engelliyor..(GS-BJK kollanıyor) Beşiktaş kaybediyor,hakemlere yükleniyor,herkes BJK'yi engelliyor..(FB-GS kollanıyor,Beşiktaş'a ince ince kıyılıyor).. Anadaolu kulüpleri kaybediyor,hakemlere yükleniyor,herkes Anadaolu kulüplerini engelliyor..(3 büyükler korunuyor) E birileri de kazanacak/kaybedecek değil mi futbolda?... Bir sezonda 3 büyüklerin,Anadolu kulüplerinin toplu bir şekilde kaybettikleri maçlardan sonra hakemlere yüklenmeleri,hepsinin birer hafta değişerek hakemlere yüklenmesi görülmemiş şey mi?.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 anlamadığın nokta şu hakem hatası olmasa belki çok daha rahat şampiyon olacaktı yada puan farkı olacaktı. size bir hikaye anlatacağım... boksun emekleme çağlarında sadece iki ülke çok etkin bu sporla. Amerika Birleşik Devletleri ve Küba. Senede milli takım bazında 4 5 karşılaşma yapıyorlar. Kübalılar rakiplerini evire çevire dövselerde maçların hepsini ABD kazanıyor. Çünkü hakemlerde, organizasyonda ABD elinde. Hakemler zaten Amerikalı. Kübalılar diyorlar ki NAPICAZ NAPICAZ bu hakemler olduğu sürece maç kazanamıyoruz. Kısa bir beyin firtınası ceyran ediyor. Kübalılar çıktıkları maçların hepsini kazanıyorlar. Rakiplerini bu sefer öyle bir dövüyorlar ki maça devam edemeyecek duruma getiriyorlar. Knock Out yani Nakavt işte buradan doğuyor. Yani bu hikaye bize anlatıyor ki hakemler seni engellemeye çalışabilir ama sen o kadar güçlü olmak zorundasın ki kim engellerse engellesin, durmayasın. Yinede bu hikaye bile tüm klüp taraftarlarının bir araya gelip YEEETERRRR diye bağırmasına engel değil. Dünya kupasındaki rezil hakemler ise hiç bahane değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Benim demek istediğim ise şu RRa; Hakemler seni engellemeye çalışıyor değil olay..Hakemler hata yapıyorlar,aynı futbolcular gibi,ancak bunu seni engellemek için yapmıyorlar,meslek zor ve hata yapmaya çok müsait olduğu için yapıyorlar..Senin hakemleri geçmene gerek yok,sen sadece topunu oyna,yenildiğinde kötü oynadığını kabul et... Federasyon,hakemler her sene değişen birşey mi?.. O zaman niye hersene farklı şampiyonlar çıkıyor,birileri daha mı fazla kollanıyor?..Yok öyle birşey... Dünya kupasında hakem hatası olmadı diyen yok zaten,ancak bunu belli takımları koruma olarak görmemek lazım,hakemlerin formsuzluğuna,konsantrasyonuna vs bağlamak gerek diyorum ben.. Dünya kupasında o kadar hakem hatası oldu,kupayı alan takım haketmeyen takım mıydı?Hakemler tarafından kollanan takım mıydı?... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 FENERASYON RERORE FENERBAHÇE KOLLANIYO BEYLER SOLEMEDİ DEMEYİN FENERBAHÇE SATIN ALMIS LİGİ PİS FENERBAHÇE TEMİZ LİG İSTİOZ BİZ AAAAAAAAAAAAKİKİKİKİKİAAAAAAAAAAAA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
valequenta Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 mokoko hakli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 cool story.oha araya 3 mesaj girmiş.boks hikayesine dediydim :) ya öyle çok abartı hakem hatalarına gelemiyorum.ama işte taç vermemiş korner vermemiş takılmamak lzm ama hatırlarsınız kasımpaşa maçında alü güneş gole giden topu uçarak eliyle cıkarmıs hakem hiç bişi vermemişti.ve o maç 80 e kadar zar zor gidip 80den sonra almıstık maçı ama alamayabilirdik :) bu tarz hatalarda hakemi bıcaklasayasım geliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
harrykewell Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2010 20.00 Sivasspor-Galatasaray: Mustafa Kamil Abitoğlu neill'in pozisyonu net penaltı kewell'a defalarca dalan adam 1 sarı kart bile çıkarmadı sivas golünden önceki neill-mehmet yıldız pozisyonun faul ile yakından uzaktan alakası yok emre çolak'ın ilk yarının son dakikasında pozisyonu net penaltı ikili mücadelelerdeki faul kararlarının büyük bir kısmı yanlış pozisyonlara çok uzak maçın kontrolünü tamamen kaybetti bana göre 5 bile alamaz bu yönetimle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2010 da sana soran yok ki ztn. sen kimsin yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2010 bana sorarsan tam tersi nolcak ? demek sana bana sormuyolar.. oraya koccaman markus merk cıkardılar..ona bile sorduklarnda kimse iplemicek...olan oldu.. mac aninda tartısılır ya karti diildi penaltiydi fln die.. ama buraya topic acıp bütn sene bunu yapcak kadar abarti bir durum yok.. P.S: Bana sorarsan da riikartin 5 kere tribüne cıkmasi gerekrdi,ardanin itirazdan atılmasi gerekrdi.. boş işler dostum bırak bunlari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catzee Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2010 harrykewell said: 20.00 Sivasspor-Galatasaray: Mustafa Kamil Abitoğlu neill'in pozisyonu net penaltı kewell'a defalarca dalan adam 1 sarı kart bile çıkarmadı sivas golünden önceki neill-mehmet yıldız pozisyonun faul ile yakından uzaktan alakası yok emre çolak'ın ilk yarının son dakikasında pozisyonu net penaltı ikili mücadelelerdeki faul kararlarının büyük bir kısmı yanlış pozisyonlara çok uzak maçın kontrolünü tamamen kaybetti bana göre 5 bile alamaz bu yönetimle O faul'de daha alaka olmayacak ne var ki? Bariz faul, adamı formasından çekiyor, yan hakemin de tam önünde oluyor ki, yan hakem verdi zaten kararı, Markus Amca'da onayladı, bariz faul diye. Neill'in pozisyonu için penaltı yok dedi, Emre'nin pozisyonu penaltı, Arda'ya sarı kart yakıştırdı Maradona'ya özenince, son olarak ceza alanı önünde Arda'nın kullandığı baraja çarpan topta barajın çok yakın olduğunu belirtti, bunun dışında bir ayıbı yokmuş hakemin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
harrykewell Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 HÜRRİYET said: Sivas'ta inanılmaz diyaloglar Adem KABAYEL16 Ağustos 2010 Sivas-G.Saray maçı hakemlerinin kendi aralarında yaptığı değerlendirmeleri dinleyip şahit olduk. Rijkaard’ı atmalıydık 4. hakem Öğretmenoğlu: “Olayları başlatan Rijkaard’dı. Suçlu o idi. Hayati Soydaş’ın oraya gelmesi yanlıştı ama Rijkaard çok fazla tepki gösterdi.” Kulaklık bozuldu Yardımcı hakem Eyisoy: “Maçın rutin anlarında kulaklıkla iletişimimiz normaldi fakat en kritik anlarında iletişimimiz koptu. Kulaklık bozuldu.” Şimdi s.çt.k! Öğretmenoğlu: “Emre Çolak’ın pozisyonu penaltıymış.” Yardımcı hakem Kaya: “S.çt.k!” YEDİ yıldır Hürriyet gazetesinde foto muhabirliği yapıyorum. İşim gereği yüzlerce maç izledim ve bir o kadar hakem, futbolcu, teknik direktör, saha görevlisi diyaloglarına şahit oldum. Ama inanın böylesini ne gördüm ne de duydum. Önceki akşam ve dün sabah Sivas’ta kulak misafiri olduğum diyaloglar gerçekten inanılmazdı. Sivasspor-Galatasaray maçının hakemleri Mustafa Kamil Abitoğlu, Mustafa Emre Eyisoy, Selçuk Kaya ve dördüncü hakem Mustafa Öğretmenoğlu’nun arasında geçen konuşmalar eminim sizin de çok ilginizi çekecek... Tarih 15 Ağustos Pazar. Saat 23.00. Yer Sivas Sultan Otel... Görevli olarak gittiğim Sivasspor-Galatasaray maçı sonrası Sultan Otel’in lobisine girdiğimde, sol köşedeki koltuklarda Mustafa Kamil Abitoğlu, Mustafa Emre Eyisoy, Selçuk Kaya ve Mustafa Öğretmenoğlu’nun oturduğunu gördüm. Önlerindeki dizüstü bilgisayarlardan az önce yönettikleri karşılaşmanın önemli pozisyonlarını izliyorlardı. Bir yandan da kendi aralarında maçın kritiğini yapıyorlardı. Konuşmaları ilgimi çekti, hemen kapıya yakın koltuğa geçip oturdum. Frank Rijkaard yakasına yapıştı Dördüncü hakem Öğretmenoğlu, hakem Abitoğlu’na, maçın ilk yarısında Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard ile Sivasspor Hayati Soydaş arasında yaşanan gerginlikle ilgili düşüncelerini şöyle ifade etti: “Olayları kenarda başlatan Frank Rijkaard’dı. Bence suçlu o idi. Tamam, Hayati Soydaş’ın oraya kadar gelmesi yanlıştı ama Rijkaard gereğinden fazla tepki gösterdi. Yakasına yapıştı bir anda. Bence Rijkaard’ı atmalıydık.” Öğretmenoğlu devam etti: “Nezihi hoca da (Boloğlu) maç boyunca çok fazla itiraz etti. Kale arkasındaki top toplayıcıların topu oyuna geç soktuğundan şikayet edip durdu.” İletişimimiz koptu Dördüncü hakem Mustafa Öğretmenoğlu’nun ardından, karşılaşmanın birinci yardımcı hakemi Mustafa Emre Eyisoy bu kez söze girdi. Abitoğlu’na dönüp; “Hocam maçın rutin anlarında kulaklıkla iletişimimiz normaldi. Fakat en kritik anlarında iletişimimiz koptu. Kulaklık bozuldu. Bizi duymadınız. Federasyona bildirip o telsizi yaptırın. İleride gene sıkıntı olmasın.” Abitoğlu bu sözlerin ardından ayağa kalkıp, otelin resepsiyonuna gitti. Oradaki görevliye bir faks numarası verip, elindeki hakem raporlarını oraya fakslamasını istedi. Bunu söylerken de uyarmayı ihmal etmedi: “Bu evraklar benim için çok önemli. Sakın ha, birinin eline geçmesin!” Bu işlemin tamamlanmasının ardından hakemler odalarına çıktı. Merk beğendi ama... Sabah kalkıp, otelden ayrılma işlemleri için lobiye indiğimde Mustafa Emre Eyisoy dışındaki üç hakemle yine karşı karşıya geldim. Hakemler maçın değerlendirmesini yapmaya devam ediyordu... Akşam Maraton programında Sivasspor-Galatasaray maçının tartışmalı pozisyonlarını seyredip Markus Merk’in yorumunu dinleyen Mustafa Öğretmenoğlu, Mustafa Kamil Abitoğlu’na aynen şöyle dedi: “Hocam, Merk bizim yönetimimizi beğendi fakat ilk yarıdaki Emre Çolak’ın pozisyonunun penaltı olduğunu söyledi. Penaltıymış.” Bunu duyan Selçuk Kaya’nın ağzından şu laf döküldü: “S.çt.k” Abitoğlu, hem kendini hem de Kaya’yı teselli edercesine bir söz söyledi: “Halbuki maçın genelinde çok iyiydik, onu kaçırdık.” Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
harrykewell Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 LİGTV said: İşte haftanın hakemleri! Spor Toto Süper Lig'de 2. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı. Galatasaray-Bursaspor ve Trabzonspor-Fenerbahçe arasında iki dev maça sahne olacak 2. haftanın hakemleri şöyle: 20 Ağustos Cuma 21.00 Konyaspor-Eskişehirspor: Tolga Özkalfa 21.00 Kayserispor-Kardemir Karabükspor: Serkan Çınar 21 Ağustos Cumartesi 21.00 Beşiktaş-İstanbul BŞB: Fırat Aydınus 21.00 Medical Park Antalyaspor-Sivasspor: Deniz Çoban 22 Ağustos Pazar 20.00 Gençlerbirliği-Gaziantepspor: Kuddusi Müftüoğlu 21.00 Galatasaray-Bursaspor: Abdullah Yılmaz 22.00 Manisaspor-MKE Ankaragücü: Suat Arslanboğa 23 Ağustos Pazartesi 21.00 Trabzonspor-Fenerbahçe: Bünyamin Gezer 21.00 Kasımpaşa-Bucaspor: İlker Meral Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 super ligede nasip olur işallah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
harrykewell Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 22 Ağustos Pazar 21.00 Galatasaray-Bursaspor: Abdullah Yılmaz dk 45 gs : 0 bursa : 1 volkan şen iki mücadelede zayıf düşüyor ve yerde kalıyor, düşer düşmez refleks olarak elini uzatıp rakibin topu alıp devam etmesini engelliyor, hakem düdüğü çalıyor, volkan suratında " ha s... ya " ifadesi, bütün galatasaraylılar hakemin üzerine abanıyor, toy delikanlı ise büyük bir cesaretle ve erkeklikle üzerine gelenleri geri püskürtüyor daha sonra baroşun tacizleri başlıyor, önlü arkalı yapıştırıyor hakeme, genç şaşkın şaşkın etrafa bakıyor, ne yapsam acaba diye düşünüyor, en sonunda baroş ben şununla bir de uzun eşşek oynayayım diyince dayanamıyor artık ve sarı kartını çıkartıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 Dünkü maçı 90 dakika izledim, maçın kırılma anı 45. dakika'da Volkan'ın pozisyonuydu. Volkan kırmızı görmesi gerekirken, GS'liler itirazdan 2 sarı gördü. 2. Yarı başlarken Arda hala hakeme o pozisyonu anlatıyordu.. Yazık oldu GS'ye, bana göre çok daha üstün oynadı Bursa'dan. 2 basit golle yenildiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 harry sen bitek gs maçi hakem hatalarınımı yazıyorsun? bjk - ibb maçı beşiktaşın bir penaltısı verilmedi, ibbli mehmet yılmaz kırmızı kart görmesi gerekirken atılmadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
harrykewell Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 @ Rra, ramazandan dolayı bu ara bütün maçları izleyemiyorum emin ol izledikçe gördüğüm herşeyi buraya yazacağım bjk - ibb maçı için aydınus efendiye ciddi eleştireler var, bariz kırmızıyı vermemiş, seyrettiğim herkes KIPKIRMIZI diyor ama yine de görmediğim için pozsiyonu birşey diyemiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 BJK - İBB maçında bir de geri pas var. İBBli bi futbolcu ayğındaki topu kaldırarak kafayla kalecisine verdi, centilmenlik dışı hareket olarak sarı kart görmeliydi, penaltı pozisyonunu görememeiş olabilir ama böyle görülmemesi imkansız pozisyon insanda şüphe bırakıyor. Volkan'ın topa elle müdahale etmesi de aynı şekilde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 e kafayla verdiyse oyun kuralları dahilinde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 değil. Top kontrolündeyken ayağındaki topu kaldırıp kafayla verirsen centilmenliğe aykırı harekete giriyor. Cezası sarı kart olmalı. kaynak bulabilirsem editler veririm. edit: said: Then came the most potent salvo yet from the Board : the so-called back-pass rule.In 1992, it was ruled that if a player deliberately kicked the ball with his feetfor his goalkeeper and the latter touched it with his hands or arms, there would bean indirect free-kick against him. Heading the ball, playing it with the knee, thighor chest were all still permitted, as it was felt that such situations, deprived ofthe accuracy of a pass with feet, might create a chance of the opposing forwardsstealing a wayward back pass to their advantage. Within a matter of days of this revolutionary new rule being introduced, the coacheshit back and there were some absurd attempts to circumvent the Law : players usedtheir feet to flick the ball from the ground into the air in order to head it backto their goalkeeper, or would take a free-kick by kneeling down and passing the ballback with their knees... Within days, FIFA responded by making clear that any player thus deliberatelynegating the spirit of the new rule would be likely to be cautioned for unsportingbehaviour and punished by an indirect free-kick. http://www.fifa.com/newscentre/news/newsid=72050.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 baya saçma bi kuralmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 Zorunluluktan konmuş bi kural. Olmasa kimse ayakla pas vermez kaleciye, kaldırır kafayla verir. Ama bizim hakemler kuraldan bihaber sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar