Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Microsoft sevmeyen biri olduğumu biliyorsunuz. İki hafta önce oyun oynamak için Windows 7 yükledim bilgisayarıma ve hayran oldum. Hala Arch Linux'le ulaşabileceğim kullanılabilirlik ve özelleştirme yok, büyük ihtimalle okul başlayıp oyun oynamayı bırakınca tekrar Arch yüklerim; ama kapalı bir sistem için - özellikle Windows'lar için - gördüğümün en iyisi. Oyunları XP'den daha iyi çalıştırıyor. Anti-virüs açıkken (Trend Micro Internet Security kullanıyorum), servisler geldiği gibi bırakılmışken ve görsel özellikleri en sona kadar açılmışken sadece 340 MB ram harcıyor. İki haftadır ne takıldı ne de çöktü. Sonunda becermişler. Artık Windows kötü kullanmayın derken tek söyleyebileceğim kapalı bir sistem olduğu için istediğiniz şekilde kullanıp istediğiniz şekle sokamayacağınız olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Bende 1.2 gb harcıyor. gerçi ne kadar çok ramin varsa o kadar çok harcıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 2GB SD'yi ReadyBoost yaptım ben, belki ondandır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Ya 4 gb ram var, biraz araştırdım işte. Çok kullandığın programları sürekli ram'a alıyormuş. Sen çağırdığında HDD ile işi olmadan, çotank diye ram'den açıyomuş. Şimdi chrome, winamp, msn falan açıyorum, kıpırdamıyo ram aynı kalıyo çogzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 boş durucağına kullnıyım, kökü bende değilmi diyo ram icin. bendede 2k harcıyo, starcraft acıyorum firefox acıyorum 500'e düşüyo. diyorum diger 2kyıda kullan nolcakki, dursun lazım olur spike olur diyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 biraz ms~ fanboyluk sezdim bizde yalnız sdfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 512mb ram imle yüklesem mi acaba windows 7 :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nedra Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Windows 7 Ultimate x32 ve x64 sürümleri aktif şekilde release tarihinden 1 ay önce torrent lere düşmüştü zaten. Sanki microsoft biraz prestijinin peşine düşmüş gibime geldi. 22 Ekim di yanlış hatırlamıyorsam çıkış tarihi diye, fakat 1 ekim gibi ben kullanıyordum full beta felan değil.. konuya gelirsek, microsoft vista ile düşen itibarını kurtarırcasına öyle güzel bir işletim sistemi yapmışki arkadaşın başlıkta dediği gibi sonunda becermiş.. Burdan çıkan sonuç nedir ara ürün olarak tasarlanan sürümleri ana ürün olarak sunmayacaksın, senelerdir dışa kapalı olan tutumunu win7 ile kullanıcıya yönelik açan microsoft doğru yolu buluyor :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 win7'de yaptıklarını yeni winmo ile de yapaiblseler keşke =( gerçi çok bi umut vaadetmiyor da hani.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 @dasaaa bu yaziyi henuz okumadiysan okumani tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Nedra said: Windows 7 Ultimate x32 ve x64 sürümleri aktif şekilde release tarihinden 1 ay önce torrent lere düşmüştü zaten. Sanki microsoft biraz prestijinin peşine düşmüş gibime geldi. 22 Ekim di yanlış hatırlamıyorsam çıkış tarihi diye, fakat 1 ekim gibi ben kullanıyordum full beta felan değil.. ... ağustos ayında partnerlerine açmıştı msdn üzerinde win7'yi.. o yüzden torrent'e, son kullanıcıya oranla erken düştü. konu ms olunca, sürekli bir komplo teorisi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 ayrica amac prestij den ote erken hype yaratmakti, urunlerine guvenmeseler oyle technet den erken erisim, yok rtm in ortalarda surunmesi gibi seyler olmazdi. cogu insan w7 sayesinde ilk defa bir os a para verdi, pek hafife alincak bir basari degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Dynun said: biraz ms~ fanboyluk sezdim bizde yalnız sdfsd yıllardır abstırılmış ramlerimizin özgürce coşmasını verdiği mutluluk bu sadece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 vistaya para vermiştim ama win7ye vermediğim için dengeledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 pc icin zaten windows en iyisiydi ki :) degisen bisi yok yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 olm bu windows sevgisi nerden çıktı bir anda? herkes bu anı mı bekliyordu beyler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cin Ruhi Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Windows 7 bencede çok güzel. Özellikle backup özelliğini kullanmanızı tavsiye ederim. Ama gelin görün ki bize Windows 7'nin betası olan Vista'yı son sürüm diye yedirdiler zamanında.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 GERGE said: Microsoft sevmeyen biri olduğumu biliyorsunuz. İki hafta önce oyun oynamak için Windows 7 yükledim bilgisayarıma ve hayran oldum. Hala Arch Linux'le ulaşabileceğim kullanılabilirlik ve özelleştirme yok, büyük ihtimalle okul başlayıp oyun oynamayı bırakınca tekrar Arch yüklerim; ama kapalı bir sistem için - özellikle Windows'lar için - gördüğümün en iyisi. Oyunları XP'den daha iyi çalıştırıyor. Anti-virüs açıkken (Trend Micro Internet Security kullanıyorum), servisler geldiği gibi bırakılmışken ve görsel özellikleri en sona kadar açılmışken sadece 340 MB ram harcıyor. İki haftadır ne takıldı ne de çöktü. Sonunda becermişler. Artık Windows kötü kullanmayın derken tek söyleyebileceğim kapalı bir sistem olduğu için istediğiniz şekilde kullanıp istediğiniz şekle sokamayacağınız olacak. bende windows u elestirirken kernelden fln girip, sams dosyasindan cikicaksin zannettim, su dedigin kullanilabilirlik ogeleri yogurdun kaymagi bile olamaz isletim sistemi karsilastirilmasinda. bunlar ustunde calisan applicationlar zaten. isletim sistemi programlara gore yapilmaz programlar isletim sistemine gore yazilirlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Dışardan görüldüğü kadar kullanabiliyorum ben. Linuz hakında biraz daha derin bilgim var ama. Şurada yazmıştım bildiğim kadarıyla yapabileceğim eleştirimsi bişeyi: http://forum.paticik.com/read.php?6,3958944,3958944#msg-3958944 Kernellerini karşılaştıramam, ama o pek önemli değil dediğin kısmı son kullanıcı için en önemli kısmı. Kullanılabilirlik ve özelleştirmeden başka neye bakar ki bilgisayarı sadece internet ve multimedia (fansub, production falan da; sadece izlemek, dinlemek değil) için kullanan adam? Hele bir de aldığı tek ciddi eğitim ekonomi üzerineyse... Bu yıl iktisatı bırakıp Bilkent'te mühendislik eğitimine kollarımı açıyorum ama, sonra onu da yaparım belki :) Hukukçu olup çıkmazsam tabii; bu son aylar hayatımın en garip dönemi oldu, bir ay sonra ne yapacağımı tahmin edemiyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 ram boşken devamlı ram'e program yükleme olayı vista'da da var ama en sevmediğim olaydı, devredışı bıraktım. devamlı kasılıyordu makine, hdd tartartar kafamı ütülüyordu ayrıca. ben basınca açılsın, 2sn geç açılsın ama kullanırken başka şeylerle uğraşıp kasılmasın program. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raw power Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2010 GERGE said: Microsoft sevmeyen biri olduğumu biliyorsunuz. İki hafta önce oyun oynamak için Windows 7 yükledim bilgisayarıma ve hayran oldum. Hala Arch Linux'le ulaşabileceğim kullanılabilirlik ve özelleştirme yok, büyük ihtimalle okul başlayıp oyun oynamayı bırakınca tekrar Arch yüklerim; ama kapalı bir sistem için - özellikle Windows'lar için - gördüğümün en iyisi. Oyunları XP'den daha iyi çalıştırıyor. Anti-virüs açıkken (Trend Micro Internet Security kullanıyorum), servisler geldiği gibi bırakılmışken ve görsel özellikleri en sona kadar açılmışken sadece 340 MB ram harcıyor. İki haftadır ne takıldı ne de çöktü. Sonunda becermişler. Artık Windows kötü kullanmayın derken tek söyleyebileceğim kapalı bir sistem olduğu için istediğiniz şekilde kullanıp istediğiniz şekle sokamayacağınız olacak. Oyun için yeni bir PC alacağım da,kullandığın Windows 7'nin hangi versiyonu?(home,starter,pro falan gibi)Oyun için en uygun versiyonu arıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2010 64bit ve max. RAM 4gb dışında, oyun için versiyonun bir önemi yok. 64bit kullanmak istiyorsan da home premium yeter. pro, ultimate, enterprise gibi versiyonlar daha çok iş ortamları için. ortalama bir kullanıcının (web surf, film izleme, oyun falan) ihtiyacı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2010 win 7 > all Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2010 Farinal said: win 7 ultimate> all fix'd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Korsan olduğundan Ultimate yükledim ama yakında bir Professional alacağım. Windows'a para vereceğim böylece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar