Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Microsoft sonunda becermiş

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Microsoft sevmeyen biri olduğumu biliyorsunuz.

İki hafta önce oyun oynamak için Windows 7 yükledim bilgisayarıma ve hayran oldum. Hala Arch Linux'le ulaşabileceğim kullanılabilirlik ve özelleştirme yok, büyük ihtimalle okul başlayıp oyun oynamayı bırakınca tekrar Arch yüklerim; ama kapalı bir sistem için - özellikle Windows'lar için - gördüğümün en iyisi.

Oyunları XP'den daha iyi çalıştırıyor. Anti-virüs açıkken (Trend Micro Internet Security kullanıyorum), servisler geldiği gibi bırakılmışken ve görsel özellikleri en sona kadar açılmışken sadece 340 MB ram harcıyor. İki haftadır ne takıldı ne de çöktü.

Sonunda becermişler. Artık Windows kötü kullanmayın derken tek söyleyebileceğim kapalı bir sistem olduğu için istediğiniz şekilde kullanıp istediğiniz şekle sokamayacağınız olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Windows 7 Ultimate x32 ve x64 sürümleri aktif şekilde release tarihinden 1 ay önce torrent lere düşmüştü zaten.

Sanki microsoft biraz prestijinin peşine düşmüş gibime geldi.

22 Ekim di yanlış hatırlamıyorsam çıkış tarihi diye, fakat 1 ekim gibi ben kullanıyordum full beta felan değil..

konuya gelirsek, microsoft vista ile düşen itibarını kurtarırcasına öyle güzel bir işletim sistemi yapmışki arkadaşın başlıkta dediği gibi sonunda becermiş..

Burdan çıkan sonuç nedir ara ürün olarak tasarlanan sürümleri ana ürün olarak sunmayacaksın, senelerdir dışa kapalı olan tutumunu win7 ile kullanıcıya yönelik açan microsoft doğru yolu buluyor :).
Sosyal ağlarda paylaş

Nedra said:

Windows 7 Ultimate x32 ve x64 sürümleri aktif şekilde release tarihinden 1 ay önce torrent lere düşmüştü zaten.

Sanki microsoft biraz prestijinin peşine düşmüş gibime geldi.

22 Ekim di yanlış hatırlamıyorsam çıkış tarihi diye, fakat 1 ekim gibi ben kullanıyordum full beta felan değil..
...

ağustos ayında partnerlerine açmıştı msdn üzerinde win7'yi.. o yüzden torrent'e, son kullanıcıya oranla erken düştü. konu ms olunca, sürekli bir komplo teorisi..
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

İki hafta önce oyun oynamak için Windows 7 yükledim bilgisayarıma ve hayran oldum. Hala Arch Linux'le ulaşabileceğim kullanılabilirlik ve özelleştirme yok, büyük ihtimalle okul başlayıp oyun oynamayı bırakınca tekrar Arch yüklerim; ama kapalı bir sistem için - özellikle Windows'lar için - gördüğümün en iyisi.

Oyunları XP'den daha iyi çalıştırıyor. Anti-virüs açıkken (Trend Micro Internet Security kullanıyorum), servisler geldiği gibi bırakılmışken ve görsel özellikleri en sona kadar açılmışken sadece 340 MB ram harcıyor. İki haftadır ne takıldı ne de çöktü.

Sonunda becermişler. Artık Windows kötü kullanmayın derken tek söyleyebileceğim kapalı bir sistem olduğu için istediğiniz şekilde kullanıp istediğiniz şekle sokamayacağınız olacak.

bende windows u elestirirken kernelden fln girip, sams dosyasindan cikicaksin zannettim,

su dedigin kullanilabilirlik ogeleri yogurdun kaymagi bile olamaz isletim sistemi karsilastirilmasinda. bunlar ustunde calisan applicationlar zaten. isletim sistemi programlara gore yapilmaz programlar isletim sistemine gore yazilirlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Dışardan görüldüğü kadar kullanabiliyorum ben. Linuz hakında biraz daha derin bilgim var ama. Şurada yazmıştım bildiğim kadarıyla yapabileceğim eleştirimsi bişeyi: http://forum.paticik.com/read.php?6,3958944,3958944#msg-3958944

Kernellerini karşılaştıramam, ama o pek önemli değil dediğin kısmı son kullanıcı için en önemli kısmı. Kullanılabilirlik ve özelleştirmeden başka neye bakar ki bilgisayarı sadece internet ve multimedia (fansub, production falan da; sadece izlemek, dinlemek değil) için kullanan adam? Hele bir de aldığı tek ciddi eğitim ekonomi üzerineyse...

Bu yıl iktisatı bırakıp Bilkent'te mühendislik eğitimine kollarımı açıyorum ama, sonra onu da yaparım belki :) Hukukçu olup çıkmazsam tabii; bu son aylar hayatımın en garip dönemi oldu, bir ay sonra ne yapacağımı tahmin edemiyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

ram boşken devamlı ram'e program yükleme olayı vista'da da var ama en sevmediğim olaydı, devredışı bıraktım. devamlı kasılıyordu makine, hdd tartartar kafamı ütülüyordu ayrıca. ben basınca açılsın, 2sn geç açılsın ama kullanırken başka şeylerle uğraşıp kasılmasın program.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Oyun için yeni bir PC alacağım da,kullandığın Windows 7'nin hangi versiyonu?(home,starter,pro falan gibi)Oyun için en uygun versiyonu arıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...